Eper Beregy

 • Szerzői: Nemzeti Agriai Egyetem, Oroszország, amely az állami nyilvántartásban szerepel 2012-ben
 • Íz: Édes-savanyú
 • A méret: Nagy
 • Súly: 30-40 gr
 • Hozam mértéke: Magas
 • Hozam: 15 t / ha, legfeljebb 1,2 kg bokor
 • Javítás: Nem
 • Az érés időzítése: késő
 • Célja: Újrahasznosítás (Juice, lekvár, lekvár, stb.), mély fagyasztás
 • A bokor leírása: közepes, félig szétszórt, felnevezett

Lásd az összes jellemzőt

A Beregia hazai fajta számos kertész ismert. A gyümölcsöket természetes formában fogyasztják, különböző finomságok készítéséhez használják: gyümölcslevek, italok, lekvárok és lekvárok. A bogyók tökéletesen tolerálják a fagyást, amellyel hosszú ideig tárolhatók.

A fajták eltávolításának története

A Gonzago fajták és az American Concord átkelés következtében kerti eper Beregy-t kaptak. Új fajta eltávolításakor a szakemberek sikerült az anyai növények, például a gazdag termés és a betegség ellenállóképességének kombinációjára.

A fajták leírása

Az eper bereginát a közepes méretű fénysövényes lombozat határozza meg. A levelek felületét csillogó csillogás borítja. Méretek – Átlagos. Forma – homorú. A kis ráncok észrevehetőek.

Bokrok középső, félidőes. A zöld tömeg vastag és buja. Rendszerint a bokor 7-8 leeresztett levelekből áll, amelyeket rövid lábakra helyeznek. A lombozat térfogata a növény gondozásától és a műtrágyák használatától függ.

Virágzás közben egy bokor, nagy virágzatok alakulnak ki, amelyek nagyszámú tiszta rügyekből állnak. Coloros – leeresztett és rövid. Fehér szirmok. A fajta megkülönböztető jellemzője a bajusz rózsaszín színe, amelyek nagy mennyiségben vannak kialakítva.

Az érés időzítése

Ez a fajta eper a fajták a késői érés. Júliusra esik. A vegetáció egy szezonban (javítás) egy szezonban való visszatérési képesség hiányzik.

Hozam

Bereginina magas fajta. Egy bokor segítségével akár 1,2 kilogramm bogyót is kaphat (15 t / ha). A szamóca néhány hullámot gyűjt. Az érett gyümölcs nagy szállíthatóság, amelynek köszönhetően a növény megőrzi a termék minőségét hosszú ideig. A gyümölcsöző bogyók időtartama alatt ugyanolyan méretűek maradnak.

A tapasztalt kertészek megjegyzik, hogy a második évben körülbelül 600 grammot kap a bokorból.

Bogyók és ízük

Érett gyümölcsök világos, narancssárga-piros árnyékot szereznek. Alak – megfelelő hülye. Nincs nyak. A nagy méretű bogyók 30-40 gramm. A piros színű lédús hús sűrű, de nincs crunch, amikor eszik. A szakmai tastorok 4,5 pontot kaptak 5 maximumról. Íze édes, szelíd savval. Cukor tartalom – 5,7%, sav – 0,8%, C-vitamin – 79 mg%. A bogyóknak étvágygerjesztő aromája van.

A termesztés jellemzői

Könnyen érdekel egy kerti eper, amelynek köszönhetően a fokozat csodálatos a kertekben tapasztalat nélkül. A Berugy könnyen tolerálja a hőt és a fagyot. Egy helyen a bokor 5 évig terjedhet.

A leszállás előnyösen reggel, öntözés a gyökér alatt, hogy a lombozat száraz maradjon. Használjon meleg és hígított vizet. Fontos, hogy megakadályozzuk a talaj nedvesítését, így az öntözést csak akkor végezzük, ha a talaj szárítja, hetente egyszer. A gyümölcsözés során az öntözés gyorsan. Ha a szamócát nagy területeken termesztik, ajánlott csepegtető öntözés használata. Ezzel a rendszerrel egyenletesen hidratálják a talajt. Az öntözés teljesen automatizált lehet.

Az öntözés után tanácsos elvégezni a talaj felső rétegeit – így a gyökérrendszer megkapja a szükséges mennyiségű oxigént. A talaj feldolgozásának folyamatában a mérőműszereket eltávolítják, amelyek a talajból a tápanyagokat veszik.

Ahogy a bajusz növekszik, az eltávolítás időnként történik. A munka ősszel történik, a bogyók betakarítása után, vagy tavasszal, a virágzás kezdete előtt. A mezőgazdasági technika ezen pontjának kihagyása nem ajánlott, különben a hozam csökken. Ha meg fogja növelni az ültetvényt bajusz segítségével, ne hagyjon több mint 1-2 hajtást az első sor kialakításához.

Hely és talajelőkészítés kiválasztása

A lédús és ízletes betakarítás csökkenéséhez kell kiválasztani a bogyók ültetésének megfelelő helyét. Csodálatosan megfelelő kültéri napsütéses szekció árnyékolás nélkül. Ideális helyszín – Southwest vagy Dél. Eper Beregy tökéletesen úgy érzi, mint egy lyasaded leves vagy egy sugalista talaj. Savasság – semleges.

A talaj ültetése előtt előkészíteni kell. Ehhez különböző eszközökhöz: nedves vagy komposzt (10 kg / négyzet. M.), 100 g szuperfoszfát vagy szulfát kálium (200 g). A bokrok között 20 cm-es távolságra van szükség, és a sorok között legalább 30-40 cm.

A palánták gyökerei gondosan ellenőrizniük kell, hosszú és szilárdan eltávolítva. Telepítse a bokrokat a központi növekedés szintjén. Helyezze a palántákat szigorúan függőleges helyzetbe.

Amikor a fiatal növények átültetése a földim zárt gyökérrendszerében elhagyja az egészet. Leszállás után a bokrokat bőségesen öntözik, hogy gyorsan illeszkedjenek egy új helyre. A talaj lefedi a mulcsot. Használjon fa fűrészpor, tőzeg vagy szalma.

Beporzás

Berigay Grade Flowers – OBO. Ezért a bokrok önállóan polírozhatók. Mid méretű rügyek, multi-tech.

Alárendelt

Szezononként 3-szor megtermékenyítjük az epereket.

 • Az első alkalommal, amikor a palánták közvetlenül a nyílt talaj transzplantációja után táplálkoznak, hogy könnyen és gyorsan illeszkedjenek. Válassza ki a komplex gyógyszereket nitrogénnel részként.
 • Kálium és foszfor használata a virágzás kezdetén.
 • A nagy hatékonyság bizonyítja a szerves. Azt hozják télen.

Kerti eper figyelemre méltóan tolerálja a humuszt, és a kémiai készítmények helyett hamut vagy komposztot használhat.

.T03 a {szín: # 000; Szöveges dekoráció: aláhúzás; } .T03 A: Hover {szín: # cf2933; } .T03_col1 {kijelző: inline-blokk; Box-méretezés: Border-Box; Szélesség: 510px; Függőleges igazítás: Top; Padding-Right: 50px; } .T03_col2 {kijelző: inline-blokk; Szélesség: 480px; } .T03_main {Font-Méret: 14px; Szöveghez igazítás: maradt; } .T03_item {kijelző: inline-blokk; Box-méretezés: Border-Box; Szélesség: 50%; Betűméret: 14px; / * Padding-Bal: 20px; * / Text-Align: maradt; Függőleges igazítás: Top; } .T03_item_image, .T01_main_image {magasság: 80px; } .T03_item_image img, .T03_main_imagem img {kijelző: inline-blokk; Magasság: 100%; } .t03_main_title {margó: 10px 0; Betűméret: 16px; Betűtípus: merész; } .T03_item_title {margó: 10px 0; Betűméret: 16px; Betűtípus: merész; } / * .T03_item A, .T03_main a {szín: # 3D8901; } * / .T03_main_text, .T03_item_text {szín: # 333; } .T03_item_aterem {margó-top: 20px; } .T03_main_btn {margó-top: 15px; } .T03_main_btn a {kijelző: inline-blokk; Border: Nincs; Háttérszín: # 63bc66; Szín: #FFF; Szöveges dekoráció: nincs; Padding: 0 30px; Vázlat: Nincs; Min-Magasság: 30px; Vonalmagasság: 30px; Border-RADIUS: 4PX; Betűméret: 14px; } .T03_main_btn a: Hover {háttérszín: # 3ab34a; Szöveges dekoráció: nincs; } A.T-BTN: Hover {háttérszín: # fc0; Szöveges dekoráció: nincs; Szín: # 000; } .T03_btn a {kijelző: inline-blokk; Határ: 1PX Solid # 3D8901; Border-RADIUS: 4PX; Szín: # 3D8901; Padding: 0 30px; Vázlat: Nincs; Min-Magasság: 30px; Vonalmagasság: 30px; Margin-Top: 15px; Szöveges dekoráció: nincs; } .T03_btn a: Hover {háttérszín: # 3D8901; Szín: #FFF; Szöveges dekoráció: nincs; } .T03_item {kijelző: inline-blokk; Pozíció: relatív; Box-méretezés: kezdeti; Text-Align: Center; Margó alsó: 12px; margó-balra: 6px; Margó-jobb: 6px; Határ: 3px szilárd #FFF; Függőleges igazítás: Top; } / * .T03_Item: Hover {határ: 3px szilárd # 63bc66; Szöveges dekoráció: nincs !Fontos; } * / .T03_item img {kijelző: blokk; } .T03_item_title {szín: # 333; Magasság: 45px; / * Padding: 0 5px; * / túlcsordulás: rejtett; Font: 15px század gótikus, Arial, sans-serif; Kijelző: blokk; Kijelző: asztali cella; Függőleges igazítás: középső; / * betűtípus: merész, * / szöveges dekoráció: aláhúzás; } / * .T03_Item: Hover .T03_item_title {háttérszín: # 63bc66; Szín: #FFF; Betűtípus: merész; Szöveges dekoráció: nincs; } * / .T03_Item: Hover .T03_item_title {szín: # cf2933; } .T-sejt {kijelző: asztali cella; Függőleges igazítás: középső; Magasság: 100%; margó-balra: 0; Margó jobb: 0; } .T-valign_top {függőleges-igazítás: felső; } .T512____MG {Szélesség: 100%; Max-szélesség: 100%; Magasság: Auto; } A.T-BTN {kijelző: inline-blokk; Border: Nincs; Háttérszín: # ffd426; Szín: # 222; Szöveges dekoráció: nincs; Padding: 0 30px; Vázlat: Nincs; Min-Magasság: 30px; Vonalmagasság: 30px; Border-RADIUS: 4PX; Betűméret: 14px; } A.T-BTN: Hover {háttérszín: # fc0; Szöveges dekoráció: nincs; Szín: # 000; }

A szamóca műtrágyairól szól

A szamóca ellátásának egyik fontos technikája az etetés. A rendszeres megtermékenyítés garantálja a gazdag terményt. Számos különböző módja van a szamóca táplálására, és mindegyikük egy bizonyos növényfejlési időszakra szól. Virágzás közben, gyümölcsözés és utána, az etetésnek másnak kell lennie.

További részletek

ÉlesztőBórsavAmmóniaHamuJód

Fagyállóság és menedékhelyre van szükség

A fagyállóság ellenére a bokrok előnyösen a telek számára készültek. Az őszén – a betakarítás után és a gyümölcsözés vége után – a bajusz és a levelek eltávolításra kerülnek. Vágja le a zöld tömegt teljesen lehetetlen, különben a növekedési pont szenvedhet. Tartsa meg a magasságot 10 cm-rel.

A telek védőfelszereléssel és laza. Ez segít megszabadulni a káros rovarok lárváitól, amelyek a földön lehetnek. Eper a földet, és a talajtakaró rétegét (tűlevelű tűk, fűrészpor vagy tőzeg).

Betegségek és kártevők

Bereginy emelte a betegségekkel szembeni rezisztencia és a kártevők szamóca (magasabb, mint más fajták).

.T03 a {szín: # 000; Szöveges dekoráció: aláhúzás; } .T03 A: Hover {szín: # cf2933; } .T03_col1 {kijelző: inline-blokk; Box-méretezés: Border-Box; Szélesség: 510px; Függőleges igazítás: Top; Padding-Right: 50px; } .T03_col2 {kijelző: inline-blokk; Szélesség: 480px; } .T03_main {Font-Méret: 14px; Szöveghez igazítás: maradt; } .T03_item {kijelző: inline-blokk; Box-méretezés: Border-Box; Szélesség: 50%; Betűméret: 14px; / * Padding-Bal: 20px; * / Text-Align: maradt; Függőleges igazítás: Top; } .T03_item_image, .T01_main_image {magasság: 80px; } .T03_item_image img, .T03_main_imagem img {kijelző: inline-blokk; Magasság: 100%; } .t03_main_title {margó: 10px 0; Betűméret: 16px; Betűtípus: merész; } .T03_item_title {margó: 10px 0; Betűméret: 16px; Betűtípus: merész; } / * .T03_item A, .T03_main a {szín: # 3D8901; } * / .T03_main_text, .T03_item_text {szín: # 333; } .T03_item_aterem {margó-top: 20px; } .T03_main_btn {margó-top: 15px; } .T03_main_btn a {kijelző: inline-blokk; Border: Nincs; Háttérszín: # 63bc66; Szín: #FFF; Szöveges dekoráció: nincs; Padding: 0 30px; Vázlat: Nincs; Min-Magasság: 30px; Vonalmagasság: 30px; Border-RADIUS: 4PX; Betűméret: 14px; } .T03_main_btn a: Hover {háttérszín: # 3ab34a; Szöveges dekoráció: nincs; } A.T-BTN: Hover {háttérszín: # fc0; Szöveges dekoráció: nincs; Szín: # 000; } .T03_btn a {kijelző: inline-blokk; Határ: 1PX Solid # 3D8901; Border-RADIUS: 4PX; Szín: # 3D8901; Padding: 0 30px; Vázlat: Nincs; Min-Magasság: 30px; Vonalmagasság: 30px; Margin-Top: 15px; Szöveges dekoráció: nincs; } .T03_btn a: Hover {háttérszín: # 3D8901; Szín: #FFF; Szöveges dekoráció: nincs; } .T03_item {kijelző: inline-blokk; Pozíció: relatív; Box-méretezés: kezdeti; Text-Align: Center; Margó alsó: 12px; margó-balra: 6px; Margó-jobb: 6px; Határ: 3px szilárd #FFF; Függőleges igazítás: Top; } / * .T03_Item: Hover {határ: 3px szilárd # 63bc66; Szöveges dekoráció: nincs !Fontos; } * / .T03_item img {kijelző: blokk; } .T03_item_title {szín: # 333; Magasság: 45px; / * Padding: 0 5px; * / túlcsordulás: rejtett; Font: 15px század gótikus, Arial, sans-serif; Kijelző: blokk; Kijelző: asztali cella; Függőleges igazítás: középső; / * betűtípus: merész, * / szöveges dekoráció: aláhúzás; } / * .T03_Item: Hover .T03_item_title {háttérszín: # 63bc66; Szín: #FFF; Betűtípus: merész; Szöveges dekoráció: nincs; } * / .T03_Item: Hover .T03_item_title {szín: # cf2933; } .T-sejt {kijelző: asztali cella; Függőleges igazítás: középső; Magasság: 100%; margó-balra: 0; Margó jobb: 0; } .T-valign_top {függőleges-igazítás: felső; } .T512____MG {Szélesség: 100%; Max-szélesség: 100%; Magasság: Auto; } A.T-BTN {kijelző: inline-blokk; Border: Nincs; Háttérszín: # ffd426; Szín: # 222; Szöveges dekoráció: nincs; Padding: 0 30px; Vázlat: Nincs; Min-Magasság: 30px; Vonalmagasság: 30px; Border-RADIUS: 4PX; Betűméret: 14px; } A.T-BTN: Hover {háttérszín: # fc0; Szöveges dekoráció: nincs; Szín: # 000; }

A betegségek és kártevők elleni küzdelem

Az eper gyakran számos veszélyes betegség vonatkozik, amelyek súlyosan alááshatják állapotát. A leggyakoribb – rosszabb harmat, szürke rothadás, fényes folt, antracnóz és vertikillózis között. A fajta megvásárlása előtt meg kell kérdezni tőle, hogy ellenálljon neki a betegségnek.

További részletek

ZsizsikBellenkaHangyákMeztelen csigaAtkaNematódKirándulásokBogarak

.T02_item {kijelző: inline-blokk; Pozíció: relatív; Box-méretezés: kezdeti; Text-Align: Center; Margó alsó: 12px; Margó-jobb: 15px; / * Határ: 3px szilárd #FFF; * / függőleges-igazítás: felső; } .T02_Item: Hover {/ * Border: 3px szilárd # F27C09; Szöveges dekoráció: nincs !Fontos; * / / * szín: # #FFF; * /} .T02_item img {kijelző: blokk; } .T02_item_title {szín: # 000; Magasság: 45px; / * Padding: 0 5px; * / túlcsordulás: rejtett; Font: 15px század gótikus, Arial, sans-serif; Kijelző: blokk; Kijelző: asztali cella; Függőleges igazítás: középső; } A.T02_Item: Hover, .T02_Item: Hover .T02_item_title {szín: # cf2933; }

Buuray pöttyösRothadásHelyekCsavargó levelekSzárításLyukak a levelekben

Reprodukció

Növelje az eper ültetését két módszerrel: a bokor vagy a bajusz megosztása. Az első lehetőség könnyebb, de a második út széles körben elterjedt.

A USAMA reprodukciót a következő okok miatt választják ki:

 • Könnyű és gyorsan felállnak;
 • A fokozat egy sor bajuszot képez;
 • Fiatal bokrok, amelyek segítenek, gyorsan növekednek, és a gyökérrendszert alkotják.
Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: