Perforator patronok: Típusok, készülékek és gyártás

A javítási és építési munkához kapcsolódó esemény nem kerül a perforátor használat nélkül. Ez a többfunkciós fúróeszköz lehetővé teszi az üreg vagy az anyag legtartósabb formájában lévő lyukat. Ez nagymértékben leegyszerűsíti és aktiválja a munkafolyamatot.

Annak érdekében, hogy a folyamat rendkívül produktív volt, szükség van a patront a fúró vagy unalmas perforátorra, mivel a hasonló berendezésű fajok tisztességesen gyakorolják, és a különbség a kolossal.

Amelyre a perforatornak van saját patronja

Hasonló eszköz, mint elektromos ajtó, a villamos energia mechanikai energiává történő átalakításán keresztül működik. Amikor az elektromos motort forgatják, a nyomaték átalakulása a viszonzó intézkedésekben történik. Ezt egy sebességváltó jelenléte miatt kapják meg, amely a dugattyús műveletek pillanatának átalakítása mellett normál forgatási módban is képes működni, mint egy elektromos fúró.

Annak a ténynek köszönhetően, hogy a perforátor elektromos motor nagy teljesítményű, és a reciprok mozgások jelentős terhelést eredményeznek a tengelyen, majd racionálisan használnak speciális patronokat a munkavállalók rögzítéséhez. Az elektromos fúrókon (Collret patronok) hasonló struktúrái hatástalanok lesznek. Ezt azzal magyarázza, hogy a fúvóka egyszerűen csúszik a bilincsben.

A perforátor megbízható működésének garantálása érdekében speciális típust fejlesztették ki.

Valójában arról, hogy róluk és a beszélgetés megy.

Védnöki tipológia

A fúró rögzítésére szolgáló készüléket a szárító berendezések típusa. A klasszikus 4- és 6 osztályú szerkezetek és még mindig hengeres típusok a rögzítéshez. De több mint 10 évvel ezelőtt elkezdték kihagyni az SDS szárak vonalát a piacról.

A patronok 2 alapvető típusra vannak osztva:

 • kulcs;
 • Gyorsaság.

Hogyan van elrendezve a perforátorkazetta

Ha az elektromos fúró patron főleg hengeres konfigurációja a szár, akkor a perforátornak más megjelenése van. A farok részének 4 hornya van, az egyenlő távolságon található hornyok formájában. A végétől két mélyedés nyitott fajokkal rendelkezik, más szóval, az ásatás áthalad a szár hosszában, a másik két – zárt típus. A nyitott hornyok szolgálják a vezetékes fúvókákba a patronba. A zárt hornyok miatt a fúvóka rögzítése történik. Ehhez speciális golyókat vesznek figyelembe a termék szerkezetében.

Szerkezetileg a perforatron patron ilyen elemekből áll:

 • A tengelyre egy hornyolt ízületű hüvelyt ültetünk;
 • a gyűrű visel, amelyben a rugó egy kúp formájában nyugszik;
 • A gyűrűk és az ujjak dugó (golyók);
 • A készülék tetején található gumi burkolat.

A fúvóka felszerelése a mechanizmushoz a patron farokrészének szokásos behelyezésével történik. Ugyanabban az időben A fúvóka rögzítéséhez kézzel kell megnyomni a burkolatot, Ennek eredményeként a golyó és a rugók korongja kattintásra és fenntartásra kerül. A szár a kívánt helyzetben “emelkedik”, mit lehet felismerni a jellemző kattintással.

A golyók nem teszik lehetővé, hogy a fúvóka esik ki a dugóból, és az útmutatók segítésével a perforátor tengelyének forgási nyomatékának továbbításával szolgálják. Amint a szár slitjei belépnek a nyílásba, a burkolat felszabadulhat.

A termék ilyen szerkezetét a Német Bosch cég fejlesztette ki. Ez a szerkezet rendkívül megbízhatónak tekinthető, ha hatékony eszközt használ.

Ezt a patront is nevezik, vagy gyorsan, de nem zavarják meg a kiterjesztéshez hasonló rögzítővel rendelkező rögzítővel. A zárak 2 módosításának rögzítési módja változatos, de a fúvóka elmozdításához néhány pillanatra van szüksége.

Mi az SDS-patronok (SDS) és fajtáik

Az SDS (SDS) egy rövidített megjelölés, amelyet a Stack kifejezések kezdeti betűiből gyűjtöttek, a Dreh, a Sitzt, a Német, “Insert”, “Turn”, “Felvett”. Valójában az ilyen frekvencia szerint, de a fenomenális módszer között SDS-patront működtet, amelyet a Bosch tervezők hoztak létre a XX. Század 80-as években.

Jelenleg olyan egyszerű eszközök, amelyek garantálják a munkaeszközök rögzítésének jó megbízhatóságát, az összes gyártott perforátor 90% -a befejeződött.

Az SDS-patronok gyakran gyorsan keresnek, de nem kell a termékekkel kötni őket, a rögzítéssel, amelyben a csatlakozások elfordítása következik be. A hagyományos nagysebességű patronokhoz képest az SDS-rögzítő nem szükséges forgatni a szerszám rögzítéséhez: csak kézzel kell tartani. Ennek a mechanizmusnak a létrehozása óta több módosítást javasoltak, de csak egy pár minta kapott.

 • SDS-PLUS (SDS PLUS). A farok részét az otthoni használatra szánt perforator patronhoz, más szóval – Home Tool. A fúvóka csúcsátmérője 10 milliméterrel egyenlő. Az ilyen szárak munkaterületének átmérője 4-22 milliméteren változhat.
 • SDS-MAX (SDS max). Az ilyen mechanizmusokat kizárólag speciális perforátor modelleken használják. Ilyen eszközök alatt, a fúvókák 18 milliméter átmérőjű szárral és a fúvóka mérete 60 mm-ig. Hasonló patronokat használjon a munka megvalósításához, a Limit Shock Force-val 30 kJ-ig.
 • SDS-TOP (SDS TOP) és gyors Rendkívül ritka. Van egy kis terjesztésük, mivel az ilyen típusú patronok eszközei csak néhány céget állítanak elő. Találjon fúvókákat az ilyen típusú patronokba a perforátor számára rendkívül nehéz, mert ha egy eszköz megszerzésénél figyelmet kell fordítania a bilincs módosítására.

A szár magas színvonalú rögzítése a hatékony és kiváló minőségű munka garanciája. A patron szétszerelése és cseréje.

A patron bontása szisztematikusan kell lennie, ellenőrizze és karbantartása.

A patron szétszereléséhez nem kell különleges képességeket és képzést. Hogyan változtathatja meg a patront, amely nem ismert mindenkinek, bár ez a műveletnek nincs nehézsége.

Ehhez az ilyen intézkedések megtörténtek.

 • Először is szükség van a biztonsági bélés eltávolítására a rögzítő végétől. Alatt van egy gyűrű, amelyet csavarhúzóval kell eltolni.
 • Ezután távolítsa el a gyűrű mögött található alátétet.
 • Ezután távolítsa el a 2. gyűrűt, képezzen fel szidalmazással, és most eltávolíthatja a burkolatot.
 • A termék lebontása. Ehhez tegye le az alátétet a tavasszal együtt. Amikor az alátét eltolódott, eltávolítsa a labdát a horonyból a szidalmazással. Ezután fokozatosan csökkentheti a korongot egy rugóval, húzza a patront.
 • Ha meg kell forgatni a dugót, akkor szükség van a patron többi részének szétszerelése a hüvelyrel. Ehhez kapcsolja be a csavart, tartsa a hüvelyt a tengelyen. A hüvelynek szüksége van arra, hogy az alvóba szorítson, majd tekerje a fák menetéből. Az új mechanizmus összeszerelése az ellenkező sorrendben történik.
 • Ha meg fogja tisztítani és csomagolni a dugó belsejét, az előző bekezdésben leírt események nem szükségesek. A tisztítás és a munka megkezdése után a lebontott elemeket fordított sorrendben kell összeszedni.

Jegyzetre! A patron belső komponenseinek kenéséhez tanácsos speciális kenőanyagokat alkalmazni. A Workshop telepítésekor a patronba van szükség, hogy a szárát kis mennyiségű kenőanyaggal kell kenni a fúrókhoz, vagy a legrosszabb, a szolidol vagy litol.

Patron adapterrel

Lehetőség van a perforátorok mind az úttörővel, mind az összesféle fúvókával, amelyek eltávolítható adapterekkel és különböző adapterekkel vannak rögzítve az egységhez. Ha azonban van egy technológiai backlash (más szavakkal, az adapter lóg), a fúrás pontossága nem lesz elég optimális.

Adapter a perforátoron

A perforátor elsősorban erős eszköz. Figyelembe kell venni azonban, hogy létezik az ilyen átmeneti eszközök működésének elvét. Meg kell felelniük a hatalomnak, vagy az alábbiakban. Ellenkező esetben a berendezés ellentétes lesz.

Mindent, amit használnak, ugyanolyan osztálynak kell lennie, mint az eszköz.

Például egy fúró erőteljes perforator, tedd be a készülék könnyű vagy közepes teljesítmény képesek felmutatni az azonnali kudarca ez a készülék, és csak a javítási marad saját kezűleg, vagy a szolgáltató központ. De másfelől, ha már eltávolították, hogy megvásárol egy kazettát a Makita egység, ez a tétel nem feltétlenül kell kifejezetten ezen gyártó. A fő állapot, hogy a jellemzők megközelítsék az eszközt.

Kazetták gyártása vezető vállalatok által

Makita

A japán cég az elektromos szerszám megszerzéséhez és pótalkatrészeihez szükséges részek egyike. A családi családban megtalálhatja az alapvető módosításokat a farokrész 1,5-13 milliméterrel. Természetesen, sehol, és anélkül, hogy innovatív technikai megoldásokat használnak a könnyű perforátorok szerkezetében, valamint az erőteljes nehézségek felvételéhez.

By the way, a patront a Makita egység fúrója alatt multifunkcionális elvek készítik, ami lehetővé teszi a vállalati berendezések szerkezetében és más cégek mintái számára.

Bosch

Ez a vállalat reménye van a modern és különösen az igényeinek javítására, beleértve az SDS-plus Quick-Mode-t is. Ráadásul a cég határozottan szegmensek egy bizonyos irányba: fa, beton, kő és acél. Ezért minden típusú patron esetében speciális ötvözeteket és szabványos méreteket használnak.

Ráadásul, A kazetta a készülék a Bosch fúró mérete 1,5 milliméter és 13 milliméter között támogathatja a forgási opciót az ellenkező irányban és az ütközés terhelésében. Más szóval, több német részletet élesített, hogy lyukakat fúrjon egy speciális eszközzel.

Hogyan változtathatja meg a patront a perforátoron, nézze meg a következő videót.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: