Cherry apukhtinskaya

  • Szerzői: Oroszország
  • A törzs típusa: Bush
  • A növekedés típusa: Diszkrét
  • korona: 2,5 m átmérőjű
  • Epishers: Vékony, fák öregedésként
  • Formában: lekerekített ragasztás, széles központi tölcsérrel
  • Festés: Sötét vörös
  • A magzat súlya, g: 3-3.5
  • Színpady : Rubint vörös
  • Húst (konzisztencia): lédús, közepes sűrűség

Lásd az összes jellemzőt

Készítsen egy kis gyümölcsötert az ország területén, szükség van a fák legjobb fajtáira, amelyek nem igényelnek összetett mezőgazdasági berendezéseket, ugyanakkor stabil és bőséges hozamokat adnak. Az ilyen kert egy része biztosan cseresznye-apukhtin.

Az eltávolítás története

Cherry Apukhtinskaya az egyik leghíresebb fajta népi tenyésztés, amelyet még nem nyújtottak be az állami nyilvántartásba a kiválasztási eredmények. A fa története a Tula régióban, az Apukhtino faluban kezdődik. Nincs megbízható információ a megbízható információk szülői formáiról, de a cseresznye a Morel Lot és Lyubov gyümölcs-bogyós kultúrájával való kapcsolatnak tulajdonítható. Ajánlott egy fa termesztésére az Orosz Föderáció központi régiójában.

A fajták leírása

Az Apukhtinskaya egy szeletes korruptfa, amelyet kifejlesztett csontváz hajtások jellemeznek, rövidítették és erős sztrájk, széles, lekerekített és dowry korona, gyenge sűrítő könnyű-zöld levelek fényében. A kis vesék nőnek, pusztító a fáról. Jó körülmények között a fa legfeljebb 3 méter magas és 200 cm átmérőjű.

A fa virágzása később június első évtizedén esik ki. Ebben az időben a fa korona kerekét hófehér ötcsomagoló virágok borítja, könnyű illatanyagot. Zabiezi éves hajtásokban alakul ki. A fa átlagos várható élettartama 20 év.

Gyümölcs jellemző

Cherry Apukhtinskaya belép a középső procked kategóriába. Egy egészséges fa, a gyümölcs súlya 3.5 gramm. A gyümölcsök kerek fényes, sima és fényes felület. Az érett bogyók egyenletesen sötét vörös színűek. A cseresznye héja vékony, rugalmas, fényes, nem túl tartós. A mély központi tölcsér a bogyók felszínén áll.

Az összegyűjtött bogyók ajánlott azonnal feldolgozni vagy megőrizni, mert nem tolerálják a szállítást. Ezenkívül a cseresznye cseresznye lerövidül – ez annak köszönhető, hogy a gyümölcsöt a magzattól a bőrrel együtt elválasztják, amely megzavarja az integritást és provokálja a telepítést.

Ízi tulajdonságok

Bogyók Apouthtin rendelkezik egy klasszikus cseresznye ízlésével, ami kellemes kiemelt színű. A rubin-vörös hús jellemzi a húsi, a közepes sűrűség és a kiváló juiciness. A bogyók íze fényes – savanyú édes, egy kis torta, néha van egy könnyű mustár. A cseresznye csontja nagy, amely a pép több mint 10% -át foglalja el, nagyon könnyen elkülönítve van.

Érés és gyümölcsözés

Apukhtinskaya egy késői érésű cseresznye, míg szép migrációs. A gyümölcsfa 2-3-án kezdődik a kirakodás után. Cseresznye stabil gyümölcs. A bogyók aktív érlésének fázisa augusztus második felére esik.

Hozam

Cherry hozama jó. Átlagosan 1 fa segítségével 10, néha akár 15 kg finom cseresznyét is eltávolíthat. A jellemző tulajdonság az, hogy az évek közötti hozamsebesség növekszik – eléri a jeleget 20-25 kg.

Öntartam és a pollinátorok szükségessége

Kiváló minőségű cseresznye, így nincsenek pollinátorok a fajtákban. Érdemes megjegyezni, hogy a fa-donorfa nagyon nehéz ebben a fajta miatt a késői virágos időszakok miatt. Ha 20-40% -kal szeretné növelni a hozamokat, akkor a helyszínen a következő cseresznye fajok – daru, tétel, malinovka, lyubovka, gorky.

Leszállás

A cseresznye palánták tavasszal korán ajánlottak, amint a Föld izgatott. Csak a déli régiókban engedélyezett őszi leszállás. Vásároljon a kirakodás jobb, mint a kétéves palánták kifejlesztett gyökérrendszerrel. Az ültetvények közötti távolságnak 2-3 méterre kell lennie.

Növekvő és gondoskodás

A Cherry Apukhtinskaya által kiválasztott gyomnövény által kiválasztott termesztéshez (kis magasság lehetséges), ahol sok nap, fény és levegő találat. Rendszerint a széltől védett terület déli oldala.

A fa agrotechnológiája az események láncából áll: rendszeres öntözés, műtrágyaépítés, korona formázás, száraz és sérült ágak eltávolítása, a talaj, a betegség megelőzése, ízesítése és a téli előkészítés.

Ellenállás a betegségekkel és kártevőkkel szemben

A gyümölcs- és bogyós növények legtöbb betegségeinek nagy ellenállása. Rendkívül ritkán fák vannak a koccquomoknak.

A talaj-éghajlati viszonyok stabilitása

A cseresznye egy termikus szerelmes és könnyű kultúra, amely jól működik -18 hőmérsékletre … 20 fok, nem fél egy elhúzódó szárazság és hő. Negatív a fa fejlődéséhez befolyásolja az árnyékokat, a vázlatokat és a páratartalmat.

A kényelmes fa termékeny, mozgékony, lélegző talajban semleges savassággal nő. Az optimális betűk vagy loam. A felszín alatti vizeknek mélynek kell lenniük.

Kamat cikk
( Még nincs értékelés )
Ossza meg barátaival
123
Megjegyzés hozzáadása