Közvetlen csiszológépek jellemzői

A közvetlen csiszológépek egy jól ismert feldolgozó eszköz, és széles körben használják az építés és javítás. Az eszközöket széles körben képviselik a modern piacon, mind a házi mesterek, mind a szakemberek nélkülözhetetlen asszisztensek.

Eszköz és cél

A közvetlen csiszológépek meglehetősen egyszerű kialakításúak, és komplex csomópontok hiánya jellemzik. Olyan elektromos motorból állnak, amely elektromos energiát konvertál egy nyomatékba, a sebességváltó forgást a készülék munkaszervezetéhez és az orsó, amelyen a különböző fúvókák rögzítik. A készüléknek erős ütésálló háza van, és kényelmes ergonómikus fogantyúval van felszerelve. A műszer jellegzetes jellemzője a hosszúkás alakja és a hosszú törzséhez hasonlító orsócsomó speciális kiterjesztett szerkezete.

Közvetlen csiszológépek jellemzői

Közvetlen csiszológépek jellemzői

A szögletes, vibrációs és hosszadalmas minták közvetlen csiszolók fő különbsége az orsó hosszirányú elhelyezkedése a műszer tengelyéhez viszonyítva. Az ilyen kialakításnak köszönhetően a nehezen elérhető helyekre való hozzáférés, amelyhez más típusú csiszológépeket nem lehet elérni. Ez lehetővé teszi a keskeny lyukak belső felületének csiszolását és a komplex eszközök különböző részeit szétszerelés nélkül.

A PSM használati köre meglehetősen kiterjedt. Hála a gazdag választék fúvókák sokféle méretben és formában, egy eszköz sikeresen eltávolítására használt érdesség, szabálytalanságok és sorját fa, fém és beton felületekre. Ez lehetővé teszi, hogy aktívan használják az autó szervízben, hogy távolítsa el a rozsdát az egységeket, tisztítsa meg a hegesztések végzése során a test és vízvezeték munkák, valamint használja a készüléket Bútor és Faipari.

Közvetlen csiszológépek jellemzői

Közvetlen csiszológépek jellemzői

Közvetlen csiszológépek jellemzői

Előírások

A közvetlen csiszológépek fő műszaki paraméterei a motor teljesítménye és a nyomaték nagysága. A gyártott szerszámok többsége nem vonatkozik az elektromos berendezések kategóriájára, és 600-800 W motormotorokkal van felszerelve. Az ilyen modellek a legnagyobb PSM-csoportot képviselik, és otthoni használatra használják. További komoly szakmai mintákat elektromos motor 2 vagy több kW, amely lehetővé teszi számukra, hogy kell használni a autószerviz és a bútorgyártás.

A működő tengely forgásának sebessége közvetlenül függ a motor teljesítményétől, és körülbelül 10 000 fordulat / perc a háztartási mintákban, és több mint 25 000 – professzionális modellekben. Számos modern másolat van fel van szerelve a fordulatszámok számának beállításával, ami nagyon kényelmes a különböző felületek feldolgozása során, lehetővé téve, hogy minden egyes anyag esetében megjelenítse a kívánt sebességet.

Közvetlen csiszológépek jellemzői

Közvetlen csiszológépek jellemzői

Közvetlen csiszológépek jellemzői

Fajták

A közvetlen csiszológépek besorolásának fő kritériuma a motor teljesítményének típusa. Ez a funkció három eszközkategóriát tartalmaz: Hálózat, újratölthető és pneumatikus modellek.

  • Hálózati eszközök a leggyakoribb nézet, és a hálózatból elektromos motoros etetéssel rendelkezik. Az ilyen gépek előnyei a folyamatos működés lehetősége nagy ideig, a legtöbb minta, az alacsony súly és az elfogadható költségek meglehetősen nagy teljesítménye. A mínuszok között meg lehet jegyezni a szerszám teljes energiafüggését és a területen való használat képességét. Ezenkívül, ha a munkát az áramforrástól bizonyos távolságra hajtják végre, szükség van a vezetékek húzására, vagy a hosszabbító kábelek használatára van szükség.

Közvetlen csiszológépek jellemzői

  • Újratölthető PSM olyan elektromos motorral vannak felszerelve, amelynek munkája az akkumulátorból történik. Az ilyen minták előnye a magas mobilitás és a felhasználás lehetősége olyan helyeken, amelyek nem felszereltek elektromos hálózatokkal. Az előnyök közé tartozik az alacsony zaj, amikor a munka és a vezetékek hiánya. Hátrányok A rövid távú munkát egy díj ellenében vesszük, ami átlagosan körülbelül egy órát jelent, és a súlyt összehasonlítva a hálózati modellekkel. Ez utóbbi a meglehetősen nehéz akkumulátorok jelenlétének köszönhető, így az ilyen eszköz minimális súlya 1,5 kg.

Ezenkívül az elemeket folyamatosan fel kell tölteni, ami a munkafolyamat jelentős lassulásához vezet. Az ilyen modelleket alacsonyabb az elektromos és pneumatikus teljesítményhez képest és a magas ár-eszközökhöz képest.

Közvetlen csiszológépek jellemzői

Közvetlen csiszológépek jellemzői

  • Pneumatikus PSM Főként ipari vállalkozásokban és építésben. Segítségükkel a hegesztést megtisztítják, eltávolítják a rozsát, és eltávolítják a fémeket fémből és betonból. A pneumatikus képződés előnye a nagy teljesítmény és a folyamatos működés hosszú ideje. Árnyoldala tartalmaznia kell vásárolnia egy kompresszor, stretching tömlők belőle, valamint az általános terjedelmes és drága készülék.

A következő tulajdonság, amely szerint a PSM osztályozás keletkezik, a méretük. E kritérium esetében kétféle eszköz megkülönböztethető. Először is tartalmazzák a teljes méretű mintákat egy teljes fogantyúval, két kézzel dolgozni. A második kategóriát az alacsony teljesítményű mini-gépek képviselik, amelynek esete a tenyérbe kerül.

Az ilyen eszközök könnyebben végezhetnek finomabb munkát, ugyanakkor széles testületeik eredményeként nem mindig képesek a nehezen elérhető helyek csiszolását elvégezni.

Közvetlen csiszológépek jellemzői

Fúvókák típusai

A PSM munkaeszköze csiszolófejek, amelyek egy csiszoló kő, rögzítve a tüskére és rögzítve a CANGGE-ben. A búzákat nagy választékban állítják elő, és vannak hengeres, trapéz alakú, gömb alakú és kúp alakú formák. Abraziva mellett a pshm telepíthető CANGU-ban, amely lehetővé teszi, hogy az őrlés mellett néhány marási munkát végezzen. Ez jelentősen bővíti a PSM használatának körét, és lehetővé teszi a fa, műanyagok és alumínium. A csiszolókészek nagyméretű méretben kaphatók, 3-40 mm átmérőjű.

Közvetlen csiszológépek jellemzői

Közvetlen csiszológépek jellemzői

Közvetlen csiszológépek jellemzői

Népszerű modellek

A PSM kiadása nagyszámú hazai és külföldi vállalat. Az alábbiakban rövid áttekintés van a legnépszerűbb mintákról.

  • Az orosz márka pneumatikus modellje “Kalibrálás” PNG-6.3 / 115, Kínában gyártott, percenként 115 liter levegőt fogyaszt, és képes forgatni a munkaterőt 22 000 fordulat / perc sebességgel. A készülék kényelmes esetben van felszerelve, amely a leginkább “futó” fúvókákkal van ellátva, és csak 1,2 kg súlyú. Ár 1 750 rubel.
  • Elektromos német modell Bosch GGS 28 C Professional 650 W-os motorral, sima start funkcióval és egy kickback stop rendszerrel, azonnal a motor legkisebb blokkolásával. Val forgatási sebesség eléri a 28 000 fordulat / perc, súlya 1,4 kg, költség – 12.500 rubel.

Közvetlen csiszológépek jellemzői

Közvetlen csiszológépek jellemzői

  • Újratölthető PSM Makita BGD800C 11 V Feszültség lítium-ion akkumulátor feszültsége képes 25 000 fordulat / perc sebességgel forgatni, és súlya 2 kg. A termék teste gumifedezetekkel van felszerelve, amelyek jelentősen csökkentik a rezgést, és javítják a készülék használatának kényelmét. Ezenkívül az egység elektronikus védelmi funkcióval rendelkezik a túlterhelésből és a megnövekedett terhelésnél a forradalmak számának stabilizálása. A fiókdíj ideje 22 perc., Szerszámköltség – 7 000 rubel.

Közvetlen csiszológépek jellemzői

Választott kritériumok

PSM megvásárlásakor először figyelmet kell fordítania a működő tengely forgásának hatalmára és sebességére. Tehát, ha a készüléket a hazai műhelyben dolgozni kell, akkor korlátozhatja magunkat a teljesítménymodellhez, amely nem több, mint 0.8 kW. Ahhoz, hogy az ország területén dolgozzon, és egy magánház építése során jobb választani az akkumulátor eszközt. Az ilyen aggregátumok teljesen autonómosak, és nem igényelnek aljzatot. Ha a készüléket megvásárolja az autóipari szolgáltatáshoz, és fémen dolgozik, akkor egy erős pneumatikus minta lesz a legjobb megoldás.

A következő kiválasztási kritérium olyan további funkciók jelenléte, amelyek nem rendelkeznek jelentős hatással az eszköz működési minőségére, de képesek jelentősen egyszerűsíteni és megkönnyíteni a munkát.

Közvetlen csiszológépek jellemzői

Közvetlen csiszológépek jellemzői

Közvetlen csiszológépek jellemzői

Ilyen lehetőségek közé tartozik a zárójelek jelenléte és egy rugalmas tengely, amely lehetővé teszi, hogy a gépet a munkaasztalon rögzítse, hogy bármilyen keményen elérhető munka. Megszabadítja a kezét a nehéz eszköz tartásához, és lehetővé teszi, hogy “ékszerek” típusú munkát végezzen.

A következő videóban megtalálja a Makita GD0800C közvetlen csiszológépének áttekintését.

Kamat cikk
( Még nincs értékelés )
Ossza meg barátaival
123
Megjegyzés hozzáadása