Jellemzők és felhasználás 1 fokozatú tábla

Az épület minősége és gyakorlatiasága, vagy közvetlenül a felhasznált fa sokféleségétől függ. A fórumon lévő természetes alapanyagokat mindenütt ipari és belföldi célokra használják. A fajta meghatározza a fűrészáru fizikai tulajdonságait. A magas színvonalú fórumon minden technológiai követelményt figyelembe veszi.

Jellemzők

A GOST 8486-86 tájékoztatást nyújt a tűlevelű táblákról. Ez az összes jellemző kitűnik. A szabványban megismerhetjük a fűrészáru megengedett természetes hibáiról szóló információkat. Adja meg az összes funkciót és a vágódeszkát 1 fajta. Az ilyen fűrészárut a tőke és az ideiglenes típusok nagy részében lehet használni. A 30x150x6000 mm méretű tűlevelűek szabványosak, de a gyártó elvághatja a szükséges méretet az ügyfél számára. A primitív anyag fő jellemzője a látható hibák teljes hiánya. A tábla száraznak kell lennie (a páratartalom szintje legfeljebb 22%).

Határozza meg a vizuális diagnosztika után. Bármilyen rothadás és az egészségtelen csomók jelenléte a tábla alkalmatlan az alkalmazási terület előírt fajtájára. Még az ilyen hiányosságok kis nyomai is aláírják, hogy a fa alacsonyabb változatossághoz tartozik. A száraz kezelt tervezett tábla kiváló minőségű lesz, ha az erdő és a fafeldolgozás során követi a goszló követelményeit.

Természetesen semmi sem tökéletes a természetben. A fa elalanyosa 1 fokozatú fedélzeten lehet, de csak egy bizonyos összegben. Ezenkívül is telepítve van a hibák helye és a testület teljes területének százalékos aránya. Tekintsük ezeket a hibákat.

 • Egészséges szukák. A lemezeken és az ilyen szélén 3 darab lehet. A méret nem haladhatja meg a 25% szélességet. Ha az él meghaladja a 40 mm-t, akkor 2 bit található, ami a tér legfeljebb felét veszi figyelembe.
 • Egészséges csomók, amelyek egyáltalán nem jöttek körül, vagy részben. A Plase és az Edge 2 ilyen viszerrel rendelkezik, amelynek mérete kisebb, mint a tábla részei adatszélességének 20% -a. Ha az él legfeljebb 40 mm, akkor lehet, hogy egy csomó ilyen típusú (csak egy). Fontos, hogy a hiba legfeljebb 33% szélességet foglalja el.
 • Dohány és rothadt hinták. Jelenlétük a fa 1 fajta elfogadhatatlan.
 • Repedések (esetleg a végrészhez való hozzáféréssel). A pláz és az él lefedhető egy ilyen hibában. Ha a repedések mélyek, akkor legfeljebb 16,7% hossza elfoglalhat, ha a repedések mélysége kicsi – 25%. Az aktuális repedések megengedettek (kevesebb, mint 15 cm hosszú). Az egyik végén lehet repedés, amely kevesebb, mint 25% szélességet foglal el. Azonban a szabálytalan faszárításból származó ilyen hibák azonban nem megengedettek.
 • Fából készült rost. Ilyen hiánya elfogadhatatlan.
 • Rokon. Tehát hívja a megvastagodási életkorral kapcsolatos növekedési helyeket az egyik féllel. A hiba nem haladhatja meg a műanyag 10% területét.
 • Smolyan zseb. A rossz oldalról 2 ilyen hiba lehet. Ebben az esetben a zseb hossza nem haladhatja meg a 10 cm-t.
 • Mag (talán kettős). A hátrány csak akkor jelen lehet, ha a tábla vastagsága 40 mm.
 • Arány. Úgynevezett fodrász sebek a fa. Csak a hátoldalon található. A méret nem haladhatja meg a szélesség 10% -át és a hossz 5% -át.
 • Folyami rák. A fából vannak sebek a törzs tetején. Ezek parazita baktériumokkal vagy gombákkal fertőzöttek. Az Igazgatóság 1 fokozatú, ilyen hibák nem megengedettek.
 • Skos Propila. Ez a hiba jelen lehet, majd korlátozott mennyiségben. Az SCO nem haladhatja meg a végeredmény 2% -át.

Az első osztályú táblára nem engedélyezett gomba hangszalagok vagy foltok. A penész és a gomba színes összegyűjtése a fa rossz minőségéről szól. Ha az anyagot rovarok vagy lárvák okozták, nem tekinthető primitívnek.

Ezenkívül elfogadhatatlan a mechanikai károk, a hibák a helytelen feldolgozás és a külföldi részek jelenléte miatt.

Megengedett ovulamb

Ha fűrészelő fa van, megjelenhet a hiba az oldalon. Felülvizsgálat menthető a táblára. Lényegében ez csak egy része a naplónak, amely a kész fűrészáruban marad. A műanyag és az élek akár 5 mm-es összeg is lehetnek.

A hossza nem haladhatja meg a végrész teljes hosszának 20% -át.

Mi a különbség a második osztály között?

A fa minőségét 5 fajra osztják. Elég gyakran az első osztály összetéveszthető a másodikval, mivel enyhén különböznek egymástól. Az első esetben a sekély repedés körülbelül 25% -át teszi ki hosszú, a második – akár 30%. A gomba és a kék kiváló minőségű fórumon a teljes terület legfeljebb 10% -át fedezi. Ha egy második osztályú fűrészárut beszélünk, akkor a hiba akár 20% -ot is igénybe vehet.

A második osztályú tábla ugyanazokkal a hibákkal rendelkezhet, mint az első osztály. Ez csak itt van, hogy megengedett a gyanta zsebek, a dohánykamatok. A pontos különbség a fafajtáktól függ. A második fokozatban a fedezetlen tábla engedélyezett. Olyan szabályok, amelyek lehetővé teszik a fűrészanyagok megkülönböztetését különleges mérések nélkül:

 • A bukott szuka, a rothadás jelenléte látható mag – 2 fokozat;
 • Csendben észrevehető ciklikus növekedés (éves gyűrűk) – 1 fokozat.

Alkalmazási terület

Az első osztályú szélső testület gyakorlatias, egyetemesnek tekinthető. Teljesen bármilyen célra használható, ahol a fűrészáru szükséges. Sokan függnek a fa változattól. A kabinet bútorok gyártása során a táblák különösen népszerűek, mert jó erővel és jó dekoratív tulajdonságokkal rendelkeznek. Fűrészárut használhatunk az épületek építése során. Különösen gyakran egy 1 fokozatú táblát használnak garázsok, fészkek, fürdők és szaunák építésében. Ennek a minőségnek a fűrészáru lehetővé teszi, hogy megoldja az építési szféra összes feladatait. A tábla alkalmas tető- és padlóburkolatra – durva és dekoratív réteg. A fűrészáru alkalmas az épület homlokzatára és helyiségére nézve. Ha a táblákat tüskékkel és hornyokkal választja, gyönyörű ruhákat készíthet, szembetűnő telepítéssel.

A belső térben az anyag is hasznos a belső partíciók, a zónázás. Néhány típusú fa használható magas páratartalomban. A fa kerítések és kerítések megkülönböztetik a megbízhatóság, a tartósság és a magas dekoráció. A táblák lehetővé teszik az ideiglenes vagy tőke kialakítását. Ezen kívül, az ilyen fűrészárutól, nem csak egy gyönyörű kerítés, hanem egy pavilon, terasz, bármely más rekreációs terület. Bizonyos esetekben az igazságnak további védőfelszerelést kell használnia a fa impregnálására. 1 fokozatú tábla nem biztosított a tárolás során. Ha fennáll annak a veszélye, hogy a feltételeket helytelenül választják, megéri a vásárlást.

Az ilyen anyag erősen elveszíti a minőséget, és használható a zsaluzat kivételével. Ebből a célból azonban a kisebb áron alacsonyabb változatú táblákat vehet fel.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: