Top 10 építkezési porszívó ár és minőség szerint

*A szerkesztők szerint a legjobbak áttekintése. A kiválasztási kritériumokról. Ez az anyag szubjektív, nem reklám, és nem minősül vásárlási útmutatónak. A vásárlás előtt kérjük, konzultáljon egy profi villanyszerelővel.

Egyre gyakrabban láthatunk építési porszívót az orosz fogyasztók kezében. A javítások utáni gyors tisztításhoz, a garázsban vagy műhelyben való rendrakáshoz, a törmelék felfogásához fával való munka vagy betonfúrás közben. A modern porszívók számos további funkcióval rendelkeznek, és számos modell országszerte megfizethető áron kapható az üzletekben. Az Expertology magazin szakértői a következő pontokat tanácsolják a megfelelő készülék kiválasztásakor.

Javaslatok a kiválasztáshoz

Kezdje az építőipari porszívó keresését a rendeltetésszerű felhasználással.

Alkalmazási terület. A teljes választék nagyjából két csoportra osztható.

 1. A professzionális eszközöket nehéz építkezési körülmények között végzett napi munkára tervezték. Porálló, kiváló teljesítményt nyújt és kiemelkedően megbízható. Ennek megfelelően, és az ilyen berendezések árkategóriája nagyon magas.
 2. A háztartási modellek segítenek a lakás vagy ház javítás utáni tisztításában, a műhelyekben vagy garázsokban végzett időszakos tisztításban. Az ilyen porszívók megfizethető áron kaphatók, és a műszaki jellemzők készlete elegendő lesz a legtöbb otthoni feladathoz.

Teljesítmény. A porszívó egyik legfontosabb paramétere a motor teljesítménye.

 1. Otthoni használatra az 1000 és 1400 watt közötti tartomány ideális. A készülékek 220 V-os aljzatba vannak dugva.
 2. Az ipari modellek nagy teljesítményű motorokkal (akár 7000 watt) is felszerelhetők, többségük háromfázisú elektromos hálózatra való csatlakoztatásra készült.

A porszívózás mértéke. A vákuumteljesítményt befolyásoló másik tényező a vákuumhézag. A motor teljesítménye változó, minél nagyobb a szám, annál erősebb lesz a szívás.

 1. A professzionális modellek 200-260 mbar vákuumnyomásszintet állítanak elő.
 2. A háztartási porszívók esetében a tartomány általában 30 és 150 mbar között van.

A tartály kapacitása. Minden törmeléket egy szemetesbe gyűjtenek. Minél nagyobb az érzékelőmodul, annál ritkábban kell a tisztítót tisztítani. Ez azonban növeli a berendezés súlyát is.

 1. A professzionális modellekben nem ritka az 50-60 literes tartály. A görgős görgős futómű elengedhetetlen.
 2. A háztartási porszívók kisebb (15-30 literes) tartályokkal rendelkeznek, a hulladékgyűjtő gyakran zsák vagy papírzacskó.
 3. Ha porszívózás közben vizet kell felvennie, akkor egy folyadékok felszívására tervezett modell legyen az első választás.

A felülvizsgálatunkban 10 minőségi építési porszívók, amelyeket elfogadható áron értékesítenek. Mindegyikük bizonyított a területen, amint azt az orosz fogyasztók pozitív visszajelzései is megerősítik.

10 legjobb építési porszívók ár és minőség szerint

Jelölés A hely Név Értékelés
Top 10 építési porszívó ár és minőség szerint 1 BOSCH PRO GAS 55 M AFC 1380 W 5.0
2 Makita VC4210L 4.9
3 Karcher WD 6 P S V-30/6/22/T 4.8
4 Makita VC 2512 L 4.7
5 BOSCH GÁZ 12-25 PL 4.6
6 Metabo ASA 25 L PC 4.5
7 KARCHER WD 6 P Premium 4.4
8 KARCHER WD 3 Premium 4.3
9 ZUBR PU-20-1400 M3 4.2
10 BORT BSS-1220-Pro 4.1

BOSCH PRO GAS 55 M AFC 1380 W

Értékelés: 5.0

BOSCH PRO GAS 55 M AFC 1380 W

A BOSCH PRO GAS 55 M AFC porszívó elég erős ahhoz, hogy nagy mennyiségű törmeléket szedjen fel. A javítás után száraz és nedves tisztításra egyaránt alkalmas. Az erős villanymotort (1380 W) és a nagyméretű tartályt (55 liter) a szakértők a készülékek nagy teljesítménye miatt dicsérték. Egy speciális tengelykapcsoló segít a szívóteljesítmény zökkenőmentes szabályozásában. A modell nagy teljesítményű vákuumot (254 mbar) hoz létre, a 35 mm átmérőjű szívócső képes összegyűjteni a nagy törmelékrészecskéket. A fejlesztők olyan automatikus tisztítórendszert dolgoztak ki, amely stabil energiát biztosít. A beépített tömlő- és kábeltartók dicséretesek; lehetővé teszik a tömlő és a kábel tárolását. Az alváz erős kerekekkel van felszerelve, és ezek nem hagynak nyomot, amikor mozgatja. A szemetesláda feltöltése után a készülék automatikusan kikapcsol. A modell a felülvizsgálatunk győztese lesz.

Olvasson tovább  Dekoratív mozaik: Tervezési példák

A nemzeti vásárlók elégedettek a porszívó teljesítményével, a nagy szemetesládával, a manőverezhetőséggel és a tömlő hosszával (5 m). Az egyetlen hátránya a magas üzemeltetési költségek.

Előnyök

 • Nagy teljesítményű elektromos motor;
 • nagy tartály;
 • hosszú tömlő;
 • manőverezőképesség.

Hátrányok

 • magas ár.

Makita VC4210L

Értékelés: 4.9

A Makita VC4210L

A japán Makita VC4210L teljesítményét tekintve kissé alulmarad a felülvizsgálat vezetőjével szemben. Az 1200 wattos villanymotorral felszerelt készülék maximálisan 34 liter port képes összegyűjteni. A szívótömlő átmérője nagyjából megegyezik a győztesével (36 mm), a készülék nagy szívóteljesítményt mutat (250 mbar). A szakértőknek tetszett az automatikus tisztítórendszer, amely 15 másodpercenként lép működésbe. A gyártó a porszívó testére egy legfeljebb 2,4 kW teljesítményfelvételű eszközhöz tervezett csatlakozót szerelt fel. A porszívó 3,5 méter hosszú tömlővel is rendelkezik. A motor hűtésére külön szűrőrendszer van felszerelve, amely lehetővé teszi, hogy a készülék hosszú ideig működjön az építkezésen. A tisztítószer gondosan össze van szerelve, minden anyag kiváló minőségű.

Az értékelésekben a tulajdonosok dicsérik a Makita VC4210L porszívót a teljesítményéért, az automatikus szűrőtisztításért, a szép műanyagért és a gumírozott kerekekért. A hátrányok közé sorolják a magas költségeket és a terjedelmes kialakítást.

Előnyök

 • nagy teljesítmény;
 • tágas tartály;
 • Automatikus szűrőtisztítás;
 • erős aljzat a testen.

Hátrányok

 • magas ár;
 • nehézkes.

Karcher WD 6 P S V-30/6/22/T

Értékelés: 4.8

Karcher WD 6 P S V-30/6/22/T

Megbízhatóság és tartósság büszkélkedhet épület porszívó Karcher WD 6 P S V-30/6/22 / T. A német modell széleskörűen alkalmazható, az otthoni takarítástól a műhelyben, garázsban vagy pincében történő szemétgyűjtésig. A gyártó egy nagy teljesítményű elektromos motort (1300 W) és egy 30 literes rozsdamentes acéltartályt épített be a hulladék összegyűjtésére. A tömlő hossza (2,2 m) és a tápkábel (6 m) elegendő a nagy helyiségek gyors tisztításához. A szakértők szerint a szűrőegység kiváló kialakítású, amely lehetővé teszi a nedves és száraz porszívózás váltakozását anélkül, hogy a szűrőbetétet cserélni kellene. A porszívó testén van telepítve a csatlakozó aljzat, hogy csatlakoztassa az elektromos szerszámot 2100 wattig. A levehető fogantyú, amely megvédi a kezelőt a statikus kisüléstől, a termék előnye. A tömlő kényelmesen felfüggeszthető a ház tetején a tárolás érdekében. A modell a bronzérmet nyerte a felülvizsgálatunkban.

A felhasználók dicsérik a német gyártási minőséget, az okos kialakítást és a tiszta vízgyűjtő rendszert. hátrányai miatt a tömlőt rövidnek írják le.

Előnyök

 • kiváló minőségű kivitelezés;
 • rozsdamentes acél szemetes;
 • a kényelmes szűrőegység;
 • intelligens tervezés.

Hátrányok

 • rövid tömlő.

Makita VC 2512 L

Értékelés: 4.7

A Makita VC 2512 L

Tökéletesen megbirkózik a helyiségek tisztításával javítás után Japán Makita VC 2512 L. A rugalmas tömlő (32 mm átmérőjű) nemcsak a port, hanem a vakolat-, beton- és tégladarabokat is felszívja a 25 literes porgyűjtőbe. Az alacsony motorteljesítmény (1000 watt) ellenére a készülék tisztességes vákuumot (210 mbar) hoz létre. A tervezők lehetővé tették, hogy a szűrő magától tisztítható legyen, a szívóerő visszaállításához csak nyomja meg a gombot, és tartsa lenyomva 3-4 másodpercig. A készülék tokjában van egy csatlakozóaljzat, amely 2,6 kW-ig terjedő elektromos készülékek csatlakoztatására alkalmas. Nagy kerekek a porszívókocsi elülső és hátsó részén a porszívó könnyű mozgatásához. A tömlő (3,5 m) és a vezeték (5 m) hossza elegendő nagy területek tisztításához.

Olvasson tovább  Mi a nyír furnér és ahol használják?

A Yam-on található nagyszámú vélemény alapján a Makita VC 2512 L porszívó népszerű az orosz fogyasztók körében. Dicsérik a modellt jó felszereltsége, kiváló húzóereje és hatékony szűrőtisztító rendszere miatt. A tápkábel automatikus visszatekerésének hiánya.

Előnyök

 • jól felszerelt;
 • gyors szűrőtisztítás;
 • jól megtervezett védelem;
 • manőverezőképesség.

Hátrányok

 • nincs automatikus zsinórvisszatekercselés.

BOSCH GÁZ 12-25 PL

Értékelés: 4.6

BOSCH GÁZ 12-25 PL

Sok honfitársak volt ideje, hogy értékelje a teljesítmény képességeit épület porszívó BOSCH GAS 12-25 PL. A modell úttörő szerepet játszott az automatikus szűrőtisztításban. A készülék lehetővé teszi a száraz és nedves tisztítást is a javítás után. A gyártó egy nagy teljesítményű elektromos motort (1250 W) épített be, amely 200 mbar vákuumot hoz létre. A Metabo ASA 25 L PC porszívó porzsákkal és porzsák nélkül is. A szakértők szeretik az öntisztító funkciót. A huzat csökkentésekor a légáramlás iránya rövid időre megfordul, hogy az elzáródások megszűnjenek. A tisztító egyszerre egy elektromos szerszámmal működtethető, erre a célra a gyártó egy aljzatot épített a testbe. A német készülék eszközének tartalmaznia kell a kiváló minőségű műanyag használatát.

A legtöbb felhasználó elég kompakt méret, teljesítmény, minőségi építés. Egyes tulajdonosok erős statikus kisülésekről, a por mágnesezettségéről számolnak be a testen.

Előnyök

 • erős motor;
 • Öntisztító funkció;
 • Kiváló minőségű anyagok;
 • kompakt méretek.

Hátrányok

 • Rendkívül izgalmas;
 • mágnesezi a port.

Metabo ASA 25 L PC

Értékelés: 4.5

Metabo ASA 25 L PC

A legnépszerűbb ipari porszívó Oroszországban a német Metabo ASA ASA 25 L PC egységet képviseli. páratlan visszajelzések a népszerű YAM és VseInstrumenty vásárlási oldalakon. Szakértők magyarázzák a nagy érdeklődés a porszívó jó kombinációja az ár és a minőség, valamint a jó sor műszaki jellemzők. A nagy teljesítményű motor (1250 W) nagy vákuumot (210 mbar) hoz létre, amely lehetővé teszi a száraz és nedves hulladékok összegyűjtését egyaránt. A hosszú kábel (7,5 m) és a szívótömlő (3,5 m) nagy hatótávolságot biztosít. A modell kézi szűrőtisztítóval van felszerelve, amely a házon található gomb segítségével aktiválható. A porszívóhoz egy 2,6 kW-os elektromos szerszám csatlakoztatható. Hagyományosan nem lehet panasz az alkatrészek minőségére, valamint a Metabo rendezett illeszkedésére és kivitelezésére.

A modell kiváló minősítést kapott a tulajdonosoktól a minőségi kivitelezésért, a csendes működésért, a megbízhatóságért és a megbízhatóságért. Nem tetszett nekik a porzsákok és a por mágnesezése a házon.

Előnyök

 • Minőségi gyártás;
 • csendes működés;
 • manőverezhetőség;
 • megbízhatóság.

A hátrányok

 • a por megtapadása a házon;
 • kényelmetlen táskák.

KARCHER WD 6 P Premium

Értékelés: 4.4

KARCHER WD 6 P Premium

A KARCHER WD 6 P Premium számos tulajdonságában hasonlít a bronzérmesünkhöz. De honfitársával ellentétben ez a modell drágább, és szemetes helyett zsákkal van felszerelve. A szakértők azonban a porszívó számos előnyét is felfedezték. Először is, a készülék dicséretet érdemel könnyűsége (9,5 kg) és tisztességes teljesítménye miatt. Az erős motornak (1300 watt) és a nagyméretű (30 literes) porgyűjtőnek köszönhetően az építési munkálatok után gyorsan rendbe lehet tenni a helyiséget. A 35 mm-es szívótömlővel nagy beton- vagy vakolatszemcsék távolíthatók el. A nedves felmosást a gyártó biztosítja. Az okos alváz, amely megkönnyíti a készülék mozgatását a padlófelületen, szintén dicséretet érdemel.

Olvasson tovább  A csőbilincsekről

A tulajdonosok szerint a KARCHER WD 6 P Premium megbízható, hatékony és könnyen kezelhető segédgép. A hátrányok szerint rövid tömlő (2,2 m) és nincs zsinór feltekercselő.

Előnyök

 • megbízhatóság;
 • hatékonyság;
 • manőverezőképesség;
 • jó összeszerelés.

Hátrányok

 • rövid zsinór;
 • nincs huzaltekercs.

KARCHER WD 3 Premium

Értékelés: 4.3

KARCHER WD 3 Premium

A KARCHER WD 3 Premium háztartási porszívó kiválóan bizonyított a házak és lakások tisztítására. A szakértők az ár, a minőség és a felhasználóbarátság optimális egyensúlyát emelik ki. A modell rosszabb, mint a felülvizsgálat vezetői az olyan paraméterekben, mint a teljesítmény (1000 watt) és a szemétgyűjtő térfogata (17 l). A gyártó spórolt a tömlő (2 m) és a tápkábel (4 m) hosszán. A készülék azonban könnyűnek (5,8 kg) és kompaktnak bizonyult. A jó gördülékenységet az alváz és a kerekek biztosítják. A fejlesztők kitaláltak egy kényelmes “P” zárrendszert

  Az “lPush” funkció, amely lehetővé teszi, hogy gyorsan kivegye és visszategye a szemetesládát. A kifúvási lehetőség hasznos a nehezen hozzáférhető helyek tisztításához. Képes felvenni a vizet és a nedves szemetet.

  A tulajdonosok visszajelzései kiemelik az olyan előnyöket, mint a könnyű és kompakt kialakítás, a jó gördíthetőség és a kiváló minőségű konstrukció. Hátránya a zaj és a drága fogyóeszközök.

  Előnyök

  • demokratikus ár;
  • könnyűség és tömörség;
  • A tartály gyors eltávolítása és felszerelése;
  • manőverezőképesség.

  Hátrányok

  • zajos működés;
  • Drága fogyóeszközök.

  BOUZR PU-20-1400 M3

  Értékelés: 4.2

  ZUBR PU-20-1400 M3

  Az orosz fejlesztés ZUBR PU-20-1400 M3 felülmúlja versenytársait motorteljesítményben (1,4 kW). A Hoover jó teljesítménnyel és szívóerővel büszkélkedhet. A szakértők dicsérik a rozsdamentes acéltartályt, amely akár 20 liter száraz vagy nedves hulladékot is képes befogadni. A Hoovert úgy tervezték, hogy folyadékokat is felszívjon. A nehezen hozzáférhető helyeken lévő por eltávolításához kifúvási funkció áll rendelkezésre. Alacsony súly (6 kg), beépített aljzat, tartós HEPA szűrő. Tartalmazza a ruhát és a papírzacskót, két szűrőelemet, két fúvókát, adaptert az építőszerszámokhoz való csatlakozáshoz. A VseInstrumenty shop szerint a ZUBR PU-20-1400 M3 porszívónak alacsony a selejt aránya.

  Az orosz fogyasztók is elégedettek az egységgel. A modellt egyszerű és megbízható asszisztensnek nevezik, amely megfizethető áron vásárolható meg. A tisztító gyengeségei a robusztus papírszűrő és a porzsák tömítésének kialakítása.

  Előnyök

  • megfizethető ár;
  • nagy teljesítmény;
  • könnyedség;
  • gazdag funkciókban.

  Hátrányok

  • törékeny papírszűrő;
  • a por beszivárgása a szemeteskukán keresztül.

  BORT BSS-1220-Pro

  Értékelés: 4.1

  BORT BSS-1220-Pro

  A legkönnyebb (4,5 kg) porszívó a német-kínai BORT BSS-1220-Pro modell volt. A készülék ára is vonzónak tűnik a potenciális vásárlók számára. A szakértők kiderítik, hogy a gyártó mit próbált megspórolni a. Ránézésre a modell elég szilárdnak tűnik a teljesítmény (1250 watt) és a felszereltség tekintetében. A fejlesztők telepítették a fúvó funkciót, de a légáramlás alacsony (36 l/s). A házon van egy hálózati aljzat, de azt kis teljesítményű elektromos szerszámokhoz tervezték (1400 W-ig). Nincs teljesítményszabályozás és nincs finom szűrő. A gép sikeresen tisztítja a száraz és nedves hulladékot, és képes a folyadékok felvételére. A modell zárja a tíz legjobb építőipari porszívót, amelyek jó ár-érték arányt képviselnek.

  A hazai fogyasztók dicsérik a terméket ergonómiája, jó teljesítménye, vízgyűjtő képessége miatt. Nem elégedettek azzal, hogy a zsinórt ki és be kell csavarni, a tömlő rögzítésének hiánya a tárolás során és a gyenge aljzat.

  Előnyök

  • könnyedség;
  • alacsony ár;
  • ergonómia;
  • jó teljesítmény.

  Hátrányok

  • a vezeték és a tömlő meggondolatlan tárolása;
  • gyenge aljzat.
Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: