Mennyezet, háttérvilágítással a kerület körül a belsőépítészetben

Ha nincs elég fény a lakóövezetben, az undorok benyomása. A töltött idő pazarolódik, ha vonzó kialakítású. Ezért különös figyelmet kell fordítani a mennyezeti világítási rendszerre. A legnépszerűbb és vonzó fényforrások a vezetett szalagok. Az ilyen világítási rendszerek szokásosak a mennyezeti felületi kerület elhelyezésére.

Az eredeti háttérvilágítással rendelkező mennyezeti tervezés egyedülálló kialakítást eredményez bármely szoba belsejében. Bármely mennyezet sokkal vonzóbbnak tűnik, ha világos világítási rendszereket telepítenek rajta.

Kiemelő telepítési munka a kerületen függetlenül elvégezhető alapvető tippek és ajánlások.

Sajátosságok

Ismeretes, hogy a szokásos csillárokat használták egy eredeti terv létrehozására. Rendszerint a szoba közepén helyezkedtek el. Zonális világításhoz használt lámpák vagy sconces.

Ez nem meglepő, mert azokban a napokban a felfüggesztett struktúrák gyakorlatilag nem állnak rendelkezésre. A helyiség belsejében új formatípusok magukban foglalják az eredeti világítóeszközök használatát a mennyezeti struktúrákon. A fényforrásokat a szoba tökéletesen megvilágíthatja, és láthatatlan. Ebben a helyzetben csak egy probléma merülhet fel – a felület erősen túlmelegedhető a fényforrásból származó hőengedmény következtében.

A szakemberek kompetensen átgondolták ezt a kérdést, és létrehozták a LED-szal és lámpákat. Ezek a fényforrások gyakorlatilag nem bocsátanak ki hőt, és ugyanakkor jó fényeket világítanak. Az ilyen eszközök kompakt méretei szintén fontos szerepet játszanak, mivel nem sértik meg a belső stílusát.

A LED-es szalagok a mennyezeti kerület körül alkalmasak, anélkül, hogy nehézségekbe ütköznek, és nyugodtan elrejthetik őket a csillogó szemektől.

A háttérvilágítás fő előnyei:

 • A lámpatestek nem igényelnek további dekorációt és dekorációt, mivel rejtőzik a csillogó szemektől;
 • Kiváló minőségű megvilágítás a szétszórt fény miatt;
 • A felület körülménye körül található ereszek nem befolyásolják a szoba magasságát, és a LED-es háttérvilágítás hozzájárul a tér vizuális növekedéséhez;
 • A háttérvilágítás sokkal könnyebb a mennyezetre szerelhető, nem pedig a gipszkarton kialakításánál.

Ha hátrányokról beszélünk, érdemes kiemelni a lábazat vagy a karosszéria rendszeres tisztítását, mivel a nyitott tér felhalmozódik a port és csökkenti a világítási rendszer hatékonyságát. Energiatakarékosság is szenved, hiszen a fény nagy része a karosszériára esik.

Az anyagok illetékes kiválasztása

Az eredeti háttérvilágítás létrehozásához használhatja a szokásos lábazatot. A megbízhatóbb rögzítéshez a megvilágítás a falra és a mennyezetre telepíthető. Amikor a háttérvilágítás a mennyezetre van szerelve, a legjobb, ha széles formázást használ. Teljesen rögzíti a LED szalagot a mennyezetre. A fő célja azonban nem mindig alkalmas ilyen megoldásokra.

Alternatív módon egy megvilágítású poliuretán-galler alkalmas. Ez egy eredeti megoldás, így nem kellene létrehozni egy kialakítást és alkalmazkodniuk más elemekhez.

Világító rendszerek

Ilyen célokra nem szabad használni a jelzőfényeket, mert nem tudják egyenletesen megvilágítani a szobát vagy egy másik szobát. A hagyományos izzólámpák, az energiatakarékos és halogén fényforrások is eltűnnek.

Kiváló választás a mennyezetre rögzített diszperziós eszköz vagy LED-szal. A világítóeszközök bármelyike ​​gazdaságos és megfizethető, és nem melegíti a mennyezeti konstrukciót is.

A LED-ek olyan megvilágítási lehetőség, amely magas színvonalú világítást biztosít bármilyen helyiségben. Ezenkívül az ilyen eszközöket magas szilárdság és megbízhatóság, valamint alacsony hőátadás és kis méret jellemzi. Bizonyos helyzetekben infravörös vagy ultraibolya sugárzású világítást használhat. Az eredeti háttérvilágítás létrehozásához a szakértők különböző színű lámpákat használnak.

A mennyezet egyedülálló fényhatást eredményez, ugyanakkor jól kombinálva van a belső kialakítással.

A LED-szalag rugalmas bázissal ellátott LED-lámpák elhelyezését feltételezi, hogy a LED-es lámpák elhelyezése. Jellemzően az ilyen szalagok szabványos mutatókkal rendelkeznek: vastagság – 3 mm, hossza – 5 m és szélesség – 1 cm. Tápegység – 12 és 24 V között. A szalagon egy speciális egységgel van felszerelve, amely összeköti a hálózati táplálkozással. A világítási intenzitás beállítására speciális vezérlőt használnak. A LED-es szalag modelltől függően a távirányítót kiegészítő beállításként használják. A blokk ereje magában foglalja a szalagok teljes erejét a LED-eken. Ha az egység nagy méretű, akkor több eszköz helyett használhat.

Ami a telepítést illeti, a szalag könnyen felszerelhető. A gyártók ragasztóalapú szalagokat és speciális védőréteget biztosítanak. A telepítés végső szakaszában a szalag fő felülete dengulált és a mennyezetre van szerelve. A hagyományos olló segítségével a túlhosszat tisztítják.

A LED lámpák a világítás megbízható forrása, mivel tartósak és nagyon ritkán nem sikerülnek.

Illetékes telepítés és kapcsolat

A telepítési munka fő szakaszai:

 • a szoba teljes kerületének mérései;
 • A kapott eredményt megszorozzuk a LED eszköz lineáris mérőjének teljes teljesítményével.;
 • A kétoldalú szalagot rögzítőelemként használják;
 • A következő lépésben kiválasztott egy speciális tápegységet és vezérlőt.

Többszintű kialakítás esetén egy szalagot kell használni az eredeti csillárral kombinálva.

A háttérvilágítás illetékes telepítéséhez a mennyezeti konstrukcióra a következő szabályokat kell figyelembe venni:

 • A szalagot a legfeljebb 5 m-nél nem több mint 5 m-es tekercsekben szállítják, és önmagukban a kívánt szegmensekre vágják;
 • A LED szalagot a jelölés szerint vágjuk;
 • A fennmaradó darabokat a rendszer szerint ragasztják.

A szalag tele van saját kezével, a falon lévő hasonló szerelvénytől eltér. Szigorúan tilos ragaszkodni a mennyezethez, akkor csak a telepített örökkévalóságra vagy a lábazatra lehet felszerelni.

Az alapvető szabályok és ajánlások betartásakor minden személy képes lesz beállítani a színes háttérvilágítást a mennyezetre, és létrehozhatja a szoba egyedi belsejét.

Hogyan válasszuk ki a megfelelőt, és telepítsük a LED-szal és az alkatrészeit a mennyezeti kerület megvilágításához, nézd meg a következőt.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: