Az őszi vörös ribizli gondozása

A ribizli feltételesen szándékos kertkultúra. Ezért annyira gyakori. De mégis, a cserjéket nem szabad dobni a sors kegyelmére. Minden szezonban a növénynek óvatosnak kell lennie, az év különböző évszakai – különböző ellátási forgatókönyvek. Összességében az ellátás a talaj, az öntözés, a metszés, a kártevők és a kisebb további eljárások feldolgozása.

Mikor kell télen elkezdeni?

Összességében a kert megtisztul, felkészül a télre, ami különös figyelmet igényel. Mert fontos, hogy ne hagyja el a kártevők és a betegség helyszínén, hogy szükség esetén fedezze az üzemet. Az illetékes távon a cserje 20 év múlva pontosan él, és talán több.

FELHASZNÁLÁSI FELTÉTELEK FONTOS, Mivel ha túl korán elkezdődik, az üzemet az üvegházhatás nemkívánatos hatásának kell alávetni. Az őszi fagyok még mindig gyakran helyettesítik a hőt, ezért rohannak, például menedékkel, nem éri meg. Fontos, hogy kövesse az időjárás-előrejelzést, várjon komolyabb, szilárd hűtést.

Például telepítse a menedéket, és tisztítsa meg a bokrokat, amint a földet jéggel, hóval borították, és a talaj már nem valószínű, hogy a fatte.

Locsolás

A prémium öntözés mindig is, akkor is, ha az ősz esős volt. A ribizli száraz körülményei nem tetszenek, mert gyökereei nedvességre lesz szükségük. És ez a nedvesség segít neki, hogy könnyebben mozgassa a telek. A ribizli gyökerek ribizli kiterjesztése szeptemberben esik, és ebben a hónapban az öntözés lesz a leghatékonyabb.

Bőségesnek kell lennie, 3-ról 5 vödör víz alatt minden bokor. A talajnak fel kell hidratálnia egy fél méteres mélységben. Az öntözés után a kialakult gördülő kört meditálni kell. Ehhez tőzeg vagy fűrészpor. A Mulching réteg elérheti a 10 cm-t, a prioritási kör sugara – 60 cm.

Mit és hogyan kell leállítani?

A talaj körüli földet az ősszel körülbelül 10-15 centiméterrel kalapálják, míg a ribizli gyökereit nem kell megérinteni. És ugyanakkor a talaj műtrágya. A fő műtrágya lesz a szuperfoszfát, amely 1-2 evőkanál hozzájárul a bokorra. A szuperfoszfátnak 10 cm mélységre kell behatolnia a talajba. A képzett elsődleges kör sugarain belül van.

Azért, amire szüksége van erre az etetésre: a növények jobban szembesülnek a gombás elváltozások, a fagy. Ez csökkenti a vörös ribizli munkáit az új évben történő helyreállításhoz. És ez az új virágzás esélye.

Milyen más műtrágyák készíthetők.

 • Fa hamu (kálium etetés). Hatékonyabb lesz, ha a megoldás alapul, 5 liter folyadék – 50 g hamu. Infúziót készíthet: egy harmadik vödör öntsön Ash, mely forró vízzel öntött. Ezt a keveréket 3 napig kell kényszeríteni.
 • A kálium-szulfátot vagy kálium-szulfátot is kiváló lehetőségnek tekintik az őszi etetéshez. Magnézium, kén, kalcium is jelen van ebben a műtrágyában.
 • Ammophos. Augusztusban többször is hozzájárul a nyáron, augusztusban. De a szeptemberi adagolók nem zárhatók ki. A trágya a nitrogén 12% -a, 10-40 g.
 • Kettős szuperfoszfát. Megtermesztheti a bokorot és egy ilyen eszközöket a granulákban, sok monokalcium-foszfátot tartalmaznak. 10 liter vízben 15 g granulátumot kell hígítani.
 • Trágya “Ősz”. Vannak foszfor, és kálium, egy kis nitrogén, további nyomelemek. A granulátumok nem is képesek vízben tenyészteni. Egyszerűen szétszórhatja őket egy szigorú kör mentén, vagy menjen a képződött horonyba.
 • Burgonya peelings. A magnézium és a kálium sói, valamint a kalcium foszforjával. De ami még fontosabb, van keményítő, segít nagy és ízletes betakarítás kialakításában. Burgonya héja. De nem friss, de szárított. A zokni frissen növekedhet, ami teljesen felesleges.

By the way, a burgonya héja még mindig kiváló mulch, amely a ribizli előkészületének előkészítése is szerepel.

Ritkítás

A vágás szabványos eljárásnak tekinthető, és a száraz és sérült ágak eltávolítása, valamint azok, amelyek túl sűrített bokor. Röviden, mindent túl sokat tisztítanak. Ugyanaz a vágás biztonságosan kombinálható a bokor képződésével. Az ilyen intézkedés befolyásolja a következő szezonban a hozam növekedését, azaz a bokor kialakulása egyáltalán nem felesleges. Szintén kiterjesztett termelési korszak.

Amikor vágni kell, a növény típusától függ. Ha a fekete ribizli az október közepéig és a hónap végéig, majd a piros (és a fehér, az úton is) – október végén. Csak később érkeznek.

Csak tiszta és honolt kerti eszközzel, egy secateurral vagy egy kerti késsel. Ha a hajtások nagyon vastagok, a kertésznek szüksége lesz. Az első, aki meg kell tisztítani a gyenge és vékony ágakat, akkor – régi. Ezután a korona mentén növekvő hajtások eltávolítják, nem vesznek részt a hozamokban, de csak céltalanul sűrítő bokor.

Ha az ág eltávolításra kerül, akkor szinte a vese szinte meg kell vágnia. Nincs szükségem büntetésre. Az egyik mintából a másikba mozog, meg kell fertőtlenítenie a pengét valami alkohollal.

A betegségek és kártevők elleni feldolgozás

A vágás után, amikor közelebb van a hideghez, a növénynek betegségeket és kártevőket kell kezelnie. Ha a cserje egy meleg régióban növekszik, a kártevők nyugodtan melegek a növényeken, ezért a feldolgozásnak óvatosnak kell lennie. A lombozatnál korábbi feldolgozás lehetetlen. Meg kell érnie, hajóznia és megszáradnia. Miután a levelek esik, a tápanyagok a hajtásokra és a vesére mennek, ami jobb, ha megmenti a ribizli erőket.

Mit képes kezelni a bokorot ősszel:

 • Bordeaux folyadék – Nem csak a bokrok, hanem a talaj közelében is vonatkozik;
 • A karbamid oldat jól masszírozott kártevőkkel és néhány betegséggel;
 • 2-százalékos réz erde – csak a bokor körüli talajra;
 • “FUSTAZOLE”, “TOPAZ”, “VECTRA” – A fungicidek szigorúan alkalmazzák az utasításokat;
 • Rovarölő szerek “univn”, “aliot”, “karbofos”.

Ezek a leghatékonyabb eszközök, minták, bizonyított idő.

Hasznos ajánlások

Az újdaid-kertészek gyakran szenvednek a banális tanácsok hiányából, nem vehetnek figyelembe az egyszerű pontokat. Ez normális, de nem lesz felesleges a tudáson.

Tippek az őszi gondozáshoz piros ribizli:

 • Ha úgy döntenek, hogy megverték a lövést a földre, akkor nagyon finoman és a fagyok kezdete előtt meg kell tennie (amint az utóbbiak, a hajtások már elveszítik a rugalmasságot);
 • Ha a téli ígéretek keménynek, akkor a növényt kell használni – olyan sűrű anyagot használjon, amely nem adja át az anyagot (a film nem alkalmas, de a Szolgáltatási Minisztérium alkalmas);
 • Télen meg kell nézni a helyszín állapotát a helyszínen, ha a hó kicsi a bokoron, meg kell emelni a területről;
 • Annak érdekében, hogy a levegő mindig a nyüzsgéshez jöhessen, a keresztezett csapok esnek a földön az ősszel;
 • Ha egy veszélyes hókéreg van kialakítva a bokoron, akkor egy sötét szubsztráttal (ugyanazt a hamu) öntjük, vonzza a napsugarakat és a padlótolókat.

Röviden, bár minimálisan, de hogy egy bokor gondoskodjon a télre.

Gyakori hibák

 • Friss trágya – Itt van az őszi etetési ribizli legnépszerűbb hibája. Lehetetlen engedélyezni ezt, mert a növekedési folyamatok aktiválódnak, és a növényt télen nagyon érinti (és talán meghal).
 • Egy másik hiba különös a kezdőknek: túlságosan megdöntötték a földre, azok, amelyek rajta vannak, de a szünet, és a tavaszi elemi szárazon. Növényi haldokló.
 • Továbbá, a hiba elhagyja a kendert a cserje vágásakor. Veszélyes, hogy a bokor vonzóvá válik az üveghez – nagyon veszélyes kártevők. Ez is tele van a vörös ribizli halálával.
 • Végül, a hiba tetején lesz egy mulasztás a bukott levelek. Ugyanabban a helyen, a levelekben a kártevők csatolhatók. A növényi maradványokba esnek, és tavasszal gondoskodnak az ügyről.

Ha nemcsak pénzeszközöket, eszközöket, hanem saját tudását is felkészíted (vezesse őket a rendszerbe), az őszi ribizli után nyugodtan veszi a téli és tavaszi egészséges és aktív a növekedés és a gyümölcstermelés új szakaszát.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: