Kaparaberek a Tisztításra

Elég gyakran otthonok és apartmanok találhat egy csempézett felületet. Érdemes emlékezni néhány fontos szabályra az ilyen bevonat gondozására. Tehát a varratokat időben meg kell tisztítani. Megkönnyíti a speciális kaparót. Ma beszélünk az ilyen eszközök főbb jellemzőiről, valamint hogyan kell ezt a takarítást saját kezével.

Kaparaberek a Tisztításra

Kaparaberek a Tisztításra

Sajátosságok

Az intercutrikus varratok tisztítására szolgáló kaparó egy kis eszköz, amely az ahhoz kapcsolódó fogantyúkból és pengékből áll. Ez a termék egy speciális bevonattal jön létre a munkakörön, amelynek következtében a leghatékonyabb tisztítás biztosított.

A fém munkatársai általában szilárd anyagokból és fémötvözetekből készülnek. Nem lesznek deformálódniuk, és megszakadnak az eredményül kapott plakk eltávolításának folyamatában.

A fogantyúk gyakrabban műanyagból vagy tartós gumiból készülnek. Könnyen rögzítik a kezét, és a maximális kényelmet is biztosítják.

Kaparaberek a Tisztításra

Kaparaberek a Tisztításra

Az ilyen kaparókat gyakran használják a struktúrák bélelt burkolólapok javítására, valamint az egyéni csempék cseréjére a felesleges építési készítmények és tisztító felületek eltávolításához.

Hogyan válasszuk ki?

Az eszköz megvásárlása előtt győződjön meg róla, hogy több kulcskapcsolati kritériumot tart. Szóval, figyelmet kell fordítanod arra az anyagra, amelyből a termék készül. Az optimális lehetőség lesz a modell a különböző típusú acélból készült pengével. Az ilyen fémet nagy szilárdság és tartósság jellemzi. A leggyakrabban műanyagból készült fogantyúk.

És a vásárlás előtt érdemes figyelembe venni az ilyen kaparók tervezési jellemzőit. Tehát vannak olyan modellek, amelyek 2 milliméterben 1 milliméter vastagságú pengékkel vannak felszerelve. Az ilyen kaparó kialakítása nagyon kényelmes, mert a felhasználó nem dörzsöli az ujjait a csempeiről.

Egy ilyen minta lehetővé teszi a fagyasztott ragasztó eltávolítását a felületen, de lehet kicsi maradványok, amelyeket egy speciális késsel kell eltávolítani.

És gyártott modellek is 3 mm. Képesek hatékonyan tisztítani az összes centrikus varratot. De nem ajánlott használni őket a szögletes ízületek feldolgozásához, mivel csak megszakíthatók.

Kaparaberek a Tisztításra

Kaparaberek a Tisztításra

Az 5-6 milliméterminták a friss ragasztóréteg eltávolítására használhatók bevonattal. A szárított ragasztóval rosszabbak.

Népszerű modellek

Tekintsünk néhány legnépszerűbb kaparó modellt a csempézett varratokhoz.

  • Dexter. Ez a termék karbid pengével és tartós fogantyúval van felszerelve, amely speciális kétkomponensű műanyagból készült. A munka részének hossza 5 centiméter. A minta a penge blokkolásával van felszerelve, amelyet egy buborékcsomagolásban értékesítenek. Az ilyen kaparó használható különböző épületoldatok, ragasztó keverékek eltávolítására, ragasztó tömegek a csempe közötti varratokból.

Kaparaberek a Tisztításra

  • Archimedes. Ez a kaparó robusztus acéllemezzel és kétkomponensű műanyagból készült fogantyúval készül. A modell 120 gramm tömege van. Az összes elsöprő ragasztóoldat egyszerű és gyors eltávolítására szolgál, valamint a csempe szögek, poharak, habarcsok összehangolása.

Kaparaberek a Tisztításra

  • Kwb 0301-00. A kaparó a régi kompozíciók interputrikus varrásainak tisztítására és eltávolítására szolgál. Ez egy szilárd munkagép, amely alacsony szögben van elhelyezve. A pengét kiváló megbízhatóság és tartósság jellemzi egy speciális keményfém bevonat miatt. Az eszköz teljes hossza 14,5 centiméter. Cserélhető pengével van felszerelve, így szükség esetén egyszerűen módosítható egy újra.

Kaparaberek a Tisztításra

  • Topex 16b471. Az ilyen csempe torony teljes hossza 21 centiméterrel rendelkezik. Szükség van a burkolólapok lefektetésekor. Egy készletben 2 penge van egy speciális volfrám bevonattal. A minta ergonómiai alakjának gumírozott fogantyúja is van. Megbízhatóan rögzítve van, és nem csúszik a munkafolyamatban. A teljes súly 140 gramm.

Kaparaberek a Tisztításra

  • Corte 50mm 1405c. Az ilyen kaparót az egyes csempe közötti varratok eltávolítására használják, valamint megszabadulnak a régi oldat szárított részecskéitől, és festék foltokat a csempe bevonatok felületéről. A termék megbízható és tartós fém pengével van felszerelve, speciális védőbevonattal és egy kis méretű műanyag kényelmes fogantyúval.

Kaparaberek a Tisztításra

  • Lux-Tools Interline 310802. Ezt a lámpatestet az intercutrikus varratok mély tisztítására használják. Éles pengével van felszerelve, amely lehetővé teszi, hogy könnyedén megszabaduljon az így kapott szárított repüléstől. A termék teljes súlya 167 gramm. A teljes magasság 34 centiméter.

Kaparaberek a Tisztításra

Hogyan kell használni?

Annak érdekében, hogy a leghatékonyabban tisztítsa meg a reteszelőteret ilyen eszközzel, emlékeznie kell a tisztításra vonatkozó fontos szabályokat.

Eljárás Sokkal jobb, hogy ezen felül, hogy egy speciális mosószer, amely lehetővé teszi, hogy távolítsa el még a legrégebbi és a látható részecskéket a felületről. A tisztításhoz lehetetlen agresszív fehérítő megoldásokat használni, különösen a színes csempe anyagon. Alkalmazásuk után a foltok és válások megjelenhetnek a felszínen.

Kaparaberek a Tisztításra

Kaparaberek a Tisztításra

Emlékezz arra Külön ragasztóösszetétel áll a rétegekben, a felületet rendszeresen vízzel kell eljárni. Ha az ilyen feldolgozás után még mindig kis flare marad, akkor a csiszolópapír használatával el kell távolítani.

A csempe bevonatokkal való együttműködés a lehető legpontosabb, hogy a szerszám ne karcolja meg az egyes csempe felületét. A végső szakaszban a felületen lévő összes megszakított maradékot gyengéden eltávolítjuk puha anyaggal.

Kaparaberek a Tisztításra

Kaparaberek a Tisztításra

Gyakran ilyen kaparókat használnak más elemek tisztítására, beleértve a tűzhelyet is.

A kaparók áttekintése A betervezett varratok tisztításához lásd az alábbi videóban.

Kamat cikk
( Még nincs értékelés )
Ossza meg barátaival
123
Megjegyzés hozzáadása