A víz eperről szól a hidroponikáról

Hydroponic design használatával kényeztetheti magát az eper egész évben. Ez a bogyós kultúra növekedésének módja számos előnye van, de a rendszer működésének folyamatos ellenőrzését igényli, és a napi ellátás működését igényli.

A víz eperről szól a hidroponikáról

A víz eperről szól a hidroponikáról

Sajátosságok

A hidroponikus bogyók termesztésének módja lehetővé teszi, hogy mesterséges környezetben is tenyésztjük a kultúrát, például otthon az ablakpárkányon. A működés elvét biztosítják A speciálisan elkészített szubsztrát és tápanyagfolyadék-etető oxigén, a teljesítmény és az összes szükséges elemek kombinációja közvetlenül a gyökerekre. A rendszeres fajták kiválasztása és a növények gondos gondozása az év bármely szakaszában terméshozamot biztosít.

Hidroponikus telepítés Külsőleg hasonlít egy hasznos oldattal töltött térfogatú tartályra. A növényeket magukat kis konténerekbe ültetik, olyan szubsztráttal, amelyben gyökerei hozzáférhetnek a táplálkozási “koktélhoz”.

A víz eperről szól a hidroponikáról

A víz eperről szól a hidroponikáról

A víz eperről szól a hidroponikáról

És bár az eper minden fajta alkalmas a szubsztrátum növekedésére, de a legmegfelelőbb a mesterséges környezetre tervezett javítási hibridek a legjobbak. Kiváló betakarítást adnak anélkül, hogy eltérő lenne a túlzott igényektól. E tekintetben a tapasztalt kertészek tájékoztatják a következő fajtákat a hidroponikáról:

 • “Murano”;
 • “Vivara”;
 • Delizzimo;
 • Milánó F1.

A víz eperről szól a hidroponikáról

A víz eperről szól a hidroponikáról

A víz eperről szól a hidroponikáról

A víz eperről szól a hidroponikáról

A modern hidroponikus technológia sok előnye van.

 • A design nagyon kompakt, ezért lehetővé teszi, hogy időt takarítson meg.
 • A hasznos megoldás etetési rendszere kiküszöböli az öntözés és az etetés szükségességét.
 • A növények az időjárási viszonyoktól függetlenül fejlődnek, elég gyorsan kezdve, hogy a tulajdonosok bőséges betakarítással rendelkezzenek.
 • A hidroponikus kultúra általában nem beteg, és nem válik a kártevők céljáról.

Ami a technológia hiányosságait illeti, a fő mindennapi gondos gondoskodás. Rendszeresen figyelemmel kell kísérnie néhány fontos paramétert, amelyek között a táplálkozási “koktél”, a vízfogyasztás, a vízfogyasztás, a szubsztrátum páratartalma, a világítás minősége. Ezenkívül meglehetősen lenyűgöző pénzügyi költségeket hívhat ki a rendszer megszervezéséhez, különösen azokban az esetekben, amikor szivattyúval van felszerelve.

Egy másik szükséglet, hogy figyelembe vegye a növények szükségességét a kiegyensúlyozott megoldás rendszeres előkészítésében.

A víz eperről szól a hidroponikáról

A víz eperről szól a hidroponikáról

A rendszerek típusai

Az összes meglévő hidroponikus rendszert passzív és aktív, ami a gyökerek tápellátására kiválasztott módszertől függ.

Passzív

A szamóca növekvő passzív berendezései nincsenek szivattyúval vagy hasonló mechanikus eszközzel. Ilyen rendszerekben a kapillárisok miatt a szükséges elemek megszerzése következik be.

A víz eperről szól a hidroponikáról

Aktív

Az aktív hidroponika működését a szivattyú biztosítja, amely folyadékkeringést biztosít. E faj egyik legjobb példája az Airproof – egy olyan rendszer, amelyben a kultúra gyökerei egy nedves “ködben” telítettek, táplálkozási elemekkel telítettek. A pompák rovására az elárasztási rendszer működik, ha az aljzatot nagyszámú tápanyagfolyadék öntik, amelyet ezután eltávolítunk.

Az alacsony térfogatú csepegtető öntözőrendszert általában a ház számára szerezték meg. Oly módon működik, hogy Időszakosan az elektromos szivattyúk hatása alatt az élelmiszereket a növények gyökérrendszereire küldjük.

Az elektronok számára az aljzat egyenletes telítettségét biztosítja, ami rendkívül kedvező, ha termesztett eper.

A víz eperről szól a hidroponikáról

Vetőmagok a hidroponikához

Üdvözöljük az eper magokat, nem jelent sok nehézséget. Ezt klasszikus módon végezheti: a vetőmagot a vízzel impregnált pamutlemez felületére bonthatja, és zárja be a másikat. A billeteket a műanyag átlátszó bokszába tisztítják, amelynek fedelében több lyuk van vágva. Távolítsa el a vetőmagot 2 napig egy jól fűtött helyen, majd – a hűtőszekrényben (két hétig). A lemezeket rendszeresen meg kell nedvesíteni, hogy ne szárítsa meg, és a tartály tartalma szellőznie kell. A fenti résen keresztül a magokat rendszeres tartályban vagy tőzeg tablettákban evett.

Lehetőség van csírázni a vetőmagot és a vermikulitot rendszeres hidratáló és jó világítással. Amint a magvakban mikroszkópos gyökerek jelennek meg, a vermikulit fölött egy vékony, finomáramú folyó homok vékony rétege van. Peschinki megbízhatóan tartja az anyagot, és nem engedheti meg, hogy töltse ki a héjjal.

A víz eperről szól a hidroponikáról

A víz eperről szól a hidroponikáról

Az oldat előkészítése

A hidroponikus kialakítás működéséhez szükséges tápoldat általában készen áll a boltban. Például, akkor megteheti “Crystalon” A szamóca és az eper esetében a kiegyensúlyozott összetétel káliumot, magnéziumot, mangánt, nitrogént, bórot és egyéb szükséges alkatrészeket tartalmaz. A gyógyszer minden 20 milliliterét 50 liter vízben kell elviselni.

A GHERE márkanév koncentrátumok kiválóak. GHE. A hidroponikus rendszer megszervezéséhez 10 liter desztillált vizet kell igénybe vennie, amelyhez 15 ml viráglapot, ugyanolyan mennyiségű virágmotort, 13 ml florabloomot és 20 ml Diamontnectarot adunk hozzá. A bokrok összekapcsolása után a Diamontnectar rügyek teljesen kizártak, és a floramicro mennyisége 2 ml-rel csökken.

És bár nem szokásos, hogy a hidroponikus szerves alkatrészeket használják, tapasztalt szakembereket kapunk a tőzegen alapuló tápközeg létrehozásához. Ebben az esetben 1 kg sűrű tömeg egy szövet táskában 10 liter vödörbe merül. Ha az oldat sérül (legalább 12 óra), akkor szükség van a törzsre és a szűrésre. A hidroponikusok házi készítményét mindig ellenőrizni kell a pH-n, és a jelzőt nem több, mint 5.8.

A víz eperről szól a hidroponikáról

A víz eperről szól a hidroponikáról

Hogyan készítsünk szubsztrátot?

A szubsztrátum a hagyományos talaj hidroponikus csere rendszerében szubsztrátum. Az erre a célra használt anyagnak át kell adnia a levegőt, hogy nedvesség legyen, és megfelelő összetételű legyen. Az eper esetében mind szerves, mind szervetlen szubsztrátot használhat. Az ökológiai kertészek közül leggyakrabban a kókuszdió zsetonokat, tőzeget, faanyagot vagy természetes moha választják. A természetes eredetű lehetőségek megfelelnek a vízzel és a nedvességgel való kölcsönhatással kapcsolatos összes követelménynek, de gyakran bomlanak és rothadtak.

A szervetlen komponensektől a szubsztrátumhoz az eperhez tartozik, clamzit – agyagdarabok, az ásványi gyapjú, valamint a perlit és a vermikulit keveréke. Ezek az anyagok képesek biztosítani a növény gyökereit az oxigén és a nedvesség szükséges “ellátása”.

Igaz, az ásványi gyapjú nem képes egységes folyadékeloszlásra.

A víz eperről szól a hidroponikáról

A víz eperről szól a hidroponikáról

A víz eperről szól a hidroponikáról

A szubsztrátum előállításának sajátossága az alkalmazott anyagoktól függ. Például a CLAMZITE-t először kis sárfrakciókkal szitálják és tisztítják. Agyaggolyókat vízzel öntjük, és 3 napig tartanak. Ebben az időszakban a nedvesség behatoljon az összes pórusba, amely elhagyja a levegőt onnan. A piszkos víz elvezetése után a clamzitot desztillált vízzel és egy napra öntsük.

Egy nappal később ellenőrizni kell a pH-értéket, amely 5,5-5,6 egységnek kell lennie. A megnövekedett savasság normalizálódik a szódával, és az alulértékelt mutató ortofoszforsav hozzáadásával nő. Az agyagrészecskéknek további 12 órán át tartaniuk kell az oldatot, majd az oldat leereszthető, és a morzsolák természetesen száríthatók.

A víz eperről szól a hidroponikáról

Leszállás

Ha az eper palánták gyökereit a földön fedjük le, akkor a leszállás előtt teljesen meg kell mosni. Ehhez minden olyan palánta, amely egy földes szobával együtt a vízzel töltött tartályba esik. Az összes folyamatot alaposan öblítse le, előfordulhat, hogy többször kell változtatnia a folyadékot. Egyes kertészek inkább 2-3 órán át teljesen áztatják a növényi gyökereket, majd öblítse le kissé meleg áramlási folyadékot. A megvásárolt palántákat szükségszerűen meg kell tisztítani az MCH-ből, és folyamataik gyengéden elterjednek. Ha a vetőmag a saját bokorából származik, akkor nincs további manipuláció.

A leszálláshoz a tartályokat megfelelő méretű lyukakkal használják. A térfogatuknak legalább 3 liternek kell lennie másolatonként. A gyökér eper rendszer 3-4 részre oszlik, majd a folyamatok nyúlványokon nyúlnak ki.

Ez az eljárás célja az írószer klipekből készült házi horog használatával. Saplot minden oldalról szóródott agyaggolyókkal vagy kókuszdió zsetonnal.

A víz eperről szól a hidroponikáról

A víz eperről szól a hidroponikáról

A pot a hidroponikus rendszer lyukába van felszerelve. Fontos, hogy a tápanyag-megoldás a tartályt érintette. Amikor az új fiókok megjelennek a gyökereken, a fő tartályban lévő “koktél” szintje 3-5 cm-rel csökkenthető. Érdemes megemlíteni, hogy egyes szakértők először öntsenek a fő tartályba rendes desztillált vízbe, és a táplálkozási elemeket csak egy héttel később adjuk hozzá.

Ha egy eper aljzat gyors volt egy bokorból, a hosszú gyökerei alig vannak. Ebben az esetben a vetőmagnak csak ki kell javítania az aljzatba. Egy hét múlva a nyüzsgő rendszer már rendelkezik egy teljes körű gyökérrendszerrel, és ugyanakkor is elmenjen a poton. Jellemzően a bokrok közötti hézagok 20-30 cm. Ha a gyökérrendszer példánya jól fejlett, akkor a szabad helynek szüksége lesz egy kicsit többre – körülbelül 40 cm.

A víz eperről szól a hidroponikáról

A víz eperről szól a hidroponikáról

Gondoskodás

A szamóca hidroponikájára nő, a kultúra rendkívül szükséges, hogy teljes körű napot biztosítson. Őszi és télen, az otthoni “Gerson” további LED lámpákat igényelhet: az első napokban lila és kék LED, és amikor a virágok megjelennek – piros. A kultúra harmonikus fejlődéséhez normál idő alatt legalább 12 órán át kell lefedni, és virágzás és gyümölcsözés alatt – 15-16 óra.

Ezenkívül a gyümölcsöző növény gazdag folyamatához meglehetősen nagy állandó hőmérséklet szükséges: 24 fok a nap folyamán és körülbelül 16-17 fok éjjel. Ez azt jelenti, hogy a hidroponikákat a szokásos üvegházba helyezheti.

Az üvegházat csak melegíteni kell. És még egy mázas erkélyen is szükség lehet egy fűtőberendezésre.

A víz eperről szól a hidroponikáról

A víz eperről szól a hidroponikáról

  Az optimális páratartalom a helyiségben, ahol az eperet termesztik, 60-70% legyen. Amint fentebb említettük, a hidroponikus technológia könnyebb kombinálni a csepegtető öntözéssel. A rendszernek rendszeresen ellenőriznie kell a tápanyagpulzus pH-ját és elektromos vezetőképességét.

  Az EU csökkenésével a koncentrátumok gyenge oldatát vezetjük be a készítménybe, és a desztillált vizet emeljük -. Az alacsonyabb savtartalmat úgy kapjuk meg, hogy pH-t adunk hozzá a GHE-t. Rendkívül fontos követni, Annak érdekében, hogy a tápanyagoldat ne essen a növények lemezeire. A gyümölcsözés után frissíteni kell a tápoldatot, és a hidrogén-peroxid teljes tartályának törlése előtt szükséges.

  A víz eperről szól a hidroponikáról

  A víz eperről szól a hidroponikáról

  Kamat cikk
  ( Még nincs értékelés )
  Ossza meg barátaival
  123
  Megjegyzés hozzáadása