Top 16 kazán

A vízmelegítők piacának élvonalába tartoznak az akkumulációs kazánok. Ezek lehetővé teszik, hogy a lakások és házak lakói számára mindig rendelkezésre álljon a meleg víz. Mindössze stabil hideg vízellátásra és legalább egy stabil energiaforrás rendelkezésre állására van szükség.

A fűtőberendezés kiválasztásának alapvető kritériumai

 1. Döntse elbeépített tartály térfogataelég egyszerű. Egy nyaraló vagy magánhasználatra elegendő egy legfeljebb 50 literes tartály. Egy 2-3 fős család melegvízellátásához 80-100 literes kazán szükséges. Azoknak, akik sok vizet használnak, a 300 literes kapacitású modelleket kell választaniuk.
 2. A fűtőberendezés típusaA rendelkezésre álló energiaforrásokhoz igazítható. Elektromos fűtőelemek a könnyű kezelhetőségért és a tartály térfogatától függően 2 és 6 kW közötti teljesítménytartományban. A vizet gázégetéssel lehet felmelegíteni. Egyes modellek cseppfolyósított üzemanyaggal is működnek. Egyes készülékek képesek a fűtési rendszer, a napenergia vagy a földalatti források hőjét felhasználni. Mindig legyen meleg víz a kombi kazánokkal, ahol többféle energia is felhasználható.
 3. A vízmelegítő hosszú élettartamaNagymértékben függ a tartály anyagától. A legkorrózióállóbb rozsdamentes acél. Az acél jó korrózióvédelmét a rozsda ellen különféle bevonatok biztosítják anódos védelemmel kombinálva.
 4. Annak érdekében, hogy a tulajdonos nyugodt lehessen, hogy a kazán biztonságosan működhet, amikor távol van, a gyártók a legmodernebb fűtőelemekkel szerelik fel a készülékeketbiztonsági funkciók. A biztonsági szelep szabályozza a tartályon belüli nyomást; a termosztát a beállított tartományon belül tartja a vízhőmérsékletet; az elektromos modellek riasztóval vannak felszerelve. Hasznos lesz az az opció, amely nem teszi lehetővé a készülék bekapcsolását, ha a tartályban nincs víz.

A különböző modellek legjobb kazánjainak kiválasztása. A minősítés összeállításánál figyelembe vettük a készülékek műszaki paramétereit, a szakértők véleményét, a felhasználók visszajelzéseit.

A legjobb kazánok értékelése az Ön otthona számára

Jelölés székhely termék neve ár
A legjobb elektromos kazánok 1 Stiebel Eltron 100 LCD 104 040€
2 Ariston ABS VLS EVO PW 80 D VLS EVO PW 80 D 13 080€
3 Electrolux EWH 50 Formax DL 11 190€
4 Gorenje FTG 50 SM B6 11 070€
Top indirekt vízmelegítők 1 Drazice OKC 200 NTR 29 540€
2 Gorenje GV 200 23 000€
3 Hajdu STA200C 30 970€
A legjobb gázkazánok 1 axi SAG3 190 40 050€
2 Amerikai vízmelegítő PRO
 • ne G-61-40T40-3NV
 • 36 990€
  3 Radford fehér M-I-504S6BN 35 234€
  4 Hajdu GB120.2 28 310€
  5 Roda GasKessel GK 80 28 379€
  A legjobb kombi kazánok 1 Stiebel Eltron SB 302 S 127 160€
  2 Gorenje GBK 150 vagy RNB6/LNB6 21 600€
  3 Drazice OKCV 200 27 871€
  4 ACV Smart EW 210 79 000€

  A legjobb elektromos kazánok

  A villamos energia az egyik legkedvezőbb árú energiaforma. Ezért van nagy kereslet a fűtőelemekkel ellátott kazánok iránt. Megfizethetőek, könnyen csatlakoztathatók és kompaktak. Az elektromos készülékek fő hátránya a magas energiafogyasztás.

  Stiebel Eltron 100 LCD

  Értékelés: 4.9

  Stiebel Eltron 100 LCD

  A Stiebel Eltron SHZ 100 LCD áttörést jelent az elektromos vízmelegítők terén. A modell előnyei közül a szakértők kiemelik az elektromos csatlakozás lehetőségét mind a 220 V-os háztartási hálózathoz, mind a 380 V-os elektromos hálózathoz. Nagy, 4 kW-os teljesítménye ellenére a készüléket alacsony energiafogyasztás jellemzi (0,77 kWh). A készülék a felhasználó számára kétféle díjszabás szerinti működés lehetőségét biztosítja. A titán anódot úgy tervezték, hogy karbantartás nélkül évekig kitartson.

  A kazán nagyon felhasználóbarát. Nagy víztérfogat (100 l) 82 °C-ra melegít fel. Az LCD kijelző lehetővé teszi a fűtési folyamat vizuális ellenőrzését. A gyártó csak a függőleges falra szerelést biztosítja. A kazánt jobb modellnek is nevezhetnénk, ha nem lenne magas az ára.

  Előnyök

  • gazdaságos energiafogyasztás;
  • könnyen használható;
  • az öndiagnózis lehetősége;
  • két csatlakozási lehetőség.

  Hátrányok

  • magas ár.

  Ariston ABS VLS EVO PW 80 D VLS EVO PW 80 D

  Értékelés: 4.8

  Ariston ABS VLS EVO PW 80 D VLS EVO PW 80 D

  A kompakt Ariston ABS VLS EVO PW 80 D vízmelegítő tökéletesen illeszkedik nemcsak a nagy házak lakásaiba, hanem egy kis lakás fürdőszobájába is. 2 beépített tartállyal 80 l víz felmelegítésére van lehetőség elektromos árammal. Köszönhetően a két fűtőberendezésnek, amelyek teljes kapacitása 2,5 kW maximális hőmérséklete elérheti a 80 ° C-ot. A készülék lehetővé teszi több vízkivételi pont megszervezését. Elég széles megengedett bemeneti nyomástartomány (0,2…8 atm.).

  Könnyen kezelhető, az elektronikus kijelző tükrözi a fűtési hőmérsékletet és a fűtőelem aktiválását. A készülék modern biztonsági rendszerekkel van felszerelve. Túlmelegedés elleni védelem, magas nyomás, víz nélkül nem kapcsolható be, RCD. Függőlegesen vagy vízszintesen is felszerelhető a falra. Csak 27 kg súlyú.

  Előnyök

  • gyors felmelegedés;
  • a villamos energia gazdaságos felhasználása;
  • elegáns megjelenés;
  • könnyen használható.

  Hátrányok

  • nem azonosított.

  Electrolux EWH 50 Formax DL

  Értékelés: 4.7

  Electrolux EWH 50 Formax DL

  Az Electrolux készülékek mindig a legjobbak az értékelésekben. A Formax sorozatú fűtőberendezés modern, téglalap alakú, lekerekített sarkokkal rendelkezik. A készülék rugalmas – függőlegesen vagy vízszintesen is felszerelhető. Akár 50 liter víz felmelegítése 75 ˚C hőmérsékletűre 114 perc alatt. Két fűtőelem 2 kW teljesítménnyel. A bemeneti víznyomás a 0,8-6 atm tartományban megengedett.

  A gyártó poliuretán habot használt szigetelőanyagként a hőveszteség csökkentése érdekében. Zománcozott bevonat a fémtartály tartóssága érdekében. elektronikus vezérlésű készülék, a kijelzőnek köszönhetően nyomon követheti a víz hőmérsékletét. A biztonsági funkciók közé tartozik a földzárlat-megszakító, a túlmelegedés elleni védelem és a túlnyomás elleni védelem.

  Előnyök

  • Hatékony hőszigetelés;
  • zománcozott bevonat;
  • tömörség.

  Hátrányok

  • fúrószár horgony 17.

  Gorenje FTG 50 SM B6

  Értékelés: 4.7

  Gorenje FTG 50 SM B6

  A Gorenje FTG 50 SM B6 tárolós vízmelegítő a ház- és lakástulajdonosok számára egyaránt vonzónak tűnik. A kompakt modell 90 perc alatt képes hideg vizet (50 l) 75°C-os meleg vízzé alakítani. Két zománcozott acéltartály van felszerelve 2 kW összteljesítményű fűtőelemekkel. Az EcoSmart funkció igazi előny. Aktiválás után 7 napig rögzíti a készülék üzemmódját a memóriában. Ez lehetővé teszi a fűtőberendezés optimális üzemmódjának kiválasztását, így energiát takaríthat meg.

  A gyártó biztosította a készülék univerzális falra szerelését alsó vízbevezetővel. Az elektronikus vezérlés leegyszerűsíti a kazán beállítását, lehetővé teszi a kazán működésének ellenőrzését.

  Előnyök

  • A külső felület nem melegszik fel;
  • a tanítási mód elérhetősége;
  • tömörség;
  • egyszerű csatlakozás.

  Hátrányok

  • nem azonosított.

  A legjobb indirekt fűtésű kazánok

  A közvetett vízmelegítőket általában a központi fűtési rendszerhez csatlakoztatják. Hideg vizet melegít a fűtési hálózathoz csatlakoztatott hőcserélőből. Ezeknek a készülékeknek az az előnye, hogy gazdaságosak, a hátrányuk pedig az, hogy szezonálisak.

  Drazice OKC 200 NTR

  Értékelés: 4.9

  Drazice OKC 200 NTR

  A Drazice OKC 200 NTR kazánok kedvező ár-teljesítmény arányuknak köszönhetően sok versenytársuknál jobbak. A készülék 208 literes kapacitással rendelkezik, az ilyen térfogatú víz felmelegítéséhez egy nagy teljesítményű, 32 kW-os hőcserélőre van szükség. A fogyasztók már 10 perc elteltével észrevehetik a víz felmelegedését, a maximális hőmérséklet pedig 90°C.

  A gyártó számos biztonsági funkcióval rendelkezik, például túlnyomás-mentesítéssel és túlmelegedés elleni védelemmel. A magnézium anód aktív korrózióvédelemként működik. A tartály belseje tartós zománc bevonattal van ellátva, a szerkezet súlya 95 kg. A kazán felállítható és a padlóra támaszkodik. A tulajdonos a bekapcsolt állapotról a jelzésből értesül.

  Előnyök

  • A beépített tartály nagy kapacitása;
  • A biztonsági rendszerek elérhetősége;
  • magas fűtési hőmérséklet;
  • teljesítményjelző.

  Hátrányok

  • nem figyeltek meg.

  Gorenje GV 200

  Értékelés: 4.8

  Gorenje GV 200

  Nem kell drága vízmelegítőket vásárolnia ahhoz, hogy otthonát meleg vízzel lássa el. Szakértőink a szlovén Gorenje GV 200 kazánt ajánlják. A modell nem gazdag opciókban, de kiemelkedően megbízható. A 200 literes térfogat rozsdamentes acél fűtőelemmel van felszerelve. Képes a víz hőmérsékletét 75 °C-ra emelni. Egyszerű mechanikus vezérlés beállítási vagy karbantartási gondok nélkül.

  A kazán olyan házakban és lakásokban használható, ahol különböző helyiségek meleg vízzel való ellátását szeretné megoldani. Az egyszerű felépítés ellenére a modell modern biztonsági rendszerrel van felszerelve, amely egy visszacsapó szelepből, egy biztonsági szelepből és egy hőhatárolóból áll

  Előnyök

  • egyszerű és megbízható kialakítás;
  • nagy vízmennyiség;
  • megfizethetőség és gazdaságosság.

  Előnyök

  • minimális számú funkció és opció.

  Hajdu STA200C

  Értékelés: 4.7

  Hajdu STA200C

  A magyar Hajdu STA200C kazánokat széles körben használják a következőkre. A vízmelegítéshez különböző típusú energiákat használhatnak. Ez lehet hő egy kazán vagy napkollektor, és lehet csatlakoztatni egyfázisú vagy háromfázisú elektromos hálózathoz. Az STA200C alulra szerelt hőcserélővel, recirkulációs csapokkal és. Az acéltartály korrózióvédelmére zománcozott bevonatot használnak, emellett egy magnézium anód aktív védelmet biztosít. Hála ennek a nagy teljesítményű készülék (30 kW), hogy a hő víz lehet szinte forrásban (95 ° C).

  A gyártó csak a padlóra történő függőleges beépítéshez biztosította, oldalsó vízbevezetéssel. A termék súlya 86 kg, a garanciaidő 7 év.

  Előnyök

  • kiváló minőségű kivitelezés;
  • nagy mennyiségű melegvíz-ellátás;
  • könnyű karbantartás;
  • A hőközlő folyadék kiválasztásának széles választéka.

  Hátrányok

  • A hőcserélő szivárgása a jótállási időn belül.

  A legjobb gázkazánok

  Nagy mennyiségű meleg víz előállítására a gázkazánok a legalkalmasabbak. Ezeket a házakban, irodákban, kereskedelmi helyiségekben telepítik. A gázfűtőtestek előnye a gazdaságosság és a teljesítmény. E modellek hátránya a telepítés bonyolultsága, az engedélyek beszerzésének szükségessége, valamint az, hogy.

  Baxi SAG3 190

  Értékelés: 4.9

  Baxi SAG3 190

  A Baxi SAG3 190 álló gázkazán tökéletes megoldás nagycsaládosok vagy kis irodák számára. Az akkumulációs típusú készüléket 190 literes tartállyal egészítik ki. A készülék nyitott égéstérrel rendelkezik, amelyet piezo gyújtás működtet. A 70°C-ra történő felmelegítés ideje: 30 perc. A zománcozott bevonat megvédi a tartály belső felületét a korróziótól. A készülék mechanikus vezérlésű, a modell hőmérővel és fűtéskorlátozóval van felszerelve.

  A gyártó figyelembe vette az egyszerű biztonsági óvintézkedéseket. A gondtalan készüléküzemeltetéshez telepített gázvezérléshez. A biztonsági szelep biztosítja a stabil belső nyomást. Kazán súlya 78 kg.

  Előnyök

  • gyorsan felmelegíti a vizet;
  • nem függ a fűtőkazán működésétől;
  • nagy mennyiségű meleg vizet biztosít.

  Előnyök

  • az építési minőség nem ideális.

  Amerikai vízmelegítő PRO
 • ne G-61-40T40-3NV
 • Értékelés: 4.8

  American Water Heater PRO<li></div><p>ne G-61-40T40-3NV ” src=”/wp-content/uploads/2023/10/9911666666193961-6116.jpg” title=”Amerikai vízmelegítő PRO</p><li>G-61-40T40-3NV”><p>A magas ár nem állította meg az amerikai vízmelegítő PRO gázbojlert</p><li>ne G-61-40T40-3NV az értékelésünkhöz. A lenyűgöző kapacitás (150 liter) és a magas fűtési teljesítmény (10,2 kW) együttesen felhívja a készülékre a háztulajdonosok figyelmét. A bojler 70°C-ig melegíti a vizet. A gyártó üvegkerámia bevonatot használt az acéltartály korrózió elleni védelmére.<p>A kazán hosszú életciklusa révén különbözik a versenytársaktól. Ennek egyik oka az egyszerű felépítés. A gyártó gondoskodott az üzembiztonságról olyan biztonsági elemek beépítésével, mint a fűtési hőmérséklet-korlátozó, a biztonsági szelep és a magnézium anód. A termék súlya 55,4 kg, függőlegesen a padlóra szerelhető.</p><h4>Előnyök</h4><ul><li>nagy megbízhatóság;</li><li>könnyű karbantartás;</li><li>Nagy vízmennyiség.</li></ul><h4>Hátrányok</h4><ul><li>Amerikai egységek az adatlapon.</li></ul><h3>adford Fehér M-I-504S6BN</h3><p>Értékelés: 4.7</p><div style=</div><p>Adford White M-I-504S6BN ” src=”/wp-content/uploads/2023/10/9971666193961-216.jpg” height=”471″ title=”<br />adford White M-I-504S6BN”></p><p>Akkumulációs gázkazán <br />Az adford White M-I-504S6BN több csapot is képes ellátni meleg vízzel. Nagy tartálykapacitással (189 l) és nagy teljesítményű hőcserélővel (14,7 kW) a gyártó 193 l / h teljesítményt ért el. A füstgázterelő a tartály alján keresztül vezet a hőelvezetés javítása és a gázfogyasztás csökkentése érdekében. A túlmelegedés elleni védelem érdekében biztonsági termosztátot tartalmaz, a túlnyomás elvezetéséért pedig egy biztonsági szelep felel.</p><p>A tartály korrózióvédelmeként használt magas hőmérsékletű kerámia. A magnézium anód emellett segít a rozsda elleni küzdelemben is. A speciális hidegvizes rendszer megakadályozza a vízkő felhalmozódását a tartályban.</p><h4>Előnyök</h4><ul><li>hatékony hőelvezetés;</li><li>nagy hatékonyság;</li><li>a tartály megbízható védelme a korrózió ellen.</li></ul><h4>Hátrányok</h4><ul><li>kondenzáció alacsony hőmérsékleten (60°C-ig).</li></ul><h3>Hajdu GB120.2</h3><p>Értékelés: 4.6</p><div style=Hajdu GB120.2Hajdu GB120.2

  Fali gázkazán Hajdu GB120.2 füstmentes változatban készül. Több elszívási ponton is képes meleg vizet szolgáltatni. Beépített tartály kapacitása 120 l és a hőcserélő teljesítménye 2 kW. A készülék zárt égéstérrel rendelkezik, amely piezo gyújtóberendezéssel van felszerelve. Érdekes tulajdonsága, amely megkülönbözteti ezt a fűtőberendezést a versenytársaitól, hogy képes cseppfolyósított gázt használni.

  40-80°C közötti hőmérséklet-tartomány mechanikus vezérléssel állítható be. Különleges biztonsági intézkedéseket hoztak. Gázbiztonsági berendezés, biztonsági szelep és automatikus elzárás 0,2 bar alatti nyomáson. A készülék súlya 48 kg, és függőlegesen a falra van szerelve.

  Előnyök

  • gazdaságos gázfogyasztás;
  • kiváló hőszigetelés;
  • Folyékony üzemanyaggal is üzemeltethető.

  Előnyök

  • nincs védelem a víz nélküli bekapcsolás ellen.

  Roda GasKessel GK 80

  Értékelés: 4.5

  Roda GasKessel GK 80

  A Roda GasKessel GK 80 gázfűtőberendezés füstgázelvezető csővel van felszerelve a füstgázok eltávolítására. A terelőlemezbe egy speciális huzatelosztó van beépítve, amely megakadályozza a füst bejutását a helyiségbe. A beépített melegvíztartály 80 liter melegvíz tárolását teszi lehetővé. A fűtőtest hőteljesítménye 6 kW. A maximális hőmérséklet 80°C-ra van korlátozva.

  A tartály robusztus acélból (2 mm) készült, és a korrózióvédelem érdekében üvegezett agyaggal van bevonva. Az aktív magnézium anód további védelmet nyújt az acélszerkezet rozsdásodása ellen. A gyártónak sikerült csökkentenie a hőveszteséget poliuretán szigeteléssel, amely kitölti a héj és a tartály közötti teret.

  Előnyök

  • kiváló minőségű hőszigetelés;
  • üvegkerámia bevonat;
  • gazdaságos gázfogyasztás.

  Hátrányok

  • nincs védelem a víz nélküli bekapcsolás ellen.

  A legjobb kombinált kazánok

  A kombi kazánok szünetmentes melegvíz-ellátást biztosíthatnak. különböző típusú energiával működő fűtőberendezéseket használnak. A legnépszerűbb kombinációk a közvetett és az elektromos kombináció. A kombinált fűtőberendezések hátránya a nagy méret és a magas ár.

  Stiebel Eltron SB 302 S

  Értékelés: 4.9

  Stiebel Eltron SB 302 S

  A megújuló energia ígéretes módja a melegvíz előállításának. A Stiebel Eltron SB 302 S kombi kazán különböző forrásokból származó energiát képes átalakítani. 6 kW-ig terjedő fűtőelemek beépítése lehetővé teszi 300 l víz melegítését elektromos árammal (220 vagy 380 V). A hőcserélő segítségével pedig lehetőség van a napenergia vagy a földalatti források felhasználására. A hőveszteség csökkentése érdekében a gyártó nagy hatékonyságú hőszigetelést alkalmazott. A víz maximális hőmérséklete 82 °C-ra van korlátozva.

  A fűtőtestet függőlegesen kell a padlóra szerelni. A biztonságos használatot olyan elemek biztosítják, mint a túlmelegedés elleni védelem, fagyásgátló üzemmód.

  Előnyök

  • hatékony hőszigetelés;
  • a megújuló energia felhasználásának lehetősége;
  • nagy tartály.

  Hátrányok

  • magas ár.

  Gorenje GBK 150 vagy RNB6/LNB6

  Értékelés: 4.8

  Gorenje GBK 150 vagy RNB6/LNB6

  A szlovén Gorenje GBK 150 OR RNB6/LNB6 kombinált típusú vízmelegítő készüléket a magas hatékonyság jellemzi. Egyesíti magában a megfizethető ár, az európai minőség, a gazdag funkcionalitás és a magas minőség tulajdonságait. 150 literes tartálykapacitás és acél zománcozott tartály, amely védi a tartályt a korróziótól. 2 db egyenként 1 kW-os száraz fűtőelem és egy 0,9 m2-es hőcserélő szolgál fűtőelemként. .

  Elektronikus vezérlésű készülék, a gyártó olyan lehetőségeket biztosított, mint a fagy- és túlmelegedés elleni védelem. Az antilegionella funkció egy különleges funkció. Ha a készülék 2 héten keresztül nem melegítette fel a vizet 65 °C fölé, akkor automatikusan visszaállítja a hőmérsékletet arra a szintre, amelyen a kórokozó baktériumok elpusztulnak.

  A

  • Hatékony biztonsági rendszer;
  • jó hőszigetelés;
  • elektronikus vezérlés.

  hátrányok

  • Gyenge rögzítő konzol.

  Drazice OKCV 200

  Értékelés: 4.7

  Drazice OKCV 200

  A Drazice OKCV 200 kombinált kazán nagy kapacitása (200 l) és relatív megfizethetősége. Vízszintes falra történő vízszintes elhelyezéshez tervezték. Ez a készülék képes meleg vizet szolgáltatni olyan háztartási vagy kereskedelmi ingatlanok számára, amelyek a villamos hálózatra csatlakoznak, vagy központi fűtési rendszerrel rendelkeznek. A száraz fűtőelem fűtőteljesítménye 2 kW, a hőcserélő területe pedig 0,75 négyzetméter. . 18 kW hőenergiát termel. A készülék legfeljebb 110 °C hőmérsékletű és 0,4 MPa nyomású fűtési rendszerhez csatlakoztatható. 80 °C-os melegvíz-hőmérséklet fenntartására alkalmas bojler.

  Az acéltartályt zománcozott bevonat és magnézium anód megbízhatóan védi a korrózió ellen. A biztonsági funkciók közé tartozik a nyomáscsökkentő szelep és a túlmelegedés elleni védelem. A készülék súlya 84 kg.

  Előnyök

  • sokoldalú felhasználhatóság;
  • elfogadható ár;
  • keringtető bemenet.

  Hátrányok

  • egyszerű kialakítás.

  ACV Smart EW 210

  Értékelés: 4.5

  ACV Smart EW 210

  Az ACV Smart EW 210 kombinált kazán két tartályból áll, amelyek “tartály a tartályban” rendszerben működnek. Ez az egyetlen gyártó, amely ezt a vízkezelési rendszert alkalmazza. egy tartály víz található egy másik tartályban, amely a hőátadó folyadékot tartalmazza. 203 liter víz felmelegítése 2,2 kW-os fűtőelemekkel vagy a fűtési rendszerhez csatlakoztatott rozsdamentes acél hőcserélővel (53 kW). A víz maximális hőmérséklete 90°C.

  Rozsdamentes acélból készült belső tartály. Ezenkívül a hőtágulás lehetősége megakadályozza a vízkő képződését. A tartály nem igényel rendszeres karbantartást és az anódvédelem rendszeres mérését. Külső tartály korrózió ellen polimer bevonattal védve.

  Előnyök

  • az egyedülálló “tartály a tartályban” rendszer;
  • Rozsdamentes acél tartály;
  • nincs szükség a tartály karbantartására.

  Hátrányok

  • a külső tartály gyakran szivárog.
  Olvasson tovább  Mágneses festék: új a belsőépítészetben
  Értékelje a cikket
  ( Még nincsenek értékelések )
  Cybulya Guculka

  Helló mindenkinek! Én vagyok Cybulya Guculka, és nagy lelkesedéssel osztom meg szenvedélyemet a háztartási gépek javításával és telepítésével kapcsolatban. Ennek az oldalnak az írójaként engem a technológia iránti szeretetem és a vágy hajt, hogy segítsek másoknak megérteni és megoldani a gépeikkel kapcsolatos problémákat.

  Megjegyzések hozzáadása

  ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: