A kedvenc Clappa körte

 • Szerzői: T. Clap, USA, Massachusetts (Származás: FGBU Észak-kaukázusi szövetségi tudományos központja Kertészeti központ, szőlőművelés, borkészítés)
 • Megjelentek: A szabad minőségű beporzási erdő szépség (esetleg spontán hibrid különböző Williams)
 • Szinonimák nevek: Kedvenc, kedvenc Clapp, Clapp kedvenc
 • A feltételezések éve: 1947
 • A magzat tömege, g: 140-200
 • Az érés időzítése: Nyár
 • A gyümölcs eltávolításának időtartama: Kuban – július 28, augusztus 8., a hegyvidéki területeken – augusztus második évtizedében
 • Célja: Univerzális
 • A növekedés típusa: Silnorosloye
 • Hozam: Magas

Lásd az összes jellemzőt

Ez a kultúra több mint 160 éves, de egy ilyen tiszteletre méltó életkor nem csökkenti az ilyen előnyöket, mint a gyümölcsök ellátásában, a gyümölcsök kiváló ízesítő tulajdonságainak, a termékenység stabil szintjét, a megnövekedett téli fokozatot.

Az eltávolítás története

A kedvenc Clappa Körte 1860-ban visszavonult. Az Egyesült Államokban a tudósok. Taps. Kezdetben a Clappa kedvencnek nevezték el. Az állami piacon 1947-ben áll., A Ryoned az észak-nyugati, Észak-Kaukázusban és a Nizhnevolzh régióban. Különösen a közép-ázsiai kerületekben, a balti országokban, Moldovában és Fehéroroszországban termesztett.

A fajták leírása

A csupaszított típusú (5-6 m) tenyésztése széles menyasszonyi és ritka koronát alakít ki (mivel széles körben a szélesvásznú) egy kicsit lógó ágakkal. A sűrített, szövés fő ágai, az ágrésztől 45 fokos szögben eltérőek. Virágzik középtávú, és virágzik nagy virágai fehér árnyalatú, kissé frottír, amely 6-7-es virágzattal csoportosul.

Öntisztító üzem – szükség van a pollinátorokra. Különbözik a hideg ellenállást, tolerálja a szárazságot. Azonban száraz időkben a gyümölcsök kisebbek, a média vereségének kitéve. A tészta védelme nem rendelkezik nyersen, a betegségben szenved. A gyümölcsök elkezdnek későn – a 7-8. Év után a kirakodás után.

A gonoszok hosszúkás, kissé megvastagodottak, egyenes, sötét barnás árnyalatok, rövidített interstices-szel, sok szürkés tüske lencseivel. Listázók kis, elliptikus vagy ovális-ovoid konfiguráció, kissé kúpos lefelé, enyhén mutatott, fényes, nooje, kisváros szélei, sötét zöldes árnyalatok. Alacsony zöldség, sovány, világos zöld.

Olvasson tovább  Paradicsomhagymás kanna

A levehető érettségi körte július végéig vagy augusztus második évtizedére érhető el. A gyümölcsök rendkívül érzékenyek a reakció idejére, amely tükröződik a fallout, amikor a peapers, az ilyen gyümölcsök elveszítik a hagyományos ízét. Tipikus határidők az étkezésekhez – 10 nappal a teljes öregedés előtt. A sárgarivitás mértéke mérsékelt, függő – 14 napig. A körte friss, szárított és kompotálja őket.

Gyümölcs jellemző

A kultúra gyümölcse rövid károsodott konfigurációval rendelkezik, tömeggel – 140-200 g. Kindle sárgás, sima, több helyen. A gyümölcsök napos oldalán van egy fényes blush. Könnyű konzisztencia, lédús, csodálatos savas íz. A szubkután foltok gyengén lemezek. Középméret gyümölcsök, megvastagodott, némileg ívelt.

A vegyi állomáson a gyümölcsök tartalmazzák: száraz zárványok – 13,7%, cukrok – 8,3%, titrálható savvegyületek – 0,4%, aszkorbinsav – 6,6 mg / 100 g, katechinok. Az érlelés során van jelen.

Ízi tulajdonságok

A gyümölcs íze édes, különleges birs aroma.

Érés és gyümölcsözés

Az időzítés időzítése – repülés közben. A Kuban puszták, például enni tól július 28-augusztus 8-a magasság – az elején a második fele augusztus. Az életkor, a kultúra folyamatosan gyümölcsöt hoz.

Hozam

Nagy hozamú kultúra. Kuban központjában (15-20 éves korig) – akár 150-180 ° C / ha, a lábánál (24-26 év) – 250-300 c / ha.

Öntartam és a pollinátorok szükségessége

Önálló vízi növény. Használt perzsa növények – Bere Zhiffhar, Williams, Tavrichesky és mások.

Leszállás

A kultúra nem különösebben kellemes a talaj minőségének, azonban többé termeszti a könnyű talajokat, mint az agyagnál. Nem fogadja el a vizes élőhelyeket, rosszul lecsapolt és sóoldatokat. Gyönyörűen fejlődik a széltől védett déli helyeken. Elfogadható talaj savasság – pH 5,0-6,5. Lúgos területeken a kefék fokozata élesen növekszik.

Az árnyékos területeken a fa jól fejlődik, de a termékeny gyenge. Az épületek távolsága legalább 4 méterre kell lennie.

Növényi kultúra tavasszal, mert a nyár folyamán a fiatal fa ideje van ahhoz, hogy erősséget szerezzen, megbízhatóan gyökerezik, és tökéletesen átadja az első hidegét. A déli latimákban a kultúra ősszel ültethető. A csemetéknek “alvás”. A különleges óvodákban jobbak. Inkább, 1-2 éves fák. A grillezett leszállási sorrend számos pontot tartalmaz.

 1. 21-28 nap, mielőtt tervezné a 70-80 cm mélységű és átmérőjű lyukat. Agyag talajjal a mélyedés alja a törmelék, agyag. A homokköveken az elmélyítés más méreteket készít – 1-1,5 m3, az alsó pedig agyag talajrétegekkel van felszerelve, hogy nedvességet takarítson meg.

 2. Ezután a mélyítést humusz, tőzeg, fekete malom és homok (ugyanabban az arányokban) készítik, a szuperfoszfát (300-400 g) és a fa hamu hozzáadásával (kb. 3 liter).

 3. Néhány órával a fiatalok gyökereinek ültetése előtt a víztartályokban helyezkednek el, amelyek a gyökérfejlesztési folyamatok stimulálásához szükséges anyagokat adnak (bizonyos “heteroacin”, “epina” vagy “corneser”).

 4. A mélyedésből a földrészét választják ki, és a középpontban alacsony holmik. Következő, Puff Pegs (1-1,3 m) egy fától 10-15 cm távolságra a központtól. A gyökérnyakos nyak, amikor a leszállást a deszka szintjén kell elhelyezni, előzetesen elhelyezett keresztmetszet. A leszállási művelet kényelmesebb az együttéléshez – a partner tartja a fát, és kitölti a gödöröt, óvatosan simítja a gyökereket és a talajt.

Olvasson tovább  Szilva Zarechny korai

A leszállási eljárás végén a falu a rámpa kóborjának csapjához kapcsolódik, és a közeli kör tervez. Az öntözés bőséges. Minden második nap a talajtörések és a fedél mulch. A fővezetőt 0-ra kell vágni.6-0.8 m a talaj felett, és az ágak 20-30 cm-rel rövidül.

Növekvő és gondoskodás

Ennek a kultúrának a megjogossága jól ismert a szomorú kertészek számára. Mindazonáltal a modell eseményeket kell elvégezni, ha azt szeretné, hogy a gyümölcsök rendben legyenek.

 1. Öntözés szükséges, különösen száraz, és a fiatalok számára, különösen. Az első öntözés a körte virágzása előtt történik, a második – a virágzási folyamat végén. Ezután egy másik öntözési sor kerül elvégzés alatt a gyümölcsök öregedése alatt. Természetesen az öntözési gyakoriság a csapadék bőségétől függ. A szezon végén egy különleges bőséges öntözést végeznek. Az eljárás során szükség van a talaj hidratáló mélységének szabályozására, a norma – 25-35 cm. A talaj szárítása után a lazítás folyamata. Ha a közeli kört meggyilkolták, a lazítás nem történik meg.

 2. A fák növekedésének 4. évétől függ. Ezek az események a hajtások jelentős növekedését biztosítják, és hozzájárulnak a hozam növekedéséhez.

 3. A körte nem okoz semmilyen problémát a vágással. A fák koronájának kompetenciájának folyamata a fejlődésük kezdeti éveiben fennmarad. Általában tipikus vágási konfigurációnak nevezik. A berendezés szabályozásában a kultúra nem igényel. De az egészségügyi vágást késő ősszel végezzük.

Ellenállás a betegségekkel és kártevőkkel szemben

Megelőző intézkedések és a tipikus samprocedur típusa típusa, az elesett levelek égetése, az októberi körök ellenállása az őszi, mészpörgések, korona és talaj feldolgozása 3% -os réz-szulfáttal. A kultúrán átesett betegségek túlnyomó száma gombás jellegű. Kezelésükért a fungicideket használják, de a szezonban legfeljebb 3-nál hosszabb ideig kell használni őket, mert addiktívak.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: