A Cherry metszéséről

A cseresznyét nemcsak a gazdag és a rendszeres betakarítás megkülönbözteti, finom és lédús bogyók formájában, de szokatlanul szép virágok. E jelenségek egyik együttműködése a megfelelő ellátás, amelynek szerves része a vágás. A cseresznye burkolat az egyik legegyszerűbb eljárás, valamint nem igényel nagyszámú eszköz és idő jelenlétét. És a díj elsősorban bőséges betakarítás lesz. A cseresznye vágás finomságairól az alábbiakban olvasható.

A Cherry metszéséről

Az eljárás szükségessége

A metszés cseresznye, mint sok más gyümölcs növény, fontos és szükséges a következő okokhoz.

 1. Egy gyönyörű korona kialakulása. Az aszimmetrikus korona nem teszi lehetővé a fa gyönyörű megjelenését.
 2. A vágófa jobb gyümölcsökkel. Kertészők, akiknek fő célja a hozamok növelése, vágás nélkül.
 3. Cseresznye gyorsan és jól növekszik. Viszonylag rövid időre a fióktelep kizárható és szoros hozzáférést biztosít a könnyű központi ágakhoz. Ennek eredményeképpen a vágás után a központi ágak jól és a jövőben csökkennek a szárításuk valószínűsége csökken.
 4. A fa könnyebb elviselni a teleket a körülmetélés után.
 5. Az ágak részének eltávolítása után megjelenik a vesék kialakulásának ereje. Ők aktívabbak lesznek.
 6. Az ágak eltávolítása növeli a fa immunitását.
 7. Az ágak fejlesztése, amint azt már említettük, nagyobb fényt és levegőt biztosít a központi ágaknak. Ez viszont bizonyos mértékig megakadályozza a gombák és néhány kártevők megjelenését.

A Cherry metszéséről

Túl intenzív vágás magában foglalhat egy játékot. Ez egy fájdalmas jelenség, amelyben a folyadék kérege a fa kéregéről vagy más részeiből származik. Ez a betegség gyakran a cseresznye szenved.

Időzítés

Általánosságban elmondható, hogy a cseresznye burkolatot kell tartani évente, de egy kicsit. Fiatal palánta (különösen, ha ő ültetett elején a tavaszi folyó évben) levágja a duzzanat a vesék, azaz szinte azonnal a leszállás után. Segít egy fiatal fában, hogy a jobb koronát alkotja. Körülbelül ugyanabban az időben a felnőtt fák vágódnak. Ennek oka az, hogy amikor a vágás ebben az időszakban, a fa nem szenved jelentősen, mivel a Sokotivation még nem kezdődött meg. Ha bizonyos okok miatt a metszést korai tavasszal nem végezték el, majd később (pl. Áprilisban) már nem szükséges. Ellenkező esetben a vágott ágak teljesen szárazak. Az optimális időszakot március második felétől az első kevesebb áprilisig tartó időszakra tekintik.

A Cherry metszéséről

A nyári vágás is gyakorolható. Csak a jó, felnőttek és erős példányok vonatkozásában szükséges. Ez csak akkor szükséges, ha a termelés befejeződik, és a termény teljes összeszerelhető lesz. A nyári vágás optimális kifejezés július utolsó napjai és augusztus első napjai. Az adott időszak krimpelése befolyásolja a későbbi termés minőségét.

A Cherry metszéséről

Egy másik vágást ősszel tartják. Az eljárás optimális hőmérséklete -5 és 8 fok közötti jelzésnek tekinthető. Az eljárás szaniter – a fájó ágak levágnak. Önnek is el kell távolítania a régi, szárított vagy részlegesen szárított ágakat. A fa támogatja az Ön számára szükséges támogatást. Általában szeptember második felétől és októberi első évtizedig tartják. A szokotiváció ebben az időszakban megáll.

Nem ajánlott a fa virágzás alatt vágni. Nem lehet levágni az ágakat, mielőtt az összes tengeri korona. A virágzás után azonnal eltávolíthatja a megvastagodási koronát.

A Cherry metszéséről

A vágott betegek és a régi ágak bármikor lehetnek. Ez különösen fontos a másolatok esetében. Kívánatosak a lehető leghamarabb felismerni és gyorsan eltávolítani.

A külvárosokban a július elején a legjobb a metszés. Ebben a régióban ezt az eljárást és a betakarítás után is elvégezheti. Hideg területeken (Szibéria, URAL), a metszés májusban vagy júniusban történik, az első felmelegedés kezdete. A hideg időjárási körülmények miatt általában csak a korona szaniter drowsing történik.

Néhány kertész a Lunar naptár bizonyos napjain metszik. Az eljárás legsikeresebb napja a Hold csökkenésének napja.

A Cherry metszéséről

Nézetek

Általánosságban elmondható, hogy az alábbiakban ismertetett valamennyi rendszer alkalmazható az ország egész területére növekvő cseresznye számára.

Fiatalító

A fa átlagos élete – 12-15 év. Így a fiatalító vágás csak 8 éves életkor elérése után végezhető el. Nyilvánvaló, hogy az ilyen metszésen való palánta nem igényel. Ez az eljárás elvégzése is szükséges, és abban az esetben, ha a fa éves növekedése kevesebb, mint 20 cm. Az eljárást először nem hajtják végre teljes mértékben, de 2-3 évig nyújtják. Régi, görbék és szárított ágak eltávolításra kerülnek az első megújító berendezésben. A gyökérpigery után is eltávolították. A további eljárásokat fokozatosan végezzük, és a következő 2-3 év alatt. A csontváz ágakat a fa cseresznye levágják, amíg egy jelölt oldalsó ág (felülről olvasható). Szintén a korona közepén található ágakkal kell elvégezni. Minden ág akár 40 cm-re is rövidebb a top vese. A Bush cseresznye ágakat az első erős oldalsó ágra is vágják. Szintén eltávolították a felesleges sertéseket a központban. Ebben az esetben nem. A gyönyörû cseresznye szintén eltávolítja az extra ágakat, és az összes hajtás 60 cm-re csökken.

A Cherry metszéséről

Alakítás

Ez a fajta vágás csak felnőtt példányokban történik, hogy egy fa koronát képezzen. Ez az eljárás különösen releváns a nagy vastagított növények esetében. Évente kétszer tartott: tavasszal és nyáron. A legszebb kilátás a vágásról. Ha a fa több mint 2,5 méteres magasságban nőtt, levágódik.

Általában a formázó vágás több éven keresztül történik, hogy ne károsítsa a fát.

A Cherry metszéséről

Egészségügyi

Az ilyen eljárást általában a betakarítás után végzik. Mivel nyilvánvalónak tűnhet, az egészségügyi berendezés magában foglalja a betegek sérült ágak eltávolítását. Szintén vágja le azokat, amelyek megvastagolják a koronát, és éles sarkot alkotnak a hordóval. Célszerű, hogy felfedje ágakat, amelyek már termőtest, és vágja le „a gyűrű”. Ilyen vágással az ág nem fog többet nőni. Távolítsa el és root malacokat. Ágak, amelynek éves növekedése – több mint 50 cm, szintén hossza körülbelül 30 cm.

A hernyó ágakat 40 fokos szögben kell elvégezni annak érdekében, hogy csökkentsék a fa sérülését, és felgyorsítsák a vágás gyógyulását. Ősszel is tartott.

A Cherry metszéséről

Milyen eszközökre van szükség?

A vágás eszközei nem túl sokak. De mindegyiküket a használat előtt feldolgozni kell (fertőtlenített). Általában kertészek teszi az alábbiak szerint: égetett a tűz, törölje a szövet, impregnált alkohol. Azt is kezelni a szerszámokat egy ronggyal megnedvesítjük egy -os réz-szulfát 5% -os koncentráció.

 1. Kertész. Szükséges a régi és szárított ágak vágásához. Gyakran használják pontosan a fiatalító vágás.
 2. Egy másik eszköz, amelyre szüksége lehet, egy secateur. Eltávolítják a vékony és a fiatal ágakat.
 3. Az ilyen munka fő eszköze az SWERKOREV. Ezek könnyen vágják az ágakat, amelyek átmérője kevesebb, mint 2,7 cm. Ezen eszköz is lehetővé teszi a korona mélységeiben található ágak levágását.

A Cherry metszéséről

A Cherry metszéséről

Hogyan kell vágni?

Emlékeztetni kell arra, hogy minden vágást a nap folyamán csapadék nélkül kell tartani. Ajánlatos napos időben viselkedni. Az eljárás után is közvetlenül az antiszeptikus oldattal nem kell kezelnie a vágást – szükséges ahhoz, hogy ezt legalább szárítsa meg. Az alábbiakban a kezdõk számára egyszerű vágási rendszerek, figyelembe véve a cseresznye ilyen jellemzőit, mint fajtát és életkorát.

A Cherry metszéséről

Figyelembe véve a nézetet

Három fő típusú cseresznye van.

 • Bush (cserje) cseresznye. Átlagos magasság – 2-4 méter. Növekszik a “bokor” – 4-5 trunks megy a földre, alkot egy tipikus hiba koronát a cserjék számára. Sok és viszonylag könnyen gyümölcs. Jól tolerálja a fagyokat. Az ilyen fajták egészségügyi vágást hajtanak végre (eltávolítják a betegeket, az érintett és szárított ágakat), és időről időre az éves növekedés sebességét meghaladó időtartamra.

A Cherry metszéséről

 • Törpe (nem) cseresznye. A törpe fajták elkezdenek korai gyümölcsöt (kb. 2-3 éves). Ezért a könnyű egészségügyi és formáló vágás már 1 évből áll. Egyéves hajtásokat egyharmada rövidítik.

A Cherry metszéséről

 • Fa (Colon) cseresznye. Magasság eléri az 5 métert. A Cutton-alakú cseresznye vágás általában a jobb koronát képezi. 3-3,5 méteres magasságra csökkent. Idővel ilyen cseresznye is van egy fiatalító vágás.

A Cherry metszéséről

Figyelembe véve az életkorot

A nyári vágás 3 évnél idősebb növények esetében történik. A felnőtt cseresznye a legjobb nyáron, a betakarítás után. Ebben az időben világosan megtekintheti a növekmény, a beteg ágak és a korona általános állapotát. A fő jel, hogy a fa megköveteli a vágást, az ágak utóbbisága. Ez a már említett, csak felnőtt fák. A régi cseresznye megfiatalító vágást igényel. Általában enyhén vágott éves hajtások. Ezután a fa csontváza és félig honeymake ágai fokozatosan rövidre rövidek. Ha a régi cseresznye ágai nem nőnek (az éves növekedés nem figyelhető meg), akkor egy ilyen ág teljesen eltávolításra kerül.

A Cherry metszéséről

A fiatal cseresznye nem tolerálja a nyári vágást. A kivételek lehetnek ágak, amelyek átkeltek és sokat lettek, hogy zavarják egymást. Ebben az esetben szükség lehet az intervencióra. Az első ültetési vágás után azonnal elvégezhető. Egyszerűen tegye, amint a fát egy új helyre költöztették, azonnal levágott. Segíti a jobb koronát, és lehetővé teszi a fát, hogy ne töltse az erőket a felesleges ágakra. Csak palántákat érint. Javasoljuk, hogy a legerősebb ágak közül 5-et hagyjanak rájuk, hogy koronát alkotják. A leszállás utáni második évben az ágak megvastagodnak a fa koronáját. Az összes hajtás legfeljebb 50 cm hosszúságú rövidítésre kerül. Ha egy éves cseresznye erősen vágható, a kétéves idősebb gyengéd vágást igényel. A cél a legalább 10-15 váz (alap) ág (alap) ágának következménye. Egy fiatal fát vágás. Az extra ágak levágása, könnyen elkezdheti a kezdetét nem csak a rossz koronát, hanem rossz hozamot is.

A Cherry metszéséről

Későbbi ellátás

Cherry Care, mint a metszése, általában nem fáradságos. A későbbi ellátás fő része a takarmányozás. Nyáron vagy ősszel későn kell tartani. A prioritási kör régiójában olyan műtrágyák, mint a kálium és a foszfor. A következő tavasszal köszönhetően a cseresznye “felébred” a szokásos kifejezés előtt. Szintén ősszel (lehetőleg szeptemberben) a talaj körüli jó ízeket kell töltenie a fa körül.

Győződjön meg róla, hogy jól kell, és rendszeresen víz a fát az első hideg kezdeteig.

A Cherry metszéséről

Alapvető hibák

A felsorolt ​​hibák alatti feltételezések a fa gyengéjéhez és későbbi betegséghez vezethetnek.

 1. Optimális életkor, ha már lehetséges, hogy ezt az eljárást teljes mértékben súlyos kár nélkül kezdje meg, 3 év.
 2. Nemkívánatos a fák kivágására egy különösen forró nyáron.
 3. A fiatalító vágást nem csak 2-3 évig kell elvégezni, hanem a nyár folyamán több szakaszban. Így úgy tűnik, hogy javítja a fiatalító vágás hatékonyságát.
 4. Ha átültetett egy felnőtt cseresznyét, csak a következő évre vághatja.
 5. Nyáron rendkívül ajánlott eltávolítani a csontváz ágakat.
 6. Ha a vágott ágak meglepődtek kártevők, betegségek vagy gombák, akkor a legjobban égetnek a telek távoli sarkában. Így lehetséges, hogy elpusztíthatja a rájuk élő rosszindulatú mikroorganizmusokat.

A Cherry metszéséről

Kamat cikk
( Még nincs értékelés )
Ossza meg barátaival
123
Megjegyzés hozzáadása