Az almafák tavasszal történő vágásáról

A kulturális almafa degenerátumok levágása nélkül. A fa a fa, az ágak és a lombozat növekedésének erejét és gyümölcslevét küldi el, a magasság, a termés növekedése, az alma íztelenné válik. Ezért tudni kell mindent az almafa metszéséről mindenkinek, aki a gyümölcsök kedvéért növeli őket. Az egyik legfontosabb díszítés tavasszal történik.

Az almafák tavasszal történő vágásáról

A vágás szükségessége

Az almafa helyesen kialakított koronával minden lap nyitva van a napra. Krone lélegzik, nincs ág megakadályozza a másikat. Ugyanakkor az almafa kompakt, egy kis területet vesz igénybe.

A metszés lehetővé teszi, hogy maximális terményt kapjon minimális kiadásokban.

A fa erők megtakarítása mellett a metszés kényelmesebb kertész életet biztosít. Az almák kényelmesek, a fa könnyebben feldolgozható kártevők és betegségek.

A fa korától függően háromféle vágás van.

 1. A leszálláskor. Az Apple Tree-t vágja, hogy megkönnyítse a túlélési arányt, egyensúlyozza a földet és a földalatti részt. A vezető ág és ágak versenytársait is levágják, amelyek egy akut szög alatt távoznak – a jövőben könnyedén lebomlanak.
 2. Fa 3-5 éves. Az Apple Tree aktívan növekszik. Ebben az időszakban modellezést végeznek, a hordót és a korona csontvázát alkotják. Az ágak eltérése.
 3. 5 évnél idősebb fák. Felelős trimmer periódus tartós fa. Minden ágat megvastagítja a koronát.

Az almafák tavasszal történő vágásáról

Az almafák tavasszal történő vágásáról

A tavaszi vágás előnyei:

 • A növény alkalmas a tevékenység csúcsára, a sebek gyorsan késleltetik;
 • A gyümölcslevek mozgásában megfelelően elterjedt, a legtöbb hozam ágakra küldenek;
 • megújítja és meghosszabbítja az életkori fák életét.

Fontos trimfunkció – a betakarítás egységességének szabályozása. Ha nem, hogy végezze el, az Apple és a körte kijön a periodikus gyümölcsözés, amikor a bőséges, de viszonylag finom növekvő betakarítás szinte üres évnek kell lennie. A metszés lehetővé teszi, hogy évente elegendő számú nagy almát kapjunk.

Az almafák tavasszal történő vágásáról

A hordozó időpontjai

Az átlagos vágási idő almafák tavasszal – áprilisban. Általános szabály: Az eljárást végezzük, amíg a vesék nem ébrednek fel levegőhőmérsékleten + 4 … + 6 ° C. A kifejezés kissé eltérhet a régiótól függően:

 • a középső sávban, beleértve a Moszkvai régióban – márciusban – április elején;
 • A Leningrádi régióban – április második felében – május;
 • Oroszország déli részén – február – március;
 • A Nyugat-Szibériában, a Kelet-Szibériában, a Távol-Keleten – április közepétől május közepén – május végén.

Navigálnia kell az éghajlatot az aktuális évben. A metszés nem költenek, amíg az éjszakai fagyok lehetségesek.

A gyümölcs vese almafákat az előző évben augusztusban helyezik el, a tavaszi díszítéssel, amelyek jól láthatóak.

Az almafák tavasszal történő vágásáról

Az almafák tavasszal történő vágásáról

Kicsi zavaró gallyak csipet a nyáron.

Végezze el az egészségügyi, formáló és fiatalító vágást, és ősszel. Milyen idő van – eldönti a kertészet a régiótól és képességétől függően. Összességében a fagyok kivágott ágak károsodásának veszélye van, így ebben az időszakban általában szaniter vágás. És a fő mennyiségű munka tavasszal marad. Szintén csökkentse az almafa esik, ha nem sikerült elfogyasztani az időt a tavasszal. A vesék + 6 ° C-on ébrednek.

Téli vágás. Bármely sebek révén a hideg behatol a fa szövetébe, akkor is meghalhat.

Az almafák tavasszal történő vágásáról

Kiképzés

A magas színvonalú szeletek által végzett átkelés. Az ágak eltávolítása, használt ágak. A nagyon vastag, egy kerti fűrész szükséges. Kívánt esetben ez a fűrész lehet cserélni egy fafa fa, de csak a “Dead” szövetek – szárított ágak számára alkalmas. Élő ruhát kell vágnia egy speciális eszközt.

A kis gallyak vagy a burrs eltávolítása, kerti kést vagy ollót használjon.

Olajfesték A vágási szakaszokhoz alkalmazott olajfesték. A Garden Var tavasz jobb, ha nem használja: megolvad a napsütésben. A kis részek nem tudnak kezelni semmit, gyógyulnak a friss levegőben.

Az almafák tavasszal történő vágásáról

Az almafák tavasszal történő vágásáról

Az almafák tavasszal történő vágásáról

A termés lehet a gyűrű vagy a keverés ágon.

 1. A gyűrűben – az ág kivágódik a törzs közelében. A seb jól késleltetett, semmi nem nő ebben a helyen. A módszer jó, ha nincs több hajtás ebben a helyen.
 2. Rövidülés. Az ág a csomagtartó közelében lehet vágni, de 10 cm-es fune marad. Ebben az esetben az alvó vesék felébrednek a kenderen, több hajtás nő. Általában vannak a kívánt szög. 1-2 év után 1 menekülést hagynak, a többi eltávolításra kerül.

A 10 cm-nél kisebb küszöböket nem szabad hagyni: csatlakozhatnak és visszafordulhatnak.

Az almafák tavasszal történő vágásáról

Az almafák tavasszal történő vágásáról

Hogyan kell vágni az almafa?

A vágás számos módja és rendszere van.

 1. Alakítás lehet gyenge (legfeljebb 5 év), közepes (5-7 év) vagy erős (több mint 7 éves). Mint a fiatalabb, annál kevesebb az ágak eltávolítása.
 2. Szaniter-gyógyászati ​​vágás. Távolítsa el teljesen a fagy vagy a betegség által okozott ágakat.
 3. A rövidítés hossza: Az ágak 1/4, 1/3, ½.

Az almafák tavasszal történő vágásáról

Megtanulják, hogy mely ágakat vágják a gyűrűbe.

 1. Ágak növekvő koronákon belül, vagy akut szög alatt, kevesebb, mint 45 ° (Az ilyen ágak nem állnak meg a betakarítást, és ha az alma szünetet töltenek). Ágak, amelyek túlságosan tompa szögben nőnek, közel 90 ° -kal, szintén nemkívánatosak, a termés nem tud ellenállni. Tökéletes szög – 70 °.
 2. Ágak, égő fény vagy másokkal való kapcsolatfelvétel.
 3. Betegek, fagyasztott, törött, sérült ágak.
 4. Farkas. Függőlegesen nőnek, párhuzamosan a csomagtartóval. Ezek az ágak mindig erősebbek, mint mások, vannak nagyobb levelek rájuk, de nincs gyümölcs.

Nagyon óvatosan távolítsa el a gyümölcsalapokat. Anélkül, hogy szükség lenne, nem érintik őket – termesztenek. Ezek vagy a gyűrűk (legfeljebb 5 cm-es ágak 1 vese a végén és a kavarog, vagy egy példányt (akár 15 cm hosszú, merőleges a csontvázra), vagy gallyak (zöld egyenes vagy simán ívelt hajtások).

Az almafák tavasszal történő vágásáról

Az almafák tavasszal történő vágásáról

Az egyéves, kétéves almafa kialakításának célja, valamint 3, 4 év és 5 év, hogy piramis alakot adjon, szintekkel. Az Apple Tree általában 3 szintet tesz, ritka esetekben – 4. Az alsó szintek szélesebbek, fokozatosan csökkennek. Így a fa sziluettje hasonlít egy piramisra vagy karácsonyfara. Ha a fákat nagyon közel ültetik, orsó formájában alakítják ki. Minden ág – nem hosszabb, mint 0,5 m. Távolság a szintek között – 50-60 cm.

A régi almafa megfiatalítása a nagy hajtások festése előtt érdemes egy olyan rendszert készíteni, vagy egy fotót készít egy fa.

Az almafák tavasszal történő vágásáról

Ismerje meg, hogyan kell vágni a vágásokat.

 1. Fertőtlenítő készítmény. A lezárás előtt sebeznek. Használjon sötét rózsaszín oldatot kálium-mangartán, burgundi folyadék (1,5 st. L. Réz hangulat a padlón liter víz, mész a padlón liter víz, keverjük), réz-szulfát vagy vas (2 st. L. 1 l vízben). A fertőtlenítőt kefével alkalmazzák.
 2. Zárt kerti betakarítás, vízalapú festékek, olajfestékek Olifa alapú, cementhabarcs. Vannak kész kerti térképek eladó.

Fontos! A festékekből csak az említettek használhatók – a többi éget a fa szövete.

A szakemberek “szerencse balzsamot” használnak. Tartalmaz növekedési stimulánsokat, és akár a nedves vágásra is alkalmazható.

Az almafák tavasszal történő vágásáról

Az almafák tavasszal történő vágásáról

Fontos, hogy ne csak a vágás után a vágás, hanem a helyes.

 1. Ha gyakori esik, várnod kell egy héttel a végük után. A nedves időjárási szakaszokban nem kenet. Ha az időjárás száraz, elegendő 2 nap várni. A nedves vágásnál a megoldás nem fog megbirkózni, hogy a fertőzések és a hideg.
 2. Szükségszerűen kezelt részek legalább 3 cm-re. A többi nem feldolgozható.
 3. A megoldás alkalmazása előtt minden hamburger eltávolítja a kést. A cit és a gyűrű gondosan meg kell néznie. Mint azok kisebbek, a gyorsabb hever.
 4. Ha a sebön van Vannak jelei rothadás, Meg kell vágniuk.

A gyűrű megfelelő feldolgozása a jövőben teljesen késlelteti, nem is látható lesz.

Az almafák tavasszal történő vágásáról

Sorolja fel a kezdõk számára a vágás szabályait.

 1. Először távolítsa el a betegeket, száraz, sérült ágakat.
 2. Majd vágja le az éves csomót.
 3. Távolítsa el az ágakat, amelyek túl éles vagy tompa szögben indulnak.
 4. Minden szakasz a szem felett történik – úgy, hogy a vágás felső széle 1,5 mm-rel visszavonuljon a veseből.
 5. Az egyszer nem végeznek szigorúan keresztmetszetben, de 45 ° -os szögben.
 6. A korona három szintnek kell lennie.
 7. A felnőtt fa nem lehet magasabb, mint 5 méter. A hideg régiókban a maximális magasság még kevesebb. A Leningrádi régióban az alma magassága legfeljebb 3-4 méter.
 8. Az almafa magassága egy kicsit több lehet.
 9. Ha az almafa két hordó számára tervezett, akkor el kell hagynia az egyiket – a legerősebb.

Az almafák tavasszal történő vágásáról

De az újonnan érkezőknek meg kell tanulnunk néhány fontosabb pontot.

 1. Fa vágás – kreatív folyamat. Minden növény egyedülálló. Meg kell tanulnod látni a jövő koronát és az extra ágakat. A rendszerek tanácsadás.
 2. Ha túl sok ágakat vágsz, A folyamat jobb költeni 2 szakaszban: tavaszi és ősz.
 3. A szekciók sebek. Harmonikusan kell elosztani őket. Nekik a fa terhelésnek kell tekinteni. A részek nem lehetnek túl gyakoriak. Bizonytalanság esetén jobb, ha nem vágja le – a következő évre lehet elvégezni.
 4. Vágott régi gyümölcsfák többre van szükségük, De ugyanakkor a diszfunkcionális ágakra összpontosít. Minél idősebb a fa, annál több vesét kell hagynia.
 5. Ha sok fák vannak a kertben, Kezdje el a vágást több felnőttkel, és töltse ki a fiatalabbat.
 6. Figyelembe kell vennie a betakarítást tavaly. Ha kicsi volt, a fa lett kis gyümölcs vese – túl erős vágás nem kívánatos.

Ha nincsenek ágak az almafáknál, kívánatos szögben, a rendelkezésre álló ágak késleltetik a vászonfonalakkal vagy fából készült babakocsival.

Ha a Krona túlságosan ritka, és fióktelepeket kell küldenie, a kiváltást a vesék szintje végzi, hogy “nézni” a csomagtartóban. Ha ki kell küldeni, levágni, a “külső” vesékre összpontosítva.

Az almafák tavasszal történő vágásáról

Fiatal

A fiatal palántákat közvetlenül a leszállás után vágják le. Az eljárást gyengéden kell elvégezni, de ne hagyja meg az érintett, fagyasztott vagy száraz ágakat.

A legfeljebb 5 év időtartama a dobó kialakulására és a korona alapjaira vonatkozik. A stack 40-80 cm magasságban lehet.

Központi vezető, azaz a vezető ág, vágott 80-85 cm-re. Az oldalsó ágak 2/3. Ezt követően hagyja el a fát: minden ereje a gyökerezésre irányul. A következő évre szükség lesz a következő trimmer előállítására. A törzs magassága alatt minden ág eltávolítása. A hordó a legerősebb és erős ágak 4-5. A központi menekülésnek 30 cm-rel kell lennie a másik felett.

Az almafák tavasszal történő vágásáról

Az első szint keret ágai nagyon kívánatosak ahhoz, hogy harmonikusan rendezzék, meg kell nézniük a kerekek tengelyét, amely egyenlő távolságban található egymástól. Ez az ideális, akinek törekednie kell. Az ágaknak ugyanolyan lejtővel kell rendelkezniük. A tökéletes távolság az egyik Tier ágai között – 15 cm. Az első szint ágának kialakítása, a karmester ismét 45 cm távolságra lerövidül az elsőtől – így a 2. szintet alkotják.

Biztosítani kell, hogy a különböző szintek keret ágai szigorúan a másik felett vannak, és a “Lumets” -re nézett.

A csontváz ágak megdöbbentették a 3-4 vese átalakult kifelé. Ebből a veseből az anyából elutasított új ág jelenik meg.

A végeredményt fele rövidíti.

Az almafák tavasszal történő vágásáról

Felnőttek

A felnőtt almafák két típusra oszthatók: középkor, régi fák. Másképp vágják őket. Az 5 évnél idősebb almafa esetében, amely még mindig fiatalnak minősül, de már megkezdte a gyümölcsöt, a fő feladat egy koronát alkot, és egyensúlyt talál a növekedés és a gyümölcsözés között. A csontváz mellett, 6-8 ágon választott. A legkorábbi almát adják. 5 év gyümölcsözést vágnak ki, vagy 5 vesét lerövidítik. A metszés azt tervezi, hogy az előrejelzést legalább 2 évvel előre látja.

Minden extra fiókot eltávolít: Ivott egymással, alacsony növekedés, megvastagodó korona, ventilátor alakú, növekvő vagy függőlegesen, betegek, halottak, megszakadtak.

Fontos! Az ágak elvesztése, amikor az 5-7 éves korú fa vágása nem lehet több, mint az egész tömeg 1/3-ig.

Ha van egy vágy, hogy csökkentsük a termést egy minimális, felesleges oldalsó ágakra, amelyek a fő, továbbfejlesztett, a földre hajtott késekre nőttek. Ez a technika lehetővé teszi, hogy lassítsa az ágak növekedését a hosszúságban, és küldje el gyümölcsleveket a gyümölcs ágak és lombozat növekedéséhez. A boríték költsége a szoftver kezdetével.

Fontos! Törlőkendő, vagyis erős lombhullató függőleges hajtások gyümölcsök nélkül, meg kell szakítania július elején. Úgy, hogy ne jöjjenek újra ugyanabban a helyen, másznak a sarokba.

Az almafák tavasszal történő vágásáról

Az almafa futását úgy vágják, hogy a fa ne veszítse el 1 alkalommal túl sok tömegét. Jobb, ha forgalmazzák a vágást és a tavaszt, és ősszel először, először, először, nem funkcionális ágak. Az öreg almafákat az alábbiakban leírt módon vágják le.

 1. Ha ez egy nagyon magas fa, a hordó 2 m magasságban lerövidül, A legnagyobb szomszéd ág feletti hely kiválasztása. De csak akkor kell elhagynod a büntetést: komlóvá válik, és fennáll annak a veszélye, hogy a fa forog.
 2. Távolítsa el a nagy fióktelepeket. Ezek nem kerülnek kiömlöttek 1 alkalommal, és több technikára, az alulról a hossz közepén táplálják, majd a tetején, rohant, és csak azt követően, hogy vágják a maradék gyűrűt.
 3. Az oldalsó csontváz ágakat vágják el, hogy ne legyenek hosszabb, mint 2,5 m. Válassza ki az ágakat, akik a koronában sok levegőnek tűnnek.
 4. Ezután a törlőkészülékek a korona – aktív, de nem produktív hajtások nőnek. Ezek közül szinte mindent eltávolítanak (kivéve azokat, akik a csontvázra vagy gyümölcságazatra mennek). Ajánlatos extra bozótokat csípni zöld, amíg mérlegelés.

Kis ágakból, minden sűrítés, amely sikertelen helyeken (a másik felett) található, az akut szög alatt növekszik.

Az almafák tavasszal történő vágásáról

Kettőspont alakú

Az oszlopos almafák könnyebbek. Nem kell törekednie egy harmonikus piramis krone – elég ahhoz, hogy csökkentse. Vágási sorrend:

 1. Törzendőr Közvetlenül a leszállás után.
 2. 2. év – az oldalsó hajtások megcsípése több mint 20 cm-nél. Felső menekülési szabadság.
 3. 3. év – Pinch felső menekülés 25 cm a hevedertől. Az oldalsó ágak maximum 40 cm-re. Makushka érdemes különös figyelmet fordítani, gyakran több fiatal hajtás következik be, mivel az üzem könnyen lefagy. A jövőben csak a legerősebb menekülés maradt itt, a többi pedig két vesést megdöbbentett.
 4. 4. év. A tavalyi ágak vékonyak, eltávolítják az összes gyenge, a betegek sérültek.
 5. 5. év. Az Apple fa növekedési korlátja 3 m magasságban, a vastagbél alakú almafák nem növekszik magasabbra.

A gyümölcskapcsolat vízszintes gally és két fiatal menekülés, 5 évig betakarítást ad, majd eltávolítják. Az ilyen linket az egyéves hajtások 2 vesékre vágásával alakítják ki.

A C30-as Apple fák, győződjön meg róla, hogy eltávolítja az összes fiatal sertést a nyár folyamán.

Az almafák tavasszal történő vágásáról

Hasznos tanácsadás

Azok a szabályok, amelyeket a kezdők néha elfelejtenek:

 • A törzs soha nem érinti;
 • A fiatal gallyak nem sokk több, mint 1/3;
 • Fontos, hogy a harmonikus vágás elvégzése – a központi ágak ne legyenek hosszabb ideig több mint 40 cm;
 • az egyik szint ágainak ugyanolyan hosszúaknak kell lenniük;
 • Minél erősebb az ágak a fiatal fában lerövidülnek, annál erősebb lesz a leányvállalatok folytatásában, tehát, ha meg kell erősítenie a keret ágakat, akkor többet kell alávetni.

Az almafák tavasszal történő vágásáról

Négyzetes figyelem és hasznos ajánlások.

 1. A vágás után szükség van egy fa táplálására egy nitrogén műtrágya. 5-6 kg trágya 1 kV-ra. M. A gördülő körben a víz hígított csirke alom (2 kg / vödör, 1 kV. M. szükséges 1,5 liter keverék). A műtrágya után a fa alaposan öntözött – nem kevesebb, mint 3 vödör víz 1 kV. M. Ezt követően a roncs ritmus és mulch.
 2. Az almafa körül hasznos a hüvelyes növények növényen. A szezon végén egy betakarítást gyűjtenek tőlük, a tetejét vágják és a talajjal együtt hajtják.

Idővel, még az újonnan érkezők “cucc egy kéz”, és már képesek lehetnek meghatározni, hogy melyik ág érdemes eltávolítani, és mi jobb elhagyni. Csak gyakorlatra van szükség. És persze, kövesse a kezdők szabályt: jobb, ha kevesebbet távolítanak el, mint több. A metszést mindig ősszel lehet elhalasztani vagy több éven át terjeszteni. Ha ebben az évben az összes extra ágakat nem távolították el, az alábbiakban eltávolíthatók. De túl sok a vágott fa is meghalhat.

Az almafák tavasszal történő vágásáról

Kamat cikk
( Még nincs értékelés )
Ossza meg barátaival
123
Megjegyzés hozzáadása