Minden a termőszalagról

Azok, akik csak szilva palántákat írtak a helyszínen, mindig érdekeltek a fa felforrása kezdetén. A lehető leghamarabb meg akarok élvezni a gyümölcsöket, de úgy tűnik, hogy meg kell tartania számos szabályt, és figyelembe kell venni néhány árnyalatokat.

Amikor a fa kezd fon?

A legtöbb fajtája a palánták ültetése után 4 évig gyümölcsöt választ. Vannak azonban azok, amelyeket egy korábbi vagy későbbi termékenység jellemez. Például, A “Spark” és az “Új” korai fajták az első gyümölcsöket már egy biennálumban adják meg. De a “tél”, a “Minsk White” és a “Magyar Moszkva” ágai színekei csak 5 vagy 6 évig várhatnak.

“Kozlovszkij metszése és” fehér Yasenevskaya “- a legújabb fajták. Az ilyen szilvák nem adják meg a betakarítást, amely nem korábban 7 éve lesz. Néha elkezdhetik a gyümölcsöt és 8-at, és 9 évig. Az ilyen jellegzetességek és az időzítés különbsége az a tény, hogy a fajok többsége hibridek.

A gyümölcsözés kezdetének különbségét a szilva színezése határozza meg. Tehát a lila fajták mindig elkezdnek adni a gyümölcsöket korábban – 2-4 évig, de a sárga fajták megkülönböztetik a későbbi gyümölcsét. Ritkán, amikor a 7 éves életkor korábban jön.

Mitől függ a gyümölcsözés?

Meglehetősen nehéz megmondani, hogy hányszor lesz a csatorna életében. A fajták különbözőek, a gyümölcsök kezdete és az élet, amely lehet 10, 12, 15 éves. Néhány fák megállnak a gyümölcsökkel korábban, mások – később. A gyümölcs maga több tényezőtől függ.

 • A készlet típusa. Minél magasabb a szilvafa, a későbbiben elkezd gyümölcsöt viselni. Ha a lehető leghamarabb meg szeretné kóstolni a lefolyót, ajánlott törpe vagy félosztásos másolatokat termeszteni. Az ilyen fák megszerzéséhez a következő készletet kell tennie: OD 2-3, 146-2, VVA-1.
 • Az öngyűjtés képessége. A fajták eltérőek. Egyesek önmagukban helyettesíthetik magukat, másoknak, hogy hasznos rovarokat és földet vonzzanak a pollinátorok közelében. Ha ezt a pillanatot figyelmen kívül hagyja, a gyümölcsök természetesen nem fognak. De ugyanakkor a csatorna jó lesz virágozni, bőségesen borított virágokkal.
 • Éghajlat. A szilva meleg vagy mérsékelt éghajlatú régiókat szeret. Az északi régiókban növekszik, de télen lefedni kell. A menedék hiányában a fa fagyasztva, anélkül, hogy a termést nyáron adná.
 • Növekvő feltételek. A helytelen mezőgazdasági berendezések és a külső feltételek figyelmen kívül hagyása jelentősen késleltetheti a forrást.

Lehet-e felgyorsítani a folyamatot?

Ahhoz, hogy a lefolyó gyümölcsöt adjon, akkor néhány trükköt is igénybe vehetsz. Első módszer – megfelelő vágás. Június első napjaiban indítható. A fiatal fa fő törzsét egyharmada rövidíti. Vágott és oldalsó ágak, amelyek rövidebbek, mint kétharmada. Érdemes emlékezni arra, hogy egy ilyen vágás csak a fákra ültetettek, ellenjavallt egy másik kor csatornájával.

Ha a fa már több éve volt, akkor a nyáron az ágak szükségszerűen levágnak, amelynek növekedése a fán belül irányul. A függőleges példányokat is eltávolítják, mivel a vesék csak a vízszintesen nőnek. Ha a szilva nem több, mint két év, a függőleges ágak nem vághatók, hanem dönthetnek, mivel még mindig nagyon rugalmas. A gallyak óvatosan hajlíthatók, majd támogassák a támogatást. Ennek a manipulációnak köszönhetően a fás gyümölcslevek leesnek, hozzájárulva a vesék gyors képződéséhez.

Legalább három évig teljesített szilva, és legalább 6 csontváz ágakkal rendelkeznek, több ágat húzhat. Javasoljuk, hogy 4-et választani. A kiválasztott másolatok alapja, a szövet seb, az optimális választás – Len. A szövet tetején egy vezetéket vetít, mert ez a legegyszerűbb alkalmazni a folyosót. A tavasz utolsó hónapjában végzett tekercselés, és júliusban lesz eltávolítva.

Az eljárásnak köszönhetően több táplálkozási elemet is fenntarthatunk, amelyek hozzájárulnak a féktelenség gyors megjelenéséhez.

A felsorolt ​​módszerek mellett mindig emlékezni kell. A szilva önállóan látható (nem beppentikusan), részben önmentes (pollinált 30% -kal), szamopidal (50%). Így a szamopidál szilva csak félig beporzódik maguknak. A betakarítás összegének növelése és a gyümölcsözés felgyorsítása, bármilyen fajta szilva szennyeződik. Ebből a célból a méhek vonzzák a méheket, amelyek más fajtákból származó pollenre kerülnek. Fontos megjegyezni, hogy a rovarok időtartama alatt lehetetlen inszekticideket használni, agresszív kémiai alkalmazást. Ne égesse le a lombozatot, végezze el a javítási munkát, amelyet éles illatú anyagok használata kíséri.

Ha a méhek nem tudtak vonzani, lehetséges a fák beporzása és manuálisan. Ez egy puha kefe lesz erre. Először is, a pollinátor fajta virágaira fordítják, majd átadják az ebből eredő pollenet a szilva virágok pisztolyára. És egy pár virágzó ágakat is vághatsz a pollinátorból, majd csak rázza a pollenet a brebborolt ​​szilva. De fontos, hogy emlékezzünk arra, hogy egy órára meghalnak a pollen, így aktívan kell dolgoznod.

Miért nem a csatorna nem gyümölcs?

Néha ez megtörténik, hogy a fa rossz gyümölcs, vagy egyáltalán nem csinálja. Ha a szilva megszűnt a gyümölcsök, a kereset a probléma azonnal elindulnia kell azonnal. Itt számos lehetőség van.

A talaj

A szilvafák nagyon igényesek a talaj összetételére. Nem fognak savas talajokon nőni. Ha a földet fokozott savasság jellemzi, az intézkedéseket vissza kell venni a talajszuszpenzió szakaszába. Például egy jó deoxidációs szer lesz a fa hamu. 200-300 gramm elegendő négyzetméterenként. Egy másik lehetőség – hajú mész. 1 négyzete szükség van egy policalogramra. Meghatározza a talaj savasságát, amelyet egy lakmuszpapírral elfogadott. Ezenkívül mindig van egy csomó moha, rágás, vaj, sóska ilyen talajokon.

A szilva nagyon rossz gyümölcsök lesznek a szegény talajokon. Ha a talaj kimerül, az üzemnek nincs használata. A sebeket gyenge, és a gyümölcsök kicsiek, és egy kicsit lesz. Hogy ez ne történjen, szükségszerűen a talajt kell táplálnia a szerves és ásványi keverékeket. 2 év alatt nem kevesebb, mint egyszer következik. Emlékeztetni kell azonban arra, hogy a nagyszámú trágya használata nem megfelelő.

A cowboy rengeteg hozzájárul az oldalsó ágak gyors növekedéséhez, de nem lesz vese rájuk. Ezért meg kell ismerni az intézkedést.

Öntözési mód

Ha a szilva gyökerei nem kapnak eléggé nedvességet, akkor fékeznek. És ez az oka annak, hogy a gyümölcsözés késlelteti, vagy egyáltalán nem lesz a gyors elhalványulás miatt. A rövid szárazföldi növény továbbra is fennmarad, de az öntözés rendszeres alapon történő kísérletezésével ésszerűtlen. Különösen alaposan szükség volt a Föld állapotának megfigyelésére a virágzás idején, a bukások kialakulásához, majd a gyümölcsök kialakulásához.

Nincsenek egyértelmű öntözési feltételek, mivel a régiók különböző éghajlatokkal rendelkeznek. Navigál a talajra. Ha a felső réteg már hiányzik, akkor vízzel kell lennie, mert a szilva felületi gyökerei vannak, és nem mehetnek mélyen a talajba. Egy fán legalább 5 vödörfolyadékot kell vennie. A víz jobb, mint az esővíz. A szélsőséges esetben vízvezetéket vehetsz, de aztán legalább a napsütésben kell állnia. A folyadéknak melegnek kell lennie.

FONTOS: Húzza meg a szilvával, és a víz gyakrabban is szükséges, nincs szükség. A felesleges nedvesség gyökérhez vezethet. Ezenkívül az emelkedett páratartalom kiváló feltételek a gomba kialakításához.

Rossz leszállás

Ha a fa nem virágzik, vagy nem ad gyümölcsöt, akkor az ok helytelen leszállásban bérelhet. Először is, válassza ki a megfelelő részt. A szilva szereti a napot, és sokat kell lennie. Ne tegyen egy fát kerítések közelében, vagy nagy fák alatt ömlesztett koronával. A webhelyet nem szabad erősen átgondolni, különben a védő képernyőket kell telepítenie. Érdemes gondoskodni a talaj vizére a talaj felszíne közelében. Ez a pillanat kihagyható, ha a vízelvezetést tervezi.

A kezdő kertészek lehetővé teszik a hibákat és a leszállást. Az egyik leggazdagabb – a gyökér nyakának virágzik. Ha a talajban talál, a fa nemcsak nem virágzik, hanem meghalhat. Második hiba – a gyökér növekedési stimulációjának figyelmen kívül hagyása. A földes konfoma nélküli növények gyorsan kiszáradnak, ezért szükség van a gyökerek nedvességtartalmára. Nedves ruhával vannak csomagolva, valamint több órával a növekedési stimulánsok ellenállnak.

Ha a leszállás nagyon fontos, hogy festse a gyökereket. A zavaros gyökerek helytelenül nőnek, mivel az egész rendszer normálisan nem tud lélegezni. Ha az üzem ki van töltve a tartályból, akkor a földes autó még mindig kissé törött, hogy kiegyenesítse a gyökereket.

A fa károsodása

A növény nem ad gyümölcsöt, és ha sérült. Virágzik nagy hajtások, amelyek megrepedték a kéregnek, lehetnek a termés hiányának okai. Egy másik veszélyes tényező – játék. Gyakran előfordul, ha vannak sebek a törzsön. Ezért minden sérülést azonnal meg kell szüntetni. Fontos megjegyezni, hogy a fából való munkavégzés fertőtlenített eszközökkel történik.

A szilva károsodása nemcsak mechanikus lehet. Az oroszlán részesedése minden szerencsétlenségből olyan betegségeket és kártevőket alkot, amelyek károsítják a növény minden részét. Például, a gyümölcs rothadással, ne várjon egy normál növényre. Nagyon veszélyes és blusporosis. A kártevők szilva, amely különböző típusú típusokat, fűrészőket, kullancsokat, hernyókat támaszt, mindenféle lepkékből.

A növény védelme érdekében nem kell elfelejtened a megelőző folyamatokról.

A SCCORD időpontjai

Bármely kertész tudja, mennyire fontos a növények táplálásához. De ugyanolyan fontos, hogy megfeleljen a dátumuknak, valamint egy adagolásuknak. Ha többet adsz, mint amennyire szüksége van, akkor a hatás fordított lesz.

A szerves műtrágyák ajánlott kora tavasszal. Tehát azért, mert a szerves anyag sok nitrogént tartalmaz. Az elemnek köszönhetően a zöld tömeg gyorsan növekszik, de ha folyamatosan adod, akkor a virágzás nem lesz olyan, mint egy termény. Az ökológiai bukásban lehet elvégezni a talajt a lefolyó közelében. És az ilyen műtrágyákat gyakran a fa hamu kiegészíti. Néhány kertész egyáltalán nem hoz létre szerves kötszereket tavasszal, előnyben részesíti őket karbamidot.

Ami a nyári időszakot illeti, itt fontos az ásványok. A kálium, a kalcium és a foszfor a fő elemek, amelyeknek lefolyónak kell lennie. Nélkülük a betakarítás egyszerűen nem keletkezik az ágakon. Ásványi műtrágyákat is gondosan meg kell venni, egyértelműen a gyártó utasításait követve.

Más okok

Van még több ok, amiért a lefolyó nem ad termést.

 • Daruvastagság. Ha az ágak túl sokak, akkor elkezdenek kölcsönözni magukat, megvastagodva a koronát. Emiatt a napfény nem lép be be. Távolléte, és a gyenge vérzés oka lesz.
 • Időjárás. A fa nem lesz gyümölcsöző, ha erős hő van az utcán. Ilyen körülmények között a pollen gyümölcsözővé válik. A probléma lesz kézbesítve és esik, hogy mossa le az értékes pollen. És az esőben nem repülnek méhek. A szél hiányában a fa nem beporzott. De itt legalább van egy kiutazás – Gyenge cukor és szórja meg a virágokat. Egy ilyen méhcsaka még néhány kilométert is felismer.
 • Helytelen választék a fajták. Nagyon indokolatlan a nagy Harres törekvése válasszon olyan fajtákat, amelyek rosszul tapasztalják az egyes régiók éghajlati jellemzőit. A téli keménységgel nem különböztethető szilvák nem adnak betakarítást az északi régiókban.

És még a téli kemény ellenálló fajtákat is ellopni kell, valamint nedvességterhelésű öntözéssel.

Hasznos tanácsadás

Annak érdekében, hogy a szilva mindig is különböztette a stabil gyümölcstermelést, és ízletes és bőséges hozamot adott, meg kell emlékezni néhány szabályra.

 • Minden ültetési vagy átültetési tevékenységet tavasszal tartanak. Ugyanakkor a talajt az eljárás előtt megtermékenyíteni kell. Korovyat kizárólag egy oldott formában ad.
 • Úgy, hogy a fa ne sérüljön a nap vagy a hideg, gondoskodni kell a törzsek fehérítésére.
 • A kéreg sérült szakaszait azonnal el kell távolítani. Ebben az esetben a tisztított régió fertőtlenítését végezzük. A 2% -os vasgőz megoldása itt segít.
 • Néha ez megtörténik, hogy a webhelynek nincs elég helye a pollinátorok kiállítására. Kilépés egy ilyen helyzetben csak egy – oltás a koronában.
 • A szilva termesztési helyet tisztán kell tartani. Padalitsa azonnal eltávolítja, valamint a lombozat. A gyomok elkeseredettek, és a föld minden egyes öntözés után érdemes frusztrálni. Csak így képes lesz fenntartani az összes tápanyagot a talajban, és megakadályozza a betegség megjelenését.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: