Jellemzők és tippek a fémcsabok kiválasztásához

A hoven olyan eszköz, amely az egyes emberek házában kell lennie. A Késes verzió legjobb és legegyszerűbb használata manuális lesz, mivel megkülönbözteti az egyetemesség és a szerénység, és tökéletesen másol egy fa, műanyag és egyenletes fém.

Ebben a cikkben részletesebben leírjuk, hogy milyen eszközt, mely összetett részeket, milyen esetekben alkalmazza, és hogyan kell alkalmazni azt semmilyen esetben.

Jellemzők

A ma lacksaws két kritériumra osztható kategóriákra osztható:

  • a használat jellege;
  • A meghajtó jelenléte.

Az első kritérium szerint szakmai és rendes, és a második kézikönyv és az elektromos. Ha kézi modellekről beszélünk, és általában gyakoribbak, függetlenül azok szerkezetétől és alkalmazási típusától, akkor azokat a 17270-71-es GOST rendelkezéseire kell tenni.

Ha elektromos analógokról beszélünk, akkor meg kell felelnie az IEC 60745-2-11-2014 szabványoknak.

Az ilyen típusú hacksakok legfontosabb jellemzői lesznek a fogak és a vászon mérete.

A vászon hossza különböző típusú modelljei 30-70 centiméter között változhatnak. Itt mindent meg fog pihenni a munkadarab fizikai méretében, amelyet vágnak. Ez az, hogy egy hálóval ellátott késsel lesz kiválasztva, amely megfelel a hosszúságnak.

A fogak lépése és iránya is tudnia kell, hogy ez a mutató szerint ez a mutató általában meghatározza, pontosan az anyagok és a vastagság az anyagok megbirkózhatnak a hacksaw konkrét vászonjával. Például azt mondhatjuk, hogy a 3,5 milliméterrel rendelkező lépcső tökéletesen megbirkózik a fa puha típusú fűrészével. 5 mm-es opció alkalmas szilárd sziklákra. Ezenkívül az ilyen megoldások két- és háromoldalúak lehetnek, ami lehetővé teszi, hogy szabályozza a vágásért felelős rész súlyosságát.

Mi áll?

A figyelembe vett eszköznek nagyon egyszerű és érthető kialakítása van. Ha kézi modellekről beszélünk, akkor úgy néz ki, mint egy konzol, a vége annak, hogy a feszített vászon rögzített.

Általában az eszköz tartalmaz egy keretet és egy hacksaw-t is. Mindegyik komponensnek finomságai és jellemzői vannak, mindegyikük elengedhetetlen.

Például a keret rögzíti a vásznat a vágáshoz. Különböző anyagokból hozható létre, attól függően, hogy mit kell dolgoznia. Például, ha néhány szilárd termék vágására beszélünk, akkor jobb, ha egy nagyon tartós típusú kompozitokból készült opciót alkalmazzuk. Közvetlenül a felhasználási feltételektől függően kerettervezés lesz.

Például, ha van, hogy rendszeresen foglalkoznak a fűrészelés vas nehezen megközelíthető helyeken, akkor jobb, ha vesz egy modell, amely egy dönthető szabályozó vágására vagy nem egy nagy keret.

A munka során nagy szerepet játszanak és kezelnek. Különösen erősen függ a használatától. A legtöbb jó fogantyú kétkomponensű, amely puha, puha, de rendkívül erős gumi. Általában a fogantyú az eszköz oldalán vagy tetején található.

A vágóeszköz nem teljes lesz vászon nélkül. Az acélból készült finom szalagról beszélünk. Ennek ellenére ez az adaptáció legcsodálatosabb része. Emiatt a működés során nagyon óvatosnak és figyelmeseknek kell lenniük. Ellenkező esetben a vászon csak megszakad. Ezen a részletekben különleges ék alakú fogak vannak.

A fűrészek kiválasztásakor figyelni kell, hogy a ruhadarab fogai. Az a tény, hogy ez az eljárás lehetővé teszi, hogy jelentősen növelje a szerszám használatát és termelési jellemzőit.

Ha a vágáshoz szükséges hardver szükséges, akkor a vásznat nem túl nagy fogakkal alkalmazzák, és a lágy opciót nagyméretű metszőszerek feldolgozzák. Jobb, ha bimetál vagy daru megoldásokat szerezhet. A vászonkeretben így kell elhelyezni őket, hogy a fogak ellentétes irányban vannak a fogantyúból.

Nézetek

Amint már meg lehet érteni, az ilyen eszköz fő célja, mint például a Hacksaw, a fémtermékek fűrészelése, hornyok, varratok képződése, valamint az üres kontúrok szerinti körülmények között. Ráadásul köszönetnek köszönhetően olyan anyagokkal dolgozhatunk, mint plexiglas, műanyag, kerámiák, hab és fa termékek.

Ha az eszköz típusáról beszélünk, akkor általában ez a besorolás:

  • Otthoni modellek;
  • Szakmai megoldások;
  • Kézi gombok.

Az otthoni modellek a legegyszerűbbek és leggyakoribb lehetőség, amely alkalmas a legegyszerűbb házi feladat elvégzésére. Ez a kényelem és a kényelem. Jellemzően az ilyen megoldások is feszült csavaros rendszerek is vannak, amelyek egy fa fogantyúval vannak.

Kézi fax kis méret és egy bizonyos konzol formájában lesz a munka nehezen elérhető helyeken. Ezután a berendezés konzol lesz, és csak egyrészt rögzít. A kialakításuk még összecsukható. Általában a Hacksaws hasonló kategóriája csak mechanikus.

Ha beszélünk A professzionális modellekről a gumírozott fogantyúk jelenléte megkülönböztethető, amely lehetővé teszi a hosszú távú munkát, valamint azt a képességet, hogy bizonyos szögben elvégezzék őket. Hogyan állna a kastély a Mini vagy Mini-Hacksaws modell. Keményen kívüli helyeken alkalmazhatók, nem sok helyet foglalnak el.

Vannak még Hálózati és újratölthető fémcsankrafok a szakmai szegmenshez kapcsolódóan. Ezeknek a modelleknek a célja megegyezik a kézi analógokkal – a fém tárgyak fűrészelése bizonyos méretekkel összhangban. Meg kell jegyezni, hogy az ilyen vízvezeték- vagy pneumatikus modellnek megkülönböztető jellemzője van – egy meghajtó jelenléte, amely egy vászon mozgásához vezet az elektromos motor jelenléte miatt.

A kézikönyvek hálózatnak minősíthetők, azaz a szokásos tápegységből 220 V, vagy újratölthető, amely az elemekből működik. Az utóbbit Saber-fűrésznek is nevezik.

Tippek a választáshoz

Úgy vélte, hogy bármely más, képesnek kell lennie arra, hogy vegye fel. Figyelembe kell vennie az eladók értékelését és ajánlásait, de a saját érzéseit is, amikor kéziszerszámokat vesz fel.

Jobb, ha elkerüljük a költségvetési lehetőségek megszerzését és túl drága megoldásokat, ha nincs lehetőség arra, hogy megértsük, miért olyan magas az ár.

A szerszámot különböznek a gyakorlatiasság, annak érdekében, végrehajtása során a kurzus, amely asient és különböző szögből lehetett végezni a szükséges munkát könnyen. Például, hogy a fém nemcsak hagyományos mozgásokkal, de vissza.

Amikor először vásárol, meg kell néznie a keretet. Ez lehet más – például a szokásos vagy néhány tartós kompozit típusú anyagból készült. Az ilyen megoldásokat megkülönbözteti a megnövekedett munka, és még különösen a tartós fémek és ötvözetek vághatók. Nem lesz felesleges figyelmet fordítva az eszközök kategóriájának kezelésére. Az a tény, hogy mindig a munka idején kell tartani.

Ha a fogantyúról beszélünk, a lehető legkényelmesebbnek kell lennie, és üljön a kezében. Szintén különlegesnek kell lennie.

Ezenkívül a szerszámnak nem szabad törékenynek tűnik, és nincs részletek, de szorosan le kell ülniük. Ez jelentősen befolyásolja a hacksaw integritását és annak képességét, hogy a ruhát bizonyos helyzetben tartsa.

A malefenyő példáján még a fém 150 mm-re is megteheti, hogy fontolja meg, hogy pontosan mit kell érdekelnie. Kezdjük a fogak alakjával. Itt minden attól függ, hogy a szegély a szél, amely kivágja. Általában 0 és 10 fok közötti tartományban ingadozik.

A következő pillanatban – a fogak pályája. Ez a pillanat befolyásolja az anyag vastagságát és keménységét, amellyel egy vagy egy másik kés képes dolgozni. Ennek a mutatónak a elemzése során meg kell becsülni az anyagi kategóriát és a termék méretét, amellyel dolgozni kell. Ezt meg kell érteni A munkadarabon való munka során egyidejűleg nem több, mint három fog. Ez azt állítja, hogy a vágás akut szögben fordul elő.

A következő fontos mutató a panel hossza. A figyelmet a munkadarab és a kötet méretére kell fizetni. Átlagosan a Hacksaw Cannon hossza 30-70 centiméter lehet. Fontos, hogy sima fogak és ugyanaz a felület.

Ha a vászon hajlítását azonnal vissza kell adni az eredeti formába. A korróziós repedések vagy nyomok típusának mechanikai károsodása nem történhet.

Egy jó lehetőség lesz egy kis hacksaws, amelyek mindegyike saját célja lesz egy bizonyos típusú fém vágásához.

Kizsákmányolás

Most beszélünk arról, hogyan kell használni a fém hacksaw-t. Ahhoz, hogy vele együtt dolgozhasson, nem kell különleges ismeretekkel rendelkeznie. A munka lényege hasonló lesz a fa egyenértékéhez. Itt a legfontosabb dolog az, hogy a vászon időpontjában megváltoztassa a fogak határozott típusát és lépését. Megfelelően vágott vékony fémlemez hasonló eszköz nem lesz túl egyszerű.

A legfontosabb dolog az, hogy biztosítsuk a szerszám normális mozgását. A szerszám nem valósítható meg. Maximális, amely megfigyelhető – hajlítás.

Először is rendezni kell, hogyan kell megoldani a vászonot. Ha a ruhát egyoldalas, akkor a fogakat előre kell irányítani és lefelé kell irányítani. A telepítéshez meg kell adnia a feszítőcsavart, a szombat a csapokból egy régi vászonból, helyezzen be egy újat, és húzza meg annyira, hogy szó szerint a gitár karakterláncként való kattintással. Túl sok ahhoz, hogy javítsa meg, vagy ne legyen szükség ahhoz, hogy a vászon egyszerűen ne szakadjon meg. A legjobb pozíció kizárólag kísérletileg megtalálható, mivel mindegyik a hackek minden modelljére lesz.

A munka azonnali kezdete előtt kezed kell kezelni a fogantyút, és mások a függőleges szélét, amely ellentétes a fogantyúval. Most meg kell tenned az eszközt a vágási vonalhoz. Ráadásul Hogy szigorúan szüksége van az öntött szeletelő felé. A dőlésszögnek nem kell túl nagynak lennie. A vászonnak majdnem a részletekben kell lennie, 30-45 fokos szögben kell lennie, így a vibrációval ellátott zaj minimális volt. Igen, és a vágóvonal olyan sima lesz.

A fémen a jobb szögben csak szabadúszó helyzetekben kell vágni. A vágási vonal egyenletessége a legkisebb dőlésszögtől függ.

Az első mozgások jobban köze nem túl sok erőfeszítést annak érdekében, hogy a vásznon belépett a fém, és nem csúszik a vonal az oldalán. Meg kell végezni a mozgás a progresszív típusát és nyomja meg az eszköz olyan kemény, mint lehetséges, hogy az anyagot, amellyel a munkát végzik. DE Amikor visszatér az eredeti állapotba, akkor lazíthatja a nyomást. Amint a vászon, ahogyan ez volt, a fémre ragaszkodik, akkor elkezdheti dolgozni vele.

A mozgási lehetőségnek a vászon széleihez kell maximálisnak lennie. Hack Arc nem lehet harcolni a részletekkel. Azonos Ne vágjon egy helyet, különben a vászon rendkívül gyorsan törölve valamilyen helyszínen, és nem megfelelővé válik. Az ívet zökkenőmentesen kell tartani, és nem szabad eltérni.

A vágás irányának teljes mértékben meg kell felelnie a hack ív felszínének. Azt is, hogy ne felejtsük el, hogy a durva jerks a vászon bontását okozhatja.

Lehetséges hibák

Ezeknek a hibáknak a legtöbbje nem sok strukturális hibát eredményez, az eszköz mennyire helytelen használata. Például a vászon egyszerűen megosztható, ha túl erősen meghúzza a keretben lévő csavart.

Egy másik pont – ha valamelyik helyen láttad, akkor a hacksaw egyes részben egyszerűen törölve, a vászon sikertelen lesz, és alkalmatlanná válik használatra.

Egy másik közös hiba az íves hacksaw vagy a vászon fizikai lebontása. Ez annak köszönhető, hogy az a személy, aki a megadott eszközként működik, túl sok fizikai erőt alkalmaz a működés során. Ha nem számítja ki, nagyon könnyű megtörni egy ilyen eszközt. Strukturálisan kézműves a fém számára rendkívül egyszerű és nagyon könnyen használható.

Ha elektromos modellekről beszélünk, akkor létezhetünk olyan technológiai probléma, amely a készülékkel való helytelen munka vagy a gyári hiba jelenléte miatt következik be. De az utóbbit általában ritkán figyeljük meg, ha néhány ismert gyártó termékeiről beszélünk.

Hogyan kell megfelelően fűrészelni egy fém hacksaw-val, nézd meg a következő videót.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: