Furore szőlő

  • Szerzői: Vaselily Ulyanovich
  • Célja: Asztal
  • Bogyó szín: Fekete
  • Íz: Muscata
  • Érési idő (szűrő): Korai
  • Érési idő, napok: 105-110
  • Fagyállóság, ° C: -24
  • Súlycsomó, g: 900-1500
  • A virág típusa: Oboy
  • Könnyed károsodás: Fenntartható

Lásd az összes jellemzőt

FURORE – A rendkívüli szőlőfajtának legmegfelelőbb neve. A bogyókat megkülönbözteti egy feltűnő nagy méret, gazdag táplálékos íz és lédús sűrű hús. És ez nem a hibrid fajta előnyeinek teljes listája, mert felszívta a donor növények legjobb minőségét.

Az eltávolítás története

A Furore fajta viszonylag fiatalnak tekinthető, mivel a XXI. Század elejétől nő. A szőlő hibrid furcsa szerelmeseinek megjelenése a Vasily Ulyanovich Rostov Tenyésztő erőfeszítéseire van szükségük, a helyettes. A szőlő hibrid alakját a Laura fajta (más néven Flora) több mint legjobb fajtájú vegyes pollenének beporzásának köszönhető. Ezen viszont a flóra magas szőlőét eltávolították a keleti csoport donoraiból, és nagy, édes bogyók és a gombás elváltozások ellenállása jellemzi. Az első gyümölcsözés után a szerző megjegyezte az újdonságok rendkívüli minőségét, de egy kis időt vett igénybe, hogy a reprodukcióra alkalmas szőlőanyag palántájából érkezzen be.

Földrajz elosztás

A Furore növekvő minőségének optimális feltételei Dél-régiókban vannak. Bár a középső sávban sikerült gondoskodnia. Az északra található hidegebb területeken is kiigazíthatja. De ott csak gyümölcsöt ad a téli menedékkel. A fajta sikeresen termesztik a Földközi-tenger területén, Közép-Ázsia és Oroszország területén.

Leírás

A Furore nevű asztali fajták szőlője a leginkább nagy gyümölcsökkel az összes analóghoz képest. Sikeresen megszorozódik mindkét dugványokkal és lépésekkel, bármilyen probléma nélkül.

Érlelési idő

Az érés szempontjából ez a szőlő a korai osztályokra vonatkozik. Vegetation Time 105-110 nap. A betakarítás július végén – augusztus eleje.

Brozdi

Hengeres kefe alakja. A különálló klaszter súlya eléri az egyik és fél kilogrammot.

Bogyók

A fajta szőlőjén a bogyók jellemzik, méretben összehasonlítható egy kis csatorna. Minden tömeg körülbelül 25-30 g. A vékony bőrű gyümölcs alakja egy kicsit hosszúkás, a felületen van egy könnyű viasz. Bőrszín sötét lila, szinte fekete. A bogyók húsát, jellegzetes muskátos aroma sűrű, lédús, egy pár maggal.

Íz

Bogyók teljes, telített ízű, súlyos édesség nélkül. Az utóízet szerecsendezetűnek érezhető. Cukornaság – 21-23%, savassággal 5-6 g / l tartományban.

Hozam

Különbözik a magas hozamban, ami inkább a furore hiánya. A bokoron lévő cunka időnként van kötve, mint amennyit képes ellenállni. Egy évszakra 30-40 kg-os szőlőt kapnak átlagosan 1 bokorral. A standard szerint két kefe van kialakítva egy lövésen.

Ültetőanyag kiválasztása

A tapasztalatokkal rendelkező kertészek ajánlják az újonnan érkezőket, hogy szedést és palántákat vegyenek azok számára, akik a szőlőből készítették őket, és szakmailag foglalkoznak az ilyen anyagok előállításával.

Cherenci

Értékelheti azt a minőséget, amely kis mennyiségű kérget. Amikor egy bokor növelése az agrotechnológiai szabályok betartásából, a túlélési arány körülbelül 90%, a kiváló minőségű növények gyakorlatilag garantáltak. A szőlő kialakításának minden szakaszában van.

További részletek

Csemeték

Az agrotechnológia szabályainak betartása alatt a túlélési arány körülbelül 100%. A csemetéknek egészségesnek kell lenniük. Figyeljen a biztosítékok, a növekedés és a betegségek egyéb jelei hiányára.

További részletek

A termesztés jellemzői

A hibrid nemcsak a kiemelkedő méretű bogyók, hanem a megjogossága is vonzó. A szőlőre vonatkozó különleges ellátás nem szükséges, ellenáll a betegségeknek, tolerálja a télt. Általában, amikor a fajta termesztése során meg kell tartani a szőlőre alkalmazott szabványos agrotechnikai feltételeket.

Leszállás

A FURORE hibrid szőlő előnyösen növényi talajok. Az északnyugati régióban szőlőültetvények ültetése előtt a dolomiti lisztet a földbe vezetik. Ez egy szükséges lépés a magnézium növekedési zóna gazdagítására és megakadályozására. Savas csiszolási típusban évente készül. Optimálisan csinálja az őszi időszakban. Egy négyzetre. m leszállása körülbelül 0,5 kg dolomit liszt szükséges.

A szőlő ültetéséhez a napenergiát viseli, nem fújta el. Különböző régiókban a FURORE sajátos módon ülteti. A magas bokrok tervezésekor egy sorra van szükség a 3-4 m lépés követéséhez.

Leszállás

Annak érdekében, hogy 3 évesnél idősebb legyen, a szőlő jelet ad a betakarítást, figyelembe kell venni a tényezők halmazát – a talaj típusától a közeli növényekre.A legjobb idő a legtöbb fajtához – őszi, és a hideg régiókban, augusztusban kezdődik. A csemetéket szeptember végén vagy 1 évtizedenként átruházzák a földre. Az őszi leszállás esetében csak a nevetséges szőlőültetvények alkalmasak, egy fejlett gyökérrendszerrel és 8-10 szemmel.A kezdőknek a tippek segítenek kitalálni az optimális rendszereket a palánták és a dugványok helyére, valamint a folyamat más finomságaira.

További részletek

A talaj típusa

A homok, a fekete föld és agyag talajon termesztett szőlő. A talaj összetételének lehetőségeire az előkészítési folyamat észrevehetően különbözik.

További részletek

Vegetatív csemeték ültetése

Az alapvető szabályok megegyeznek a furcsa és zöldséges palánták esetében. Növényi hívás palánták, amelyeket egy üvegházban kapott.

További részletek

Landing Cherenkov

Dugványok – saját gyökérrendszer nélküli folyamatok. Ősszel mindig gyökerezik. Az eljárás a lombozat után kezdődik.

További részletek

Növények szomszédai

A következő növények kedvezően befolyásolják a szőlőt: Siderats, uborka, eper, hagyma és fokhagyma, rózsák, a fehér káposzta és a zöldek korai fokozatai.

További részletek

Beporzás

Számos forrás jelzi a sólyom virágok vintage truar jelenlétét. De a kertészek egyre osztályban vannak döntve, hogy az a tény, hogy milyen típusú a virágzás funkcionális és női.

Ritkítás

Magas hibrid szükséges évente expozíció. Ez az eljárás kívánatos az esés elvégzéséhez, a menedékház alatti szőlőterületek előtt. Egy szőlő levelek 6 és 8 vese között. Általában körülbelül 40 darab van a bokoron. A szőlő csökkentése segíti a magabiztos nagyvonalú betakarítást. És azt is, hogy fontos, hogy készítsen a jegyrendszer, különben a bontást a szőlő és a őrlése a borítókat a rengeteg nagy bogyók.

Locsolás

A fajta szőlő káros öntözés. Gyakran csak a leszállás után öntözött, és a felnőtt szőlő csak a talaj sírok. Az öntözés leáll az érés idején, hogy elkerülje a gyümölcsök repedését. Összességében, forró és száraz nyár után egy szőlő készen áll a télre, az ivás gyökerei nedvességre.

Öntözési rendszerek

Hogy a bogyók nagyok és lédús, meg kell szervezni a teljes öntözés és etetés. Minden szabványt kell módosítani az időjárási viszonyokhoz és a folyadék elpárologtatásának mértéke.

Friss írisz

A gyakori öntözést rendszer, a hidratáló ajánlott kéthetente egyszer (azaz havonta kétszer a virágzás alatt, és a megjelenése bogyók), olyannyira, hogy a föld impregnált 50 cm mélyen a növény, hogy a növény nem Váltás a felületre (Dewn) gyökerekre. Ez az összeg csökkenthető, ha a szalma mulching.

További részletek

Ritka lengyel

Ritka öntözési sémával, az érlelési szőlő korának és időpontjának kiválasztásával a táblázatban bemutatott szabványok egy másik cikkben.

További részletek

Alárendelt

A rugó érkezésével a szőlő nitrogénre van szükség, a virágzási időszak alatt, és a betakarítás után káliummal és foszforral kell kezelni. Szerves műtrágyák, trágya és hamu alkalmazását alkalmazhat. Ha nem lehet használni a lehetőséget, az ásványi műtrágyák alkalmasak: szuperfoszfát, karbonád és kálium-szulfát. A műtrágyák az ajánlásokban előírt összegben vannak, az utasítások szerint.

Fagyállóság és menedékhelyre van szükség

A Furore bokrok folyamatosan hordozzák a hőmérsékletet -25 ° C-ra, ami nagyon fontos az asztali változatossághoz. Menedék nélkül a szőlő behatol a déli régiókba és a közepes szalag éghajlati viszonyaiban. A központi csíkban nem szabad hároméves bokrot lefedni. Más esetekben a szőlőt védeni kell a fagytól. A fagyok északi részén, még a felnőtt szőlő is.

Betegségek és kártevők

Fokozatú FURORE ellenáll a vírusoknak és a gombás jellegű betegségeknek. Ritka esetekben csodálkozik a mildia, a kínzó harmat és a szürke rothadás. De garantálni a bokrok védelmét a betegségekből, ajánlott profilaktikus kezelések igénybevétele.

Érdemes elvárni a legnagyobb veszélyt az OS és a madarak, csepp az édes gyümölcsökért.

Az összes betegség és kártevők áttekintése

Ha a szőlő bármilyen betegségnek vagy rovarnak van kitéve, akkor mindig tükröződik a megjelenésben. A növény külön részét és az egész kultúrát is szenvedhet.A szőlődegélyek általában a legtöbbet szenvednek a levélgyűjtő parazitáktól.A bogyók károsodása főként a gombás betegségek jelenlétében jelenik meg. A leveleket mindig nagyobb mértékben érinti, sok betegséget azonnal felismerik.

További részletek

> “>

Mildu >> >>

A betegség legfontosabb jellemzője a fehér bolyhos hullám jelenléte a lemezlap alsó részén.

További részletek

> “>

Oidium >>

A betegség tünetei a lemez tetejéről nyögnek – sárga foltok egy hamu-szürke virágzással, még fehéres árnyalattal is.

További részletek

> “>

Szürke gnil >>

A szürke rothadás fő jelei: a barna foltok és szürke plakett lombozat és bogyók megjelenése, barna válások és szürke permetezés előfordulása a szőlőre.

További részletek

> “>

Antraznosis >>

A leveleken barna foltok sötét színű burkolattal. Idővel, mivel az a tény, hogy a szövetek a növény meghalnak, a lyukak megjelennek a leveleken.

További részletek

Tárolás

A bogyók érlésének befejezése után a terményt két héten belül kell összegyűjteni. Ebben az időszakban a betakarítást a kereskedelmi űrlapon megőrzik, és nem skisnet. Az érett csokrok a sötétben és a hűvösségben vannak tárolva, 2-3 hónapig jó szellőzéssel.

Értékelések áttekintése

Mint a legtöbb hibrid forma, a Furore fokozatú elnyelte a kiválasztott anyag kiválasztott tulajdonságait. Íze és aromája szereti az embereket, és ezért teljes mértékben megfelel az igényeiknek. A bogyók héja rendben van, és szinte soha nem érezte, ha eszik. Ez az édes minőségű glükózt telített, így nem alkalmas azok számára, akik diagnosztizálják a cukorbetegséget.

A besorolási fokozat különböző éghajlati viszonyokban érzi magát.

A csokrokban lévő bogyók tökéletesen megmaradtak a hosszú távú szállítás során, valójában anélkül, hogy elveszítenék a termék jellemzőit.

A gyümölcsök konvergenciájából elkezd repedni. A cukorpép illatában, így néha bizonyos problémák merülnek fel ezekkel a rovarokkal.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: