Top 7 gázkályha szaunákhoz

*A szerkesztő értékelése a legjobbakról. Kiválasztási kritériumok. Ez az anyag szubjektív, nem reklám, és nem minősül vásárlási útmutatónak. Vásárlás előtt kérjük, konzultáljon szakértővel.

A modern szaunák már régóta a minőségi pihenés és wellness szerves részét képezik. És bár a friss fa illata élénkítő és pihentető, a fatüzelésű szaunakályhák már nem a kizárólagos kedvencek közé tartoznak. A gáztüzelésű tüzelőberendezések egyre népszerűbbé válnak. Szakértőink összegyűjtötték a legjobbak legjobbjait: a legfunkcionálisabb, legminőségibb és legtartósabb modelleket.

A legjobb gázfőzők értékelése a fürdők számára

Jelölés Helyszín Név Ár
A legjobb gázfőzők értékelése a fürdők számára 1 EasySteam Yalta 35 GHU-40 237 864 €
2 Kutkin G-2.0 prémium 62 000 €
3 Thermofor Taymyr XXL 2017 Inox BSE ZK Thermofor Taymyr XXL 2017 Inox BSE ZK 35 909 €
4 Teplodar Sibirsky Ute 20 LP AHG 20P-vel 41 980 €
5 06-GT40 számú trojka 95 600 €
6 Ermak Uralochka 24H (2016) 29 800 €
7 Vezúv Szkíta-öböl 18 (DT-3) 23 990 €

EasySteam Yalta 35 DGU-40

Értékelés: 4.9

EasySteam Yalta 35 LGU-40
 1. A kemence súlya: 146 kg
 2. Kő súlya: 57/280 kg

Kiváló minőségű, stílusos tűzhely 40 kW névleges teljesítménnyel, ideális 30-40 köbméteres gőzkamrákhoz. m a privát klasszikus fürdőben és finn szaunákban. Két 4 mm vastag rozsdamentes acélból készült kemencével és integrált gőzfejlesztővel felszerelve. Nyitott burkolat, további védelmet nyújt egy 2 cm vastag tűzálló agyaglemez. A rácshoz öntött hőálló öntöttvasat használtak.

Nemcsak a gáz, hanem a közönséges fa is alkalmas tüzelőanyagként ehhez a kályhához. Az EasySteam Yalta 35 szauna felmelegedési ideje télen közel 2 óra, nyáron pedig körülbelül 1,5 óra. A szaunakályhában lévő hőtároló képernyő segít hosszabb ideig megtartani a hőt a szaunában.

A termék főbb jellemzői – tartós, kiváló minőségű anyagok, megerősített szerkezet, fokozott tartósság a többrétegű hegesztési varratok alkalmazásával az illesztések feldolgozásában, nehéz kő súlya, kiváló hőtárolás. Hátrányok: A szaunakályha nagy súlyú, az égési idő túl hosszú.

Olvasson tovább  Jellemzők és tippek fémfűrészekhez

Kutkin G-2.0 prémium

Értékelés: 4.8

KUTKIN G-2.0 PRÉMIUM
 1. A kemence súlya: 60-75 kg
 2. A kövek súlya: 80-90 kg

Az egyik legnépszerűbb gázüzemű háztartási sütőmodell a piacon. A 20 kW teljesítményű készüléket 20-25 köbméteres gőzkamra kapacitású magán- és szaunákban való használatra tervezték. A szaunakályha krómacélból készült, amely megakadályozza a korróziót és megvédi a fémet a magas hőmérsékletű gázok hatásától (a zárt változatban nagyszerű gőz a szaunázáshoz, a nyitott változatban száraz hőt kap a finn szaunához). Tüzelőanyagként a gáz vagy a fa egyaránt alkalmas. A fűtőberendezés hazai DGU-18 gázégővel és takarékoskodóval van felszerelve.

A teleszkópos üzemanyagalagút egyszerűsíti az építési folyamatot. Ez lehetőséget ad arra is, hogy a tűzhelyet a szaunateremből fűtsék. Hőálló krómacélt használnak az építéshez. Ez lehetővé tette megbízható hegesztett kötések létrehozását, amelyek ellenállnak az erőteljes hőmérséklet-ugrásoknak. A tűzhely gyorsan és egyszerűen csempézhető az előregyártott vízszintes síneknek köszönhetően.

A szaunakályha legfontosabb jellemzői: könnyű és kiváló minőségű gőz, kettős tüzelőanyag-rendszer, tartós kivitel és magas funkcionalitás. De számos kellemetlen árnyalat van – a gyártó nem jön az összeszerelési utasításokkal, az alkatrészek nem számozottak, nehéz szabályozni a levegő beömlőnyílását.

Thermofor Taimyr XXL 2017 Inox BSE ZK ZK

Értékelés: 4.8

Thermofor Taimyr XXL 2017 Inox BSE ZK ZK
 1. A kemence súlya: 53,5 kg
 2. Kő súlya: 79 kg

A Termofor Taymyr fürdőkályha a beépített hőcserélővel a népszerű Termofor Angara 2012 fatüzelésű tűzhely analógja, az egyetlen különbség, hogy itt a tüzelőanyag gáz. A földgáz és a PB-gáz egyformán hatékony lesz a működéshez. Ez azt jelenti, hogy a tűzhely a gázhálózattól távol eső fürdőszobákban is használható. A modell legfeljebb 24 köbméteres szauna térfogatú szaunákhoz alkalmas. .

A tűztér 3 mm vastag hőálló krómozott acélból készült, amely megakadályozza a korróziót és megvédi a fémet a magas hőmérsékletű gázzal szemben. Az üzemanyagcsatorna ebben a modellben különálló elem, ami leegyszerűsíti az egység összeszerelését. A modell egyik pozitív tulajdonsága a mélykapacitású fűtőberendezés: a tűzhely fűtése minden oldalon egyenletes.

Olvasson tovább  Bosch Stroboresov Review

A modell legfontosabb előnye – a mérsékelt hő stabil fenntartása túlmelegedés nélkül és az optimális páratartalom mutató létrehozása – ideális példa a klasszikus orosz fürdőre. Kompakt és karcsú kialakítás. Kis hátrány – lehetséges koromképződés a látóüvegen.

Teplodar Sibirsky Ute 20 LP AHG 20P-vel

Értékelés: 4.7

TEPLODAR SIBIRSKY UTE 20 LP AGG 20P-VEL
 1. A kemence súlya: 105 kg
 2. Kő súlya 180 kg

A Siberian Utez kemence modell nemcsak stílusos dizájnnal, hanem magas funkcionalitással is rendelkezik, ezért az ügyfelek nagyra értékelik. A termék tűztere hőálló rozsdamentes acélból készült, krómozott betéttel (kb. 2 mm vastagságú anyag). A szaunakályha többrészes gőzfejlesztővel van felszerelve, amely nagy mennyiségű jó gőzt termel még a kövek teljes felmelegedése előtt. Alkalmas 10-20 köbméteres szaunaszobákhoz. .

Különös figyelmet kell fordítani a gőzfürdő fűtésének sajátosságaira ezzel a tűzhelyen. A modell egy “rácsfőző”: az ilyen eszközök gyakran hosszú fűtési időt igényelnek (legalább 3 óra), mivel a kövek elfoglalják a falak és a rács közötti teret, lassítva a levegő konvekcióját. De nem ebben az esetben. A készülék biztosítja a szauna gyors felmelegedését (kevesebb mint 1 óra alatt)!) A perforált konvektornak köszönhetően, amely erős infravörös sugárzást generál a minőségi légkonvekció és a kövek gyors felmelegedése érdekében.

A modell főbb jellemzői: többrészes gőzfejlesztő, a kémény kivezetése az elülső falra tolódik, hogy a fűtőtesthez könnyen hozzáférjen (ideális seprűgőzöléshez), tágas kőrács nagyszámú kő betöltéséhez, perforált konvektor. A tűzhely gázzal vagy fával működik.

Megjegyzés: A kövek és a kéményelemek külön-külön kerülnek értékesítésre.

06-GT40 számú kemence

Értékelés: 4.6

Három darab 06-GT40
 1. kemence súlya: 280 kg
 2. Kő súlya: 140 kg

06 GT-40 gázfőző fürdőkhöz 36 kW névleges teljesítménnyel 15-30 köbméteres gőzkamrákhoz tervezték. . A kemence hőálló kazánacélból készült, 10 mm vastag (test) és 20 mm vastag (a legforróbb részen), hogy ellenálljon a kövek nagy tömegének, anélkül, hogy deformálódna még a hőmérséklet-ingadozások alatt is.

A kialakítás lehetővé teszi egy hőcserélő és egy legfeljebb 100 literes tartály beépítését. A készülék zárt fűtőberendezéssel van felszerelve – a köveket a lehető legmagasabb hőmérsékletre fűti, és a kályha öt oldalról egyszerre fűthető. Nincs konvekciós áramlás, ami lehetővé teszi a könnyű, kiváló minőségű gőz létrehozását.

Olvasson tovább  GROUT LITOKOL: Fajok, funkciók, használati utasítások

A modell fő jellemzői: a kövek és a könnyű gőz maximális előmelegítése, 4 fokozatú védelmi rendszerrel ellátott égő, a megadott hőmérséklet fenntartása a gőzkamrában, a nagy átmérőjű kémény stabil huzatot hoz létre, nem igényel kézi tisztítást. Tartalmaz egy gőzpisztolyt és kerekeket a főzőedények könnyű mozgatásához.

Ermak Uralochka 24H (2016)

Értékelés: 4.5

YERMAK URALOCHKA 24 H (2016)
 1. A kemence súlya: 62 kg
 2. Kövek súlya: 60 kg

Az Uralochka 24 H gázfűtésű fatüzelésű tűzhely egy nagy hatékonyságú egység, amelyet a gőzfürdő fűtésére terveztek (térfogat akár 24 köbméterig). Emellett felmelegíti a vizet és kiváló minőségű gőzt termel. A terméket mind a hagyományos orosz fürdőzéshez, mind a száraz finn szaunázáshoz tervezték. Alkalmas földgázhoz vagy szilárd tüzelőanyaghoz (fa).

Az Uralocska modellekben a tűztér része (boltozata) hőálló acélból készül (vastagsága 6 mm), míg a test és a gázcsatornák kb. 4 mm vastagságú acélból, a legnagyobb hőterhelés helyén pedig 6 mm vastagságú bélelt acélból.

Főbb jellemzők: Nagy teljesítményű égő biztonsági PLC vezérléssel, hőmérséklet-szabályozási lehetőségek, egyenletes hőelosztás, jól megtervezett füstelvezető rendszer, tágas nyitott fűtőtest.

Vesuvius Skif Kovka 18 (DT-3)

Értékelés: 4.4

Vesuvius Skif Kovka 18 (DT-3)
 1. A kemence súlya: 97 kg
 2. Kövek súlya: 130 kg

A szaunakályhát a márka a gőzkamra fűtésére, valamint a víz felmelegítésére és a kiváló minőségű gőz előállítására alkotta meg. A konstrukciót a minimális hegesztési varratok jellemzik, és az öntöttvas alkatrészeket olyan helyeken használják, amelyek gyakran vannak kitéve magas hőmérsékletnek. A termék alapja 8 mm-es szerkezeti acélból készült. A gyártó garantálja a hosszú élettartamot (akár 10 év). Gázkészülékek beszerelése lehetséges.

A fa/gáz a választott tüzelőanyag. A különlegesség – lehetőség van gázégő csatlakoztatására. A terméket 22 köbméteres maximális gőzmennyiségű szaunákhoz és szaunákhoz tervezték. . A tűzhely fő előnyei: a fém minősége és vastagsága, az öntöttvas tűztér ajtó, a tartós hegesztés, a hosszú élettartam, a nagy kapacitású “hálós” típusú fedél.

Megjegyzés: A gázégőt külön kell megvásárolni.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: