Az őszi almafák ültetése ősszel

Az Apple fák ősszel és tavasszal ültetnek. Mindkét évszak meglehetősen alkalmas a fák leesésére és mindenkinek javára, amit lenyűgöző, vitathatatlan előnyöket gyűjthet. De válasszon, ha még mindig tervezi a leszállást, meg kell fontolnod a konkrét körülményeket. A régió éghajlati jellemzői, például, és nemcsak azok. És mindezen értelemben érdemes megérteni.

Időzítés

Ősz – itt az ideje a növények leszállása. Nyáron ez nehezebb ez, a hő mindegyike súlyosbodik. Az őszi esők, még segítség is – így a palánták jobbak. A talaj nedvessége optimális lesz a fák számára, mivel azok gyökerezik. És ha a gyökerek jól élnek, akkor jobban felszívják a vizet és az ásványi anyagokat, amelyek felgyorsítják a tavaszi növényzetet. A legfontosabb dolog az, hogy az őszi leszállás egy hónappal a fagyok kezdete előtt.

Van egy csomó éghajlat az éghajlattól, mert a moszkvai régióban és Szibériában lévő hideg időszak, például különböző időpontokban jön. A középső sávban a kirakodás jobb tervezés a szeptember végén és az október első felében. A Leningrádi régióban, Szibériában szeptember végéig kell lennie. Nos, azok, akik délen élnek, nem siethetnek – október végéig a határidők kedvezőnek tartják. De hónapok is különbözőek: egykor anomális hő és száraz hónap, valamikor korai hideg. Mivel a hőmérsékleti mutatókra kell összpontosítani.

A legoptimálisabbak: a nap folyamán – + 10-15 fok, éjszaka – +5. Amint az alábbi hőmérséklet csökken, a fa gyökerezése problémásabbá válik.

Hely kiválasztása

Ez az egyik legfontosabb lépés, ha a leszállás a nyitott talajban van. Ha a hely kényelmetlen, még a legerősebb palánta sem fog növekedni, mert meg tudná tenni a legmegfelelőbb körülmények között. A telek helyének kiválasztására vonatkozó szabályok:

 • A nap területét szó szerint minden oldalról kell lefedni, az árnyékolás nélküli nyitott rész optimális;
 • A helyet védeni kell a hideg széltől, valamint a vázlatoktól – a gát különösen fontos, hogy az északi oldalról lesz;
 • A helyet el kell távolítani más fákból és épületekből, különösen egy sprawling oldalra;
 • Az árnyékban és az almafa fele nem ülteti, hogyan nem tesz olyan területeken, ahol agyag talaj, vizes élőhelyek, alföldön.

De ha a helyszínen lévő talajt egy könnyű vályog képviseli – ez a legjobb megoldás az alma számára. Megfelelő talaj, és világos fekete talaj. A savasság alatt a talajnak semlegesnek kell lennie, maga a Föld termékeny, laza, könnyű, jó levegővel és nedvességellátással. Agyag talajon természetesen egy erős almafa gyakorlatilag nem növekszik. Igen, és a túl könnyű homokos nem fog megbirkózni egy ilyen feladattal.

Nagyon fontos pont a helyszín megválasztására – a felszín alatti víz szintjére. Ha a mélységben 2,5 m, nincs további intézkedések. Ha a víz kisebb mélységben van zárva, akkor a helyet választja a legmagasztosabb. És önmagában hozható létre: egy ömlesztett talaj segítségére, amely magában foglalja a gyepeket és a felső talajrétegeket. Igen, a módszer kockázatos, mert megszáríthatják a gyökereket, és a fagy érzékenysége növekszik. De aztán meg kell telepítenem az öntözési rendszert is.

Van egy ilyen lehetőség: a palántákat a talajszintre helyezik, két helyen rögzíti a csapokat. Miután a fák “telepítve vannak”, a huzal rögzítve van, a gyökerüket a talajjal borítják, hogy egy 30 centiméter-embankmentet kiderüljön.

A fáknak szigorúan felhős napra van szükségük, mert a napos fenyegeti a szárítás gyökereit.

A gödör elkészítése és kitöltése

Indítsa el azt a tényt, hogy a gödör 2, vagy akár 3 hónappal a fa leszállás előtt készül. A Földet át kell kapcsolni és összpontosítani. A leszállási gödör a táplálkozási talaj kitöltése. Ez köszönhető a termékeny kiváló minőségű üzemanyag, hogy nagy a valószínűsége a sikeres kezdetét seedliness megjelenik.

Mi lehet a keverék esetében:

 • komposzt vödör (humusz is illeszkedik);
 • a talaj felső termékeny rétege;
 • műtrágyák 100 g szuperfoszfát formájában;
 • 70 g kén kálium.

Ez egy klasszikus, szinte Win-Win verzió. De ha szükséges, például egy feszített talaj, ott is van egy dolomit liszt. Ha a talaj nagyon savanyú liszt, ha az átlagos vagy gyengén savas 400 g. A gödör kell takarni, hogy a mélyülő megfelel a méret a gyökér seedlock rendszert. Ha ez a fa zárt gyökérrendszerrel, a gödör a tartály méretével lesz. Mindent, ami a gödörben készült, jól kell kevernie. Akkor a földnek normálisnak kell lennie ahhoz, hogy a talaj talaját öntsön.

Ha a gödör túl mély, a levegő nem megy a gyökérrendszerbe, hogy lélegezze meg. Csak nem fog olyan mélyen haladni. Lehetséges, hogy ez a forgatókönyv, a gyökerek még elindulnak. Ha a gödör mélysége, éppen ellenkezőleg, elégtelen, gyökerek meztelenül lesznek. És az első fagy elpusztíthatja őket.

Algoritmus a gödör kialakulásának algoritmusa az almafa alatt.

 • Távolítsa el a nagyon finom torzulást, majd távolítsa el a felső talajréteget (azaz a legtermékenyebb). Ezeket külön kell hajtogatni.
 • Ezután a következő centiméterek 25-30 földet távolítanak el.
 • Minden részeg, szépen igazodik.
 • A gödör mélysége körülbelül 50 cm, vagy egy kicsit több, és a szélesség a maximális mérő. A legtöbb “futás” mérete a gödör alatt az almafa – 60×60 cm.
 • Az alján, a fű lefelé, a iker. Lehetetlen kihagyni ezt a lépést, mert a füvet mikroorganizmusokkal együtt túlterheltek és humuszgá válnak. Mi önmagában értékes.
 • Előre kell előkészíteni a műtrágyát. Lehet, hogy a fenti leírásban, vagy valami ilyesmi – a koszonkomposzt, a fa hamu, a nonstable tehén trágya. Megtermékenyíthető és lóhús, de a csirke alom teljesen nem alkalmas. Mindezek az alkatrészek a gödörbe mennek, és alaposan összekeverik. A földnek laza és nedvesnek kell lennie.
 • A címke elhelyezése, mert nem elég, hogy készítsen egy lyukat, meg kell találnia az ülést.

Ha a fát az agyag talajára kell ültetni, akkor jobb, ha nem olyan mély, de csak 30 centiméter. De ugyanakkor szélessége lesz egy és fél méter. Ennek köszönhetően a gyökérrendszer növekedni fog a keverés növekedéséhez, amely az agyag talaj esetében szükséges.

SEDNA ültetési technológia

By the way, még mindig meg kell vásárolni, és nem hiszem a választás. Jobb, ha ezt egy különleges óvodában, mert vásárolni egy fát a piacon egy ismeretlen eladó – egy kockázatos üzlet. Nos, ha két évnél idősebb fa. Figyelembe kell venni az éghajlat és fajták kombinációját. A gyökerek nem lehetnek látható károk, gombás plakk, mulatság. Különböző hosszúságú gyökerek egy csemetéken – elég normálisak. Ha a gyökerek túl hosszúnak tűnnek, akkor vághatók.

Hagyományos

Ezek a szabályok egyszerűek, és ha egy fa van egy fa nyílt gyökérrendszerrel, akkor nem kell feltalálnia a kerékpárt. Leszállás almafák Stepgy.

 • A gödör elalszik, van egy kis mélyedés, a gyökérnyak mérete.
 • A fa mellett egy fából készült peg vezet, támogatja.
 • A gödörben lévő saplot oly módon van elhelyezve, hogy gyökér nyaka 4 cm-re van-e a talajszint felett.
 • A gyökerek olyan finoman kiegyenesedik a különböző irányba.
 • Ezeket laza talajjal kell megszárítani, amely rendszeresen rázza. Az üresség megelőzése érdekében történik.
 • A földet kézzel fogják.
 • A peremén a fossa, a kútok kialakulnak, 2-3 lesz elég. 10 liter víz (összesen).
 • A Támogatás függőlegesen javasolta a támogatást.
 • A fa közelében lévő talaj fel kell oldani, majd mászni. Ez az ősszel történik, ami azt jelenti, hogy lombozatot használhat.

Zárt gyökérrendszerrel

A fiatal almafák ilyen eseteit speciális tartályokban értékesítik. Fontolja meg, hogyan kell egy fát zárt gyökérrel.

 • A méretek a méretek ugyanolyan lesznek, 1 méteres szélességben, mély – 50-60 cm.
 • Az alsó talajréteget el kell dobni, és a felsőektől a talajt kell alkotnia. Ez azt jelenti, hogy műtrágyákat és hamuot adunk a földre. A forrás a gödörbe megy. A gödörben kialakított mélyedés alakul ki, átmérője lesz, arányosan a transzchange konténer aránya lesz.
 • A tartályok talajának meg kell öntenie. Ezután a tartály az aljára fordul, innen a fa gyökerei és földláncok.
 • TSEV, a földön, a mélyülő mélyülésbe helyezve. Kombinálni kell a tartályban és a gödörben lévő talajszintet. Kivéve néhány centiméter egy földes kom emelkedhet.
 • A telepítés telepítve van, a fát javasoljuk. A gödörben minden ürítés elalszik.
 • A talajnak kissé tömöríteni kell, utána vízzel vizet lehet.

Nem azt jelenti, hogy ez a módszer különösen nehéz. De tegye a fákat, ennek megfelelően, természetesen, gyermekek. Sokkal fontosabb a növények fenntartása, majd a jobb és időszerű távozás.

Későbbi ellátás

Rendszeres öntözés, valamint vágási ágak – ez különösen fontos a leszállás után. A metszés a gyümölcsöző folyamat kényszerítésére szolgál. De ő, metszés, mielőtt a tavasz még mindig nem halad át. És a leszállás után a második évre kerül sor. Meg kell ragadnia azt a pillanatot, amikor a vese nem indul el az ágakon. Ebben az időben a koronát vágják, szárított ágak.

Egy fiatal almafa gondozásának egyéb jellemzői:

 • A kiemelt körökben lévő talajnak folyamatosan laza, és megakadályozza, hogy a gyomok veszélyesek legyenek a fiatal fák számára;
 • A második évben a virágok kialakulhatnak – megszabadulniuk kell őket, mivel üres;
 • Ha az ősz száraz, az öntözés szükségszerűen, de nem túl gyakori (hetente egyszer), feltételesen a fa – víz vödör;
 • Egy héttel a vetített fagyok előtt a törzseket blokkolni kell – a réz-szulfát és a szokásos kréta vízkeveréke alkalmas;
 • Amikor a fagyok jönnek a régióba, a törzset burkolatba kell csomagolni (csak a hideg régiókra vonatkozik).

Nincsenek más különleges szabályok. Ha a helyet helyesen választják, a palánta egészséges, időben és technológiájú, nincs oka az izgalomnak. Bár a helyzetek, ahol “valami rosszul”, természetesen nem zárul ki.

Hasznos tanácsadás

A leszálló hibák leggyakrabban az a tény, hogy a fa nem fejlődik. Vagy lassan, problémákkal. Ez akkor történik, ha úgy döntöttek, hogy csak a leszállás idején fogyasztják a talajt, és nem előre. De nyáron a talaj az alma állítólagos leszállásának helyén kell benyújtani. Az a tény, hogy a műtrágya nem azonnal megteszi munkáját, akkor egy hónapig tart a talaj összetételének megváltoztatására.

Egyéb szakértői ajánlások:

 • Használata a beteg ültetési anyag az oka 1-es szám, ezért a fa nem gyökeret, és ez gyakrabban előfordul, ha a piacon vásárolt, és nem a gyerekszobában;
 • A palánták helytelen mulchálása – a közös hiba, a lombozat és a humusz is nagyon közel kerülnek a csomagtartóhoz, amely pontosan a kéreg, és a gombás betegségek és bakteriális fertőzések később;
 • Ha egy gyenge immunitású fokozat, az indokolatlanság kockázata magasabb, olvasni kell az Apple fajtájának jellemzőjét;
 • A fák leggyakoribb betegségeinek – egy pár, a fa gyenge immunitásának és elégtelen megelőző folyamatoknak köszönhetően jelenik meg;
 • A fa jobb gyökerezéséhez, az ültetés előtt lehetőség nyílik arra, hogy kivágni és földelni is, körülbelül 5 cm;
 • A palántázás határán a támogató áthaladása traumatikus anyagok (vezetékek vagy szintetikusok), csak egy puha kötél;
 • Minden nitrogéntartalmú adagolót tavasszal kell rendelkezniük (nincs értelme megtermékenyíteni az ősszel, ez még veszélyes);
 • A víz az öntözéshez legalább fél órát kell idegesnek kell lennie;
 • Lapát, mielőtt ásni egy gödör, győződjön meg róla, hogy fertőtlenít.

Az Apple Tree tágas helyszíneken jól fog nőni. Természetesen, ahol mindent, a palánták kiválasztásától a fertőtlenítő eszközökig, minden figyelmet és szeretetet tettek a kertészeti esetre.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: