Firstborn AMURA

  • Szerzői: DE. ÉS. Potapenko, L. Ns. Potapenko (Nizhne Volzhsky Mezőgazdasági Farm)
  • Célja: Műszaki
  • Bogyó szín: fekete
  • Íz: egyszerű
  • Csontokkal: Igen
  • Érési idő (szűrő): átlagos
  • Fagyállóság, ° C: -40
  • Súlycsomó, g: 170
  • Hozam: Legfeljebb 10 kg
  • Luna sűrűség: Közepes

Lásd az összes jellemzőt

A szőlő hagyományosan déli kultúrára utal, érése és cukortartalma az érési idő alatt nyert napfény számától függ. A kemény télen sok szőlőfajta fagyasztása és igényes menekülése. De a kultúra szerelmesei arra törekszenek, hogy tenyésztsék azokban a helyeken, ahol nem adtak jó betakarítást, és rosszindulatúak voltak. A durva éghajlathoz igazított fokozat Amur elsőszülöttje.

Az eltávolítás története

Az új fajta létrehozásának alapja az Amur fajta és más vadon élő szőlőfajták. A kiválasztás során végzett munkát 1983-86-ban végezték el a tudósok családja Potapenko. A Nizhnevolzhsky Mezőgazdasági Kutató Intézetben és 1991 óta pozitív eredményeket kaptunk, és 1991 óta kezdődött. Az elsőrült Amur fokozatának növelésére szolgáló fő régiót az Észak-Kaukázus határozza meg, de az északi régiókban sikeresen tenyésztett.

Leírás

A szőlőbokrok erőteljesek, erős szőlővel, és megkülönböztetik a szignifikáns fagymérők speciális ellenállását. Amur elsőszülöttje a bogyók átlagos emelésének típusaihoz tartozik. Háromcsillapított levelek, kissé összenyomva alulról, a szezon elején vöröses árnyalattal rendelkeznek, ami aztán sűrűvé teszi. A jellemző borvidék kis, sűrű határokat ad, akik szeptember végén készek gyűjteni a betakarítást. Fekete, kis bogyóknak van egy kis kiterjesztett alakja.

Érlelési idő

A középvonali fajta május végén – június elején virágzik, és az első őszi hónap végére eléri a technikai érést és készen áll a tisztításra.

Brozdi

Erős liatoid hajtások, kis kúpos kúpos alakzatok nőnek, amelyek súlya 170-200 gramm.

Bogyók

A szőlő gyümölcsök viszonylag kicsi, ragyogóak, fekete, technikai célok. A bogyók lekerekített, egy kicsit hosszúkás alakúak és kis magokat tartalmaznak.

Íz

A szőlőlé egyszerű az ízérzéshez, de a főtt borok kellemes aromájából állnak, és számos hasznos anyagot tartalmaznak. Az otthoni hibákban lévő vitaminok és antioxidánsok az Amur elsőszülöttéből származnak, hozzájárulnak a vérben lévő koleszterin csökkentéséhez és a vérnyomás normál szintjének fenntartásához. A növények gyümölcsléjében számos szerves sav, köztük citrom, alma és borostyán. Nagy mennyiségű ásványi anyag – vas, kálium, kobalt és kalcium is van.

A friss szőlő és az újrahasznosított gyümölcslé a gyümölcsökből sikeresen alkalmazzák az asztma, a húgyúti traktus betegségeiben, valamint az emésztőrendszerek és az étvágyak rendellenességeiben.

Hozam

Az Amur első kerületének személyes vagy göndörei különböző nagy termékei. A nehéz hajtások sok bezárása van, és a levelek nem kevésbé gazdagok fitoncidokban, és az élelmiszerben is használják.

.T-sejt {kijelző: asztali cella; Függőleges igazítás: középső; Magasság: 100%; margó-balra: 0; Margó jobb: 0; } .T-valign_top {függőleges-igazítás: felső; } .T512____MG {Szélesség: 100%; Max-szélesség: 100%; Magasság: Auto; } .T-név {Font-Family: “Roboto”, Arial, Sans-Serif; betűtípus: 600; Szín: # 000000; } A.T-BTN {kijelző: inline-blokk; Border: Nincs; Háttérszín: # ffd426; Szín: # 222; Szöveges dekoráció: nincs; Padding: 0 30px; Vázlat: Nincs; Min-Magasság: 30px; Vonalmagasság: 30px; Border-RADIUS: 4PX; Betűméret: 14px; } A.T-BTN: Hover {háttérszín: # fc0; Szöveges dekoráció: nincs; Szín: # 000; } .T-cím {betűméret: 22px; Margó alsó: 20px; Betűtípus: merész; } .T-TEXTBLOCK {margó alsó: 20px; } A.T04_title_link {szín: # 000; Szöveges dekoráció: aláhúzás; } A.T04_title_link: Hover {szín: # cf2933; }

Ültetőanyag kiválasztása

A tapasztalatokkal rendelkező kertészek ajánlják az újonnan érkezőket, hogy szedést és palántákat vegyenek azok számára, akik a szőlőből készítették őket, és szakmailag foglalkoznak az ilyen anyagok előállításával.

Cherenci

Értékelheti azt a minőséget, amely kis mennyiségű kérget. Amikor egy bokor növelése az agrotechnológiai szabályok betartásából, a túlélési arány körülbelül 90%, a kiváló minőségű növények gyakorlatilag garantáltak. A szőlő kialakításának minden szakaszában van.

További részletek

Csemeték

Az agrotechnológia szabályainak betartása alatt a túlélési arány körülbelül 100%. A csemetéknek egészségesnek kell lenniük. Figyeljen a biztosítékok, a növekedés és a betegségek egyéb jelei hiányára.

További részletek

A termesztés jellemzői

A megsértésnek köszönhetően a hibrid fajta az Amur elsőszülöttje az újonc kertészek számára alkalmas a szerelmeseinek, mivel nem igényel nagy gondot. A fiatal palánták tökéletesen átszállnak egy transzplantációba, és gyorsan tanulnak egy új helyen. A nagy ellenálló bokor gyorsan növekszik az ESIG nagysebessége miatt. Göndör fajtájával szoros sebességgel fog működni. Csak egy év alatt, Liana akár 2 méter hosszúságig is növekedhet.

Leszállás

A szőlő palánk ültetésére szolgáló kútokat általában 60×60 cm méretűek. A humuszréteget, 200 grammot és tőzeg savanyúságot fektetnek, mivel a növény savas reakcióval rendelkezik egy laza talajt. A dugványok jóak, ha a betakarítás után ülnek le, szeptember végén. Szőlő Az elsőszülött Amur nem ajánlott a fák közelében ültetni. Neki, szüntesse meg és védett az északi széllepényektől. Lehet, hogy a ház vagy a szilárd kerítések déli oldala, valamint a déli lejtők durva terepen.

.T01_col1 {kijelző: inline-blokk; Box-méretezés: Border-Box; Szélesség: 40%; Függőleges igazítás: Top; Padding-Right: 20px; } .T01_col2 {kijelző: inline-blokk; Szélesség: 60%; } .T01_main {Font-Méret: 14px; Szöveghez igazítás: maradt; } .T01_item {kijelző: inline-blokk; Box-méretezés: Border-Box; Szélesség: 50%; Betűméret: 14px; Padding-balra: 20px; Szöveghez igazítás: maradt; Függőleges igazítás: Top; } .T01_item_image, .T01_main_image {magasság: 80px; } .T01_item_image img, .T01_main_imagem img {kijelző: inline-blokk; Magasság: 100%; } .t01_main_title {margó: 10px 0; Betűméret: 16px; Betűtípus: merész; } .T01_item_title {margó: 10px 0; Betűméret: 16px; Betűtípus: merész; } .T01_item A, .T01_main A {szín: # 3d8901; } .T01_main_text, .T01_item_text {szín: # 333; } .T01_item_ather {margó-top: 20px; } .T01_main_btn {margó-top: 15px; } .T01_main_btn a {kijelző: inline-blokk; Border: Nincs; Háttérszín: # ffd426; Szín: # 222; Szöveges dekoráció: nincs; Padding: 0 30px; Vázlat: Nincs; Min-Magasság: 30px; Vonalmagasság: 30px; Border-RADIUS: 4PX; Betűméret: 14px; } .T01_main_btn a: Hover {háttér szín: # fc0; Szöveges dekoráció: nincs; } .T01_btn a {kijelző: inline-blokk; Határ: 1PX Solid # 3D8901; Border-RADIUS: 4PX; Szín: # 3D8901; Padding: 0 30px; Vázlat: Nincs; Min-Magasság: 30px; Vonalmagasság: 30px; Margin-Top: 15px; Szöveges dekoráció: nincs; } .T01_BTN A: Hover {háttérszín: # 3D8901; Szín: #FFF; Szöveges dekoráció: nincs; }

Leszállás

Annak érdekében, hogy 3 évesnél idősebb legyen, a szőlő jelet ad a betakarítást, figyelembe kell venni a tényezők halmazát – a talaj típusától a közeli növényekre.A legjobb idő a legtöbb fajtához – őszi, és a hideg régiókban, augusztusban kezdődik. A csemetéket szeptember végén vagy 1 évtizedenként átruházzák a földre. Az őszi leszállás esetében csak a nevetséges szőlőültetvények alkalmasak, egy fejlett gyökérrendszerrel és 8-10 szemmel.A kezdőknek a tippek segítenek kitalálni az optimális rendszereket a palánták és a dugványok helyére, valamint a folyamat más finomságaira.

További részletek

A talaj típusa

A homok, a fekete föld és agyag talajon termesztett szőlő. A talaj összetételének lehetőségeire az előkészítési folyamat észrevehetően különbözik.

További részletek

Vegetatív csemeték ültetése

Az alapvető szabályok megegyeznek a furcsa és zöldséges palánták esetében. Növényi hívás palánták, amelyeket egy üvegházban kapott.

További részletek

Landing Cherenkov

Dugványok – saját gyökérrendszer nélküli folyamatok. Ősszel mindig gyökerezik. Az eljárás a lombozat után kezdődik.

További részletek

Növények szomszédai

A következő növények kedvezően befolyásolják a szőlőt: Siderats, uborka, eper, hagyma és fokhagyma, rózsák, a fehér káposzta és a zöldek korai fokozatai.

További részletek

Beporzás

Az Amur elsőszülött szőlője az öngyűjtött növényfajokra utal, és nem igényel további pollinátorok kirakodását.

Ritkítás

A növények metszése és a fólia eltávolítása tavasszal előállítja, amikor erős fagyok visszavonulnak, de az ágakban aktívak még nem kezdődtek meg. Hagyja 3 vesét a fiatal hajtásokon, és távolítsa el a száraz, sérült és erősen sűrített területeket. A törzsön lévő nagy részek helyei Kerti Warával kell kezelni.

.T-sejt {kijelző: asztali cella; Függőleges igazítás: középső; Magasság: 100%; margó-balra: 0; Margó jobb: 0; } .T-valign_top {függőleges-igazítás: felső; } .T512____MG {Szélesség: 100%; Max-szélesség: 100%; Magasság: Auto; } .T-név {Font-Family: “Roboto”, Arial, Sans-Serif; betűtípus: 600; Szín: # 000000; } A.T-BTN {kijelző: inline-blokk; Border: Nincs; Háttérszín: # ffd426; Szín: # 222; Szöveges dekoráció: nincs; Padding: 0 30px; Vázlat: Nincs; Min-Magasság: 30px; Vonalmagasság: 30px; Border-RADIUS: 4PX; Betűméret: 14px; } A.T-BTN: Hover {háttérszín: # fc0; Szöveges dekoráció: nincs; Szín: # 000; } .T-cím {betűméret: 22px; Margó alsó: 20px; Betűtípus: merész; } .T-TEXTBLOCK {margó alsó: 20px; } A.T04_title_link {szín: # 000; Szöveges dekoráció: aláhúzás; } A.T04_title_link: Hover {szín: # cf2933; }

Öntözési rendszerek

Hogy a bogyók nagyok és lédús, meg kell szervezni a teljes öntözés és etetés. Minden szabványt kell módosítani az időjárási viszonyokhoz és a folyadék elpárologtatásának mértéke.

Friss írisz

A gyakori öntözést rendszer, a hidratáló ajánlott kéthetente egyszer (azaz havonta kétszer a virágzás alatt, és a megjelenése bogyók), olyannyira, hogy a föld impregnált 50 cm mélyen a növény, hogy a növény nem Váltás a felületre (Dewn) gyökerekre. Ez az összeg csökkenthető, ha a szalma mulching.

További részletek

Ritka lengyel

Ritka öntözési sémával, az érlelési szőlő korának és időpontjának kiválasztásával a táblázatban bemutatott szabványok egy másik cikkben.

További részletek

Fagyállóság és menedékhelyre van szükség

Az Amur fajta növekvő területétől északra, annál jobb a kertészek áttekintése róla. Ez annak köszönhető, hogy a szőlő rosszabb a meleg tél, mint a -40 fokos fagyok. Ugyanakkor nem igényel menedéket, kivéve az első évet, amikor a gyökérrendszer még mindig gyenge.

Betegségek és kártevők

A tavaszi szezon elején a szőlő hasznos lehet a mészoldattal, a réz hozzáadásával. Ez nem csak megvédi a növényt jellemző betegségekből, hanem kalciummal is táplálja a kéregen keresztül. Általában a hibrid ellenáll a kultúra számos közös betegségének.

.T01_col1 {kijelző: inline-blokk; Box-méretezés: Border-Box; Szélesség: 40%; Függőleges igazítás: Top; Padding-Right: 20px; } .T01_col2 {kijelző: inline-blokk; Szélesség: 60%; } .T01_main {Font-Méret: 14px; Szöveghez igazítás: maradt; } .T01_item {kijelző: inline-blokk; Box-méretezés: Border-Box; Szélesség: 50%; Betűméret: 14px; Padding-balra: 20px; Szöveghez igazítás: maradt; Függőleges igazítás: Top; } .T01_item_image, .T01_main_image {magasság: 80px; } .T01_item_image img, .T01_main_imagem img {kijelző: inline-blokk; Magasság: 100%; } .t01_main_title {margó: 10px 0; Betűméret: 16px; Betűtípus: merész; } .T01_item_title {margó: 10px 0; Betűméret: 16px; Betűtípus: merész; } .T01_item A, .T01_main A {szín: # 3d8901; } .T01_main_text, .T01_item_text {szín: # 333; } .T01_item_ather {margó-top: 20px; } .T01_main_btn {margó-top: 15px; } .T01_main_btn a {kijelző: inline-blokk; Border: Nincs; Háttérszín: # ffd426; Szín: # 222; Szöveges dekoráció: nincs; Padding: 0 30px; Vázlat: Nincs; Min-Magasság: 30px; Vonalmagasság: 30px; Border-RADIUS: 4PX; Betűméret: 14px; } .T01_main_btn a: Hover {háttér szín: # fc0; Szöveges dekoráció: nincs; } .T01_btn a {kijelző: inline-blokk; Határ: 1PX Solid # 3D8901; Border-RADIUS: 4PX; Szín: # 3D8901; Padding: 0 30px; Vázlat: Nincs; Min-Magasság: 30px; Vonalmagasság: 30px; Margin-Top: 15px; Szöveges dekoráció: nincs; } .T01_BTN A: Hover {háttérszín: # 3D8901; Szín: #FFF; Szöveges dekoráció: nincs; }

Az összes betegség és kártevők áttekintése

Ha a szőlő bármilyen betegségnek vagy rovarnak van kitéve, akkor mindig tükröződik a megjelenésben. A növény külön részét és az egész kultúrát is szenvedhet.A szőlődegélyek általában a legtöbbet szenvednek a levélgyűjtő parazitáktól.A bogyók károsodása főként a gombás betegségek jelenlétében jelenik meg. A leveleket mindig nagyobb mértékben érinti, sok betegséget azonnal felismerik.

További részletek

> “>

Mildu >> >>

A betegség legfontosabb jellemzője a fehér bolyhos hullám jelenléte a lemezlap alsó részén.

További részletek

> “>

Oidium >>

A betegség tünetei a lemez tetejéről nyögnek – sárga foltok egy hamu-szürke virágzással, még fehéres árnyalattal is.

További részletek

> “>

Szürke gnil >>

A szürke rothadás fő jelei: a barna foltok és szürke plakett lombozat és bogyók megjelenése, barna válások és szürke permetezés előfordulása a szőlőre.

További részletek

> “>

Antraznosis >>

A leveleken barna foltok sötét színű burkolattal. Idővel, mivel az a tény, hogy a szövetek a növény meghalnak, a lyukak megjelennek a leveleken.

További részletek

Tárolás

Az összegyűjtött szőlőcsomagokat általában nem tárolják hosszú ideig, és azonnal feldolgozzák a feldolgozást. Ezek közül vitamin levek vagy kompótot készítenek, azzal a kiegészítéssel, cukor, és megtartja a bor formájában italok, amelyek nagyon hasznosak az egészségre mérsékelt mennyiségben.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: