Malina tavaszi árnyalatok

Malina – A kertészek gyakori kiválasztása. A cserje kút, növekszik, termesztést ad. Csak a megfelelő és időben gondoskodni kell. Ezért figyelembe kell venni a Sevice Gardens Malina tavasszal.

Hogyan és mikor kell eltávolítani a menedéket?

Amint elkezd menni a hóba, a dacketek rohannak a szakaszukra, mert a téli munka mindig elég. A málna kinyitása és felszabadítása a régió körülményeiből következik. Például Szibériában. Ez csak áprilisban történhet, és a Leningrádi régióban márciusban eltávolíthatja a menedéket. Mindenesetre szükség van rá, ha a hó teljesen leesik, és a hőmérséklet stabil lesz az éles ugrások nélkül.

Miután a málna felszabadul a padlóburkolatból, egyenesítse meg a hajtásokat, ha télen a téli télen volt. Nagyon fontos, hogy ne csak eltávolítani a teljes padló anyag, hanem hogy tisztítsa meg a Malinnik, hogy árt a maradványait tavalyi száraz lomb, gyógynövények, törött gallyak és gyomnövények.

Mindez összeszerelhető és éget, mert lehetnek káros baktériumok, valamint a rovar kártevők, amelyek lombozatban voltak. A Mulching régi rétege tisztításnak és megsemmisítésnek is vonatkozik.

Ritkítás

Az első dolog a megfigyelő anyag eltávolítása után jól megvizsgálja a bokrokat. Szaniter és fiatalító vágás szükséges.

 • Az első esetben érdemes eltávolítani az összes száraz, törött legfrissebb ágakat, valamint azok, amelyek nem rendelkeznek életképes vesékkel. Meg kell vizsgálni és a csúcsokat. A dimper tippeket el kell távolítani. Ezekben a helyeken van, hogy baktériumokat gyűjtenek, és mindenféle gombás betegség kezdődik innen.
 • A második változatban további növekvő bokrokat kell ösztönöznie. Érdemes rövidíteni a 2/3-as hajtásokat, valamint a bokrok tetejét, ami az oldalsó ágak további növekedéséhez vezet, még akkor is, ha teljesen egészségesnek tűnnek.
 • Néhány kertész használja azt a módszert, amelyben az ágak különböző hosszúságúak lerövidülnek, így szabályozhatja a növényi érés folyamatot, akkor a hullámzás. Először is, a hajtások egyik része bogyókat fog hozni, akkor a másik.

Locsolás

Ami az öntözést illeti, itt kell irányítani az időjárási viszonyokat az Ön régiójában. Ha Malina termesztik azokon az éleken, ahol télen sok hó volt, elegendő mennyiségben az olvadása a talaj nedvességét fogja ellátni, így nem érdemes sietni az öntözéssel. A talaj már nedves lesz. Feltéve, hogy raszteres raszter, például a Krasnodar területén, és itt a hó egy rendkívül ritka jelenség, meg kell vizsgálnod, hogy milyen év tavasz.

Ha vannak gyakori esőzések, az öntözés nem is szükséges. A napelemes napok azt mondják, hogy a talajt ellenőrizni kell, és ha száraz, akkor öntsük. A jövőben mind az időjárástól függ. Feltéve, hogy nincs eső, szükség van a bokrok vízre, mert a növekvő szezon alatt a víz eső rendkívül szükséges. Tele van teljes öntözéssel hetente egyszer az esőzések hiányában elég lesz.

Az ilyen öntözés a bokor alatt töltsön fel akár 10 liter vizet. A legjobb, ha a bokrokat meleg vízzel vizet vízzel.

Alárendelt

A kertészek véleményének táplálása tekintetében eltérnek, mindenki gondoskodik Malinára, mivel a tapasztalat azt sugallja. Néhányan úgy vélik, hogy a táplálkozás gyakran málna nem szükséges. Mások azt állítják, hogy a bokor nagyon hálásan reagált az etetésre, és jó betakarítást ad. Tavaszi hónapokban nagyon fontos, hogy a növényeket nitrogénnel ellátják. Ez lehetővé teszi a zöld hajtások gyorsabb növelését, javítani fogják a virágzást és a gyümölcsét.

Vásárolhat egy kész műtrágyát granulátumok formájában – ammónium-nitrát vagy nitroamphosz. A műtrágya alkalmazásához a földterületet egy gördülő körben kell laknia, és ott kell helyezni a granulátumokat, mintegy 40-50 gramm négyzetméterenként, majd öntsük a bokrokat vízzel. Két 2-3 héten belül foszfor-potash műtrágyákat készíthet, amelyek granulátumok formájában vagy fajtájában is készíthetők. Alkalmas málna műtrágya és madár alom vagy trágya formájában. Ebben az esetben a műtrágyát 1-10 arányban elvált víz elválasztja.

De nem szükséges bevonni az etetésbe. A virágzás és a gyümölcsözés során szükségesek, de a szünetnek legalább két hétig kell lenniük.

Egyéb munkák

Tavasszal sok más műveletet kell előállítani, hogy a málna egészséges és jó gyümölcsös legyen. A tavaszi málna gondozása számos különböző eljárást tartalmaz. És ha a tapasztalt kertészek tökéletesen jól tudják, hogy mit kell tennie a bokrokhoz a nyitott talajban a házban, hasznos ajánlások hasznosak lesznek.

Lazítás

Ezt a manipulációt rendszeresen és tavasszal végezzük. Először is, a gyomok nagyon gyorsan és aktívan fejlődnek. El kell távolítani őket, ez egyfajta mini lazább. Azt is előállították, és amikor a műtrágya granulátumokat vezetnek be a talajba. A talajt külön elkülönítheti ezekből a manipulációktól, és a talajt levegővel szállíthatja, nem teszi lehetővé a kéreg kialakítását, amely pusztítóan működik a növényekre. Általában 2-3 héten belül egy lazítás elég elég.

Az első tavaszi lazítóval a rugót a talajban 15 cm-en kell mélyíteni a folyosón. A gyökerek közelében, hogy meg kell lazítani a talajt, hogy ne károsítsa a gyökereket. A mélység körülbelül 5 cm.

Talajtakarás

Néhány kertész úgy véli, hogy a bokrok mulkolására van szükség, mások az eljárás nélkül, és a termés még mindig kap. De érdemes megfontolni, hogy a mulch sok előnyt ad:

 • a talajban lévő nedvesség hosszabb marad, ami csökkenti az öntözés mennyiségét;
 • A gyomok sokkal lassabban csíráznak, könnyebb harcolni velük;
 • Az ilyen ágyak megjelenése vonzóbb, jól ápolt és tiszta.

Szakazok, szalma, zúzott száraz fű jól illeszkedik, mint a mulcs. Ha a teleket télen helyezték el, tavasszal meg kell győzni és új réteget fektetni.

A betegségek és kártevők elleni feldolgozás

Ez az egyik legfontosabb pont, ha egyáltalán nem alapvető fontosságú. Végtére is, a kártevők inváziója vagy bármilyen betegség kialakulása miatt egyszerűen teljesen elveszítheti a Malinnik-t. És itt a dackets használni a különböző módszerek, egyedül kezeljük karbamid bokrok, mások aktívan használja az ammónia alkoholt, a harmadik termék permetezéssel hamuoldat. Minden módszer jó a saját módján. De vannak olyan készítmények, amelyek garantálják a jó eredményt. Minden esetben jobb a profilaktikus intézkedések használata, mivel a bokrok kezelése és a kártevők visszalításának kezelése nagyon elhúzódó folyamatgá válhat, és sajnos nem mindig vezet 100% -os eredményhez. Néhány dacketek megszabadulnak a kártevőktől, és forró vízzel öntözik az ágyakat. De ez a lehetőség a talaj előkészítésében lehetséges, ha nincsenek növények. A málna esetében nagyon szépnek kell lenned.

A forró vizet 60-70 fokos, de csak korai tavasszal lehet vízzel, amikor a levegő hőmérséklete a nulla jelzésen tart. Ezután a Föld még nem finanszírozott – ebben az esetben lehetetlen károsítani az üzem gyökereit. A legtöbb esetben a bokrok tavaszi feldolgozása a Bordeaux folyadék által készített, ugyanolyan hatással van egy vas és réz cune. A vizsgálatoknak fel kell oldaniuk a veséket. Az előkészített készítmény előkészíthető a csomagoláson található utasítások szerint, valamint a talaj közelében lévő talajt. Ez egy jó védelem és számos kártevő, de mindenekelőtt a gomba betegségek, amelyek gyakran megdöbbentő málna.

Amikor a gyümölcsöket a bokrokon kötik, ezek a beállítások nem alkalmazhatók. Akkor érdemes használni phytoosporin, ez egy jó profilaktikus szer, akkor lehet permetezni málna bokrok az egész időszak alatt a termőtest.

Megkönnyebbülés

Tavaszi Malina sok folyamatot ad, Malinnik sűrűsödik. Ez meg kell küzdenie, mert a sűrítés a rossz légáramláshoz vezet, az ágak zavarják egymást, és mindez a gombás betegségek előfordulását provokálja. Ezenkívül a fennmaradó fiatal stroke a bokrok erejét veszi. Ezért érdemes gondosan tanulni az új hajtásokat. A legkisebb és az átlagos jobb eltávolítása azonnal. Hagyhatod erősebb nagy bokrokat, amelyek aztán termeszthetnek, és a régi bokrok helyett cserélhetők.

Átruházás

Ezt a manipulációt kora tavasszal kell előállítani, amikor a növekvő folyamat még nem kezdődött el. Ehhez a kiválasztott helyen a bokrok alatt lévő gödrök előzetesen készülnek. A kiválasztott helynek naposnak kell lennie. Nos, ha az idő egy része megvilágítja a napot, és egy ideig az árnyékban van. A malina-nak laza termékeny talajra van szüksége, nem savanyítható, következik. Önnek előre kell előkészítenie, és a kompozíció a jövőbeni leszállásra. A föld mellett tőzeg, humusz, hamu kell.

Ha a gödrök elkészültek, jól meg kell nedvesíteni őket. Ezután a transzplantációra tervezett bokrok alaposan eltávolítanod kell ugyanarra a helyről. Ehhez óvatosan ásni kell a talajtáblát, és távolítsa el a bokorot a földjal együtt. Így növeli annak valószínűségét, hogy a palánta gyorsan be van vonva egy új helyen. Ezután a bokor új lyukba kerül, az előkészített kompozíciót öntjük, szorosan elfojtották, öntsük őket, majd a maradék részt csomagolják, ismét a szabotázs és az öntözés. Először is, nem szükséges megtermékenyíteni a bokrokat, mert a termékeny kompozícióba ültetik őket. Először nagyon óvatos öntözést kell biztosítani. A Földnek folyamatosan mérsékelten nedvesnek kell lennie. Ez különösen igaz, ha száraz meleg időjárást mutat.

Regionális ellátás tippek

A figyelembe vett tevékenységek szükségszerűen elvégeznek, függetlenül attól, hogy a régió a régióban található. Az egyetlen különbség csak az aktív akciók időzítésében lehet. Ha a kubanban, akkor, például márciusban kezdődik, akkor a külvárosokban – áprilisban. És Transbaikaliában és Szibériában az időszak kezdete májusba költözhet.

Az egészséges növények megtekintéséhez és éves betakarításhoz, meg kell őriznie a málna, bár minden kertésznek van a kis titkai. Úgy tűnik, hogy minden malina ápolási módszer ismert, de a kertészek minden új lehetőséget találnak a bokrok fejlesztésének javítására és a betakarítás növelésére.

 • Néhányan úgy vélik, hogy a jó termést csak napos területeken lehet elérni. A málna árnyékolt helyeken és különösen a nagy fák közelében, amelyek árnyékot adnak, mivel Malina olyan kultúrákra utal, amelyek nagyon igényesek a napra. Ellenkező esetben a bogyók lehetnek egy kicsit, és ráadásul kicsi és íztelenek lesznek.
 • Egy másik fontos pont – mulcs. Itt is a kertészek véleményei eltérőek. De a legtöbbjük ragaszkodik ahhoz, hogy a mulch a jó bőséges betakarítás kulcsa. A kártevőktől és a gyomnövényektől és a betegség fejlődéséből ment. Néhány, mint a hétköznapi gyomok. Természetesen korábban el kell távolítani a talajból, jól száraz jól a napsütésben, majd feküdt le a sűrű réteg alatt a száj alatt. Ha lehetősége van arra, hogy őrölje őket, általában a tökéletes lehetőség.
 • Sokan gyakorolják az ammónia alkohol használatát, És mind az etetés, mind a kábítószer, a különböző betegségek és kártevőellenőrzés megelőzésére. A kártevők elleni küzdelem 10 liter vízben, 2 evőkanál van tenyésztve és szappanoldat (folyékony szappan, sampon, tusfürdő) úgy, hogy a készítmény jobban rögzítse a bokrokat. Amikor meleg idő van telepítve, előállíthatja a 3 evőkanál ammónia-alkohol és 10 liter víz összetételét. Ilyen megoldásban önthet bokrokat és spray leveleket. Ha hozzáad egy tündér szappant, akkor a hatás csak fokozott. Ez jó táplálkozás és megelőzés a gombás betegségek.
 • Egy másik fontos összetevő, amit Malina szükséges, hamu. A szezon alatt többször is fel lehet önteni a bokor alatt. A hamu a málna bokrokból származó kártevők jó táplálását és mérlegét szolgálja.
 • A kertészek többsége úgy érzi, hogy a Bordeaux folyadék gyakori használata elfogadhatatlan. Ezért csak egyszer a kora tavaszi feldolgozó üzemekben. A phitoosporin használatának hátralévő ideje, amely ártalmatlan és a növény, valamint a talaj, sőt a gyümölcsök számára is.

Minden kertész keresi a módszereiket, és gyakran minták, és hibák jönnek a tökéletes verzióhoz, amely minden tekintetben megfelel.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: