Top 10 láncfűrészlánc gyártó

*A legjobbak áttekintése a szerkesztők szerint. Kiválasztási kritériumok. Ez az anyag szubjektív, nem reklám, és nem szolgál vásárlási útmutatóként. Vásárlás előtt konzultáció szükséges szakemberrel.

A láncfűrész használat közben a legnagyobb igénybevételnek van kitéve. Egy sor láncszemből áll, amelyek mindegyike egy-egy vágófoggal van ellátva. Idővel az élező mechanizmus élessége csökken, és a láncot el kell távolítani és újra kell élezni. A szerszámot időről időre cserélni kell, élettartama a terheléstől és a kivitelezés minőségétől függ. Az oroszországi szaküzletek különböző gyártókból származó láncokat értékesítenek. A legjobb megoldás kiválasztásához ajánljuk szakértőink ajánlásait.

Tanácsok a kiválasztáshoz

Hosszúság. A láncfűrészeket bizonyos hosszúságú gumiabroncsokkal szerelik fel. Ugyanarra a vágószerszámmodellre több különböző méretű gumiabroncs is felszerelhető. A lánc hossza a gumiabroncs méretétől függően kerül kiválasztásra. Ha egynél több vezetőrúd használatára kerül sor, különböző méretű láncokra van szükség. Az egyes láncfűrész modellekre vonatkozó pontos adatokat az adatlapon kell megtalálni.

Úti cél.A fűrészláncok rendeltetésük szerint különböznek egymástól. A szakemberek az összes vágóeszközt professzionális és otthoni használatra szánt eszközökre osztják.

 1. Nagy teljesítményű láncokat használnak a professzionális erdészek. Ezek a modellek 3/8″ vagy 0,404″ osztással rendelkeznek. A nagyobb kimeneti teljesítmény azonban a nagy rezgések hátrányával párosul.
 2. Alacsony profilKényelmes velük dolgozni. 0,325 hüvelykes osztásnál a láncfűrész minimális rezgéssel működik. A készülék háztartási használatra ajánlott.

A láncszem vastagsága (farok). Fűrészeléskor a láncvégek viselik a legnagyobb terhelést. Ezért fontos a megfelelő vastagság kiválasztása.

 1. Az 1,1-1,3 mm csúcsvastagságú láncokat leggyakrabban a hazai láncfűrészeknél használják. Hosszú ideig bírják a könnyű terhelést.
 2. A legnépszerűbb méret 1,5 mm. Az ilyen farokkal ellátott láncok háztartási és professzionális láncfűrészekre egyaránt felszerelhetők.
 3. Az 1,6-2,0 mm-es láncszemvastagsággal rendelkező láncok igényes munkákhoz alkalmasak. A gyártók általában a legkeményebb acélfajtákat használják.

Vágási láncszem típusa. Különböző profilú vágókések. Többféle vágószerszám létezik.

 1. A négyzet alakú fog derékszöget zár be a függőleges és a vízszintes sík között. Ez a kialakítás biztosítja az agresszív és gyors fűrészelést. A láncok nem félnek a fémtörmeléktől és az apró szögektől. De egy szuperfog nem csinál nagyon pontos vágást.
 2. A kerek fogaknak sima átmenetük van a függőlegesből a vízszintesbe, ami tiszta vágást eredményez. Ritkábban van szükség a fogak újraélezésére, és a lánc olcsóbb. Az ilyen típusú kapcsolattal rendelkező eszközök teljesítménye azonban alacsonyabb.
 3. Különösen kemény fával való munkavégzéskor, a lánc gyakori érintkezésekor a talajjal vagy jéggel, előnyösebb a keményfém- vagy bitumenes keményfémvégű vágókészlet használata. A láncszem nagy keménysége lehetővé teszi a hosszú ideig tartó működést élezés nélkül.
Olvasson tovább  13 legjobb pezsgőfürdő

A 10 legjobb gyártó kiválasztása. Mindegyikük a hazai piacon értékesíti termékeit. Az expertológia szerkesztői a szakértői vélemény alapján állították fel a rangsort, figyelembe véve az orosz fogyasztók visszajelzéseit.

Top láncfűrész lánctalp gyártók

Értékelés hely Gyártó értékelés
A legjobb láncfűrészlánc-készlet gyártók rangsora 1 Oregoni vágórendszerek 5.0
2 Stihl 4.9
3 Husqvarna 4.8
4 BOSCH 4.7
5 Bajnok 4.6
6 Rezer 4.5
7 Kaliber 4.4
8

atriot

4.3
9 Sturm 4.2
10 Zubr 4.1

Oregoni vágórendszerek

Értékelés: 5.0

Oregoni vágórendszerek

Az Oregon Cutting Systems, egy amerikai vállalat, a láncfűrészek bevezetése óta gyárt láncfűrészeket. A vállalat munkatársai a nagy tapasztalatoknak köszönhetően a következő termékek fejlesztésére és gyártására összpontosítanak. A vállalat világpiaci sikere saját találmányainak és innovatív technológiáinak köszönhető. A szakértők dicsérik a tökéletes láncélezést, a kiváló egyensúlyt és a hosszú élettartamot. A hírnév hátulütője a hamisított termékek megjelenése. Ezért érdemes amerikai gyártmányú termékeket vásárolni hivatalos kereskedőktől. A márka a felülvizsgálatunk győztese.

Az orosz felhasználók az Oregont a magas minőség, a tartósság és az alacsony láncfűrészterhelés miatt értékelik. A láncok hátrányai a magas ár.

Előnyök

 • magas minőség;
 • éles élesítés;
 • tartósság;
 • alacsony fűrészterhelés.

Hátrányok

 • magas ár;
 • Hamisított termékek jelentek meg a piacon.

Stihl

Értékelés: 4.9

Stihl

A széles körű berendezések a kert, erdő, kert termel német csoport Stihl. A vállalatot 1926-ban alapították, az első termék egy láncfűrész volt. A Stuttgart melletti üzem már 1932-ben szabadalmat kapott egy 3 részből álló láncfűrészre. azóta a gyártó nagy figyelmet fordít mind a láncfűrész, mind a tartozékok továbbfejlesztésére. Az Oilomatic önkenő lánc kifejlesztése új felfedezés volt a felhasználó számára, és pozitív hatással volt a termelékenységre. A szakértők olyan előnyöket jelölnek meg, mint a kiváló minőség, éles élezés, tartósság. A márka a második helyet kapja a felülvizsgálatban.

A láncfűrész tulajdonosok dicsérik az alacsony rezgést, a kiváló vágási minőséget és az átgondolt kenési rendszert. A hátránya a magas ár és a hamisított termékek elérhetősége a piacon.

Előnyök

 • éles élesítés;
 • Német minőség;
 • alacsony rezgés;
 • hatékony kenési rendszer.

Hátrányok

 • magas ár;
 • vannak hamisítványok a piacon.

Husqvarna

Értékelés: 4.8

Husqvarna

A kiváló kerti szerszámok és láncfűrészek másik nagy gyártója láncfűrészláncokat gyárt. A svéd Husqvarna vállalatot 1689-ben alapították, első termékei muskéták voltak. A láncfűrészek gyártása 1959-ben indult meg. Bár nem ez volt az első fűrész, nemcsak az erdő kivágását, hanem az ágak levágását is lehetővé tette. A könnyebb és erősebb láncfűrészek gyártása érdekében a gyártónak magának kellett megoldania a lánc problémáját. A szakértők dicsérték az éles élezést, a kiváló minőségű kivitelezést, az alacsony rezgést és a nyújtással szembeni ellenállást.

Pozitív vélemények érvényesülnek. A felhasználók szerint a fő előnye az élesség hosszú távú fenntartása. Hátránya a magas ár és a hamisítványok az orosz piacon.

Előnyök

 • éles, hosszú élettartamú élezés;
 • szakítószilárdság;
 • rezgésmentes;
 • tartósság.

Hátrányok

 • magas ár
 • van egy hamisítvány.

BOSCH

Értékelés: 4.7

BOSCH

A német BOSCH cég otthoni, kerti és professzionális felhasználásra szánt termékek rendkívül változatos választékát gyártja. Több tucatnyi gyártóüzem a világ minden táján. A márka már régóta magas minőséggel és kiemelkedő műszaki paraméterekkel társul az orosz fogyasztók számára. A láncfűrészlánc sem kivétel. A gyártó termékpalettáján nemcsak márkás láncfűrészek, hanem szinte minden ismert márka láncfűrészei szerepelnek. A szakértők dicsérték az élességét, kiváló egyensúlyát és kopásállóságát; 8.

A Bosch-láncok iránti kereslet Oroszországban még nem túl nagy, talán az ár a korlátozó tényező. A pozitív oldalon a felhasználók megjegyzik a vágás minőségét, a könnyű élezést, a körmökkel szembeni ellenállást.

Előnyök

 • kiváló minőségű összeszerelés;
 • éles élesítés;
 • tartósság;
 • könnyű élezés.

Hátrányok

 • magas ár;
 • alacsony népszerűség.

Bajnok

Értékelés: 4.6

Bajnok

A Champion 2005 óta van jelen a világpiacon. A legtöbb termék kínai gyárakban készül, de az Egyesült Államokban, Franciaországban, Indiában és a világ más országaiban is vannak gyártóüzemek. A szakértők a márkát a technológiai megoldások okossága, a kiváló minőségű alkatrészek használata és a termékek tartóssága miatt vették fel a felülvizsgálatba. A láncok láncfűrészekhez ajánlott megvásárolni a vidéki ingatlanok tulajdonosai vagy a szabadtéri tevékenységek rajongói számára. A gyárilag csiszolt élességnek köszönhetően még a keményfát is könnyen vágja. A kompetens árpolitika fokozatosan növekvő keresletet eredményez Oroszországban.

A hazai vásárlók kedvelik az ár-érték arányt, az élességet és a rezgésmentes élezést. A hátránya: a lánc gyorsan kihúzható.

Előnyök

 • éles élesítés;
 • széles választék;
 • megfizethető ár;
 • nincs rezgés.

Hátrányok

 • gyors lánchúzás.

Rezer

Értékelés: 4.5

Rezer

A Rezer márkanevet az orosz Uraloptinstrument vállalat jegyeztette be 2007-ben. A márka a kerti gépek és láncfűrészek alkatrészeinek és pótalkatrészeinek gyártására jött létre. A termékek többsége Kínában készül. A cég katalógusában márkás és ismeretlen láncfűrészekhez egyaránt találhat láncfűrészeket. A szakértők dicsérik az élezés magas minőségét, a termékek széles választékát és az elfogadható árat. Egyes orosz és kínai láncfűrészek Rezer lánca egyenesen a gyárból érkezik. A márka a felülvizsgálatunk top 6-os listáján szerepel.

A hazai felhasználók hízelgőek a jó ár-érték arányról. A láncok gyorsan és könnyen vághatók, rezgések nélkül. A felhasználók szerint hátránya, hogy gyakran kell élezni.

Előnyök

 • megfizethető árak;
 • kiváló minőségű kivitelezés;
 • éles élesítés;
 • nincs rezgés.

Hátrányok

 • gyorsan tompul.

Kaliber

Értékelés: 4.4

kaliber

Az orosz Kalibr márka 2001-ben kezdte meg az elektromos és benzinmotoros szerszámok tervezését és gyártását. Katalógusában fűrészláncok is szerepelnek. A gyártás Kínában történik, és a helyi szakértők folyamatosan ellenőrzik a szerszámok és tartozékok minőségét. A megfizethető ár vonzó tényező sok orosz felhasználó számára. De a szakértők megjegyzik a jó gyártási minőséget, az élezési ellenállást és a fogak élességét. Számos alkatrész edzett acélból készült az erősség és tartósság érdekében. Az agresszív élezés miatt azonban működés közben erős rezgés tapasztalható.

A láncfűrészek tulajdonosai a piaci fórumokon nagyon elégedettek a megfizethető árral és az éles élezéssel. A háztartási alkalmazásokban azonban előfordulnak láncszakadásos esetek.

Előnyök

 • alacsony árak;
 • éles élesítés;
 • tartósság;
 • szakítószilárdság.

Hátrányok

 • erős rezgés.

atriot

Értékelés: 4.3

Hazafi

A világ vezető fűrészláncgyártója az amerikai Patriot láncgyártó. A gyártóüzemek ázsiai országokba (Kína, Tajvan) történő áthelyezésével a vállalatnak sikerült sok láncfűrésztulajdonost vonzóvá tennie a megfizethető árakkal. A szakértők dicsérték a márkát tartósságáért, kiváló egyensúlyáért és éles ellenállásáért. A gyártó különböző hosszúságú láncokat kínál, amelyek a legtöbb népszerű láncfűrészhez illeszkednek. A márkanévnek tartósságot és hosszú élettartamot kell biztosítani. Mi volt az, ami megakadályozta, hogy a márka magasabb helyezést érjen el a felmérésben??

Az orosz felhasználók elégedettek az ár-minőség aránnyal, de a berendezés leginkább a helyi feladatokra alkalmas a tanyán. A láncok hosszú ideig tartanak és gyorsan élesednek.

Előnyök

 • elfogadható ár;
 • jó élezés;
 • erősség;
 • nincs rezgés.

Hátrányok

 • lánc nyújtás;
 • tompaság.

Sturm

Értékelés: 4.2

Sturm

A Sturm 2003 óta tör be az orosz piacra. Rövid idő alatt a gyártónak sikerült elnyernie a hazai fogyasztók bizalmát. A Közép-Királyságban több mint 40 létesítmény gyártja a termékeket a márkanévhez. Az új termékeket az USA, Európa és Japán szakemberei fejlesztik ki. A termékválaszték még a szakértőket is meglepi, a katalógusok kézi szerszámokat és csúcstechnológiás innovatív technológiát egyaránt tartalmaznak. A Sturm lánc előnyei közé tartozik a jó ár-érték arány, a robusztusság és a jó élesség.

A Sturm fűrészláncokat elsősorban az olcsó, háztartási célokra használt láncfűrészek tulajdonosai vásárolják. Elégedettek az élesedési ellenállással, a nyúlás hiányával. De a lánc elég durván van elkészítve, ezért erős rezgésekkel jár.

A

 • alacsony ár;
 • stabil élezés;
 • nem nyúlik;
 • megbízhatóság.

Hátrányok

 • durva kezelés;
 • erős rezgés.

Zubr

Értékelés: 4.1

Zubr

Az orosz Zubr vállalat a szerszámok, tartozékok és berendezések széles választékával büszkélkedhet. A szakértők olyan termékelőnyöket említenek, mint a nagy megbízhatóság és a kiváló ergonómia. A vállalat belsejében folyamatosan új termékek születnek, amelyek megkönnyítik a modern ember életét. A márka katalógusában megtalálható a Master és Expert láncok sorozata. Hosszuk, osztásuk és horonyszélességük különbözik egymástól. A legtöbb tartozékot a Zubr márkájú láncfűrészekre való felszereléshez tervezték.

A hazai láncfűrészek tulajdonosai aktívan használják a Zubr láncokat. meggyőzőek az ár, a tartósság, a robusztusság és a strapabíróság tekintetében. Hátránya a vibráció, a fogak gyakori újraélezése. A márkanév a tíz legjobb láncfűrészgyártó alján van.

Előnyök

 • alacsony ár;
 • éles élesítés;
 • szívósság;
 • tartósság.

Hiányosságok

 • van rezgés;
 • gyorsan tompul.
Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Cybulya Guculka

Helló mindenkinek! Én vagyok Cybulya Guculka, és nagy lelkesedéssel osztom meg szenvedélyemet a háztartási gépek javításával és telepítésével kapcsolatban. Ennek az oldalnak az írójaként engem a technológia iránti szeretetem és a vágy hajt, hogy segítsek másoknak megérteni és megoldani a gépeikkel kapcsolatos problémákat.

Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: