Körte csendes don

  • Szerzői: DE.M. Ulyanishchev, (Rossoshanskaya Zonal tapasztalt kertészkedés)
  • Megjelentek: Rosshanskaya gyönyörű x ​​márvány
  • A feltételezések éve: 2004
  • A magzat tömege, g: 270, maximum 350
  • Az érés időzítése: Ősz
  • A gyümölcs eltávolításának időtartama: Szeptember elején
  • Célja: Legutóbbi formában, kompatibilis a kompozensek
  • A növekedés típusa: Központi Chernozem régió
  • Hozam: Magas
  • Szállítási képesség: Magas

Lásd az összes jellemzőt

Körte csendes don szinte tökéletesség. Fajta az esztétének, álom rendezés. Körte nagyon kevés hiányosságai és a fényes előnyök, megkülönböztetik őt számos másból.

Az eltávolítás története

A fajta eltávolították a kertészkedés Rossoshan kísérleti állomásán. A kennel a leginkább finom almafák, körte, lefolyó, kajszibarack, cseresznye és egyéb gyümölcstermesztés. A fajták szülei – Rossoshanskaya szép és márvány. Mindkét fajta ugyanazon az állomáson született, sok érdekes tulajdonsággal rendelkezett, de az agyuk sok tulajdonsággal meghaladja őket. A körte Silent Don 2004-ben az orosz állami nyilvántartásba került.

A fajták leírása

Magasságfa, akár 3 m magas, enyhén wooch korona. Croes vastag – átlag. Csontváz ágak – ferde-függőleges, hajtások – egyenes. Közepes méretű lombozat, sötétzöld, fényes, közepes hosszúságú vágókon és vastagságú vágókon. Szürke kéreg, fiatal gallyak – szürke barna. Barna vesék, ugrálás. Középméretű virágok, fehér, zárt szirmokkal, umbifted nagy kefékben gyűjtöttek, 8 db.

Gyümölcs jellemző

A gyümölcsök szélesek, lekerekítettek, nagyon nagy, átlagosan 270 g, különálló 350 g. A keretek nem hosszú, de vastagok és erősek. A körte színe a fogyasztói érettség színpadán – zöld-sárga, mintha egy fényes bíborvörös kefe lenne. A blush nagy, elfoglalhatja a magzat felét és több. Zöld vagy narancssárga-sárga szubkután pontok, számos, jól látható. Pillangó, szelíd, krémes fehér. Erős bőr. A körte tökéletesen hazudik, magas termékminőséggel rendelkeznek: sima, kalibrált, szép. A legmagasabb – 5 pont megjelenésének értékelése.

Ízi tulajdonságok

Íze édes, savanyúsággal és egy kis tartóssággal. A kóstolás értékelése nagyon magas – 4,8 pont. A körte nagyszerű formában, de feldolgozásra is alkalmas: kompotálások, gyümölcslevek, lekvár, lekvár, kandírozott, dzsemek, gyümölcs válogatott. Szárított formájú, borok gyártására használható.

Érés és gyümölcsözés

Az őszi fajta, a gyümölcsök készen állnak számomra szeptember 1-től szeptember 15-ig, akkor elérik a fogyasztói érettséget szeptembertől novemberig. A gyümölcsök nem jelennek meg, miután az eltávolítás 2,5-5 hónapos fekvésű.

Hozam

A hozam nagyon magas – 418 c / ha, legfeljebb 70 vödör 1 fa évente. A spearness normális az őszi fajtákhoz Körte – A Saplot az oltás óta az 5-6. Év alapján fronen lesz.

Régiók növekvő

A központi fekete földterületen a csendes don. A téli keménység a fajta jó, az aszályok elégsága is jó, de csak más zónákkal összehasonlítva. A fokozatú szülők például a márványt, a központi régióban termesztheték, és Rossoshan gyönyörűje csak a központi fekete földterület déli részén található. A kereszteződésük eredménye a köztesnek bizonyult. A csendes don fajta nem állítja meg a moszkvai régió fagyát, de gyakorlatilag nem engedi el Tambov, Lipetsk vagy Kursk régióban.

Öntartam és a pollinátorok szükségessége

Az önállóan látható, szomszéda nélkül, nincs gyümölcs. A legjobb fajták a szomszédok közelében: Marble, Desszert Rossoshanskaya. De más fajták ugyanolyan termékenységi kifejezéssel rendelkeznek.

Leszállás

A körte nem különbözik a többi fajtából származó leszállás. Elég kompakt, de a fák között nem kevesebb, mint 4-5 méter, a számítással, hogy az egyik növény talajterülete legalább 16 kV volt. M. Csak ebben az esetben számíthat a maximális hozamokra.

A körte ültetésére szolgáló telek legyen világos, széltelen, alacsony talajvízzel. Alacsony, vizes élőhelyek, nyers helyek jobb megszüntetése azonnal. 3 hónappal a leszállás előtt, 70 cm mélységű oszlopok ültetése, 1 m széles. Több vödröt öntik az alján, 1 csésze szuperfoszfát, 1 csésze hamu, laza. A beszállás előtt a táplálkozási terület dombja öntött, a palánta gyökerei sprawling, a földet öntik, ugyanakkor enyhén megrázza a földet. A talaj jól benyújtott. Leszállás után alaposan öntözik, a gördülő kör fel van szerelve.

Növekvő és gondoskodás

Az első 5 évben a körte alakítása. Akkor megfiatalító és egészségügyi vágás szükséges. Grade Slaserving, nem túl aktív jövőbeli formációval. Ha a növény a 3-4. évben virágzik, az összes virág jobban vágja le, hogy a fa növekedjen.

A körte jól tolerálja az aszályt, és nem hajlandó füstölni a gyümölcsökkel, de a legjobb növények érdekében jobb, ha rendszeres és bőséges öntözést biztosít egy fával – a felnőtt gyümölcsöző fák számára legalább 4 évenként. Fiatal Rapties 5 alkalommal öntözött 1 alkalommal, majd – 1 alkalommal 2 hét alatt, minden évben növeli az öntözés közötti hiányosságokat. A forgalmas kertészek jó segítsége lesz a talaj vagy a vetős lengyel gyógynövények mulchingje. A második módszer jó, mint a talaj gazdagításának módszere, de alkalmas egy meglehetősen nedves éghajlatra.

Az utolsó ellenállás a fajta kivételes, de a septoria és a körte veszélyes neki.

A gombás és bakteriális betegségek megelőzésére a “fitosporin” -t használhatja.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: