Malina Medshonok

 • Szerzői: Oroszország, Altai
 • Bogyó szín: Piros
 • Íz: savanyú
 • Érlelési idő: átlagos
 • Súly bogyó, g: 6-ig
 • Hozam: 3,2 kg bokorral
 • Fagyállóság, ° C / téli keménység: Téli Hardy, -35c-ig
 • Kóstoló értékelés: 4.9
 • Célja: Univerzális
 • Gyümölcstermelés időszak: Július vége

Lásd az összes jellemzőt

Az Altai kiválasztás málnafajtáit régóta szerette a kertészek számára. A medve (Mishutka) csak az egyik ilyen fajták. A cikkekről és a tárgyalásról.

A fajták eltávolításának története

A medve vicces nevét tartalmazó málna eltávolították Oroszországban, a bányászatban és az Altai Mezőgazdasági Intézetben. A predikáció egy jól ismert tudósban történt. M. Transsumov, adott nevet adott. Malinát a tenyésztő unokája után nevezték el. Két fokozatot használtunk a medve kiküszöbölésére: ragyogó és nagyvárosi. Mindkét fajta nincs tüskék.

A fajták leírása

A medve számos univerzális célállomás, a javítás hiányzik. A bokrok a gyengén elbocsátott kultúrában, akár 130 centiméterrel nőnek. A vödröket környezeti, kompakt. Nagyon rugalmas, így ne szakadjon a bogyók súlya alatt.

Lőni egyenesen, rövid interstices. Kéreg rájuk bársonyos, gyantázás nélkül, de könnyű flush segítségével. A vesék közel vannak egymáshoz. A gyümölcstermesztés mérsékelt ütemben nő. Tüskék a medve.

Az érés időzítése

A medve átlagos éréssel rendelkező fajtákra utal. A gyümölcsök kétéves hajtásokon jelennek meg. Oroszország legtöbb régiójában a bogyókat július végén gyűjtik össze, de sok az éghajlattól függ. Ha a déli régió, a bogyók jól szopnak. A frució hosszú, így a gyümölcsök több hétig gyűjtenek.

Régiók növekvő

Medve – nagyon adaptív fokozat. A megfelelő gondossággal bármilyen körülmények között jön ki. Az ilyen esőt mindenhol Oroszországban, a Kaukázusban, Ukrajnában és Fehéroroszországban termesztik. Különösen ajánlott medve kocsik a hideg régiók számára, beleértve a szibériai.

Hozam

A magas hozamok magas. Ha az agrotechnológia szabályait megfigyelik, a bokor meglehetősen reális, hogy akár 3,2 kg málna bogyót gyűjtsön. A gyümölcsök jól fekszenek és sikeresen szállítottak eladásra.

Bogyók és ízük

A málnagyártó nagy piros gyümölcsöt kínál, lekerekített alakú. Az egyik bogyó súlya elérheti a 6 grammot. Kostyanki nem szétszórja. Íze bogyókkal édes-édes, címer. Értékelése – 4.9 pont. A hús eléggé sűrű, köszönhetően, hogy a fokozat aktívan növekszik-e. Ezenkívül ez a tökéletes lehetőség az elakadáshoz és a fagyasztáshoz.

A termesztés jellemzői

A medvék sikeres növekedésének kulcsa az ültetési anyag helyes kiválasztása. Meg kell vásárolnod a fiatal palántákat a talajban legalább 16 cm magas, betegség és rothadás nélkül. A meleg hajtásoknak készen kell állniuk a leszállásra az ősz végén. Tárolhatja őket műanyag zacskókban.

Ami az ellátást illeti, minimális lesz. Ez a fajta jól növekszik, még akkor is, ha más típusú málna nem túlél. Csak egyszerű agrotechnikai intézkedéseket igényel: öntözés, műtrágyák, metszés, téli előkészítés. Az ilyen ellátás nem különbözik más málnák aggodalmától. Az egyetlen dolog tavasszal ezt a málna fajtát kell ragasztani. Támogatáson vagy trellisokon történik.

Érdemes megjegyezni, hogy a növény önalbum, így nincs szükség pollinátorokra.

Hely és talajelőkészítés kiválasztása

Malina Bear előnyben részesíti a déli részeket a napfény bőségesen. Jobb elkerülése. A gyümölcsfák árnyékában és más cserjék árnyékában van. Elfogadhatatlan közel a talajvízhez. Ne menj föld málna a magas páratartalmú területeken.

A talaj alkalmas termékeny szublinos vagy mintavételre, könnyű mechanikai készítményre. A telek tisztítása előtt. Továbbá a földet egy szerves anyag szűréssel kell szűrni: cowboy, csirke alom vagy humusz. Az ültetési anyagot a tavasz első hónapjának végén ültetik. A beszállás előtt egy pár veszélyes fa hamu kerül minden lyukba. A bokrok között megtartja a távolság 70-80 centiméter.

Ritkítás

Az első vágás szükségszerűen tavasszal történik. Az eljárás célja, hogy eltávolítsák azokat, akik halottak és hígítják a hajtások téli télen. A fagyasztott hajtások eltávolítása a tetejét, de csak az első élő bimbó. Az őszén eltávolították azokat a hajtásokat, amelyek már hozták a gyümölcsöket. És levágja a betegségekkel fertőzött warrodiákiás másolatokat, vagy csak fejletlen. A vágás után minden bokor 5-ről 8-ra élő és erős hajtásokra kell mentenie.

Öntözés és etetés

A medve nagyon nehéz nedvességet hordoz, így az öntözést adni kell. Nyáron száraz és meleg időjárás esetén az öntözés 7 naponta gyakorolhat, 2 vödör vizet öntve minden egyes bokor alatt. Ön is szervezheti a csepegtetési öntözést vagy a vízellátást az árkok révén, ami előnyös lesz a málna növekedésében.

A medve etetésének első 2 éve nem szükséges, mivel már a leszállás során már megtörténtek. Csak rendszeresen mulcsozhatja a kultúrát. A harmadik évben a kertésznek szüksége lesz egy leképezési rendszerre. Először az olvadó hó után. A talaj négyzetmétere 1 vagy 2 vödörre van szükség: trágya vagy komposzt. Amikor elkezdődik a lombozat növekedése, az üzemnek nitrogénre lesz szüksége. A bogyók kialakulási ideje foszforot és káliumot igényel. Összességében, mintegy 15 gramm kálium-kloridot adunk hozzá, valamint körülbelül 30 gramm szuperfoszfát 1 kV-nál. M.

Fagyállóság és a téli előkészítés

Medve – nagyon fagyálló minőségű, képes -35 Celsius fok ellenállni. Ha azonban egy őszinte téli és nehéz fagy területén, a bokrokat fel kell készíteni. Ne feledje, hogy minden esetben nem fognak teljesen menedék nélkül kijutni, de a hozam jelentősen csökken.

A málna védelme érdekében a bokrokat a földre kell égeni, de nem a földre helyezni őket, különben megszakadnak. Ezután a bokrokat nem szövött anyaggal borították. Ha van hó, szükségszerűen az anyag tetejére kerül.

Betegségek és kártevők

A Málna Merbalon megkülönbözteti a különböző típusú betegségekkel szembeni fokozott ellenállás. Tehát gyakorlatilag nem szenved fertőző és gombás betegségeket, amelyek nem tosak egy Paustic tick, gallikusok támadásainak. Azonban a rosszindulatú eszköz lepő lehet. Ezzel a rovarokkal a rovarirtókat a kultúra virágzás előtt vagy utána kell küzdenie.

A kultúra teljes védelme érdekében a profilaxist elvégezni kell:

 • Ne károsítsa a gyökereket;

 • Ne nőjön egy helyen egy helyen több mint 6 éve;

 • válasszon egészséges palántákat, és kövesse a talaj minőségét;

 • Fertőtlenítse a kertkészletet.

Reprodukció

A medve hatalmas számú rootsorot ad, így még elég tapasztalatlan kertész is, hogy reprodukáljon ilyen fajtát. Ehhez vegye be a folyamatot, amely körülbelül 30 centiméter a nagy bokor alapjától. A lapátok segítségével felveszi a talajt, a folyamatot ugyanazon eszköz keresztezi. A kapott másolatot azonnal beülteti az elkészített lyukba, előre vágva a gyökereket. Az eljárást a hó olvasztása után vagy a szeptember végéig.

Kamat cikk
( Még nincs értékelés )
Ossza meg barátaival
123
Megjegyzés hozzáadása