Mit lehet ültetni a cukkini után?

A legtöbb orosz kertész a cukkini termesztésében részt vesz a földön vagy dachas. Ez a növényi kultúra szerény a feltételek tartalmát, így lehetőség van arra, hogy elérjék kiváló eredményt nélkül is, sok tapasztalattal ebben a kérdésben. Ez a kultúra számos fajtát mutat be, amely lehetővé teszi az ideális lehetőség kiválasztását, figyelembe véve a zöldségek ízét és az éghajlati zóna jellemzőit.

A gyümölcsözés erősen befolyásolja a webhely kiválasztását. Szükségszerűen jelzi, hogy mely növények korábban egy adott helyen nőttek. Sok daciditáció érdekli, hogy a cukkini után üzembe helyezhető, és milyen kultúrák nem jönnek le. Ezt tárgyaljuk a cikkben.

Leszállási paradicsom

A paradicsom tökéletes a Zucchini utáni területen való leszálláshoz, legyen az üvegházak vagy a nyitott területek. A leszálláshoz minden fajta alkalmas, beleértve a cseresznyét is. Még a jövő évi palánták is csodálatosak, és kényelmes környezetben fognak nőni. A sütőtök növények után, amelyek magukban foglalják a cukkini, a talaj könnyebbé és laza lesz.

Az ilyen talaj ideális a különböző típusú paradicsomok termesztésére, akár alacsony minőségű fajták, akár magas növények. A porózus szerkezet pozitív hatással van a fejlődésükre és a későbbi gyümölcsökre.

Ebéd és fokhagymás leszállás

A fokhagymát és a hagymát a leggyakoribb kultúráknak tekintjük. Azokat az erkélyeken vagy az ablakpárkányokon, a kertben vagy a vasúti területen termesztik. Nem additív növények képes alkalmazkodni bármilyen körülmények között, és azok könnyebben nőnek könnyebb, nem töltenek sok erőfeszítést és időt.

A növekvő hagyma és fokhagyma folyamatában rengeteg fitoncidekkel telítse ki a talajt. Ezek olyan speciális összetevők, amelyek elpusztítják a patogén mikroorganizmusokat, és fertőtlenítik a földet. Ezenkívül a tulajdonságai rovására ezek a növények maguk is a legjobb elődöknek számítanak számos kultúrához.

Mi mást tudsz növényezni?

Más növényi növények ültethetők a cukkini után, nem félnek az egészségükért és a gyümölcsökért. Hogy teljes mértékben megértsük ezt a problémát, meg kell ismerkednie a vetésforgás sajátosságaival.

A folyamat fő szabályai.

  • A növényi növényeknek a gyökérrendszer különböző szerkezetével kell váltaniuk. Például, ha a növények felületére gyökereket az oldalon az első évben, akkor a következő évben meg kell tenni a választás mellett a fajták a gyökérzet hatol mélyen a talajba.
  • Mielőtt átültetné a palántákat az ágyakba, meg kell győződnie arról, hogy, hogy a cukkini követői nem szenvednek ugyanolyan betegségek és fertőzések, mint későbbi növények.
  • Különös figyelmet fordítanak a használt szűrő összetételére, mivel a használatuk folyamatában magas, a táplálkozási nyomelemek talajában való felhalmozódás valószínűsége. Nem minden kereskedelmi műtrágya hasznos lesz az általuk ültetett növények számára.
  • Egyes növények a növekvő összetevők után hagyják el a talajt, amelyek negatív hatással lehetnek más gyümölcs növényekre.

A cukkini gyökerei megközelítőleg a középső mélységben találhatók. A talaj védi a patogén mikroorganizmusokból származó növényeket, amelyek miatt ritkán betegek, és nem fertőzik a talajt. Ennek a zöldségnek a másik jellemzője, hogy a növekedés és a termelés folyamatában van, sok hasznos összetevőt vesz igénybe a talajból. E tekintetben jobb, ha nem az a kultúra helyszínén, amely sok ásványi anyagot és szerves nyomelemeket igényel. Vissza a talaj termékenységét kiegyensúlyozott táplálással lehet.

Megjegyzés: A vetésforgás főbb pozícióinak tanulmányozása, figyelembe kell vennie a talaj szerkezetét és állapotát. Néhány gyümölcstermesztés esetében csak bizonyos típusú talaj alkalmas. Valamint a mezőgazdasági berendezések tartalmazhatnak különleges követelményeket a föld lazaságára és az epususz mélységére (függ a gyökerek helyétől).

A fenti opciók mellett a cukkini után a következő kultúrák ültethetők.

  • A különböző esernyő növények csodálatosak a cukkini után. Ez a csoport kaporot, petrezselymet, zellert és más fajokat tartalmaz. A talaj összetételére szerosak, és nem igényelnek különleges gondosságot. Időszakos öntözés elegendő lesz.
  • Sok tapasztalt kert szerint a hüvelyes növények ideálisak a leszálláshoz. És a cukkini előtt és után fogsz szállítani őket, miközben minden szezonban gazdag betakarítást gyűjtünk. Borsó, bab és más hasonló fajták nem igényelnek nagy számú nitrogén és ásványi etetés, amelynek köszönhetően a növények a hüvelyes növény család lehet ültetni után minden kerti növények és zöldségek.
  • Utolsó csoport – gyökér. Ezek a növények mélyreható gyökérrendszerben különböznek egymástól, ami nő, ahogy nőnek. A burgonya, a cukorrépa vagy a sárgarépa utáni jellemzőnek köszönhetően biztonságosan növelheti a növények felületi gyökereit.

Zucchini után fűszeres fűszernövények, például menta, Kinza vagy Basil. A virágok is jó helyettesíthetnek a cukkini. Javasoljuk, hogy a színek fajtáit, például bársont. Nem csak a területet díszítik, hanem a káros rovarokat is megijesztik.

És a kertben is a cukkini, a káposzta és az édespaprika jó. A besorolási tartalom létrehozását rendszeresen megtermékenyíteni kell. A leggyakrabban tavasszal vagy ősszel töltött leszállás. A dátumokat szükségszerűen figyelembe veszik egy adott fajta növelésére.

Mit lehet ültetni?

Annak ellenére, hogy a cukkini után a földterületen sok gyümölcskultúrát, virágot és gyógynövények nőnek, némelyikük nem fog ebben a helyen. Előre kell csökkenteni, ahonnan a növényeket el kell utasítani.

  • Sütőtenyészet. Hogy növekedjen egy nagy és lédús görögdinnye, meg kell adnia magokat termékeny talajba, rendszeresen víz és takarmány. Ha más sütőtök tenyészetek korábban nőttek a helyszínen, a leszállási görögdinnye-t el kell utasítani. És ez is vonatkozik az uborka, dinnye, sütőtök és a cukkini minden fokozatára. Az uborka és a cukkini nem kompatibilisek egymással, így nem lehetnek alternatívak egy területen. Minden kertésznek tisztában kell lennie a vetésforgás egyik alapelveivel. Ez az, hogy ugyanabban a területen nem tudunk kultúrát termeszteni egy családból. Elegendő idő kell lennie a kirakodások között, hogy a talaj teljesen helyreálljon.
  • Más növények. A termesztéshez nem felel meg a közeli növényeknek. Ezt az egyszerű szabályt ismeri, leghatékonyabban használhatja a földterületet, és nagy hozamot érhet el, figyelembe véve az egyes változatok jellemzőit. A szőlő is nem a cukkini után. Egyébként a bőséges gyümölcsözés elérése nem fog működni. A bogyók kicsiek lesznek, és az íze romlik.

Ugyanez vonatkozik az eperre is. Édes és gyengéd bogyók esetében válasszon másik helyet, mivel ez egy szép szeszélyes és igényes növényi tartalom.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: