A málna betegségek és kártevők áttekintése

Malina Oroszországban nagyon hosszú ideig termesztik. Ezért a tapasztalt kertészek és a kertészek jól ismerik a különböző betegségek és kártevők kezelését.

A gombás betegségek áttekintése

Leggyakrabban a málna a gombás betegségekben szenved. Mind a fiatal növények, mind a felnőttek veszélyét jelentik.

Antracnóz

Ez az egyik leggyakoribb málna-betegség. Az antraznózis nagyon gyorsan befolyásolja a növényeket. Először is szenved a levelek. Úgy tűnik, hogy a szürke lila foltok. A jövőben a lombozat elkezd csavarni, kiszáradni és esik. Crust málna szürke és repedések. Ha a betegség megütötte a bokorot a gyümölcsözés folyamatában, akkor a bogyókkal együtt szárad.

A beteg növény kezelése lehetetlen. Ez csak eltávolításra és megsemmisült.

A málnafertőzés megakadályozása, a helyszínen való leszállás érdekében érdemes választani a fenntartható fajtákat. A tavaszi növényekben a réz oldatával is kezelhető. Közel Malinik lehet a föld mustárt, hagymát, fokhagymát vagy kalendát.

Lila foltosság

Ezt a betegséget Didimella is nevezik. Ő érinti a zöldeket és a málna törzsét. Határozza meg, hogy a bokrok betegségeinek jelei nagyon egyszerűek. A szárak és a lombozat lila foltok jelennek meg, amelyek idővel sötétebbé válnak. A betegség nagyon gyorsan halad, így a fertőzött bokrok azonnal megsemmisülnek. A lila foltosság, mint sok más betegség, nem kezelik.

Tehát a Malinnik egészséges volt, a palántákat a száraz időben történő üzembe helyezésére javasoljuk. A tavaszi növényeket a burgue folyadékkal kell kezelni. Virágzás után permetezheti a fungicidek telekét.

Szürke gnil

Ez a betegség nagyon gyorsan vezet a málna halálához. A szürke foltok lombozaton és bogyókon jelennek meg. A hajtásoknál barna gyűrűket észlelhetsz. A betegség leggyakrabban csodálkozik a gyümölcsök során. A magas páratartalom elősegíti a betegség gyors terjesztését.

A növények betegei lehetetlen. A bokrok kezelésének módja nincs. Ezért a betegeket törölni kell minden növénymaradékgal.

Puffadt harmat

Ez a betegség nagyon gyorsan csodálatos málna. A lombozat és a bogyók fényének megjelenése. Fehér vagy szürke lehet. A megjelenéssel a raid emlékezteti a port vagy a lisztet. Idővel a raid sűrűbbé válik. Ezt a leírást ismeri, időben megmentheti a növényeket. Ehhez a bokrok összes fertőzött részét vágják és égették. A föld felső rétegét tisztítják, majd megszórják a hamu.

Ha ez nem történik meg, akkor egy fertőzött bokor meghal, és a betegség tovább terjed tovább.

Fekélyes foltos

Leggyakrabban a fekélyes spotlámpa sztrájkja régi málna bokrok. Sötétbarna foltok jelennek meg a nagyon gyorsan növekvő szárakon. A jövőben a Cortexben mély repedések is kialakulnak.

Lehetetlen harcolni a peptikus foltokkal. A beteg hajtásoknak meg kell vágniuk és égetniük.

Fehér pecsételés

Ez a betegség veszélyes mind a szokásos, mind a javító málna. Kerek foltok jelennek meg a lombozat növényén. Idővel a kéreg elkezd repedni. Rendszerint a betegség csodálatos Malinniki júniusban. Magas páratartalmú körülmények között alakul ki.

Annak érdekében, hogy a betegség ne alkalmazza, a fehér pezsgő jelű növényeket meg kell pusztítani. Tavasszal és őszén a telket burgundi folyadékkal kell feldolgozni.

Verticillese fading

Ez a betegség általában fiatal éves hajtásokkal szembesül. A szenvedő málna lombja először halvány, majd sárga lesz. Sötét foltok jelennek meg a hajtásokon. A kéreg repedés. Ez a betegség a leggyakrabban forró nyár fejlődik.

A kerti málna kezelése lehetetlen. A betegeknek azonnal meg kell pusztítaniuk kell. Tavaszi Malinik ajánlott a “fittoosporin” kezelésére.

Rozsda

Ez a betegség csodálatos lombozatot. Úgy tűnik, hogy a sárga-narancssárga foltok. Idővel a betegség a szárak elhalványulásához vezet.

A tavaszi növények megelőzésére rézvigorral kezeljük. Ha Rasina már fertőzött rozsda, a bokrok meg kell pusztítani.

Vírusos betegségek

A vírusok által okozott betegségek szintén komoly veszélyt jelentenek Malinnik számára. Számos nagyobb betegség figyelhető meg a kertészekre.

 1. Boszorkányság. A fertőzött bokor nagy mennyiségű vékony és gyenge menekülése jelenik meg. Megállítják a gyümölcsöt. A betegség kezelése általában nem foglalkozik. A bokrok csak megsemmisülnek. A folyamat során fontos, hogy megszüntesse a kártevőket, amelyek talapzat lehetnek.
 2. Göndörség. Ez a betegség a lombozat sárgulásához vezet. Idővel száraz lesz és törődik. Ha a növény fertőzött a gyümölcsözés során, a gyümölcsök deformálódnak és íztelenek. A betegség leküzdéséhez a bokrokat meg kell pusztítani. A helyükön érdemes leszállni az egészséges palántákat.
 3. Mozaik. Ez a betegség általában a virágzási időszak alatt vagy közvetlenül a vége után érinti a bokrokat. A fertőzés után a hajtások lelassítják a magasságukat, és gyengékvé válnak. Lehetetlen harcolni ezt a vírusos betegséget. A bokrok csak a megszüntetésére szolgálnak.

Ha a malinikot súlyosan megütötte az egyik vírusos betegség, miután a bokrok megsemmisítése a helyükön nem kell újba kerülnie. A webhelyet “pihenésre” kell adni.

Bakteriális betegségek

Ez a betegségek csoportja is elég gyakori. A legveszélyesebb a málna kétféle rák.

 • Az első a gyökér. A betegség következtében a málna gyökerei melegítenek. Ilyen betegséget nyilváníthat a bokrok fejlesztésének bármely szakaszában. A növények gyengékvé válnak. Ezért sokkal nehezebb aggódni a hő vagy erős hideg miatt. Ennek a betegségnek a fejlődésének megakadályozása érdekében érdemes választani a palántákat erős és egészséges gyökerekkel. A talajba való leszállás előtt a réz erőteljes kezelhető.
 • A második típusú rákot csípésnek nevezik. A betegség fertőzése után a hordó felszínén a kombináció tumorok jelennek meg. A fehér növekedés idővel sötétké válik, és szintén megkeményedik. A fertőzött növények vese. Emiatt megállítja a gyümölcsöt. A növény is lehetetlen. Csak az égéshez marad.

A kártevők elleni küzdelem

A málna veszélye különböző kártevőket képvisel.

Malina Tinger

Ezeket a rovarokat nagyon kis méretek jellemzik. A levélszövetekben élnek. Az érintett lombozatot a konvexitások fedezik. A levelek vénái idővel deformálódnak. Aztán a lombozat kiszárad, és esik. A kártevők elleni küzdelem érdekében olyan gyógyszereket használhat, mint a “FUFANON” vagy “KEMIF”.

Pushchina tick

A kártevők dimenziói is nagyon kicsiek. A fogók zöldesek, sárga vagy narancssárga lehetnek. A Cellites is aktívan megsérül a lombozat. Ő elindul a Shrust és az idő múlásával. A növények ágaiban is észrevehet egy sűrű webet, amelynek mennyisége naponta növekszik.

A növény kártevők elleni küzdelem érdekében ajánlott a “fitodeter” feldolgozását. Hogy teljesen elpusztítsa a paouth kullancsot, a bokrok 2-3-szor kell permetezniük.

Zsizsik

Ezt a kártevőt Salinous színesnek is nevezik. A felnőtt foltok fekete színben különböznek. Ezeknek a kártevőknek a lárvák szürkésfehérek. A foltokat a lombozat aktívan csúsztatják, így gyengítik a növényeket. Észrevette a leveleket kis lyukakban, meg kell kezdeni ezeket a kártevőket. Ebből a célból erős inszekticideket használnak.

A permetezés a legjobban az este vagy kora reggel.

Bolha

A betegség leggyakrabban júliusban támadja a növényeket. Megeszi a lombozatot, és kis lyukakat hagy. A bolhát nemcsak a málna, hanem a honeysuckle is. Erős inszekticideket használnak annak leküzdésére.

Fűrészfürt

Ez egy kis rovar, átlátszó szárnyakkal és világos zöld testgel. A málna veszélye a peer lárvát jelent. Elszakítják a málna lombozatát. Meglehetősen nehéz észrevenni őket, mert inkább a levelek belsejében elrejtik.

A kártevők terjedésének megakadályozása érdekében a tavaszi terület érdemes a “Fufanon” -ot vagy más hasonló eszközöket megszórni. Nyáron újra kell eljárnunk.

Rosszindulatú muha

A rovarok barnás szürke. Megjelenik a helyszínen, ahol a tavasz végén vannak. A színek nektárján táplálkozik, és lárváik aktívan rágódnak. Ha a kártevők törölik a telket, akkor képesek lesznek elpusztítani a Malinnik 70-80% -át. A rosszindulatú legyek elleni küzdelemben a “Fufanon” is használhatod.

Azok a kertészek, akik szeretik csak a népi gyógymódot használni a telken, kezelhet málna a gazdasági szappan alapján.

Anyajegy

A rosszindulatú mólt kis méretben megkülönböztetik. Szárnyak a kártevőkben vékony és vékony szőrszálak. A Caterpillar sárga színben különbözik. Aktívan károsítják a lombozatot. A kártevők elleni küzdelem, a virágzás előtti telek “Fufanon” -vel kezelik.

Füstös podenitsa

A sötét pillangók szárnya gyémánt alakú foltokkal és sárga csíkokkal díszített. Caterpillars is sötétbarna színű. A füstös pókok éjszakai életet vezetnek. A fiatal hernyók nagyon gyorsan megsérültek a lombozat. Nagyon rosszul érinti a növények állapotát. A kártevők elleni küzdelem érdekében bármilyen alkalmas rovarirtót használhat.

Gombóc

Föld (vagy szürke) scoop is rendezhető Malinnikban. A pillangók nagyméretűek. Szárnyak szürkéskék. Caterpillars nagy és sötét. Hátul van négy fehér növekedésük. Várják, hogy ezek a kártevők megjelenése a helyszínen májusban áll. Caterpillars nagyon gyorsan elpusztítja a málna leveleket. Megvédheti a bokrokat a kártevőktől a “Fufanon” tavaszi kezeléssel.

Beetle Malinnik

A felnőtt bogarak fekete vagy vörösesek. Aktívan károsítják a virágokat és a málna leveleket. Ha a bogár Malinikban telepedett le, akkor a bogyók termesztik a féreg. A sárgás hernyók rendeznek bennük.

A pesterekből származó bokrok védelme éles illatával kezeli őket. Az élelmiszer-szódát harcolni lehet. Az oldat alapjául történő elkészítéséhez a termék evőkanálját forrásban kell forrásba venni, majd hígít egy liter vízben.

Ha a bogarak a telken nem túl sokak, manuálisan gyűjthetők össze. Felhasználás előtt gyűjtött bogyók, javasoljuk a férgek előtti folyamatot. Általában egyszerűen vízkapacitásba kerülnek néhány percig.

Nuttholder

Kis pillangók, amelyek fekete foltokkal borított átlátszó szárnyakkal, gyakran észlelheted a málnával rendelkező telken. Nagyobb veszélyt jelentenek a bokrokhoz. A kártevők támadása után az ömlesztett növekedés a lombozatban jelenik meg. Idővel a levelek kiszáradnak és esnek.

A dió elleni küzdelem érdekében a legjobb a kiváló minőségű inszekticidek használata. Alkalmas növények ültetésére és a dohánypor, a pitypang vagy a hagymás héj infúziójára.

Megelőző intézkedések

A malinnik védelme érdekében a kártevők és betegségek miatt fontos, hogy tartsák be a következő megelőzési intézkedéseket.

 1. Trópusosan vágja a fiatal növényeket. Az egészségügyi vágás lehetővé teszi, hogy felgyorsítsa a bokrok növekedését, és egészségesebbé tegye őket. A leszállást is érdemes előre vágni.
 2. Kezelje a malinnik védőeszközeit. A bokrok elleni megbetegedések elleni védelme érdekében tavasszal javasoljuk, hogy réz erőteljes vagy más hasonló eszközökkel permetezzük.
 3. Tisztítsa meg a területet a betakarítás után. Minden zöldséghulladék ajánlott azonnal megsemmisíteni.
 4. Tegyen egy telket ősszel. Ez lehetővé teszi, hogy megszabaduljon a téli téli kártevőktől.
 5. Kiegyenesíti és táplálja a bokrokat. Lehetséges a bokrok megtermékenyítése komplex adagolók és népi jogorvoslatok, például a bórsav. Kívánatos, hogy időben megszabaduljon a hangyáktól. Különösen abban az esetben, ha örülnek, hogy Malinnik.

A bokrokkal ellátott telek rendszeresen ellenőriznie kell. Ebben az esetben vegye figyelembe a betegség vagy a kis kártevők jeleit, nagyon egyszerű lesz.

Fenntartható fajták

Sajnos a málnafajták, amelyek teljesen ellenállnak az összes betegségnek, nem léteznek. De a tenyésztők számos erős bokrot vontak ki.

 1. “Sárgabarack”. Ez a málna tökéletesen nő a központi régiókban. Augusztus elejétől származik. A bokrokon növekvő bogyók különböznek nagy méretben és savanyú édes ízben.
 2. “Ragyogó”. Ez a fajta málna megkülönböztethető a leggyakoribb betegségekkel és kártevőkkel szemben. A bokrok a legtöbb régióban ültethetők Oroszországban.
 3. “Sárga óriás”. Az ilyen málna nagyon ritkán csodálkozik a betegségekkel vagy kártevőkkel. A növény nagyszerűen érzi magát a hideg régiókban.
 4. “Meteor”. Ezt a málna megkülönbözteti a legtöbb gombás betegség. A fajta korai. A bogyók ilyen málna nagyon ízletesek és édesek.

Minden fiatalnak egészségesnek kell lennie. Megvásárolják őket a bizonyított beszállítóktól.

Összefoglalva, azt mondhatjuk, hogy nem könnyű kezelni a málna kártevőket és betegségeket. De az eredmény minden bizonnyal megéri, mert az egészséges növények a webhely tulajdonosai kiváló betakarítással.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: