Minden, amire szükséged van a beton sűrítő gépekről

A betonpadló felületének összehangolásához a befejező felület elhelyezése előtt speciális kulatoló gépeket használnak. Ők is úgynevezett “helikopterek” az őrléshez. Ezek különböző módosításokból készülnek, elektromos, benzin- vagy dízelmotorral felszereltek. A berendezésnek különböző specifikációi és működési tulajdonságai vannak, amelyeket figyelembe kell venni a kiválasztáskor.

Ami?

Gép fugázásához beton – nagyon specializált tervezett berendezés gondoskodik betonfelülethez termelési létesítmények, parkolók, raktárak, park területeken. Ezzel gyorsan és minimális erősségekkel rendelkezhet, hogy sima, lyukak, hibák és egyéb szabálytalanságok és külső hibák.

A csiszolókészülékek egy sima betonfelületet kapnak további bevonat nélkül, vagy egy félig száraz esztrichhez.

Minden kézikönyv “helikopter” a habarcshoz hasonló designnal rendelkezik. Magába foglalja:

 • A keret, amelyen a rotorral ellátott meghajtót rögzítették;
 • motor;
 • Csuklós mozgó sáv;
 • forgórész;
 • Védőgyűrű;
 • Fogantyúk egy eszközzel az aggregátum kezelésére.

Az eszközök típusától függetlenül mindegyike hasonló működési elvvel rendelkezik: A pengék különböző sebességgel és szilárdsággal befolyásolják a kezelt felületet, aminek következtében az alap illeszkedik és tökéletes simaságot szerez. Az elsődleges csiszolás kis lemezes forgásokkal történik, amely lehetővé teszi, hogy megszabaduljon a nagy fáklyáktól. A későbbi kezelést a pengék nagy sebességén végzik.

Osztályozás

Vannak értékesítésre Szakmai és háztartási aggregátumok – Pneumatikus csiszolók beton, természetes vagy mesterséges kő.

Az utóbbi kis méretben és tömegben különbözik – a különböző modellek tömege 2-6 kg. Ezek a miniatűr egységek könnyen kezelhetők a kis tömegcsatornák és a magas manőverezhetőség miatt.

Gyakran használják a fal és a mennyezeti felületek csiszolására.

A vakolat és a bulfoló gépek képesek gyorsan kiküszöbölni a spatulákból, beáramlásból és más külső hibákat, amelyek festés után észrevehetőek lehetnek. Ez a kompakt berendezés kényelmes a vakolatfalakhoz mind a kis, mind a tágas szobákban.

A professzionális technikát nagyméretű dimenziók, tömeg, teljesítmény és teljesítmény jellemzi a háztartási eszközökhöz képest. Az ilyen aggregátumokat nagy építési helyszíneken dolgozták. A rotorok számától és a motor típusától függően minősülnek.

A rotorok számával

Az eszközök egyajtós és kétmotor. Az első a kis területek fugázására szolgál – 500 m2-ig. Az egyajtós modellek a kétmotorhoz képest alacsonyabb tömegcsatornával rendelkeznek. Súlyuk 43 és 103 kg között van.

Különböznek a költségvetés ár, egyszerű szállítás az építkezés és a hatékonyság miatt – ezeket az előnyöket a készülék 1 rotor nagy a kereslet.

Az egymotoros egységek 600-1200 mm átmérőjű munktárokkal vannak felszerelve. A legtöbb modell biztosítja a benzinmotort, de az elektromos egységek értékesítésre kerülnek. Elektromos eszközök leggyakrabban használt munka a zárt helyiségben elegendő vagy hiányzik szellőzést. Csatlakoznak a 220 vagy 380 V hálózathoz. 750-2000 W-os kapacitású elektromos motorral ellátott egyajtós “helikopterek”.

Az 1 rotorral ellátott berendezések benzinmotorral (belső égésű motorral) is felszerelhetők. Ezek a leginkább futó modellek a felhő “helikopterek”. A leggyengébb autók 4 literes motorral vannak felszerelve. val vel.

Két rendkezelôegységet jellemzi nagyobb teljesítményt, ezért ezek alkalmazása ajánlott fugázásához tárgyak nagy területeken.

Az ilyen modellek autonóm önjáró gépek formájában készültek. Célszerű alkalmazni őket feldolgozása során konkrét esztrich, melynek területe 700 m2.

A két motoros modellek rendelkeznek operátorszékkel, amely a gép közepén található. A berendezések, a karok, karok vagy joystickok irányának megváltoztatása. Az ilyen gépek az elülső és hátsó részeken található erőteljes fényszórókkal vannak felszerelve. A jó megvilágítás biztosításának köszönhetően az aggregátumok rossz fényben vagy távollétében működhetnek.

A 2 rotorral rendelkező készülékek nagy méretekkel és súlyokkal rendelkeznek. A modelltől függően tömegük 300-700 kg. A mérlegelés következtében a rakodási és kirakodó berendezéseket a megfelelő emelési kapacitással ellátott speciális berendezésekkel kell elvégezni. A gépek mozgása megkönnyítése az építkezéshez, a gyártóknak “helikopterei” 4 kerekekkel rendelkeznek.

A motor típusával

A beton-pool gépek elektromos, benzin vagy dízelmotorral vannak felszerelve. Mindegyikük előnyei és hátrányai vannak.

 1. Az elektromos meghajtó eszközök átlagos teljesítménye van. Ezek alkalmasak belső munkákra. A kipufogógázok hiánya miatt nem finomított szobákban használhatók. A tömörség és a könnyűsúly lehetővé teszi ezeket az eszközöket manőverezhetővé. Hátrányai közé tartozik az elektromos hálózat függése és a kábel hosszának hossza korlátozott sugarája. Szükség esetén egy “helikopter” használatát a mezőn lévő elektromos meghajtóval generátor igényli.
 2. A benzin beton-stroke gépek a szabadban dolgoznak. Zárt helyiségekben csak a jó légszellőztetés állapota alatt használható. Az ilyen berendezéseknek átlagos teljesítménye van.
 3. A dízelmotorok leggyakrabban az erőteljes önjáró berendezéseket alkotják. A technika nagy kapacitással és teljesítményt nyújt. A dízelmotorok a habarcsok számára a legdrágábbak – ez a jelentős hátránya.

A motor kiválasztása közvetlenül függ a közelgő munka mennyiségétől és a “helikopter” működési feltételeitől.

Népszerű modellek

A teljes autót számos külföldi vállalat gyártja. Egyfajta benzinmodellek nagy igényben. A legnépszerűbb eszközök több opciót tartalmaznak.

 • MASALTA MT36-2 Betongép. Olcsó, kompakt és manőverezhető berendezések tajvani. A készülék 1 rotorral, LONCIN motorral van ellátva, kapacitása 6,6 liter.val vel. Az egység tömege 90 kg. A maximális lemez mérete 900 mm. Különböző működési kizsákmányolás a fogantyú összes vezérlésének helye miatt.

 • MQ Whiteman J36H90H. Szakmai, egy motoros berendezés, amely 9 liter kapacitású Honda motorral van felszerelve.val vel. A rotorok képesek kialakítani a 90-155 fordulat / perc sebességét. Kompakt modell, amelynek 4 pengéje van, védőburkolattal zárva. Autonóm eszköz, kényelmes kezelhetőség.

 • Oscar SO-170. A HONDA 5.5 HP benzinmotorral van felszerelve. Az autó súlya 62 kg. A lemezek maximális fordulatszáma – 136 rpm.

 • Norton Clipper CT601 ME. Francia fejlesztés. A gép 2 típusú motorral van felszerelve – elektromos és benzin Honda GX 120. Az aggregátum nagy építési területeken használható. Megkülönböztetik a kis méret és a tömeg, ami megkönnyíti a szállítását, működését és tárolását.

 • Honker M80s. Olcsó cseh beton “helikopter”. 5,5 liter kapacitással ellátott benzinmotoros Sakuma Sge200.val vel. Erősített sebességváltó, amely képes ellenállni a nehéz terheléseknek. Felszerelt fogantyúval felszerelt – az összeszerelt helyzetben egy kis helyet foglal el, amely megkönnyíti a szállítását és tárolását.

A falak, a fogyasztók által korlátozott apartmanok és kis szobák javítására Leggyakrabban a következő modelleket részesítik előnyben: Barikell Moskito 4-60, Belle Pro 600 220V, Euro Shatal St 62E. Az önjáró változatok között népszerű Cooper Double As90 és Samsan RPT 361.

Alkatrészek és alkatrészek

Fő kiegészítők a beton vastagabb autókhoz – lemezek és pengék (kések). Különböző méretű különböző méretekben kaphatók.

A lemezeket úgy tervezték, hogy friss betonalapokkal vagy cement-homokos nyakkendővel dolgozzon. Köszönjük őket, lehetséges, hogy kiváló minőségű elsődleges felületkezelés, kiküszöböljük a görbületet, beáramlását.

A lemezek 600-1520 mm átmérőjűek. A legnépszerűbb termékek 710, 750, 880 és 900 mm méretűek. Lemezfajok:

 • a 3, 4, 8 vagy 10 horgok telepítési konzolokkal;
 • A 45 szögben (sima igazítás) és 90 fokos szögben (a betonpadlók feldolgozásához a falak közelében).

Számos gyártó kínál univerzális lemezeket – telepíthető a beton-löket-gépek bármely modelljére. Az ilyen termékek előállítására hidegen hengerelt acélból készült, amely nagy szilárdságú és kopásállósággal rendelkezik. Az anyag ezen jellemzőinek köszönhetően a lemezek ellenállnak a hatalmas terheléseknek.

Az igazi pengéket a habarcs végső szakaszaiban alkalmazzák. Van egy speciális kialakításuk, amely lehetővé teszi, hogy tökéletesen sima felületet érjen el, és kizárja a szabálytalanságokat. A kések gyártásához, nagy szilárdságú acél, amelyet kopásállóság jellemez. Az erőforrás-pengék átlagos foka 1500 m2.

Választott kritériumok

A “helikopter” bevásárláskor a betonra szaggatott, több paramétert kell figyelembe vennie.

 1. A motor típusa. A benzin gépek manőverezhetőek és előállíthatók, tökéletesen megkerülnek nagy mennyiségű munkával. Azonban nem ajánlott zárt helyiségekben használni. Az elektromos modellek használata a leginkább indokolt, ha az esztrich építési tárgyak belsejében van felszerelve.
 2. Erő. A háztartási feladatok megoldása érdekében az autók alkalmasak 4-6 literrel.val vel. A professzionális modellek kapacitása 10-30 liter.val vel.
 3. Fúvóka típusa (egy- vagy kétmotoros módosítás). A két rotorral ellátott önjáró eszközöket ajánlott, hogy megvásárolható legyen a nagyszabású ipari munkák elvégzéséhez.
 4. Lemezforgófrekvencia. Minél magasabb az indikátor, annál nagyobb a teljesítmény.
 5. A Tilt pengék szögének beállítása. A készülékekkel felszerelt gépek kényelmesek és könnyen kezelhetők. A gyors beállítás miatt lehetővé teszik, hogy csökkentsük a munka idejét.
 6. Öntözőrendszer. Az ilyen funkció miatt a felületkezelés minősége jelentősen megnő. Az öntözési rendszerben erőteljes önjáró egységekben szolgálnak.
 7. Vészhelyzeti zárak és kapcsolók elérhetősége. A “helikopter” biztonságát biztonságossá teszik az üzemeltető számára.

Beton-főzőgép kiválasztása, ajánlott előnyben részesíteni a jól ismert gyártókból származó berendezéseket, amelyek minőséget idővel ellenőrzik.

Hogyan működik megfelelően?

Betonfeladása – Fontos folyamat, amelyből az esztrich minősége függ. A kívánt eredmény eléréséhez megfelelően kell használni a beton-stroke berendezéseket. A folyamat 2 szakaszból áll – durva és befejező. A beton kitöltése után 4-20 órával a felületre kell lépni a felületre. Zatilka-t a beton alapja teljesen szilárd anyagok előtt kell elvégezni. Ellenkező esetben a porszint növekedni fog a munka területén. A teljesen fagyasztott beton feldolgozásakor a pengék elveszítik a stabilitást.

A habarcs ajánlott egy speciális anyaggal való ellátásához. A konkrét bázis további keményedésére szolgál. A megoldás manuálisan alkalmazható.

A durva csiszolás 2 szakaszban történik – a 2/3-os feltöltést a 2. – a fennmaradó részen használják. Az elsődleges habarcs kis fordulókon készül. A második alkalom az elsőhez képest merőleges irányban történik. Az önjáró gépek egy jobb oldalon mozoghatnak.

10 óra elteltével előállított feldolgozás. Ebben a szakaszban ajánlott használni az anti-veszteséges impregnálást. Használatának köszönhetően a betonalap szilárd felületet szerez, és nem reped, ha tele van fagyasztva és működés közben.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: