Porfestéktechnika

Porfesték – a vegyipar egyik legfrissebb eredménye a fogyasztók javára és kényelmére. A klasszikus kompozíciókhoz képest számos pozitív tulajdonság jellemzi, de bizonyos hátrányai vannak, amelyeket tudnia kell.

A poliészter porok festése mindenhol – az építési és autóiparból az eredeti dekoratív elemek létrehozása előtt.

Sajátosságok

A porfestéknek számos pozitív oldala van, és népszerű alternatíva lesz a hagyományos festési módszerekhez. A fő működési reagens itt – különböző anyagok diszperziós keverékei, vagy meglehetősen szilárd részecskék. A festék összetételéből származó oldószer eltávolítása olyan előnyökkel jár, mint Teljes környezetvédelmi biztonság és a tűzveszély.

A pigment típusának megváltoztatása és koncentrációja, a gyártó befolyásolhatja az adhézió szintjét, a referenciakarányt és a statikus elektromosság érzékenységét. A portermékben lévő pigmentek megegyeznek a dobozokban vagy a dobozokban folyékony keverékekkel.

A felületek típusai

A vegyipar elsajátította a porfestékek előállítását a nemfémes felületek alkalmazásához, beleértve az MDF-t is. Ha a festékkészítmény alapja epoxi, a standard festési technikából származó eltérések kategorikusan elfogadhatatlanok. Ellenkező esetben a szín és a káros atmoszférikus jelenségek ellenállása nem elegendő. De ha az összes követelményt betartják, a bevonat mechanikai minősége a megfelelő szinten lesz. Sajnos az epoxi festékek alig tekinthetők hőállónak.

Ha szüksége van egy olyan bevonatra, amely a szabadban használható, és a színtartalom kritikus tényező, érdemes poliészter festéket használni. Amikor jelentős mennyiségű akrilát vegyületek viszünk be a festmény keveréket, a felület lesz ellenálló lúgokkal érintkező. Megjelenés történik mind matt, mind fényes. Hasonló porfestékek, amelyeket széles körben igényeltek a gép építőipari gyárakra.

A színező keverék alacsony hőmérsékletváltozása egy évről évre egyre nagyobb és igényesebb, de eddig a technológia nem olyan dolgozott, hogy hatalmas népszerűség legyen. A poliuretán fajtákat stabil reflexiókkal megkülönböztetik, amelyek nagyrészt olyan alkatrészek festésére használják, amelyek folyamatosan súrlódással vagy súlyos kopással érzékenyek. Ezek megjelenése hasonló a selyemhöz, a kémiai közönség nagyon nagy. Ezek a kompozíciók nem szörnyű vagy időjárási viszonyok, nem autós üzemanyag, sem ásványolaj.

Ne feledje, hogy nem fog működni a hagyományos házi készítésű oldószerekkel.

A lágyított PVC-n alapuló porfestékek puhaak, mint a gumi. A borítóréteg kevéssé hajlamos a vízhatásokkal, még a mosószerek adalékaival, és ha a mosogatógépek huzal kosarakra alkalmazzák, hosszú idővel ezelőtt marad. A gondosan kiválasztott összetétel lehetővé teszi a festék használatát a termékekkel és a gyógyszerekkel.

Ha először is, elektromos szigetelési tulajdonságokra van szükség, amelyet polivinil-butirál alapja. A festék használatával létrejött, mind védő- és munkavégzést is játszhat. A bevonat folyamatosan nemcsak az elektromos áramra, hanem a benzinre és a csiszoló akcióra is. Ez a fajta keverék előnyös, ha belső befejező ipari létesítmények.

Az antisztatikus tulajdonságok elég rugalmasak lehetnek. A technológusok különböző adalékanyagokat használnak, biztosítva bizonyos feldolgozási módokat, valamint a filmfogyasztók szintetizálása célparaméterekkel.

Az epoxipolieter festék egyidejűleg a hőre keményedő és mechanikusan rezisztens számára vonatkozik. De emlékezni kell arra, hogy az ultraibolya sugarak károsíthatják. A vegyipar elsajátította a fluoreszkáló színező kompozíciók felszabadulását is. Ezért a termékek megválasztása óriási, de gondosan ismernie kell a festék összetételét a vásárlás előtt.

Összetett

Festékek, beleértve a polimer komponenseket is, szükségszerűen pigmentet tartalmaznak, a polimerrel együtt, a festék a festőanyag alapját képezi. Az alapkomponensek olyan anyagokhoz is csatlakoznak, amelyekkel a kívánt jellemzőket biztosítják. Akrilátok, speciális gyantákat gyakran adnak hozzá, amellyel a festéket a filmek jobban alkotják.

Emellett olyan adalékanyagok, amelyek felgyorsítják a bevonat megszilárdulását, amelyek különböző színeket adnak, és általában az űrlapot javítják. Titán és alumíniumvegyületek oxigénnel vannak töltőanyagként.

A következtetés egyszerű: A porfesték kiváló tulajdonságai minimális veszélyességi osztálygal (toxicitás) érhetők el. Az ember, a háziállatok és a növények egyáltalán nem szenvednek ilyen színezékek használatakor.

A poliészter festékek összes összetevőjét kiváló áramlási képesség jellemzi, a részecskék nem ragaszkodnak egymáshoz, és ne ragaszkodjanak a különböző idegen tárgyakhoz. Nem kell speciális adalékanyagokat használni, feloldva a készítményt.

A por nem lesz túl vastag, és nem veszíti el a kezdeti konzisztenciát.

A porfestékek technikai tulajdonságai elég jóak, leggyakrabban elektrosztatikusan alkalmazzák őket. Ha meg kell, hogy garantálják a mechanikai szilárdság és stabilitás, nem csak epoxikomponensek lehet alkalmazni, hanem egy tükör króm, amely kevésbé érzékeny az ultraibolya. Az epoxi keverékek működési hőmérséklete – 60-120 fok, a forrás dielektromos paraméterek nagyon jelentősek. A vinilitis alapját képezi, hogy szigorúan egy porfestést kapjunk a belső munkákhoz, de ellenállhat a nedvességnek a normál hőmérsékletre való belépéshez, és nincs szükség vastag rétegre.

A poliészter-uretán keverékeket kémiai szempontból hidroxil-tartalmú poliészterek, blokkolt poliizocianátok kombinációjával állítjuk elő. Optimális üzemi hőmérséklet, amely lehetővé teszi, hogy bevonatot képezzen, körülbelül 170 fokos. A generált réteg vastagsága szigorúan korlátozott, meg kell felelnie a 25-27 mikron tartománynak. A poliészter-uretánfesték lehetővé teszi a keménység, a húgyúti anyagok ellenállását, az időjárási viszonyok kitűnő ellenállását. A felület megőrzi a sav, ásványi sók, szénhidrogének gyenge oldatainak hatását.

A gyakorlatban a poliészter-uretán porfestékek a sport- és mezőgazdasági berendezések, légkondicionálók és egyéb elektromos berendezések, autóipari pótalkatrészek és bútorok korrózióellenes védelmére használják. Az ilyen bevonatok széles használata lehetséges, mivel nem túl veszélyes. Ne feledje, hogy lehetetlen festeni a műanyagot por módszerrel, mert a fűtés nem kevesebb, mint 150 fok.

Paletta

A porfesték lehet valamilyen árnyalatú és ragyogó, mind fényes, mind matt fajták. A technológia lehetővé teszi, hogy egy multicolor festészeti készítményt vagy fémes, kalapács felületet alkotjon, és megbízható védelmet nyújt az épület homlokzata számára.

  • Specifikus szín – fehér, fekete, arany – a különböző pigmentek használatával és a koncentrációban bekövetkező változások segítségével. Meg kell jegyezni, hogy a festék egy bizonyos szín csak egy tartályban lehet benne, és amikor dolgozik, azonnal el kell döntenie, hogy melyik hangot szeretne létrehozni.

Ha a bronzhoz festés van kiválasztva, akkor változtassa meg a megoldást.

  • Világító A porfesték egyedülálló nézetét vásárolja meg a foszfor használatával, hogy töltse fel, bármilyen fényforrásra van szükség. Ez a design elem szívesen használja a tervezőket, ha meg kell díszíteni a feliratot, egy nagy logót és sok más elemet.

Háztartási célokra festék foszorokkal az autóipari kerekek, beton, ruházat, különböző matricák, üveg és sok más dolog. Egy nagyvárosban az autó nem olyan ritkán van, hogy festett, izzó porlemezekkel, ugyanazzal a hirdetési pajzs kivitelezésével.

  • A narancssárga kéreghez hasonlító kifejezett struktúra kialakítása Festékek gyógyítással triglycidylisocianurát, az ilyen készítmények alapkomponense – különböző karboxil-tartalmú poliészterek. A forráskomponensek melegítése a hőmérséklet, mint a poliészter-uretán festékek.

Az ilyen készítmények előnye az a lehetőség, hogy az éles arcokat és éleket flop nélkül festse. Az időjárási tényezőkkel szembeni ellenállás, a fény és a mechanikai hatások az átlag feletti szinten vannak. De az protectedness a maró anyagok, a THITS alapú festék valamivel gyengébb, mint a poliészter-uretán.

Legfelsőbb alkalmazás

Most már tudod, hogyan kell előfordulni a porfesték kiválasztása, és milyen esetekben egy vagy másik. De nem csak a megfelelő választás fontos, a munkafolyamat jellemzőit is figyelembe kell venni.

A legtöbb esetben a porfesték elektrosztatikus módszerrel kerül alkalmazásra. A porrészecskéket a felületi jeljelzővel szembeni töltésről számolták be, amely festett. Ennek eredményeként vonzódnak a szubsztrátumhoz, és viszonylag vékony réteget képeznek. A permetező fényképezőgép képes arra, hogy elkapja a port, amely nem ragasztó a felületre, és alkalmazza újra.

De nem elég egyszerűen alkalmazni a porfestéket, azt is sült a speciális készülék belsejében is. A magas hőmérséklet hatására a bevonatot polimerizáljuk. A hőre lágyuló festékeket olyan anyagok alkotják, amelyek olvadnak, majd kémiai reakciók nélkül lehűtjük. Nagyon fontos, hogy fenntartható eredményt szerezzen szigorúan a megadott hőmérsékleti rendszert. A hőreaktív festékek sokkal jobbak, mert a bevonat nem olvad, és nem oldódik fel, de arra kötelezi, hogy rendkívül szigorúan végrehajtja a színre vonatkozó követelményeket.

Függetlenül attól, hogy a színezőösszetétel megfogalmazása, fémrészek kell előkészíteniük (tisztított és zsírtalanított), és maga a porrétegnek nagyon vékonynak kell lennie.

A professzionális workshopokban réz, réz, arany vagy idős fémek utánozhat. Otthon megszerzése lehetetlen otthon, mert nemcsak speciális berendezések és gondosan kiválasztott kompozíciókra van szükség, hanem egy jól képzett szakember, akár több mesterek is. A porfesték alkalmazása a fán lehetetlen, mert a szubsztrátum nem ellenáll a szükséges fűtésnek.

Száraz komponensek keverése – a fő vétel, amelyben a termoplasztikus készítmények előállítása. A berendezés igényei minimálisak, a munkaerő-intenzitása kicsi. De ez elég nehéz beszerezni stabil (strukturált és nem-rescurating) keverékek tárolható stabil, félelem nélkül megsértése közötti arányok komponenseket. Ha a fő reagenseket már az olvadt formában kevered, akkor több időt kell töltenie, és összetettebb felszerelést kell alkalmaznia, de a rossz eredmény megszerzésének kockázata sokkal kevesebb.

Gyártók

A porfestéket tízben és akár több száz vállalkozásban állítják elő, de csak néhányat hoznak létre nagyon jó minőségű és megbízható terméket. Tehát a vélemények alapján ítélve, a vállalatok termékei Csíkos és Savipol Kiváló fizikai és kémiai paraméterek jellemzik, különböző módon használható. Színezékek a Yaroslavl növényi porfestékekből – nem az egyetlen hazai lehetőség. Az orosz piacon vannak olyan színező keverékek, amelyeket Gatchinában gyártanak, a külvárosokban, UFA-ban.

Vezető vállalkozások, beleértve a Pulverit és Tigris, A német aggodalmak és a török ​​iparág jó terméket termel, megbízhatóan többféle fém szubsztrátra vonatkozik. Az orosz piacon is bemutatott termékek kínai és finn termelés. Belgium, Anglia és más országok importőrök észrevehetően rosszabbak a minősítés vezetői számára.

A vezető gyártók bármelyikének porfesték megvásárlásával magabiztosan festheted az alumínium és króm termékekkel, cserélje ki a szokásos ezüstöt. Mind a homlokzatok tervezése, mind az ipari termékek gyártásakor bármely ismert márka színezéke a legjobb oldalról mutatkozik. Szinte minden gyár a választékban van egy antik rézobjektum utánzás, amely feltétlenül és fényűzően néz ki, és a legmagasabb luxus bevonatok károsodása minimális.

Hogyan kell használni a porfestéket otthon, nézd meg a következő videót.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: