Malina lánya Hercules

 • Javítás: Igen
 • Bogyó szín: Sötét vörös
 • Íz: Édes a savanyúsággal
 • Súly bogyó, g: 8-10
 • Hozam: 4-5 kg ​​bokorral
 • Fagyállóság, ° C / téli keménység: Téli Hardy
 • Célja: Fogyasztás friss formában, bármilyen feldolgozáshoz, fagyasztáshoz
 • Gyümölcstermelés időszak: augusztusról októberig
 • Vérzik: Igen
 • Ritkítás: Őszi vágás a gyökér alatt

Lásd az összes jellemzőt

Oroszországban Malina a kedvenc bogyóknak számít. Különösen széles körben használt málna lekvár télen a hidegben. A leghasznosabb a hasznos nyomkövetési elemekben és vitaminokban gazdag gyümölcsök használatához. Ezek közül néhány málna bogyós gyümölcsök Hercules.

A fajták leírása

Hercules lánya – egy kiválasztási újdonság, amely felszívta a szülői minőségű hercules összes legjobb tulajdonságát. A szülőtől eltérően sok betegség és kártevő, fagyállóság, nagyobb gyümölcsökkel rendelkeznek, és nagy hozamokat adnak.

Az érés időzítése

Középső réteg. Hosszú ideig tartó, augusztus és október között. A déli régiókban a betakarítási időszak a fagyok kezdete előtt nyúlik.

Hozam

Nagy hozamú diploma. Egy bokorból 4-5 kg-ot gyűjthetsz. A javításnak köszönhetően több hozamot gyűjtenek a szezonra. A bogyók jól fekszenek, a hosszú távú szállítás nem áramlik, és ne veszítse el az űrlapot. Alkalmas friss és feldolgozott.

Bogyók és ízük

A gyümölcsök nagyon nagyok, szokatlan hosszúkás hülye alakúak. Az egyik bogyó 8-10 g-os súlyban érhető el, és ennek ellenére és 20 g. Íze édes savval, súlyos aromával. Hús finom, lédús, sűrű. Érett gyümölcsök gyönyörű sötétvörös.

A termesztés jellemzői

Hercules lánya, annak ellenére, hogy előnyei, meglehetősen igényes kultúra. Szükséges folyamatosan figyelemmel kísérni a talaj nedvességtartalmát, az etetés, a vágás, a lazítás és a talajmítás.

A növekedés során a beállítási módszert használják. A bokrok átlagosak, elérhetők 2 m magasságban, hajlamosak az elágazásra. Minden évben egy ágon 2-5 folyamatot alakítanak ki. Erősek, egyenesek, tüskékkel vannak borítva.

A jobb növekedés és hozamok, a bokrok megfogalmazva, így 6-8 hajtás. Régi szárakat eltávolítanak, hagyják csak a jelenlegi és tavaly. A metszést reggel vagy este végezzük, mielőtt az eljárás nem kifejezetten víz. A szeleteket ajánlott a kerti borok kezelésére a fertőtlenítéshez.

A csapadék és az öntözés után a talaj a bokrok laza. Ilyen manipuláció lehetővé teszi, hogy javítsa a légi cserét a gyökerekben, és csökkentse a nedvesség valószínűségét a talajban.

A mulching évente történik. Ez lehetővé teszi a gyökerek védelmét a fagyokból, csökkenti a gyomnövények termesztését, további műtrágyaként működik.

A fajta szükségszerűen télen készül. A hajtásokat eltávolítjuk a támaszok és flex, lefektetett olyan magas, mint lehetséges talajtakaró réteg és borítja agrofiber. Ha a tél hó, akkor elaludhatsz hóval.

Hely és talajelőkészítés kiválasztása

Plot Válassza ki a leginkább napos, védve a vázlatokat. A jó növekedéshez és gyümölcsözéshez a nap folyamán hozzáférhet a naphoz. Meg kell jegyezni, hogy a fény hiánya miatt a virágzás és a növényi érés időtartama erősen meghúzódik. A legjobb lehetőség Herakla lányának, a déli oldal egy kis dombon.

A fokozat előnyben részesíti a könnyű termékeny talajokat gyengén savval vagy semleges pH-vel. A növény jó elődei reszelt kultúrák (paradicsom, padlizsán, burgonya, bors) és uborka.

A Rasina azonban csak egy év alatt ültethető a zöldségek után. Ehhez a növényi növények eltávolítása, növényterületek ültetettek (lóhere, hüvelyesek).

Új Malinnik foglalása előtt a talaj részeg, távolítsa el a gyomokat, gyökereket és szemetet. Műtrágyák humusz, szuperfoszfátok és kálium-szulfát formájában.

Öntözés és etetés

Hercules lánya állandó öntözést igényel. A talajnak nedvesnek kell lennie, de víz stagnálás nélkül. Az öntözést meleg vízzel végezzük reggel vagy este.

Az ujjongó málna 2 év leszállása. A virágzás során a nitrogéntartalmú műtrágyák hozzájárulnak, a gyümölcsök érése során átfogó táplálkozást biztosítanak. Az őszi üzemnek szüksége lesz foszforra és káliumra. Hozzájárulnak a gyümölcs-vese aktív lefektetéséhez.

Betegségek és kártevők

Kiválóan ellenzi sok betegség és kártevők. A bokrok gombafertőzések megelőzésére rugós spray betörő folyadékban. A hernyók elleni küzdelemben a kolloid kábítószerek jól ütköznek málna kullancsral és galicle.

Reprodukció

Hatékonyan propagál kétféleképpen: megütő és pörkölő sertés. Sajnos a lejtők éves növekedése kicsi, ezért leggyakrabban a shilling.

Az ültetési anyaghoz, az aktuális év bokrok kialakítása után a hossza 15 cm, több élő vese. Vásárolhat készenléti palántákat óvodában vagy szakosodott áruházban. Lehetőleg zárt gyökérrendszerrel rendelkező növények, károsodások és betegségek jelei nélkül.

Mielőtt földet, palántákat vagy dugványokat készítene. Először is, a gyökerek vagy hajtások fél órát áztatnak mangánban, majd egy nap a növekedési stimulátor megoldásban marad.

Üljön az előkészített talajban. A termékeny keverék tőzegből, humuszból, homokból és kerti földből áll. Annyira elmélyítik őket, hogy egyedül állhassanak. A gyökér nyak nem fújható. A talaj körül a palánták kompakt és víz.

Hogy a dugványok gyökerezik, hanem üvegházhatást eredményeznek számukra, hogy biztosítsák a magas páratartalmat. Itt alkalmas műanyag palackként és filmként, megbízható az ágon. Minden nap szellőztetik és meleg vízzel permeteztek. Amikor a föld szárítja, öntözik. A gyökeres dugványok kifejezett jele felébreszti a vesék.

Hercules lánya tavasszal vagy ősszel ültetett. A málna többféleképpen tegye.

 1. Négyszögletes bokor. A telek négyzetekre oszlik, a bokrokat az 1×1 m vagy 1,5×1,5 m reakcióvázlat szerint ültetik.

 2. Háromszög alakú. Tegye a málna a háromszög sarkába, amelynek távolsága 1 és 1,5 m között van.

 3. Szalag. A növényt előre előkészített árkokba ültetik, a távolságuk – 1,5 m. A csemetékeket egymástól 0,7-0,9 m-re ültetik.

 4. Kurtne. Növénybokrok, amelyek 3 példányban vannak, 0,6 m távolságban.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: