Kézi vice: Előnyök, hátrányok és fajták

A kézi alelnök közös eszköz, és széles körben alkalmazzák a termelési és mindennapi élet különböző területein. A miniatűr méreteknek és könnyű használatnak köszönhetően ez az adaptáció nemcsak a szakemberek körében, hanem házi készítésű kézművesek körében is népszerű.

Leírás

A kézi alelnök Egy csuklópánt és földgömb eszköz, amely nem igényel rögzítést a felületre, és gyors rögzítéssel rendelkezik. A kézi alelnök fő funkciója Megbízható rögzítés a kész alkatrészek vagy üres megmunkáláshoz.

A szerszám tervezése nagyon egyszerű és külsőleg hasonlít a fogókra. Az alkatrészek rögzítése a két szivacs között történik, amelynek gyártása egy bárányt tartalmazó anyával van ellátva. A munka során az aleltet egy kézzel tartják, míg a második kéz a rész feldolgozása.

A kézi alelnöke meglehetősen széles.

 • Aktívan használnak kis hegesztés végrehajtásakor Az autóipari szolgáltatásban és az ipari termelésben.
 • A hegesztés mellett alelnök Csavarkulcs és állítható gombok helyett Szükség esetén elősegítse a menetes kapcsolatot, és szintén végezze el őket Forgó anyák és csavarok Kopogtatott élekkel.

A kézikönyvek gyakran használják repülőgép-lejátszókat, ékszerészeket és gravírozókat, valamint a fúróbetűs mestereket, felhasználva őket a csapcsomlóra a belső szál vágásakor.

Előnyök és hátrányok

A kézi vice népszerűsége nemcsak a termelésben, hanem a mindennapi életben is az egyszerű eszköz tagadhatatlan előnyei miatt is.

 1. A kézi pólók megkülönböztetik a hátlány hiánya, amely növeli az alkatrészek feldolgozásának pontosságát.
 2. A kis méret és a kis súly miatt a kézi Visks nem igényel egy munkaterület jelenlétét, és könnyen illeszkedhet a zsebzsákba vagy a munkás köténybe. Nem kell csatlakozniuk a munkapadhoz, és mindig hordozhatsz veled.
 3. A kis méretük ellenére a mini-helyettes nagy szilárdságú, és teljes körű vízvezeték-szerszám. Előállításukhoz szénacél van – nagy szilárdságú és tartósságú fém használható.
 4. A modern modellek karjait szinoprén borítják – az anyag, amely jó tengelykapcsoló a tenyér és az eszközök, és az érdeklődő látogatások a kézből. Ezenkívül a fémfelületével ellentétben a Santoprén fogantyúk melegek, ami lehetővé teszi, hogy a hidegben dolgozzon munkát.
 5. A kézi alelnök segítségével kis részletekkel rendelkező munkák széles választékát végezzük, amellett, hogy amellyel bizalommal rendelkeznek, egy univerzális eszköznek tulajdonítható.
 6. Az álló mintákhoz képest a kézi alelnök alacsony költséggel különböztethető meg, ami még népszerűbbé teszi őket, különösen a házi készítésű kézművesek között. Ezenkívül a kézi modellek az egyetlen típusú alelnök, amely alkalmas a fém csempe és az alumínium profil megfelelő működéséhez.

A látszólagos előnyökkel együtt a kézi alelnök hiányosságai még mindig vannak. Kapcsolódó hozzájuk A nagy és közepes részekkel való együttműködés, valamint a szivacsos speciális fogak egyes modelljeinek jelenléte, amely károsíthatja a puha anyagból készült részeket.

A kézi alelnök másik súlytalan hátránya a szögben való munkavégzés lehetetlensége, amely néha rendkívül szükséges a görbületi elemek feldolgozása során.

Hogyan vannak elrendezve?

A legegyszerűbb kézi adó Két kar, amelyek végein szivacsok, és Rögzítési mechanizmus, amely a dizájn és a bárány dióféléken áthaladó vezetésből áll. A munkadarab a szivacsok között helyezkedik el, és az óramutató járásával megegyező irányba csavarja. Ennek eredményeképpen a szivacs zárva van, és az elem megbízhatóan rögzítve van közöttük.

A fajok áttekintése

Eddig az Orosz Föderációban előállított összes kézi váltó GOST 28241-89. A műszer besorolása két kritériumban történik: Építők és szerszám rögzítési rendszer.

Ami a modellek tervezését illeti, akkor A szabványok háromféle lámpatest jelenlétét feltételezik: Csuklós, tavaszi és modellek kúpos szereléssel. Tehát a csuklóminták állnak A csuklópánt két rugós kabátja és a keresztirányú bilincs, Ráadásul a tavaszi modellek csuklósák a tavasszal. A végek kúpos tanításait a forgó kúpba csiszolják.

Kastély költség Ékszer kézi alelnök egy keresztirányú vagy végső szorítóval, amely nem csak a fémből, hanem a fa és a nejlonból is előállítható. Az utóbbi egy speciális ékkel és külsőleg hasonlít a vászonbilincsekkel.

Szükség esetén az ékszerek nehezebb rögzítése, például a gravírozás során, használjon gömbölyöket a tüskék felső felületén lévő lyukakkal, amelyek a csapok felszerelésére szánt szivacsok, komplex alakú billenők rögzítése.

A kézi alelnök osztályozásának másik kritériuma Rögzítési rendszer. Ennek alapján két modell megkülönböztethető: leerware és szivacsok.

Karokkal

Az ilyen modellek nagyon hasonló a reteszhez való átjáróhoz, és két szivacsból és két karból áll. A karminták nagyon kényelmesek, és nagyon népszerűek a házi készítésű kézművesekkel.

Szivacsokkal

Az ilyen modellek acélszivacsokból, fogantyúkból és csavarokkal vannak ellátva. A részletes rögzítést a fogantyú forgatásával végezzük, míg a hátsó oldalán található kúp az ajakszárak intermedierjeiből származik, és tömörítik őket.

Külön, említsük meg Kézi kitcasters és tisco-bilincsek. A klasszikus látogatásokhoz képest bonyolultabb kialakítású és magas költsége van. Tehát, ha a szokásos kézi alelvény 300-500 rubelre vásárolható, akkor a kullancs-agyag és az alelnökök 800-3000 rubel és fent. Az ilyen modelleket jó rögzítés és szélesebb körű képesség jellemzi.

Óvintézkedések

A miniatűr dimenziók ellenére, a nem pontos kezelhetőséggel a kézi alelnök sérülést okozhat. Ezért, mielőtt az eszköz használata megkezdené, célszerű megismerkedni a biztonsági előírásokkal.

 1. Így, a legtöbb A kézi minták nem a szétválasztott részek rögzítésére szolgálnak. Ez annak köszönhető, hogy a forró fém megváltoztatja a szivacsok fizikai paramétereit, mivel a rögzítés gyengülhet, és a munkadarab repül az alelnökből. Ezt figyelembe kell venni, és szükség esetén megosztott üres lapokkal kell dolgoznia – az ötvözetből készített modellek speciális adalékokkal, amelyek növelik az anyag hőállóságát.
 2. kívül, Szükséges a mozgásaik összehangolására és próbálja meg, hogy ne csípje meg a kezét a kezét, amikor miniatűr alkatrészeket telepít a munkakörülményben. Különösen kis elemek elhelyezésére (például ékszerekben) ajánlott csipeszek használata.
 3. Ha puha és törékeny anyagokból rögzíti a billeteket Ne csípje meg a szivacsokat, Mivel az alkatrészek bontásához és töredékek kialakulásához vezethet.
 4. A feszültség alatti elektromos egységeknél nem szabad használni az aleltetőt. Ez a követelmény a fogantyú szigetelőszalagának nagy részének hiánya miatt következik be, amely az elektromos berendezések fémrészeinek működésénél áramütést okozhat. Ilyen célokra használjon speciális fogó dielektromos fogantyúval.

Választott kritériumok

A kézi alel kiválasztásakor számos fontos pontot kell figyelnie.

 1. Először is el kell döntenie a kiválasztott méreteket, amelyek alapján a részleteket tervezik feldolgozni. A legváltozatosabb termékek 50-60 mm-es szivacsszélességű modellek. Ezek tökéletesek ahhoz, hogy nemcsak kicsi, hanem közepes üresek is rögzíthessék, amelyek jelentősen bővítik a használatuk körét.
 2. Figyelmet kell fordítanod egy hátlázat jelenlétére. És bár a kézi alelnökben gyakorlatilag hiányzik, hogy ellenőrizze az eszköz egy lehetséges házasságra még mindig szükség van.
 3. Meg kell vizsgálni a munkacsoportot, amelynek megválasztása a következő munkák sajátosságaitól és a munkadarabok méretétől függ.
 4. Ezt a szivacsok belső felületére is kell kifizetni, és ha azt tervezik, hogy alacsony keménységű fémlapokkal dolgozzanak, jobb, ha egy kis magasságú modellt vásárolnánk, mivel a dombornyomott szivacsok nyomot hagynak Soft Részletek.
 5. Fontos megnézni a műszer gyártóját, és nem szerezhet túl olcsó modelleket a kétes cégekből. Így a százalékos párok megtakarítása tovább fordulhat a részletek bizonyos részei, a Tiskov és sérülés gyors lebomlása. A legnépszerűbb modellek közé tartoznak a Tajvani Társaság Jonnesway és a német márkás tartózkodási termékek, amelyek termelési létesítményei Kínában találhatók.
 6. Egy másik fontos kiválasztási kritérium az eszköz hőállósága. Tehát, ha ez fordítva kellene rögzíteni lehet hasábokat, akkor az optimális megoldás az lesz a megszerzése modell készült nemesacél azzal a kiegészítéssel, vanádium, króm és molibdén.
 7. Ha az ékszerműhelyet választják az ékszerműhelyhez, akkor azonnal néhány eszköz lesz egyszerre, amellyel nemcsak a nemesfémekből származó üregek rögzítésére szolgál, hanem a drágakövek csiszolásához és vágásához is.

A kézi alelnök áttekintése a következő videóban jelenik meg.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: