Augusztusban az eper leszállásról

Annak ellenére, hogy a legtöbb kertész a tavaszi szamócát részesíti fel, egyes régiók számára sokkal helyesbb a régiók számára. Úgy tekintik, hogy őszi időben megteheti. A fő érveket a kultúra lehetősége, hogy a hűtés előtt gyökerezzen, nyugodtan túlzottan, és ennek eredményeként kérjük, a korai betakarítás.

Az augusztus 15-től szeptember 15-ig tartó időszak a korai őszi leszállást jelöli.

Augusztusban az eper leszállásról

Augusztusban az eper leszállásról

Milyen fajtákat választhat?

A hónap végén az eperkibocsátásra ajánlott, hogy ne válasszon semmilyen egzotikus fajtát, munkaigényes gondoskodást, de a szokásos kertet “Victoria”. Egy ilyen széles lapok és nagy édes gyümölcsök jó mentelmi joggal és általános ellenállással rendelkeznek, ezért nem félnek a rovarrohamoktól, nincs hőmérsékleti ugrás, sem elégtelen gondozás. Az augusztusi leszállás esetében is alkalmas “Elizabeth Queen II”, “Reggeli” a házi tenyésztők, és egy fagyálló hibrid “Mara de Bois”, Franciaországban származik. Nem rossz manifeszt “Albion” – Többször gyümölcsök, és kedveli a kertészeket, és nagyon világos ízű bogyókkal. Előnyben részesítjük a korai fajtáknak is “Kimberly” és “Kísértés”.

Az első népszerűséget szerzett a karamell ízű szokatlan gyümölcsök miatt, ugyanolyan sima alakú és fényes felület. A gyümölcsök változatosak “Kísértés” Van egy gyengéd musky ízű íz, valamint a nagy mennyiségű nagy bogyók fronitálásának képessége. Végül, az ágyak elhelyezése eper “Édesem”. Ez a fajta korai és ellopja a gyümölcsöt.

Augusztusban az eper leszállásról

Augusztusban az eper leszállásról

Mit kell fontolnod?

A kultúra sikeres termesztéséhez, még akkor is, ha leszállás, akkor figyelembe kell venni számos tényezőt.

Időjárás

Az augusztusi szamóca átadása a nyitott talajba, azokban a napokban kell lennie, amikor a nap nem látható az égen, és még jobb – a következő nap a zuhany után.

Az eső során az úton ez nem érdemes – csakúgy, mint a hő esetén.

Augusztusban az eper leszállásról

Idő

Ha a leszállást rendszeres felhős napon végzik, akkor Jobb, ha elkezdi a vacsora területén, és ha másnap az eső után, majd közelebb este.

Augusztusban az eper leszállásról

Egy hely

A telek, ahol a bokrok elhelyezkednek, elegendő világítást kell kapniuk a nap nagy részében, valamint védeni kell a vázlatoktól. Az árnyékosság negatívan befolyásolja a gyümölcsök állapotát – lassabban fognak nőni, elveszteni és dimenziókkal és ízesítő jellemzőkkel. A jövőbeli ágyat sima és magas, de elvileg egy kis előfeszítő kár nem alkalmazandó.

Ha van választás, akkor az oldal délnyugati részén követi. Mivel az eper állapota negatívan befolyásolja a folyadék nedvességét, nem kell alföldön ültetni, valamint olyan helyeken, ahol a hó olvadás alatt elárasztották.

Meg kell tisztázni azt a tényt, hogy a felszín alatti víz magas elhelyezkedése hozzájárul a kultúra gombás betegségének kialakulásához.

Augusztusban az eper leszállásról

A talaj előkészítése

A legjobb bogyó úgy érzi, mintha könnyű és tápláló talajon folyadék nélkül fejlődik. Optimális lesz az ágy megszervezése a leves talajon vagy a loam. Ha a kiválasztott terület jellemzői nem felelnek meg a kultúra követelményeinek, megpróbálhatja normalizálni a Föld összetételét. Minden négyzetméter nehéz agyag talaj dúsítva 2,5 folyó homok vödör nagy frakció. A homokos talaj a legjobb állapotba hozható a 2.5 vödör humusz megnyomásával.

Ezenkívül a szamóca ültetése előtt a műtrágyák bevezetése szükséges. Kivétel ez a szabály csak fekete talaj. A tervezett terület minden négyzetméterének egy párásodás, egy evőkanál kálium-szulfát és egy pár szuperfoszfát keverékét kell kapnia. A feldolgozás az alábbiak szerint történik: Először a tápanyag-keveréket egyenletesen elosztják a helyszínen, és az egész kert 40 centiméter mélységig részeg. Végezze el az eljárást előre – néhány héttel az eper leszállás előtt.

A kultúra gyengeséget igényel pH-értékkel, nem pedig a határon túl 5.5-6. A talaj deoxidációjához elvégeznie kell a mész hozzáadásának eljárását, a talajtípuson lévő mennyiségben.

Augusztusban az eper leszállásról

Általános szabályként a nehéz talaj 600 gramm lime-t igényel minden négyzetméterre, és a fény – 200 gramm. Fontos, hogy a helyszínt csaknem fél évvel a leszállás előtt feldolgozzuk, különben a növények gyökereit helyrehozhatatlan kár okozhatja.

A sikeres növekvő eper a vetésforgás szabályai vonatkoznak. A növények az ágyakba helyezhetők, ahol a hagymák fokhagymával, sárgarépával, zöldekkel vagy retek. Alkalmas prekurzorok és helyek, például: mustár vagy hajdina. Az eper nem tud korábban a káposzta és az uborka, a cukkini, a paradicsom vagy a sütőtök, azaz a kultúrák, teljesen “pusztító” a talaj a hasznos anyagokból. A bogyók rossz szomszédjait málna a csipkebogyóval, mivel hasonló pesti.

Ezt hozzá kell adnia A közelmúltban egyre nagyobb mennyiségű kertész megy a Black Agrofiberhez, amely ideális a szamóca növekedéséhez. Az anyagot a stroke tetejére, rizsre és elhalványult talajra helyezzük, majd vezetékes elemekkel rögzítették. Nagyon kényelmes a vágott lyukakkal ellátott fajták használata kör vagy kereszt formájában, bár könnyen megtehetik és önállóan. A leszálló palánták közvetlenül a lyukakba kerülnek.

Augusztusban az eper leszállásról

Augusztusban az eper leszállásról

Ültetőanyag kiválasztása

Az augusztusi leszállás esetében a legmegfelelőbb eper bajusz. Az ültetési anyagot az erős bokroktól levágják, amelyek kora nem haladja meg a két évet, és amelyek már bizonyították a hozamukat. A gyerekeknek erősek voltak, az anyaüzemek előzetesen tavasszal vannak, szokásosan vágni az összes virágot. Ezenkívül ajánlott előnyben részesíteni a rozettákat az anyai bokor közelében, ezért fejlettebb gyökerekkel. A kiválasztott leszállási anyagot közvetlenül az anya bokorából húzza, vagy merül az edényekhez.

A palánták fogadása különleges óvodában engedélyezett. A palánták kiválasztása, fontos annak biztosítása, hogy a minták ne károsodjon mindkét levelektől és gyökereire. A lemezlemezeknek rendelkezniük kell egy lédús zöld színes és egészséges csillogás. Fontos, hogy a gyökerek hossza ne haladja meg az 5-7 centimétert, és a szarv vastagsága legalább 7 milliméter volt. Ha a vetőmagot egy tőzegpohárban értékesítik, akkor a gyökereknek át kell haladniuk a falán keresztül, és figyelhetők a szabad szemmel. Egy csésze gyökér esetén, szabályként ürítse ki az összes kötetét.

Augusztusban az eper leszállásról

Hogyan kell ültetni?

Valahol egy héttel az eper leszállás előtt az ágyak ismét cserélhetünk, öblíthetünk és feloldhatunk Rake-val. Után, ugyanakkor a szervezést egy és egy fél vödör száma négyzetméterenként készítik. Az egyes palángyalák gyökerei 5 percig, 5 percig, 5 liter vízből készült oldatban, 1.5 st. Só kanalak és 0,5 óra. Kopper kárók kanál. A túl hosszú folyamatokat a feldolgozott eszköz rövidíti. Minden egyes növény esetében saját tapasz ásás, amely azonnal öntött vizet. A szabályok szerint a mélységnek közvetlenül kapcsolódik a gyökérrendszer gabaritáihoz – biztonságosan kell elhelyeznie. Átlagosan ez a mutató 15 centiméter.

A növényi kultúra megkezdődik még azelőtt, hogy a vizet a kút elnyeli. A növényt oly módon kell elhelyezni, hogy a szívként ismert növekedési pont a talaj szintjén található. Ha megtöri a palántát, akkor nem lesz képes virágozni, és túl magas lesz a tél során szenvedni. A bokrok gyökerei először vízben vannak, és a nedvesség felszívása után a nyers talajt lefedi, ami óvatosan repül a kezével. Az egyes példányok közötti távolságot 25-40 centiméteren belül kell menteni.

A sorok között szokásos, hogy körülbelül 50 centimétert hagyjon, ami azonnal megmutatja a száraz lombozatot vagy szalmát. Minden ágyon szokásosan szervezzen körülbelül 3-4 sorokat.

Augusztusban az eper leszállásról

Augusztusban az eper leszállásról

Későbbi ellátás

A szamóca gondozása azonnal lesz a leszállás után. Például a nyitott talajra hozzászokott palánták különleges módon szervezett öntözést igényelnek. A vízhez használt víz mindig természetesen meg kell állnia és melegen kell lennie. A növény öntözésére az első héten kis mennyiségben minden nap szükséges, az öntözés nedvességének irányítása szigorúan a gyökér alatt lehet, és nem fáj. A következő 14 nap A felhasznált folyadék mennyisége nő, de az eljárást már pár nap alatt végzik.

A fenti időszak végén a kultúra öntözését szükségszerűen végzik. Meg kell említeni, hogy ez a rendszer opcionális, ha Augustus esős volt – ebben az esetben elegendő lesz a talaj engedélyezéséhez. A leszállás után is azonnal a palánták kis árnyékolást igényelhetnek. Ha a talaj korábban felkészült a bogyók megjelenésére, akkor nincs értelme további táplálkozás elvégzésére. Ellenkező esetben a növényeknek három héttel megtermékenyíteniük kell a karbamid leállítása után, amelyet 10 liter vízenként 30 gramm mennyiségben használnak.

A telek előtt a szamóca bőséges öntözést vár, majd a menedék létrehozása. Az utóbbi számára elvileg ugyanazok az anyagok, mint a mulching: szalma, feltöltő lombozat vagy husknik. Ezeket csak tavasszal eltávolítják, amikor a plusz hőmérsékletek telepítve vannak.

Augusztusban az eper leszállásról

Hasznos tanácsadás

Annak érdekében, hogy a bogyók nagy és cukor növekedjenek, Az ágyak jobbak, hogy keletről nyugatra helyezzenek. Ha a kerti telek a lejtőn szerveződik, a tenyészet “élőhelyének” helyét át kell helyezni. A PLUS-t előre kezelik a területen 3 evőkanál az ammonikus alkohollal, elváltak egy vödörben, – egy ilyen megoldás megszünteti a hernyókat, a csigákat és hasonló kártevőket. Egy ágyon a különböző fajták szomszédos palántái lehetnek, de helyesebb, hogy “partíciót” hozzon létre közöttük Luke vagy fokhagyma között. Mindenesetre a fő dolog az, hogy megakadályozzák a bajuszokkal való zavart.

Augusztusban az eper leszállásról

Kamat cikk
( Még nincs értékelés )
Ossza meg barátaival
123
Megjegyzés hozzáadása