Nektarin fantázia

  • Szerzői: Kaliforni Egyetem
  • Megjelentek: Rd király x arany király
  • Szinonimák nevek: Fantázia
  • A növekedés típusa: Silnororal
  • Érlelési idő: Korai
  • Önsebesség: öngyilkos
  • Célja: Fogyasztás frissen, konzerváláshoz, gyümölcslevek főzéséhez
  • Hozam: Magas
  • Szállítási képesség: Közepes
  • Tavasz: 3-4 év a leszállás után

Lásd az összes jellemzőt

Nektarin fokozat Fantasy – Üdvözöljük vendég sok déli kertben. A növény Sunny California-ban származott, így a nap bőséges. A fa elég magas lesz, helyet igényel a telken. A nagy kerti felmérések, a jó téli keménység és a stabil korai gyümölcsök – csak egy kis része ennek a népszerű fajta előnyeinek, amelyet a nemzetközi név Fantasy alatt is ismertek.

Az eltávolítás története

A növény a Kaliforniai Egyetem szakemberei származik. Amikor áthalad, vörös királyt és arany királyt használtak.

A fajták leírása

A fák erősebbek, legfeljebb 5 m magas. Korona raskiady. A rövid képződés átlagos, a kívánt alacsony. Erős korona nem szükséges. Virágok egy rózsafán, bőségesen lefedve a koronát egy buja sapkával, kellemes illatú.

Gyümölcs jellemző

Nektarinok a fán érlelés közepes és nagyon nagy, megfelelő kerek alakú. Nincs mulasztás a sima bőrön. Aranyszínű színezés, ruddy válások árnyalatával sötét karmán. A magzat átlagos tömege 120-180 g. A hús belsejében gyengéd, sárgás, csontok jól elkülönülnek.

Ízi tulajdonságok

A fajta megkülönböztethető egy édes íz, egy szép savas és könnyű aroma. A gyümölcsök különböző feldolgozási módszerekhez alkalmasak, a friss formában 2-3 héten tárolva.

Érés és gyümölcsözés

Nektarin a leszállás után 3-4 évig gyümölcsöt elkezd. Az érés szempontjából a fajtákat említik. Gyűjts össze az érett gyümölcsöket szeptember végén.

Hozam

Fa, több mint 15 kg gyümölcs eltávolításra kerül. E tulajdonság szerint a fajta magas hozamnak tekinthető.

Régiók növekvő

A fajta a lágy déli légkörrel rendelkező régiókban való leszálláshoz igazodik. Jól hordozza a Krasnodar területén és az Észak-Kaukázusban.

Öntartam és a pollinátorok szükségessége

Fantasy – Nyári nektarin. A fajta önvezérzet, nem kell más a közelben lévő más fákra.

Növekvő és gondoskodás

A leszállásért érdemes választani a fiatal fákat 1-2 év, akklimatizálva egy adott régió. Fontos, hogy a gyökerek és hajtások jól fejlettek, a vakcinázás helye nem volt flutter, beáramlás, növekedés. A leszállás egy suede vagy peatpiece talajjal rendelkező telek készül. Fontos, hogy a talaj laza legyen, jól hiányzott a levegő, és a felszín alatti víz nem emelkedett túl közel a felülethez. A hely nyitva van, jól megvilágított, a nagy árnyékkal.

Leszállási gödrök nektarin fantázia alatt Készítsen nagy, tágas, átmérőjű és mélység 70 cm. Az eltávolított talaj keveredik a szuperfoszfát, humusz. Töltse ki a 2/3-as, alaposan elrontott vizet. A lehullott műtrágyák elegendőek ahhoz, hogy biztosítsák a növények táplálékát a leszállás utáni első években.

A leszálláskor a vakcinázási hely nincs csatlakoztatva, 20-30 mm-rel hagyva a gödör szélétől. Ezután a kút tele van talajmaradványokkal, tömítőfelületen. Ha a lehívás túl erős, akkor a talajszint újra felemelhető. A törzs körüli tér fűrészporral, vastag réteggel van felszerelve. Bőségesen öntözött.

A jövőben a fát szükség szerint öntözik, a talaj laza a törzs körül. Győződjön meg róla, hogy éves vágás. A koronát ovális formájában kell kialakítani, erős csontváz ágakkal. Hosszan növekvő hajtásokat eltávolítanak. Tavasszal a termékeny és száraz ágak gyümölcsöző vese nélkül tisztíthatók.

A fajta sikeresen tagadja. Élvezze az ültetési anyagot. Áramlásként, sárgabarackfák, őszibarack illeszkedik.

Fagyállóság és menedékhelyre van szükség

Nektarin magas téli keménységgel rendelkezik. Jól tolerálja a téli hőmérsékletek csökkenését 20 fokig. A fagymentes lédús télen a fiatal fákat a fagyasztás borítják.

Ellenállás a betegségekkel és kártevőkkel szemben

A fajta nagyon ellenáll a leggyakoribb betegségeknek. Nem szenved göndör levélben. Hogy megvédje gombás betegségek ellen, leszállás nektarin ugyanabban kerti őszibarack kerülni kell. Ez megszünteti a keresztfertőzést.

Értékelések áttekintése

Fantázia – szokatlan nektarin, amelyet a törpe és a félig drágán lehet termeszteni. Mivel a dacketek jelzik, ebben az esetben a falu kompakt, könnyen összeilleszthető egy betakarítást vele. Ellenkező esetben a fajtát számos pozitív visszajelzés biztosítja a kiváló hozamjelzők számára. Egy felnőtt fára sikerül összegyűjteni akár 30-40 kg nektarint egy jó szezonban. A gyümölcs íze is magas jeleket kap, közel az őszibarackhoz, elég édes. A Krasnodar terület körülményeiben Ukrajna őszibarackok teljesen érlelik az ágakat.

Hátrányok is nyilvánvalóak. Érett gyümölcsök gyengén alkalmasak a szállításra, könnyen elképzelhető, ne hazudjon. A fák maguk is egészen szeszélyesek az éghajlati körülmények között, ezek nem jóak minden régióban. A növényeket úgy kell formalizálni, hogy a korona szép és szépen nézzen ki.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: