Top 10 tömörfa padlóburkolat gyártó

A fapadló egyre több rajongót szerez az oroszok körében, akiknek elegük volt a linóleumból és a laminált padlóból. A természetes fa minden helyiségnek egyedi melegséget és kényelmet kölcsönöz. Ha korábban a tábla visszataszította a telepítés és a későbbi működés bonyolultsága, ma sok gyártó kínál zárszerkezetet. A tömör deszkát drága berendezések és kiegészítő anyagok nélkül saját maga is felszerelheti. Az orosz piacon kapható termékek széles választéka miatt azonban az ügyfelek nehezen tudnak dönteni. Ismert (és kevésbé ismert) külföldi márkák és fiatal, ambiciózus oroszországi gyártók keményen versenyeznek egymással. Melyiket kell előnyben részesíteni??

Hogyan válasszunk egy tömörfa padló gyártóját

 1. Az európai vállalatok hagyományosan kiváló minőségű fadeszkákat kínálnak a hazai vásárlóknak. Míg a német és skandináv márkák klasszikus fafajtáikról ismertek, az olasz vagy holland gyártók egzotikumukkal csalogatják a vásárlókat.
 2. Nem kevésbé exkluzív tömörfa deszkákat hoznak Oroszországba a tengerentúlról amerikai és kanadai cégek. Előnyös elhelyezkedésük az egyedülálló erdők közvetlen közelében van.
 3. A hazai fafeldolgozóknak is vannak érdekes ajánlatai. Egyesek közülük helyi fafajokra specializálódtak, mások külföldről importálnak nyersanyagot. A nagyteljesítményű berendezésekkel felszerelt orosz márkák minőség tekintetében egyenrangúak a versenyben. Ugyanakkor a vásárlót a megfizethető ár vonzza.

A 10 legjobb tömörfa padlóburkolat gyártójának kiválasztása. A minősítés összeállításánál figyelembe vették a szakértői véleményeket és a hazai felhasználók visszajelzéseit.

Táblázat érvek és ellenérvek – melyik a jobb parketta vagy tömör fa

A padlóburkolat típusa

Előnyök

Hátrányok

Parketta

+ megtartja méreteit a páratartalom és a hőmérséklet változása esetén is

+ megfizethető ár

+ egyszerű telepítés

+ Nincs szükség védőbevonat felhordására

– korlátozott élettartam

– alacsony mechanikai ellenállás

– Mérgező ragasztó jelenléte az anyagban

Hatalmas tábla

+ környezetbarátság

+ hosszú élettartam

+ a burkolat felújításának lehetősége

+ jó hőszigetelés

+ utánozhatatlan természetes faanyag

– Méretváltozások a páratartalom és a hőmérséklet ingadozása miatt

– Drága telepítés

A legjobb tömörfa gyártók értékelése

Jelöléshelytermék neveértékelés
A legjobb külföldi tömörfa gyártók1Berthold4.9
2Missouri gyűjtemény4.8
3Mercier4.8
4Magestik emelet4.7
5Montblanc4.7
6Boen4.6
7Amigo4.5
8

remier parketta

4.5
Top hazai tömörfa gyártók1Amber Wood4.8
2Massivoff4.6

Top külföldi tömörfa padló gyártók

A külföldi tömörfa padló gyártóknak alkalmazkodniuk kell a hazai társadalom különböző szegmenseinek pénzügyi lehetőségeihez. Az egzotikus fafajok drága kollekciói mellett az orosz piac klasszikus tölgy, kőris, bükk sorozatokat is árul, amelyek megfizethetőségük miatt figyelemre méltóak. A szakértők a következő külföldi tömörfa padlóburkolat-gyártókat dicsérik.

Berthold

Értékelés: 4.9

Berthold

A legjobb minőséget a Berthold kínálja. A márka lesz a rangsor győztese ebben a funkcióban. Ha a lakástulajdonos pénzügyi helyzete nem gondol a megtakarításokra, akkor biztonságosan megvásárolhatja a befejező anyagot. A masszív táblákat a szakértők és a felhasználók egyaránt nagyra értékelik. A gyártó választékában mind az egymásba illeszkedő, mind a ragasztott táblák gazdag választéka megtalálható. A kivitelezésre és a méretpontosságra nem lehet panasz. A panel minimális vastagsága 9 mm. A vállalat kérésre kész a tömörfa padló lakkozására, viaszolásra vagy olajozásra.

A felhasználók a fafajták széles skáláját ismerik, a klasszikustól az egzotikus fafajtákig. Az egyetlen visszatartó erő a vásárlástól a befejező anyag magas ára lehet.

Előnyök

 • Beállított méretek;
 • minőségi bevonat;
 • széles választék;
 • különböző faanyagok.

Hátrányok

 • magas ár.

Missouri gyűjtemény

Értékelés: 4.8

Missouri gyűjtemény

Az amerikai Missouri gyűjtemény az erdők és ligetek szívében található. A Missouri folyó nem csak a márkanév részévé vált. Vizei olyan egyedülálló klímát teremtettek, amely alkalmas az értékes fafajok, például a fehér és vörös tölgy, a hickory és az amerikai dió növekedésére. A szakértők szerint a gyártó sikerének kulcsa a kiváló minőségű, olcsó nyersanyagok elérhetősége és a modern feldolgozási technológia a szárítástól a bevonatig. A tömörfa minden egyes tételét alaposan teszteljük szállítás előtt.

A szakértők megjegyzik a tökéletes geometriát, a kiváló fizikai paramétereket, a tartós kivitelezést. Az anyag kizárólagossága azonban negatívan hat a végtermék árára. A márka a második helyen áll a rangsorban.

Előnyök

 • egyedi fafajok;
 • Teljes gyártási ciklus;
 • aprólékos minőségellenőrzés;
 • pontos táblaméretek.

Hátrányok

 • magas ár.

Mercier

Értékelés: 4.8

Mercier

A kanadai Mercier cég termékeinek egyediségében nem marad el az amerikaiaktól. A katalógus tömörfa deszkák választékát mutatja be olyan értékes fafajokból, mint a kanadai juhar, az amerikai cseresznye, a fehér és a vörös tölgy. A gyártó olyan egzotikus anyagokat is használ, mint a tigrisfa, lima stb. . A kanadaiak hagyományosan híresek a fejlett famegmunkálási technológiáról, így a végtermék kiváló minőségű.

A fa védelmét folyamatosan fejlesztik, és a lakkok képezik ennek a védelemnek az alapját. A szakértők kiemelik a kanadai márka tömör deszkáinak előnyeit, mint például a maximális tartósság, a minták és színek széles választéka. Az anyag környezetbarátsága magas pontszámot érdemel, ami lehetővé teszi, hogy a rangsorban a díjnyertes sorban foglaljon helyet.

Előnyök

 • tökéletes felületkezelés
 • a védőbevonatok folyamatos fejlesztése;
 • az anyag környezetbarátsága;
 • tábla egyedisége.

Hátrányok

 • az eladó termékek hiánya;
 • magas ár.

Magestik emelet

Értékelés: 4.7

Magestik Floor

A tömörfa padlóburkolatok gyártásának érdekes megközelítése látható a holland Magestik Floor-nál. Csak a vállalat irodája található Európában, és minden gyártóüzem az egzotikus erdők közvetlen közelében épült. A gyártó exkluzív kollekciókra specializálódott. Az egzotikus termékek különleges technikákat igényelnek annak érdekében, hogy versenyképes terméket kínáljanak a fogyasztóknak.

A fa természetes szépségének kiemelése érdekében a gyártó félig matt lakkot vagy olajat használ. A szakértők felhívják a figyelmet a gondosan megrajzolt fazettákra, amelyek megakadályozzák a lakkréteg zsugorodását. Hátrányai a víztől való félelem, a mechanikai behatásokkal szembeni gyenge ellenállás… A márka nincs az értékelés első három helyezettje között.

A hátrányok

 • a fedezet kizárólagossága;
 • A fa természetes szépsége;
 • minőségi feldolgozás.

Hátrányok

 • problémás karbantartás;
 • a fa alacsony sűrűsége.

Montblanc

Értékelés: 4.7

Montblanc

Stabil, természetes fából készült kétrétegű kartont szállít a hazai piacra a Montblanc. A márka a jól ismert Parketoff konszern strukturális részlege. A Technomaslave (kétrétegű deszka) úttörő trend a parkettagyártásban. Az ilyen kialakításnak köszönhetően a tömör tölgyfa termékek stabilizálhatók, és a méret szezonális ingadozásai kiegyenlíthetők. A Montblanc tömör tölgyet használ alapanyagként. A márka legtöbb kollekcióját természetes olajjal kezelik, ami leegyszerűsíti a további karbantartást és helyreállítást.

A felhasználói vélemények alapján a kétrétegű tömörfa bizonyított a mi éghajlatunkon. Hátránya a kis termékválaszték.

Előnyök

 • ellenállás a hőmérséklet-ingadozásokkal szemben;
 • A bevonat nagy keménysége;
 • javítható bevonat.

Hátrányok

 • nem egy gazdag választék;
 • tisztítási nehézségek.

Boen

Értékelés: 4.6

Boen

A norvég Boen vállalat képes kielégíteni az orosz társadalom különböző rétegeinek igényeit. A Montblanc választékában hagyományos kőris, bükk és tölgy deszkák, valamint az európaiak számára egzotikusnak tűnő amerikai cseresznye és dió, merbau és kanadai juhar deszkák találhatók. A különböző piacokon a versenyképes ár biztosítása érdekében a gyártó több leányvállalatot nyitott Németországban és Litvániában. A szakértők különös figyelmet fordítanak a színpaletta gazdagságára. A vállalatnak különleges feldolgozási módszerekkel sikerül növelnie a puhafa sűrűségét.

Meg kell jegyezni, hogy még alacsony minőségű nyersanyagok is felhasználhatók. A hibák eltávolíthatók és a foltok megbízhatóan cserélhetők. E márka alatt sikerült létrehozni egy hamisított árnyékos kereskedők, így a márka nem az első három helyezésben.

Előnyök

 • a gyűjtemények és modellek gazdagsága;
 • egyedi feldolgozási módszerek;
 • Különböző textúrák.

Hátrányok

 • sok hamisított termék van Oroszországban;
 • magas ár.

Amigo

Értékelés: 4.5

Amigo

Az Amigo minőségi termékeket kínál a középkategóriás árkategóriában. A konszern egyszerű taktikát választott: a termelési helyszíneket olyan régiókban helyezte el, ahol gazdag a megfelelő fakészlet. Az Amigo márkanév alatt forgalmazott tömör deszkák teljes választéka 2 csoportra osztható. A Tölgy a műfaj klasszikusának számít. Sok szakértő úgy véli, hogy a gyártó eléri az egyik legjobb tölgyfa táblák. A vállalat nagy hangsúlyt fektet az egzotikus fakollekciókra is, mint például a bambusz, furnér stb. .

Néhány felhasználó gyorsan vásárolt egy exkluzív táblát, amely nem teljesít jól az orosz éghajlaton. A szakértők csak tölgyfából készült termékeket ajánlanak. Ez az oka annak, hogy a márka csak a hetedik helyen áll a rangsorban.

Előnyök

 • megfizethető ár
 • Jó tölgyfa gyűjtemény;
 • minőségi feldolgozás.

Hátrányok

 • alacsony nedvességállóság;
 • félelem a hőmérséklet-változásoktól.

remier parketta

Értékelés: 4.5

Premier parketta

Az olasz Premier parketta cég egyedülálló tömörfa anyagával hívta fel magára a szakértők figyelmét. Egy kis cég csak egy wenge fafajta kezelésére helyezte a hangsúlyt. A nyersanyagot Afrikából importálják, a fekete kontinensről származó minden egyes tételt alaposan ellenőriznek. Az egzotikus faanyagokra való összpontosítással a vállalatnak sikerült kiválasztania a legjobb feldolgozási módokat. Ennek eredményeként a tömörfa keménysége nagyobb, mint a tölgyé, és sűrűsége nagyobb, mint a merbaué. Ezért nincs szükség további feldolgozásra ahhoz, hogy ellenálljon a mechanikai igénybevételeknek.

Az olasz gyártóktól származó tömör tölgyfa deszkák előnyei közé tartozik a biotoxicitással szembeni ellenállás, a sokéves használat után sem deformálódik. A márka szűk szakosodása miatt a rangsorunk alján található.

Előnyök

 • keménység és sűrűség;
 • a biotoxicitással szembeni ellenállás;
 • nagy vastagság (22 mm-ig).

Hátrányok

 • nincs választás.

Top hazai tömörfa padló gyártók

Néhány hazai tömörfa-gyártónak sikerült vevőket találnia az orosz piacon a megfizethető árak és a jó minőség kombinációjának köszönhetően. A szakértők és a felhasználók több vállalat termékeit is nagyra értékelik.

Amber Wood

Értékelés: 4.8

Amber Wood

A megfizethetőség és a jó minőség kombinációja lehetővé tette, hogy az Amber Wood hazai tömörfa padlóburkolat gyártója vezető pozíciót foglaljon el az orosz piacon. A termékeket külföldön is értékelik, a vállalat fokozatosan növeli az exportot. A szakértők a siker több összetevőjét látják. A gyártási ciklusban az Uszuri tajgában növő tölgyet és kőrist használnak fel. A fát modern német berendezéseken dolgozzák fel. Ezért lehetséges, hogy kap egy minőségi nyelv és horony típusú rögzítés, amely leegyszerűsíti a padlóburkolat telepítését.

A márka a minősítés győztese lesz az 50 éves garancia miatt; a téli kollekció megbízhatósága (a nyersanyagokat csak akkor szedik le, amikor fagyos). A felhasználók elégedettek a geometriával, a lakkbevonat minőségével és a nedvességgel szembeni ellenállással.

Előnyök

 • 50 év garancia;
 • ellenáll a hőmérséklet- és páratartalom-ingadozásoknak;
 • megfizethető ár;
 • pontos feldolgozás.

Hátrányok

 • nem található.

Massivoff

Értékelés: 4.6

Massivoff

Az ambiciózus orosz Massivoff vállalatnak csak egy évtizedbe telt, hogy egy kis cégből egy jól ismert tömörfa padlóburkolat gyártójává váljon. A szakértők szerint a siker titka a lombhullató erdők közelében lévő termelési létesítmények elhelyezkedésében rejlik. A költségek csökkentése azonban a mai világban már nem elég ahhoz, hogy megnyerjük az ügyfelek szívét. A vállalat szakemberei több mint 40 különböző dizájnt fejlesztettek ki, a deszkát környezetbarát poliuretán lakkozással védik. Meg kell jegyezni, hogy a termékeket folyamatosan fejlesztik, így nem mindig lehet felhasználó által tesztelt gyűjteményeket találni. A hátrányok közé tartozik a bevonat idővel történő sárgulása, valamint a költségvetési sorozat egyszerű kialakítása.

Előnyök

 • gazdag választék;
 • biztonsági lakkozás;
 • testreszabott táblagyártás;
 • elfogadható ár.

Hátrányok

 • az alacsony költségű gyűjtemények egyszerű kialakítása;
 • a bevonat sárgulását figyelték meg.
Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: