Tikkurila festékek: Típusok és hatókör

Az időnk különböző falburkolatai azt gondolják, hogy az egyes anyagok használatának racionalitására gondolnak. Ehhez az egyik legkeresettebb lehetőség, amelyet a festék, amelyet a piacon egy hatalmas összeg minden ízlés és pénztárca számára.

A Tikkurila finn vállalata az egyik vezetője a festékek és lakk bevonatok gyártásában különböző felületes. A vállalat termékeiről, és megvitatásra kerül ebben a cikkben.

Sajátosságok

A Tikkurila aggodalom nem csak egy finn festék növény. Ez egy egész tudományos és termelési intézet, amely tanulmányozza a piacot, megvizsgálja és végrehajtja az ezen a terület legújabb fejleményeit. Minden termék az Európai Bizottság alapos elemzését és ellenőrzését szolgálja a szabványosításról. Ez a márka több mint 130 éve termeli a festékét, és egy innovátor a festékhez kapcsolódó kérdésekben. A finn gyártók voltak az első, akik meghívták a vevőt, hogy hozzon létre saját színét egy színezéssel (két vagy több szín keverése a kívánt árnyalat megvásárlásához).

A Tikkurila márka színes anyagainak főbb jellemzői:

 • Ökológia. Ez a szó ma szinte minden kereskedelmi. A finn márka meglehetősen felelősséget jelent, hogy termékei gyártása csak természetes anyagokat használ: viasz, vaj, földes pigmentek természetes vagy ásványi eredetű.
 • Hipoallergenitás. Az előző pontból következik. A Tikkurila festékek nem vezetnek allergiához, természetes szellőztetést biztosítanak a szoba, a levegő áramlását magukon keresztül, és hozzájárulnak a felesleges nedvesség eltávolításához és a szükséges páratartalom eltávolításához.

 • Tartósság. Az egyik ilyen előny, amely ma nagyon ritka és nagy pénzért (és nem mindig). Munkájának köszönhetően a Tikkurila Tudományos Központ, különleges összetételű festék jött létre, amely lehetővé teszi, hogy a bevonat ellenáll a külső hatásoknak: nedvesség, napsugarakat és éles hőmérséklet csepp.
 • Fényerősség. Az árnyalatok széles választéka lehetővé teszi, hogy megközelítse a festék kiválasztását olyan egyedileg, hogy ez a szín nem lehet többé a világon. De a fő jellemzője a finn festék ebben az értelemben, hogy fog kinézni egyformán világos és a fán, és a fém, és a falon, mivel a termékek, amelyek külön-külön minden egyes felszíni és nem lehet égetni a nap.

Annak érdekében, hogy értékeljék a finn márka előnyeit, alaposan figyelembe kell venni az összes pozitív és negatív riasztást.

Előnyök és hátrányok

Először is, természetesen az előnyökön akarok maradni, mert hátrányos helyzetben van, hogy minden esetben dolgozni kell.

A vásárlók szeretik a tikkurila festéket:

 • A lehető leggyakrabban mosható, anélkül, hogy félnek törölni és elhalványulni;
 • A festék tartóssága és tartóssága súlyos érvként szolgál a szívességükben;
 • Az árpolitika lehetővé teszi, hogy a magas színvonalú háttérkép és a festőfalak felé tegye, ami minimális anyagköltséggel igazolja magát;

 • Könnyű használat és az alkalmazás mértéke örömmel;
 • Olyan “áthatolhatatlan”, amely alkalmas kisgyermekekkel és háziállatokkal rendelkező helyiségekben való használatra;
 • Nem félnek a többrétegű. Ha szeretné, könnyen megváltoztathatja a falak színét a szobában, csak új árnyalatot alkalmaz a régi felett.

Hátrányok Minden kiemeli az egyén. Ma a homlokzati festékek fő mínusza Tikkurila széles körben ismert – gyenge ellenállás az alacsony hőmérsékletnek. Annak ellenére, hogy Finnország egy olyan ország, amelynek kifejezett téli klímája van, az aggodalomra okot adó tudósok nem teljesen kifejlesztett egy cselekvési tervet, amikor termékeiket éles időjárással kellett elérni.

Nézetek

A Tikkurila üzem ilyen típusú falfedezetet gyárt:

 1. Emulzió;
 2. Alkid;
 3. Szilikát;
 4. Ragasztó.

Az első nézetet jellemzi, hogy vízzel készült. Szintén több fajtával is rendelkezik: vízszint, víz diszperzív, akril, polivinil-acetát, latex és szilikon.

Viomulzió – lélegző, festék. Nagy páratartalmú beltérben használt. Könnyen alkalmazható, miután egy bizonyos időt lemosunk. Széles színű.

Vízelosztás Van egy szerény paletta, az előző nézethez képest, a nedvesség ellenállóbb, nem tolerálja a +6 fok alatti hőmérsékletet.

Akril – nagy szilárdságú, rugalmas, kedves. Az enyhén maszkok repedésekkel nem adják át a levegőt, miután szárítás után hiperállóvá válik a mechanikai károkhoz.

Latex festék – az egyik legdrágább a Tikkurila felállásban. Vízálló, tartós és könnyen mosható. Gyorsan szárad a festés után, de az idő múlásával elveszti a színt.

Alkyd festékek zománclal és olajjal osztva. Az első alcsoport a lakkösszetevőkön alapul. Széles körű alkalmazások, fényes felület, száraz, egy órás és kevesebb, Rögzítse a vizet és könnyen ellenzi a korróziót.

Olajfestmények Az olaj hozzáadásával készült. Különböző felületek festésére használják, a falak kivételével.

Szilikát festékek – ásványi festékek, mert folyékony üveget és alkáliakat tartalmaznak. Ha velük dolgozik, akkor óvintézkedéseket kell tartani: védőruházat, kesztyű és maszk viselése.

Ezek vízállóak, megakadályozzák a növekvő gomba, a forma megjelenése, megkönnyebbül tolerálja a kemény hőmérsékletkülönbséget.

A festékek ragasztási típusai három csoportra oszthatók:

 • Kazein – kopásálló, hosszú megőrzési szín. Beton, csavart és tégla felületeket festenek;
 • A DEXTED – gyakorlatilag nincs ellenállás a nedvességgel;
 • Ragasztóanyag – teljesen nem ellenáll a nedvességnek és befolyásolja a szén-dioxidot.

Többek között szeretnék különös, kiváló minőségű különböző típusú tikkurila színeket rendelni: mágneses, grafit és poliuretán. Beszéljünk külön-külön.

Belső festék Tikkurila “mágneses” – Ez az eredeti vízzel rögzített festék, amely mágneses morzsa hozzáadásával készült. Ő mindig szürke és matt. Ott, mint a táblán, rajzolhat képeket, rajzokat, képeket, kis mágnesekkel, bármilyen fémalkalmazással, anélkül, hogy a lyuk falaiba kerülne.

Festék az iskolai tábla hatása – Stitinous (grafit) Tikkurila festék “Liitu”. A szoba bármely falát vásznon lehet egy kezdő művész vagy író számára. Ez jellemzi az a tény, hogy nagyon ellenáll a mosásnak, képes ellenállni akár 5000 tisztító merev kefével. A grafit bázist széles körben állítják elő – piros és átlátszó és fehér. Mint egy kréta tábla, mindkettő lehetővé teszi mind a fantázia gyakorlását az otthona falaira, és házi feladatot végez a kis iskolás gyerekeknek.

Tikkurila “Temadur” – nagy szilárdságú poliuretán festék, amelyet acél, alumíniumtermékek, valamint a fekete és horganyzott fémszerkezetek szerkezetének használnak. Magas korróziós tulajdonságokkal rendelkezik.

Színek

A színes séma közvetlen változata attól függ, hogy milyen felületet választanak a festék, mi a textúra egy adott márkájú termékek. Tehát például Matte festéknek több klasszikus, elnémított hangja lesz, fényes, éppen ellenkezőleg, az árnyalatok széles palettáján keletkezhet. Ha a festéket választja erre a jellemzésre, akkor szem előtt kell tartani, hogy Matte elrejti az összes látható szabálytalanságot és a fal hibáit, és a fényesség ellenkezőleg, minden hátrányt ki fogja tenni.

A klasszikus színek mellett (fehér, fekete, kék, piros, zöld), a Tikkurila festéke lehetővé teszi, hogy sikeresen használjon egy színezést, ami lehetővé teszi pontosan az árnyékát – egyszerű rózsaszín, narancssárga, kőris, menta luxus aranyból, Gourmet platina, szelíd ezüst. Aranyfestéket, az úton, nagyon aktívan használják a túlmelegedés vizuális csökkenéséhez. De nem lehet újrahasznos. A szoba egy részének csak egy kis fókusza segít elkerülni az üresség és a nehézkes érzést, és adja meg egy könnyű árnyékot a diszkrét luxus.

Stílus és tervezés

A klasszikus színes termékek mellett a Tikkurila az ügyfeleket sajátos késztervezési megoldásokat kínálja. Végtére is, a festék nemcsak a fényes és matt, a fényes és sápadt, sötét és fény … sokat megoszthat a díszítő festékek finn márkájának Arsenaljában, amely nem csak a hangulatot és érzést kérdezi, hogy nem csak festette a falakat. Ők adják az otthoni textúra fajtáját és befejezését.

Festékek gyöngyház vagy értékes csillogás, csillogó csillag por – a legszokatlanabb texturális változatok.

A fejlesztők kitalálják a jövőbeli vevők vágyait, akik a természetes kő vagy falak hasonlóságát szeretnének létrehozni otthonukban, sötétben ragyognak.

Annak érdekében, hogy a falakat a házban a “régi” alatt festse, nincs szükség a szakemberekre. Elég különleges dekoratív Tikkurila festék megvásárlása, és élvezze a saját kreatív potenciálját. A legfontosabb dolog nem az, hogy elrontja a benyomást a fogyóeszközök elégtelen számával.

Fogyasztás

Természetesen a legjobb, ha előre kell számolni, hogy hány festékre van szükség bizonyos munkákhoz.

A szakemberek a következőképpen javasolják ezt a kérdést:

 • Meg kell határozni az alkalmazott rétegek mennyiségét. Ebből függ a bevonat színének és sűrűségének színétől.
 • Emlékeztetni kell arra, hogy a könnyű hangokat több mint sötét.
 • A rétegek vastagsága az alkalmazási módtól függ: Spray, ecset vagy görgő. Ha mindhárom módszer használatával használható, az eredmény lehet ugyanaz. Bizonytalanságukban a képességeikben jobb, ha a permetezőre helyezkednek el: akkor az áramlási sebesség időnként csökken a felület egyenletes eloszlásának köszönhetően.
 • Matte festék kevesebbet fogyaszt, mint a díszítő.

Az átlagos festékfogyasztás 110-120 mg / 1 m2. Tehát, vegye be például egy 20 m2-es teljes területet. A leggyakrabban értékesített festék 3 l-ben. Így a szoba festéséhez, a szokásos festék (textúra nélkül, egy rétegben), akkor 2 bankot kell vásárolnia.

Mit válasszon?

Szóval, közeledik egy bizonyos típusú festék kiválasztásának konstruktívan. Két fő típusú munka, amelyre festék használható: belső és külső. A belső munkákhoz a belső festékeket a falon belüli falak és felületek feldolgozására használják. A legnépszerűbb festékfajták a száraz szobák befejezéséhez – Víz-emulzió. Még a gyermekszobának festésére is használhatók. A legjobb lehetőség (és ennek eredményeként a legdrágább) latex festékek lesznek a gyermek szobájában vagy szobájában, ahol háziállatok vannak.

A belső térben gyakran fából készült ékezeteket használnak. Például az alkid, a víz diszperzív és olajfestékek a leginkább alkalmasak a fából készült lépcsőházak vagy bútorok feldolgozására. Nemcsak vigyáznak a fáról, hanem nincs éles szaga, gyorsan száraz, és ellenáll a kopásnak.

A ház belsejében több nedves helyszínen (fürdőszoba és konyha) a legsikeresebb kiválasztás lesz a szilikát festék, amely különleges “immunitás” a forma, gomba és káros mikroorganizmusok.

A festéshez tapéta lefedettséget kell választani minden olyan tényezővel is, amely képes befolyásolni a kopásállóságát. A legjobb lehetőségek az akril, latex és víz emulziós festékek lesznek.

Vélemény

Az internet a legkülönbözőbb válaszok a Tikkurila falainak festékeinek témájában.

Kiemeljük a legvilágosabbakat:

 • Az alkid zománc “Mirantol” hosszú ideig szárad, rosszul grapps a felületen. Ha nem kísérletezi a KEL-t, az eredeti szín nem okoz vonzerejét.
 • Tikkurila “Euro 7”. Latex festék száraz helyiségekben. Semleges szaga van, tökéletesen esik két rétegben, 2 órán belül szárítja. Tökéletesen mosott szárítás után, nem törölve.

 • A homlokzat festék Tikkurila “Valtti Color”, az ügyfelek véleménye szerint, nagy szilárdságú, alacsony hőmérsékletű ellenállás és napsugarak. Alkalmas egy fából készült ház festésére egy bárból és a kő tégla-beton homlokzatokhoz.
 • Tikkurila “Pesto 10” – Belső festék, amelyet a vásárlók kellemesek és kényelmesek. A bevonat mínuszait, az adott szagot és az árat hívják.

Festék, mint a ruhák minden egyén számára. Valaki nyugalmat talál a világos telített színekben, valaki meg akarja hígítani szürke mindennapi életét meleg pasztell fényes színekkel. A választás nagyszerű, így cselekedj!

A következő videóban megismerkedhet a festék tikkurila falainak színével kapcsolatos tippekkel.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: