Apple Tree Care funkciók

Most az almafa szinte minden telek. Ezek a fák meglehetősen szerények, de még mindig megfelelő gondossággal kell rendelkezniük.

Apple Tree Care funkciók

Tavaszi árnyalatok

Az almafák gondozása egész évben szükséges. Különös figyelmet kell fordítani a növényekre tavasszal. Végtére is, ebben az időben a fák felébrednek a téli horogból. Az ezen időszak alatt tartandó eljárások listája meglehetősen nagy.

Téli menedék eltávolítása

Először is, a fát meg kell tisztítani a hómaradékokból. Ha az almafát egy fóliával borították, akkor ezt az anyagot azonnal el kell távolítani. Ez annak érdekében történik, hogy a törzs kikapcsoljon. Szükséges eltávolítani a menedéket, összpontosítva az időjárási viszonyokról.

Hogy a növény ne kapjon égést, a filmet el kell távolítani. Az eljárást általában több napig nyújtják.

Apple Tree Care funkciók

Kár kezelése

A menedék eltávolítása után a fa fontos a kár ellenőrzéséhez. Különös figyelmet kell fordítani a csomagtartó állapotára. A kártevői expozíció és repedések nyomai nem rendelkeznek. Észrevegyük az ilyen károkat, a csomagtartót gondosan fertőtleníteni kell és feldolgozzák a kerti Wara által.

Apple Tree Care funkciók

Mész

Fontos szerepet játszanak az eljárás. Különösen fontos, hogy a kertben lévő növények az első évben. A tanítások egyszerre több alapvető funkciót hajtanak végre.

 • Megvédi a fákat a napégéstől. Tél végén és tavasszal a nap különösen intenzíven ragyog. Ezért nagyon fontos, hogy megvédje a fiatal fák finom kéregét az égési sérülésekből.
 • Megsemmisíti a kártevőket. A Belil segít megszabadulni a rovaroktól, akik hónapokig rejtőzik az almafa kéregében.
 • Védi a túlmelegedés ellen. Időszerű Whitewash megvédi az almafa törzsét a túlmelegedésből. Ez a fiatal és a régi fák számára fontos.

Az Apple Tree Trunknek teljesen kell lennie. Ehhez használhatja a vásárlási keveréket vagy az otthoni főtt szerszámot. Egy házi készítmény a felkészülés előkészítése a mészből, valamint a szokásos agyagból. A borotválkozás a tavasz elején kell lennie. Végezze el ezt az eljárást a legjobb időben.

Fontos, hogy megbizonyosodjon arról, hogy másnap a boldogság után nem fog esni.

Apple Tree Care funkciók

Ritkítás

A felesleges hajtások eltávolítása, mint egy fehérmeszes, érdemes a tavasz kezdete. A korona kialakításának folyamatában figyelembe kell venni az Apple életkorát. A legtöbb figyelmet a fiatal fáknak kell fizetni. Felnőtt növényekben óvatosan vágja le a felső és vékony a koronát. A régi fák csak kissé megfiatalodnak.

Vágott ágak szükségesek a gyökér alatt, nem hagyva a kendert. A munkaképes eszközöknek élesen meg kell használniuk. Ebben az esetben nem fognak süllyedni a kéregbe, és megsérülnek a növények. Nagyon fontos, hogy törölje az összes függőlegesen növekvő hajtást, valamint a száraz és törött ágakat.

Apple Tree Care funkciók

Graft

Hogy egyre több vagy több változatos, a kertészek gyakran vakcinázják az Apple-t. Töltsön ezt az eljárást általában a tavasz közepén. A legnépszerűbb módszer a kezdő kertészek között – oltás a hasításban. Ez az alábbiak szerint történik.

 • Az induláshoz gondosan kell alaposan élesen élesített eszközöket tartani.
 • Ezután 25-30 cm-es hosszúságú dugót kell vinnie, és óvatosan be kell illeszteni őket a kapott osztásba.
 • A kötést kerti kazánnal kell kezelni, majd rögzíteni kell egy szalag segítségével. A dugványokat biztonságosan rögzíteni kell.
 • Az ág felett, szorosan csomagolva polietilénnel. Az első levél megjelenése után eltávolíthatja a filmet.

Apple Tree Care funkciók

Korona feldolgozása

Mind a fiatal, mind a felnőtt növényt tavasszal kezeljék kártevők. Spray fák háromszor tavasszal. Az első eljárást a vesék feloldása előtt végezzük. Másodszor, az almafa közvetlenül a folyás előtt permetezett. Harmadszor – két héttel ezután. Ha a növény általában nem beteg, akkor egy egyszerű burgundi folyadékkal kezelik. Az első két alkalommal három százalékos oldatot használnak a harmadik – százalékban. Permetezésfa teljesen.

A duzzadás előtt az almafa vesét biológiai készítményekkel is kezelik, amelyek védik őket a színesektől. Május második felében a kertészeket az “Alatar” permetezéshez használják, a növények védelmét a rovarokból.

Apple Tree Care funkciók

Podkord

A tavaszi adagoló hozzájárul a fák aktívabb fejlődéséhez, valamint az almafák immunitásának megerősítéséhez. Tapasztalt kertészek Javasolják a rugót használó komplex műtrágyák. Általában a tavasz elején teszik őket, közvetlenül a hó után. A hordó közelében lévő talaj előzetesen sült. A műtrágyák alkalmazása után a földet általában meleg vízzel öntözik.

Apple Tree Care funkciók

Ültetés sazedans

A tavasz az optimális idő az új palánták helyszínén való leszállásra. Üljön le a hő kialakításával. Gondoskodni kell a palántákra, mielőtt a leszállás gondoskodnia kell. A gyökereit folyamatosan meg kell nedvesíteni. Ha szállítja, a rizóma általában meleg vízben megnedvesített szövetdarabot csomagol. Tárolja a palántákat általában egy hűvös szobában.

A fiatal növények ültetésének folyamata a következő.

 • Kezdjük, meg kell ásni egy megfelelő méretű gödör. Teljesen be kell illesztenie a növények gyökerét.
 • A gödör mellett meg kell adnia a műtrágyákat. Általános szabályként egy növényt 2 gömbölyű vödör, valamint egy pohár hamu táplálja. 3 evőkanál káliumot és egy pohár szuperfoszfátot is hozzáadhat.
 • A gödör tetején kis mennyiségű földet kell elaludnia.
 • A jól felkészült, a kútokat a palánta támogatására és gyökereire kell elhelyezni. Meleg vizet kell önteni, majd elaludni a talajt.
 • A palánta szükség van a támogatáshoz.
 • A fiatal növénynek pólusnak kell lennie. A gyökerek alatt 2 liter meleg folyadékot öntött.
 • Közvetlenül ezután a hordó közelében lévő talajt egy mulcsréteggel kell lefedni.

A megfelelően ültetett növény elég gyorsan megérkezik egy új helyre.

Apple Tree Care funkciók

Hogyan kell törődni a nyáron?

Nyáron az almafa gondozása sokkal könnyebb. Minden, amire szüksége van, a kezdőkertész, hogy rendszeresen vízfák, és megszüntesse az extra tengeri.

Öntözőberendezések

Nyáron a fáknak esténként vagy korán reggel kell öntözniük. A víznek melegnek kell lennie. Csak a csomagtartó alá kell öntenie. A növények listája nem lehet víz. Ez vezet az égési levelek megjelenéséhez.

Különösen a fiatal fáknak rendszeres nedvességre van szükségük. A feltételükre mindig gondosan követnie kell. A víz hiányát a levelek bizonyítják. A fák egy-egy-kétéves vízzel hetente kétszer. Az egyes növények alatt 3-4 vízvácsot öntöttek. Ha a nyár esős volt, meg kell tagadni. A felesleges nedvesség egy fiatal almafa gyökereinek megerősítéséhez vezethet. A felnőtt fák kevesebbet lehet önteni.

Apple Tree Care funkciók

A húrok eltávolítása

A jó kertésznek szintén ellenőriznie kell a fa készletek számát. Ha túl sok is van, akkor hatással lesz a betakarítás minőségére. A gyümölcsök kicsiek lesznek, és nem olyan finomak, mint a szokásos.

Édes és ízletes almák növekedése, az első évben meg kell szakítania az összes virágot a palántákból. A második évre ugyanezt kell tennie, csak néhány virágzást hagyva. A jövőben ellenőrizze a termés minőségét sokkal könnyebb lesz. Ehhez az első gyümölcs fáján való megjelenése után távolítsa el a rossz forma felesleges almát.

Apple Tree Care funkciók

További aláhúzás

Növelje az Apple Tree hozama segítséget és kiegészítő etetést. Téli fák nyáron kell táplálni ásványi műtrágyák foszfort. A gyümölcsök kialakulása előtt a műtrágyák kerülnek hozzáadásra. Ebben az esetben hasznos és finomak lesznek.

Apple Tree Care funkciók

Mit kell tenni az őszi?

Augusztus második felétől kezdődően az Apple fák általában őszére készülnek. A gyümölcstermelés vége után azonnal meg kell tennie.

Ritkítás

Miután összegyűjtöttük a növényfák az országban szépen levágott. A folyamatban meg kell szabadulni a betegektől és a száraz ágaaktól. Ezenkívül meg kell távolítania az összes extra fiatal hajtást. Vágja az összes fiókot óvatosan, hogy ne sérüljön meg a kéreg.

Az eljárás vége után a szakaszokat a réz egy felületaktív oldatával kell kezelni. Ha száraz, akkor kis mennyiségű kerti botot kell alkalmaznia.

Apple Tree Care funkciók

Kezelés

Miután befejezte a korona kialakulását, gondosan ellenőriznie kell a csomagtartót. Nem lehet moha vagy lichen. Még kis növekedés keresése, azokat egy kis kaparóval kell eltávolítani. Ezt követően a csomagtartót ugyanazokkal az anyagokkal kell kezelni, mint szakaszok.

A telek előtt is fontos, hogy megbizonyosodjon arról, hogy a fa kéregében nem maradt kártevők. Ehhez a fát bármilyen alkalmas inszekticidekkel kell kezelni. Ez csak a betakarítás után érkezik. A permetezésnek nem csak a fa, hanem a föld mellé is szüksége van.

Apple Tree Care funkciók

Téli előkészítés

Télre való felkészülés, nagyon fontos, hogy tisztítsa meg a kertet a száraz ágakból, a régi lombozatból és a szemétből. Minden anyagot meg kell égetni vagy eltávolítani a helyszínen kívül. A tisztítás befejezése után a törzs melletti földet kell kapcsolni. Ez megtörtént, hogy megszabaduljon olyan rovaroktól, akik télen összegyűltek.

Az ősz közepén a fa is továbbra is benyújtható. Ebben az időben a szerves trágyázógépeket használják. Bizonyos esetekben az átdolgozott trágya vagy humusz mulcsként használják. Ha a betakarítás tavaly rossz volt, a foszfor-potash műtrágyák hozzáadhatók a talajhoz. De a nitrogén műtrágyák kategorikusan nem ajánlottak. Ez az Apple téli keménységének csökkenéséhez vezet.

Télen a kertész fő feladata az, hogy figyelemmel kísérje a hó számát az ágakon. Ezenkívül a fát folyamatosan védeni kell a rágcsálóktól. Ehhez használhat csali vagy méreg.

Apple Tree Care funkciók

Lehetséges problémák

Az almafák termesztésében növekszik, néhány problémával szembesülhet.

 • Fa szárítása. Ha a szárítás oka a talaj kimerülése, akkor szükség van folyamatosan táplálni. Az üzemet szintén meg kell vizsgálni a betegség kártevőinek vagy jeleinek jelenlétéről. Az almafa nem szárad, azonnal megszabadulniuk őket. Ha a levelek szárazak a fán, általában azt jelzik, hogy a növénynek nincs nedvessége. Mindössze annyit kell javítanod ezt a helyzetet – bőséges, hogy öntsük.
 • Csavargó levelek. A probléma fő oka a tlim támadása. Ha a levelek csavartak, és számos rovar van az ágakon, ezt a problémát rövid idő alatt kell megoldani. A levéltetvizes harc lehet népi jogorvoslatok, vagy vegyi anyagok használata. A legbiztonságosabb termékek, amelyek alkalmasak a elleni küzdelem ezek a kis kártevők – infúziós dohány, főzet a paradicsom tetejét vagy fából hamu. Használnia kell őket, amíg a rovarok nem teljesen eltűnnek.
 • Lassú rost. Ha az almafa nem nő, akkor meg kell győződnie arról, hogy a fiatal palánták jól érzik magukat egy új helyen. A szomszédos fákat extra ágakat kell tisztítani. A fiatal almafáknak maguknak kell lenniük, hogy megfelelően táplálkozzanak, valamint rendszeresen vizet.
 • Kis termés. Az alma fő oka, hogy az almák minimálisak, és savas és íztelenek – a növény valószínűleg hiányzik a tápanyagok. Hogy a gyümölcsök finomak és nagyok legyenek, nem szabad elfelejtened a fát időben feldolgozni.

Ha követi ezeket az egyszerű szabályokat, az almafa a kertben mindig egészséges marad. Így tudják, hogy a tulajdonosok jó betakarítást kapnak.

Apple Tree Care funkciók

Apple Tree Care funkciók

Kamat cikk
( Még nincs értékelés )
Ossza meg barátaival
123
Megjegyzés hozzáadása