Top 12 csemperagasztó

A csempézett anyagokat széles körben használják az otthoni és irodai dekorációhoz. Mivel ez a fajta burkolat drága az ingatlantulajdonosok számára, a csemperagasztó óriási szerepet játszik a burkolat hosszú élettartamában. Az építőipari piacon a keverékek hatalmas választéka áll rendelkezésre, az univerzális termékektől a speciális keverékekig. Számos hazai és külföldi gyártó keményen versenyez az orosz fogyasztókért. Ha habarcsot kell vásárolnia, a legjobb, ha konzultál egy profi burkolóval, aki a csempézett felületet fogja díszíteni. Ellenkező esetben szakértői tanácsok alapján kell kiválasztani az anyagot.

A csemperagasztó legfontosabb kiválasztási kritériumai

 1. Először is, fontos meghatározniműködési feltételekcsempeburkolat. Kizárólag erősen vízálló vegyületek használhatók fürdőkben, zuhanyzókban, szaunákban, úszómedencékben. Az alacsony hőmérséklettel szembeni ellenállás a teraszokon, erkélyeken és homlokzatokon is fontos. Ezzel szemben a padlófűtésnél a ragasztónak ellen kell állnia a magas hőmérsékletnek.
 2. Fontos tényezőkönnyű elkészítés. A legtöbb vegyület jól keverhető vízzel, egyes modern termékeket speciális pormentes technológiával állítanak elő. A por hiánya nemcsak a szomszédos helyiségek tisztaságára, hanem a munkavállalók egészségére is pozitív hatással van.
 3. A burkolók nagyon válogatósak az elkészített habarcs viselkedését illetően. Magasan értékelt árutapadás az aljzathoz, plaszticitás, nem csúszik és nem zsugorodik a lapok száradás után. Kívánatos, hogy a keverék életképessége legalább 2-3 óra volt, majd egy szünet vagy egy csésze tea után nem kell tisztítani a tartályt a kikeményedett ragasztóból.

A legjobb csemperagasztók kiválasztása. A pályázók kiválasztásakor a következő szempontokat vették figyelembe:

 1. a kompozíció célja;
 2. műszaki specifikációk;
 3. ár;
 4. szakértői vélemény;
 5. vásárlói visszajelzés.

A legjobb csemperagasztók rangsora

Jelölés hely termék neve ár
A legjobb csemperagasztó fürdőkádakhoz 1 Knauf F
 • esen
 • 297€
  2 Ceresit CM 11 PLUS 304€
  3 UNIS 2000 279€
  4 FOUNDOVIT MASTPLIX T-12 284€
  5 IVSIL MOSAIK 590€
  6 SOPRO 450 650€
  7 BERGAUF MOSAIK 622€
  A legjobb csemperagasztó porcelán csempékhez 1 Volma Kerámia 233€
  2 Unis gránit 375€
  3 Bergauf Keramik 199€
  A legjobb csemperagasztó padlófűtéshez 1
 • TOFLEX K80
 • 547€
  2 Mapei Keraflex 845€

  A legjobb csemperagasztó a fürdőszobában

  A fürdőszoba, mint a zuhanyzó, a szauna vagy a kád, nagyon párás. A csempéket ezért vízálló készítménnyel kell ragasztani. Egyformán jól kell tartania a csempét a falon és a padlón. Számos terméket választottak ki.

  Knauf F
 • esen
 • Értékelés: 4.9

  Knauf F<li></div><p>esen” src=”/wp-content/uploads/2023/11/28916666194141-8412.jpg” title=”Knauf F</p><li>esen”><p>A Knauf F csemperagasztó rendelkezik a fürdőszobai csempeburkoláshoz szükséges összes tulajdonsággal</p><li>esen. Cement alapú, ezért nagyon ellenálló a vízzel szemben; jól keveredik vízzel. Az anyag alkalmas kerámia, porcelán vagy kő ragasztására. Sok profi burkoló ezt nevezi a legjobb csemperagasztónak a szakmában. A csempék nem mozdulnak el, gyorsan rögzíthetők a falra. A szakértők a ragasztó jó tapadását is megjegyzik a különböző aljzatokon, a betonlapoktól kezdve a gipszkarton szerkezetekig.<p>Megfizethető árának és gazdaságos fogyasztásának köszönhetően a Knauf F</p><li>esen a rangsorunk győztese. A rugalmas massza tökéletesen simítható simítóval fésűvel, amely lehetővé teszi a fürdőszoba legproblémásabb területeinek befejezését.<h4>Előnyök</h4><ul><li>nedvesség- és fagyálló;</li><li>magas tapadás;</li><li>elfogadható ár;</li><li>jó keveredés vízzel</li></ul><h4>Hátrányok</h4><ul><li>nem azonosított.</li></ul><h3>Ceresit CM 11 PLUS</h3><p>Értékelés: 4.8</p><div style=Ceresit CM 11 PLUS

  A Ceresit CM 11 PLUS csemperagasztó a felhasználói vélemények szerint egy másik győztes. A magasabb ár és a sokoldalúság hiánya (nem alkalmas bizonyos típusú csempékhez) megakadályozta, hogy a termék a rangsor első helyére kerüljön. De az anyag előnyeit nagyra értékelik a professzionális mesteremberek, valamint a kezdők is. A kültéri használatra való képesség elengedhetetlen. A ragasztó ellenáll a nedvességnek, és széles hőmérséklet-tartományban alkalmazható (+5…+30°). Az előkészítési szakaszban nem merülnek fel problémák, megfelelő keverés esetén homogén, csomómentes masszát kapunk. A ragasztó jól tartja a kis és nagy lapokat egyaránt. A munkahabarcs körülbelül 3 órán át megőrzi rugalmasságát, és 10 percen belül lehet a burkolaton korrekciókat végezni.

  Előnyök

  • kiváló minőségű összetétel;
  • plaszticitás;
  • jó szilárdság és tapadás;
  • alkalmas kerámia és porcelán kőedényekhez

  A hátrányok

  • nem észlelték.

  UNIS 2000

  Értékelés: 4.7

  UNIS 2000

  Az UNIS 2000 csemperagasztó méltónak tűnik az első három helyezettre. Bizonyos tekintetben a termék még a győztest is felülmúlja. Ez a száradási sebességre és a tapadási tulajdonságokra vonatkozik. A habarcs 3 órán belül megőrzi életképes állapotát. A csempeburkolatot 10 perc alatt módosíthatják a mesteremberek.

  Nemcsak a fürdőszoba nedves környezetében érzi magát szilárdan, hanem az épületek külsején is, súlyos fagy esetén. Nagyfokú rugalmassága ellenállóvá teszi a deformációval, valamint a szélsőséges páratartalommal és hőmérséklettel szemben. Egy napon belül teljesen megszilárdul, ezután már lehet járni a csempéken, vagy a hézagokat és üregeket fugával kitölteni.

  A csemperagasztó gazdaságossági szempontból is előnyös, alacsony az ára és elfogadható a fogyasztása.

  Előnyök

  • gyorsan szárad;
  • az ízület jó rugalmassága;
  • alacsony ár;
  • jó tapadás;

  Hátrányok

  • összetételében durva homok található;
  • Gyorsan leadja a nedvességet.

  TALAJVÍZ MASTPLIX T-12

  Értékelés: 4.6

  ALAPOZÁS MASTPLIX T-12

  Amikor a fürdőszobában egy műveletben kell kiegyenlíteni a falat és ragasztani a csempéket, akkor a szakértők azt javasolják, hogy figyeljenek az OSNOVIT MASTPLIX T-12 ragasztóra. Kiegyenlítő tulajdonsága teszi lehetővé, hogy a termék sikeresen felvegye a versenyt a rangsor vezetőivel. Az anyag nem zsugorodik még komoly felületi egyenetlenségek esetén sem. Ezt a tényt nem a gyártó reklámjából vettük; ezt a hivatásos burkolók tanúvallomásai is megerősítik. A csemperagasztó használható kerámia-, porcelán- és kőburkolólapok szereléséhez.

  A keverés után a kompozíció jól tapad; a lapok nem csúsznak le még vastagabb fugák esetén sem. Az alapvastagság 20 mm-ig terjedhet, korlátozott területeken akár 30 mm-es üregek is burkolhatók.

  Előnyök

  • kiváló kiegyenlítő képesség;
  • jó tapadás;
  • a használat egyetemessége;

  Hátrányok

  • a csempe zsugorodása előfordulhat.

  IVSIL MOSAIK

  Értékelés: 4.5

  IVSIL MOSAIK

  Az ár és a ragasztóerő tekintetében az IVSIL MOSAIK csemperagasztó professzionális terméknek tekinthető. Gyakran kerül a különböző rangsorok és listák élére. A szakértőket leginkább a keverékkel ragasztható befejező anyagok széles skálája nyűgözte le. Magas tapadásának és hófehér színének köszönhetően ez a termék mozaiklapok, áttetsző és üvegelemek, valamint természetes kőburkolatok fektetéséhez ajánlott. Szárítás után a rugalmas kötést nem befolyásolja a nedvesség és a hőmérséklet változása. Ezért nem csak fürdőszobák, hanem medencék, fürdők és külső felületek kialakítására is alkalmas.

  A ragasztó lehetővé teszi, hogy a csempéket betonra, vakolatra vagy tégla alapra fektesse. A habarcs élettartama 2-2,5 óra.

  Előnyök

  • Nagy szilárdság;
  • hófehér színű;
  • széles alkalmazási terület;

  Hátrányok

  • magas ár.

  SOPRO 450

  Értékelés: 4.5

  SOPRO 450

  SOPRO 450 csemperagasztó professzionális használatra. Biztosítja a burkolás hosszú élettartamát, és megakadályozza a burkolólapok felhasadását az erősítő szálak miatt. A termék nem tudta elérni a rangsor tetejét, mert a nagyon vékony réteg (5 mm), amelyet fel lehetett vinni. Bár a műszaki mutatók, mint például a rugalmasság és a tapadás kiválóak.

  A szakértők is megjegyzik a termék ilyen előnyét, mint a fokozott vízlepergető képességet. A csemperagasztó nem csak fürdőszobákban, hanem szaunákban és medencékben is ajánlott. Külső területek, például homlokzatok, erkélyek és teraszok esetében is használható. Az elkészített habarcs 4 órán keresztül megőrzi életképességét, és a varrat csak 672 óra elteltével szárad meg teljesen.

  Előnyök

  • közös szilárdság;
  • fokozott vízállóság;
  • erősítőszálak jelenléte;

  Hátrányok

  • magas ár;
  • vékony kötés.

  BERGAUF MOSAIK

  Értékelés: 4.5

  BERGAUF MOSAIK

  A BERGAUF MOSAIK csemperagasztót kifejezetten az olyan kihívást jelentő burkolóanyagok, mint a mozaikok ragasztására fejlesztették ki. Bár a gyártó lehetővé teszi a termék használatát hagyományos burkolatokhoz (kerámia, kő, nagyméretű panelek). Fehér keverék márvány vagy áttetsző mozaikokhoz használható. A professzionális burkolók megjegyzik a nagyfokú tapadást, a képlékenységet és a fugaszilárdságot.

  A ragasztó összetétele könnyen elkészíthető, kellemesen alkalmazható vízszintes és függőleges felületeken, valamint olyan alapokon, mint a rétegelt lemez, fém, gipsz… Nem csak egy profi burkoló tud megbirkózni a munkával, hanem egy kezdő is. A gyártó gyakorlatilag nem korlátozza az alkalmazási területet. Csak az ár tartja vissza a hazai vásárlókat.

  Előnyök

  • magas tapadás;
  • Széles alkalmazási terület;
  • erős és rugalmas ízület;

  Hátrányok

  • magas ár.

  A legjobb csemperagasztó porcelán csempékhez

  A porcelán egy különleges csempeanyag. Olyan csemperagasztót igényel, amely nagy tapadással, képlékenységgel, valamint nedvesség- és fagyállósággal rendelkezik a külső alapok kialakításánál. Íme néhány minőségi vegyület.

  Volma Kerámia

  Értékelés: 4.9

  Volma Kerámia

  A megfizethetőség és a minőség kiváló kombinációját érték el a hazai fejlesztők a ragasztó Volma Ceramic. A cement-homok habarcs épületeken belül és kívül egyaránt használható. Már egy nap elteltével lehet járni a lerakott csempén vagy habarcson. A keverék megbízhatóan tartja a kis méretű csempéket és a nagyméretű porcelánlapokat is.

  A szakértők a tökéletes tapadás és a nagyfokú képlékenység miatt adják a terméknek a legjobb minősítést. A burkolók szerint könnyen keverhető és kellően magas, körülbelül 5 órás ellenállással rendelkezik. Még a nehéz elemek sem úsznak el a ragasztás után, és a beállítások 10 percen belül elvégezhetők. A csemperagasztót előzetesen előkészített, kiegyenlített alapra kell felvinni, pl. . Az illesztési vastagságnak 2-5 mm-nek kell lennie.

  Előnyök

  • költséghatékonyság;
  • Könnyen alkalmazható;
  • megfizethető ár;
  • Gyorsan elkészíthető;
  • jó tapadás;

  Hátrányok

  • nem észlelték.

  Unis gránit

  Értékelés: 4.8

  Unis gránit

  A legnagyobb terhelések, amelyeket a burkolólapok elbírnak, ha Unis Granite ragasztót használnak a munkálatok során. Köszönhetően a termék egyedülálló erejének a második helyezett a mi értékelésünkben. Ellenáll az olyan anyagokból készült nehéz tábláknak, mint a porcelán és a márvány. A szakértők különösen kiemelik a ragasztó biztonságát és kivitelezését. Beltéren és kültéren egyaránt használható. Az anyag ellenáll a mechanikai behatásoknak és a hőmérsékletkülönbségeknek.

  a burkolók értékelik a könnyű előkészítést, a műanyag massza jól elsimítja az aljzat minden egyenetlenségét. Ez a csemperagasztó nagyon sokoldalú, és fürdőszobai csempézéshez és padlófűtéshez is használható.

  Előnyök

  • nagy szilárdság;
  • biztonság és környezetbarátság;
  • az alkalmazás egyetemessége;

  Hátrányok

  • magas ár.

  Bergauf Keramik

  Értékelés: 4.7

  Bergauf Keramik

  Egy másik orosz porceláncsempe-ragasztó is bekerült a rangsor első három helyezettje közé. A Bergauf Keramik vegyület magas pozíciót ért el nagy rugalmasságának és kiváló tapadásának köszönhetően. Számos tényező akadályozta meg, hogy a termék győztes legyen. A száradás tovább tart, mint a versenytársainál (48 óra). A burkolónak rendelkeznie kell bizonyos fokú jártassággal, csempézéssel. . A lapok pozíciójának megváltoztatása mindössze 7 percet vesz igénybe.

  A gyártó 3-10 mm vastagságú habarcsréteg felhordását ajánlja. érdemes megjegyezni a termék gazdasági hatékonyságát. A ragasztóanyag-fogyasztás 1 mm vastag réteg esetén mindössze 0,83 kg/m2 . . A teljes száradás után az illesztési tulajdonságok széles hőmérséklet-tartományban (-50…+70°). A termék számos pozitív visszajelzést kapott a professzionális burkolóktól.

  Előnyök

  • nagy rugalmasság;
  • gazdaságos fogyasztás;
  • kiváló tapadás;

  A hátrányok

  • sokáig tart megszáradni.

  A legjobb csemperagasztó padlófűtéshez

  Sok ragasztóanyag-kompozíció kiszárad és megreped a magas hőmérséklet hatására. Ezért a padlófűtés fektetésénél hőálló termékeket kell választani. A szakértők azt tanácsolják, hogy fordítson figyelmet a következő formulákra.

 • TOFLEX K80
 • Értékelés: 4.9

  <li></div><p>TOFLEX K80″ src=”/wp-content/uploads/2023/11/2081666194141-2112.jpg” height=”480″ title=”</p><li>TOFLEX K80″><p>A legjobb padlófűtéshez való csemperagasztónk a következő</p><li>TOFLEX K80. A jól ismert Lithocol cég ragasztókeveréke, épületeken belüli és kívüli csempefektetéshez tervezve. Rugalmassága és jó hőmérséklet-ellenállósága miatt padlófűtéshez ajánlott. Nagyon jó tapadás és függőleges terhelésállóság. Az anyag alkalmazási területe elég széles. Használható kerámia, porcelán és kő burkolólapok összeszereléséhez. Csempe lehet fektetni a csempe tetején.<p>A szakértők megjegyzik a nagy fugavastagságot (15 mm), amelyet a gyártó engedélyez. A pormentes keverék könnyen keverhető vízzel, és a kész habarcs 7-8 óra alatt eldolgozható.</p><h4>Előnyök</h4><ul><li>hőmérséklet-ellenállás és rugalmasság;</li><li>elfogadható ár;</li><li>biztonság és környezetbarátság;</li><li>Hosszú élettartam;</li></ul><h4>A hátrányok</h4><ul><li>magas fogyasztás.</li></ul><h3>Mapei Keraflex</h3><p>Értékelés: 4.8</p><div style=Mapei Keraflex

  A népszerű olasz Mapei Keraflex ragasztó kiváló minőségének és sokoldalúságának köszönhetően elismerést szerzett a burkolók körében. A termék alapja a speciális pormentes technológiával készült cement. Sok dicsérő vélemény olvasható a tematikus fórumokon a kompozícióról. A nagy ragasztóerő lehetővé teszi nagyméretű kerámia, porcelán és természetes kő burkolólap elemek beépítését. A jó tapadás lehetővé teszi a burkolólapok fektetését különböző alapokra. És a magas hőmérsékletekkel szembeni ellenállást az építők a padlófűtés építésénél értékelik.

  Gyengébb, mint a győztes termék a réteg maximális vastagságában (5 mm) és az árban. A ragasztó nedvesség- és fagyálló, ami kiterjeszti az alkalmazási területet.

  Előnyök

  • magas színvonalú összetétel;
  • Hőmérséklet- és nedvességállóság;
  • nincs por a dagasztás során;
  • jó tapadás;

  Hátrányok

  • magas ár.
  Olvasson tovább  Mit és hogyan kell festeni a fagyasztást?
  Értékelje a cikket
  ( Még nincsenek értékelések )
  Cybulya Guculka

  Helló mindenkinek! Én vagyok Cybulya Guculka, és nagy lelkesedéssel osztom meg szenvedélyemet a háztartási gépek javításával és telepítésével kapcsolatban. Ennek az oldalnak az írójaként engem a technológia iránti szeretetem és a vágy hajt, hogy segítsek másoknak megérteni és megoldani a gépeikkel kapcsolatos problémákat.

  Megjegyzések hozzáadása

  ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: