Korai paradicsom 83

  • Szerzői: Karbinskaya E.N., N. Nonsense.N.
  • A feltételezések éve: 2015
  • Kategória: Rendezés
  • A növekedés típusa: Determinánsok
  • Célja: Friss használat
  • Érlelési idő: Korai
  • Az érlelés időzítése, napok: 95-110
  • Növekvő feltételek: Nyílt talajra, filmgyógyházakhoz
  • Szállítási képesség: Igen
  • Bush méret: Éjszakai minőségű

Lásd az összes jellemzőt

A 83-as év elején a növekedés korai termésnek tekinthető. Ellenáll az alapvető betegségekhez. Kitűnő íze van. Frissítés, gyümölcslevek beszerzése. Alkalmas az ország területének növelésére és az ipari termesztésre.

Az eltávolítás története

E. által létrehozott. N. Karbinskaya, N. N. Stagnaya alapján Moldovan Kutatóintézet 1983-ban. 2015-ben az orosz állami nyilvántartásba lépett.

A fajták leírása

Alacsony sebességű bokrok eléri a 40-60 cm magasságot, szár közepes minőségű közepes gazdag. A közepes fényes zöld levelek. Gyökérrendszer erős, jól elágazó. A növekvő bokor típusa determináns. Alkalmas a nyitott talaj és a film üvegházakhoz, a nyitott talajban 40 cm magassága eléri.

A közbenső típusa virágzatát képezi, 2-3 kefék jelennek meg a fő száron, a többiek a lépcsőn vannak kötve. A felesleges oldalsó hajtásoknak el kell távolítani, az alsó lépésekre az 1. virágkefével, a lombozat része is eltávolítva. A kultúrát tengerparti és meggondolatlan módon lehet termeszteni (csak a meleg éghajlatú régiókban). Jól reagál az etetésre és az öntözésre. Ez egy termikus szerelmes fajta.

A gyümölcs fő tulajdonságai

Magzati forma kerekített vagy szapoly, oszlopokkal, 85-100 g tömegű. Piros színezés. A lédús, sima cellulóz, nem hajlamos a repedésre. Vetőmag kamerák kis. Jól szállított és tárolt. Alacsony kalóriaterméknek tekintik.

Kóstolási jellemzők

Klasszikus paradicsom íz: savanyú édes, kellemes.

Érés és gyümölcsözés

Korai fajta, miután a betakarítás hajtása után 95-110 napon belül érkezik. Jellemző különbség – A paradicsom egész kefével alszik. Minden növényen 4-5 ecset marad, ami először jelent meg, mindegyik 6-8 gyümölcs.

Hozam

Eltérő a gyorssággal. Június végén a déli régiókban paradicsomot gyűjthetsz a déli régiókban – augusztusban. A hozamot jó és stabil jellemzi. Átlagosan egy növényből körülbelül 6 kg-os eltávolításra kerül.

A palántákra való leszállás és a földre való leszállás időpontja

A magokat 50-60 napig ültetik el a paradicsom átadását megelőzően a kertre: kb. Március közepén – április elején. A különleges fűtésű üvegházak februárban ültethetők.

A magokat 2 cm-es intervallummal ellátott sorokba helyezzük egy kissé tömörített talajon, egy tőzegből 1 cm-es réteg alatt, meleg vízzel öntözik a szórópisztolyból. Optimális vetőmag csírázási hőmérséklet 23-25 ​​fok. A különálló edényekbe transzplantált, ha 1-2 igazi levelek jelennek meg, vagy 10 cm-es időközönként. Öntözött puha kis meleg víz. Ha a levelek kezdődnek ing, akkor ajánlott táplálja a műtrágyákat, amely nitrogént tartalmaz: karbamid, ammónium-nitrát, netture shettles.

A déli éghajlat alatt a palántákat május elején ültetik ültetik a középső sávban – a május második évtizedének végén, az uralokban – június első évtized végén. Az üvegházba kerülhet egy héttel korábban.

Az ültetés előtt meg kell rendelni a palántákat: az éjszakai hőmérséklet fokozatosan 12-14 fokra csökken. Több mint két héttel a leszállási dobozok előtt, elviselik az Air első fél órát, fokozatosan növelve a tartózkodás időpontját 1 napig.

Ültetett kultúra a földön, amikor a talaj 10-15 fokig emelkedik 12 cm mélységben. A fiatal növények növekedésének és gyorsabb gyökerezésének ösztönzése érdekében a Ginochka-t a “biostim” fitohormonokkal kezeljük. Minden lyukat személyek és fa hamu, 1 óra. L szuperfoszfát és 1 óra. L szulfát kálium. A kiszállást követően védik a nap közvetlen sugarai ellen, és az éjszakai hűtésről nyitott ágyakra süllyedtek. Még a levegőhőmérséklet rövid csökkenése akár 5 fokig is részletezi a paradicsomot.

Az otthoni növekvő palánták fő szakaszai

Korai paradicsom 83

Magvak előkészítése

Alapvető előkészítési módszerek: felmelegedés, fertőtlenítés, áztatás növekedési stimulánsokban, buborékolás, keményedés, csírázás. Ezek a technikusok különböző eredményekre irányulnak, és más célúak.

További részletek

Korai paradicsom 83

A magok áztatása

A szakértők szerint az előzetes áztatás 30% -kal növelheti a hozamokat. Az áztatás időtartamát a használt oldat és a magok minőségétől függően határozzák meg.

További részletek

Korai paradicsom 83

Milyen talajt választhat a palántákhoz

A paradicsommag ház ültetéséhez szükséges földet nem szabad a kertből venni. A paradicsomellel kapcsolatos talajnak jó lélegzetességgel kell rendelkeznie, biztosítsa a szükséges páratartalom szintjét, és a pH-savas szintnek körülbelül 6,5 egységnek kell lennie.

További részletek

Ültetési rendszer

Helyezzen 4-5 bokrot 1 kV-ra. A mérőt egy ellenőrző sorrendben ültetik 30×40 cm vagy 40×40 cm távolságban. Vetőmag, az oldalra, az északi tetejére, így a gyökérrendszer gyorsabban fejlődik, és a növények néhány nap múlva emelkednek. A talaj arra a helyre öntött, ahol az alsó levelek a száron találhatók.

Növekvő és gondoskodás

A fokozat szinte nem igényel gondot, nem tolerálja a levegőt és a talajkonvergenciát. Mérsékelt és hideg éghajlaton, javasoljuk, hogy nagy meleg ágyakból álljon, amelyek több földterületből és szerves keverékből állnak. Víz meleg vízzel reggel vagy este. Minden bokor alatt körülbelül 2 liter víz. A csepp öntözést szervezheti. A talajt az öntözés után kell lazítani, távolítsa el a gyomokat, győződjön meg róla, hogy károsítja. A mulch fűrészpor, humusz, száraz levelek.

Feed körülbelül 3-szor a növekvő szezonban. A nitrogén takarmányok óvatosan járnak, hogy leszállása vagy az első etetés. Az első alkalommal a szerves műtrágyák 2 héttel a leszállás után táplálják. Aztán még két alkalommal: a virágzás és a tombok bonyolult ásványi műtrágyák alatt. A tápanyagok hiánya miatt a levelek elkezdődhetnek.

Korai paradicsom 83

Hogyan és mint takarmány paradicsom?

A növekedés minden szakaszában különböző nyomelemek szükségesek. Minden műtrágya két csoportra osztható: ásványi és szerves. A népi jogorvoslatokat gyakran használják: jód, élesztő, madár alom, tojáshéj.

Fontos, hogy megfeleljen a normának és az etetési időszaknak. Ez vonatkozik a népi jogorvoslatokra és a szerves műtrágyákra is.

További részletek

Korai paradicsom 83ÉlesztőKorai paradicsom 83BórsavKorai paradicsom 83JódKorai paradicsom 83HamuKorai paradicsom 83Kalcium-selitraKorai paradicsom 83bukkinsavKorai paradicsom 83TejszérumKorai paradicsom 83Hidrogén-peroxidKorai paradicsom 83Csirke alomKorai paradicsom 83SzódaKorai paradicsom 83CsalánKorai paradicsom 83Molyhos ökörfarkkóró

Ellenállás a betegségekkel és kártevőkkel szemben

A fajta általában a fitoofluorózis és más gombás betegségek előtt termel. Jó mentességet mutat a dohánymozaik vírus, egy fomóz, megdöbbentő. A Medveda és a Fehérfehérvérek megtámadják őt, a megelőző permetezés ajánlott más rovarok elleni védelemhez, petrezselymet vagy bársony.

A betegségek és kártevők feldolgozása és megelőzése

Korai paradicsom 83

Betegségek és kártevők paradicsom az üvegházban

A paradicsom termesztése során az üvegházban gyakran betegségek vannak a hőmérséklet-rendszer megsértése és a túlzott páratartalom miatt. A leggyakoribb betegségek gombás (fitoofluoris, coloriosis, rothadás).

További részletek

Korai paradicsom 83

Betegségek és kártevők a paradicsom nyitott talajban

A nyílt területeken a paradicsomok elleni küzdelem és kártevők meglehetősen összetettek. Ez annak köszönhető, hogy a reszelt különböző kórokozóknak és kártevő rovaroknak kell kitéve.

További részletek

Korai paradicsom 83PhytofluoroKorai paradicsom 83Puffadt harmatKorai paradicsom 83CsúcsKorai paradicsom 83ClapporiosKorai paradicsom 83Szürke gnilKorai paradicsom 83Dohánymozaik vírus

Ellenállás a kedvezőtlen időjárási viszonyokhoz

A kedvezőtlen időjárási körülmények között a gyümölcsök még menedék nélkül vannak kötve. Alacsony hőmérséklet, szabálytalan öntözés és a világítás hiánya felfüggesztheti a növény növekedését és késleltetheti a gyümölcsöt.

Régiók növekvő

Oroszország déli régióiban, Moldova, Kazahsztánban, az Észak-Kaukázus területén, a kultúrát nyílt földön ültetik. A középső sávban, az urálokban és más mérsékelt éghajlatú régiókban, javasoljuk az üvegházakban vagy az üvegházakban.

Értékelések áttekintése

Néhány dachensi esetében kellemes ízű kóstolás, amely szinte nem igényel vágást és ellenáll a betegségeknek, mások nem szeretik túlságosan vizességet a paradicsom konzisztenciájához, feszített koronát és rossz gyümölcsöt.

A melegségben a déli jó betakarítást ad, a gyümölcsök még az abnormális hő körülményeiben is vannak kötve. A kertészek megjegyzik, hogy a többi fajtához képest kellemes meglepetéssé vált.

A hideg régiókban, különösen az Omsk régióban, a paradicsom nem mutatta magát menedék nélkül, és a termés egy kicsit hozott. Figyelembe véve ezeket a véleményeket, lehetséges, hogy ezt a következtetést lehessen tenni: a 83 elején tolerálja a hőt, mint a hűtés, a nyitott ágyak hideg területén nem mutathatja pozitív tulajdonságait.

Kamat cikk
( Még nincs értékelés )
Ossza meg barátaival
123
Megjegyzés hozzáadása