Körte Elena

 • Szerzői: Ns.G. Karatyan, Armenian Kutatóintézet
 • Megjelentek: Erdei szépség X Bere Winter Michurina
 • A magzat tömege, g: 150-200
 • Az érés időzítése: Rannesey
 • A gyümölcs eltávolításának időtartama: szeptember végén
 • Célja: Univerzális
 • A növekedés típusa: Diszkrét
 • Hozam: Közepes
 • Szállítási képesség: Jó
 • Magasság, M: legfeljebb 3 m

Lásd az összes jellemzőt

Elena-t bonyolult éghajlati viszonyok termesztésére hozták létre. Ennek eredményeként könnyen képes jelentős hőmérsékleti ingadozásokat hordozni. Különösen a kertészek és a fogyasztók a későbbi virágzás és a kiváló íztermékek számára értékelik.

Az eltávolítás története

A téli körte története több mint fél évszázaddal ezelőtt kezdődött, amikor Örményországban (kutatóintézetek) a munkavállalók egy csoportja a. G. Karatan sikerült átkelni az erdei szépség és a Bark Winter Michurina. Az állami piacon ez az egyetemes kultúra 1990-ben áll.

A fajták leírása

Kulturális kompakt méretű kultúra, ritkán emelkedik 3 méterre. Az illetékes berendezéssel kompressziós konfigurációval kap, amely lehetővé teszi, hogy kis területeken növekedjen.

A tapasztalt kertészek megjegyzik, hogy nincs hajlamos a hajtások és a pörkölési folyamatok túlzott kialakulására. A száron és a fő ágak színének színe szürke-barnás, a felületi érdesség érezhető. Megnyugtatóak ritkán, átlagosan vastagság. Fiatal ágak kap világos cseresznye árnyalatú, de a nő egy barna színű szerzett. Kéreg az ágakra fényes, nincs bemenet.

Közép-uralkodó hajtások. Nagy levelek, fényes zöld árnyalatok, fényes, ellipszis alakú konfigurációval, finelyazed. A kultúra intenzíven virágzik, fehér közepes méretű virágokat képez. Az érlelés gyümölcse szinkronban történik. A növekvő gyümölcsök hajlamosak. Elena sikeresen fejlődik a könnyű és tápanyag talajon, öngyilkolt.

A kultúra előnyeiből megjegyezzük:

 • tömörség;

 • szerényen, amikor elhagyja;

 • Kiváló adaptációs kapacitás a hőmérsékleti ingadozásokhoz;

 • Később virágzó;

 • nagyfokú hűtőszekrény;

 • A körte csodálatos íze;

 • Jó szintű fókuszpont és kocsi, amelynek időben körte van;

 • Gyönyörű immunvédelem betegségek ellen.

Minuszok:

 • az alacsony hőmérsékleten és a nedvességhiány ellenállásának átlagos szintje;

 • Körte és árucikk elvesztése.

Gyümölcs jellemző

Körte közepes és nagy méretű (150-200 g), kúp alakú és rövid károsodott konfiguráció, széles alján. A bőrük enyhe, szelíd, zöldes-sárga árnyalatok, vöröses blush. A fogyasztói lejárati fázisban a gyümölcsszínt sárgare fejezzük ki. Az öregedés során intenzív sárgavé válnak a kerék fényes rózsaszín árnyalatokkal, jól látható szürkés szubkután pontokkal és narancssárga foltokkal.

Krém árnyalatok gyümölcskonzisztencia, sűrű, lédús, enyhén olajos, finom szemcsés, olvadó. Rövid fagyasztott, megvastagodott, ívelt. A körte tárolási időtartama – akár 4 hónapig.

Az alkalmazhatóság alatt – a gyümölcsöket friss állapotban használják, és az újrahasznosítás, a szárítás és a felvétel nem vonatkozik.

Ízi tulajdonságok

A körte ízlése szerint az édességek nem kiemelkedve, az eredeti és könnyű megjegyzések a savanyúság. Adjon kellemes fűszeres aromát. Kóstoló pontszám a pontokban – 4.8.

Érés és gyümölcsözés

Az érési idő tekintetében a kultúra korai. A cserélhető idő szeptember végén származik. A fogyasztói érettség mértéke januárig tart. A gyümölcsüzem a leszállás óta 5-7 évig kezdődik.

Hozam

A hozam szintje átlagos – körülbelül 40 kg 1 faluban.

Régiók növekvő

Oroszország minden régiójában termeszthető.

Öntartam és a pollinátorok szükségessége

A kultúra szamopidális, öngyilkos.

Leszállás

A déli szélességekben az Elena ültetése tavasszal jobb. Közepes szélességekben a legjobb leszállási arány lesz az időszak szeptember-október. Hűtés előtt a fa van ideje a gyökérre.

A kultúra esetében jól megvilágított szakaszokat kell kiválasztani, előnyösen a hűvös szél és a vázlatok menedékhelyeivel.

A kultúra gyökereik félnek a nedvesítéstől, így a palánták leszállása emelkedett helyeken áll. A talajvíz szintje nem lehet kevesebb, mint 4 m a talaj szélétől.

Az ülőnyílásokat a tervezett leszállási idő előtt 3-4 hétre készítik el. A kutak 50-70 cm mélység és átmérőjűek. További események sorrendje.

 1. A kutak alja a 10-15 cm-es réteget a törmelék, morzsolák vagy törött téglák segítségével távolítja el.

 2. A kimeneti talaj komposzt vagy humuszkompozíció működik. A homok vagy tőzeg hozzáadásával hígított talaj. Clay-kiegészítők alkotják a földgömböt és a homokos talajokat. Kívánatos, hogy kálium-foszfor-összetevők és fa hamu.

 3. Wells feltölti a tápanyagot 20-30 cm-re. Egy ilyen állapotban bizonyos ideig fenntartják őket – a talajnak rendeznie kell. A szárazság alatt a kirakodás előtt a kútok karjait időszakosan öntözik.

 4. Mielőtt leesne, a falu gondosan megvizsgálja, vágja a kemény gyökereket. Merítse a gyökereket egy vödörben agyag keverékkel, vagy vízben 10-12 órán át áztatjuk.

A fosszék azonnali leszállásához a termékeny összetételű dombok készülnek. A csemeték erősítik őket, hogy a platform a talajszint felett 3-5 cm-en található. Az erdőknek egyenesen kell lenniük, majd kiegészítik a talajban a yams-t.

A kiszállást követően a palánták palántái gazdagon öntöznek. Javasoljuk, hogy a kerületben előbb ducklings. Tőzeggel vagy fűrészporral.

Növekvő és gondoskodás

Az öregedés kultúrájának nagyméretű gyümölcsei bőséges táplálkozási adagolókra van szükségük. És a gyümölcsökbe belépő fiatalok számára a megfelelő időben történő öntözés.

A kultúra gondozása, meg kell ragaszkodnia számos szabályhoz.

 1. Először az Elena 5 éves növekedésének kezdete az őszi vágást igényli, a következő években, vágás és egészségügyi. Ez utóbbit általában évente kétszer végzik – a növényzet kezdete előtt és a Frukció végén.

 2. A növekedés 4. évétől kezdődően, tavasszal és ősszel, organika által. A nyári felhasználás a foszfor- és potash adalékanyagokat tartalmazza.

 3. A közel korrozív hely szisztematikus lombkorona és lazítás.

 4. A fák kezdete előtt a fák gazdagon öntözöttek, a talaj komposztot táplál. A gyökér középső szélességein célszerű lezárni a vastag tőzeg vagy fűrészelő réteg bezárását. A fiatalok asztali részeit burlap vagy agrovolok borítja.

Ellenállás a betegségekkel és kártevőkkel szemben

A növekvő kultúra hosszú története és gyakorlata meghaladja a betegségekkel kapcsolatos megbízható immunpotenciálját. Mindazonáltal a fák csodálkozhatnak a gombás eredetű betegségekkel a hideg és a nyers nyári időszakban. Veszélyesek a paszta és a gyümölcs rotok támadása. Ezért a fák fungicid kereskedelem feldolgozása a fókuszban, a virágzás végén és az őszén helyénvaló.

Elena ritka, de a Tly támadásait végezték, amellyel küzdenek a vegyi termékek felhasználásával. Az ilyen feldolgozást jobban elvégzik a forrás és a kora tavasz végén.

A talaj-éghajlati viszonyok stabilitása

A kultúrában lévő fagyállóság mértéke átlagos szinten van. De az illetékes távon, meg lehet szüntetni és közepes szélességi, ahol a hideg gyakori, hogy mínusz 25-30 Celsius fok.

A kultúrát nem lehet teljes mértékben felhordani a szárazság ellenállónak, de a nedvesség 10-20 napos nedvességének hiánya nem a problémamegénység miatt, még a gyümölcsök öregedése során is. Negatív a fák gyökerére reagál a jelentős túlfeszültségre.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: