Növekvő eper a csőben függőlegesen

Ez megtörténik, hogy a helyszín csak zöldséges növények ültetésére marad, de az összes kedvenc kerti szamóca hiányzik az ágyak. De a kertészek olyan módszerrel jöttek létre, amely biztosítja a szamóca termesztését a függőleges helyzetben lévő műanyag csövekben.

Előnyök és hátrányok

A csőben lévő szamócák függőlegesen vannak előnyei és hátrányai. Ennek a módszernek az előnyei számos tényezőt tartalmaznak.

 • A tér gazdaságos használata.
 • Nem fordul elő a növények gondozásában. A csövekben lévő talajnak nem kell lazulnia, és a benne lévő növény védett a pesti rovaroktól. És szintén PVC szerkezetek nincsenek problémák gyom fű és nem kívánt növényzet, és amikor a betakarítás nem merül fel semmilyen nehézséget.
 • Strawberry Design nagyon könnyű szállítható egy másik helyre.
 • A szamóca speciális helyiségeiben műanyag csövekben egész évben növekedhet, és nagy betakarítást gyűjthet.
 • Berry védve van a kiküldetésből, Mert nem érintkezik a talajjal.
 • Eper ilyen módon ültetett, Jól illeszkedik a kerti telek tájképébe.

Annak ellenére, hogy ilyen előnyökkel jár, a csövek szamóca termesztése is hátrányokkal jár.

 • Nem mindig, de leggyakrabban ez a módszer költséges a nyári ház számára. A műanyagszerkezetek megvásárlására és felállítására kevésbé kell költenie.
 • A csövekben nagyon kevés talaj van, a nedvesség sokáig késleltethető, így a szokásosnál gyakrabban kell elvégeznie a fading növényeket.

Megfelelő fajták

A függőleges műanyag csövek növelésére kiváló lehetőség lesz a szamóca eltávolítható fajtái. Az ilyen fajták bokrok nem olvadnak a csövek körül, de nagy, lógó bogyók nagyon szépek. A fajták javítása korán érkezik, és a nyári időszakban leesik. A közepes és a késői eper fajták is alkalmasak egy ilyen módszer növelésére, de az ápolási tevékenységek sokkal bonyolultabbak lesznek.

Jól alkalmas a PVC csövek és az ampelfajták termesztésére a hosszú bajusz jelenlétével. Formált aljzatok képesek gyümölcsöt termelni a gyökeresedés nélkül, ami nagyon alkalmas erre a művelési módszerre. A jó hozam mellett ezeket a fajtákat gyönyörű díszítő tulajdonságokkal jellemezheti.

Olvasson tovább  Malina busvyan

És a csövekben is, amelyek a következő jellemzőkkel rendelkeznek, amelyek a következő jellemzőkkel rendelkeznek:

 • Fertőzésekkel és rovarirtókkal szembeni ellenállás;
 • A rossz éghajlati viszonyok ellenállása, a hőmérséklet csökkenése.

Hogyan készítsünk egy kertet?

Függőleges kialakítás létrehozásához a következő eszközökre van szükség:

 • Műanyag PVC cső, meglehetősen nagy átmérővel;
 • A második cső egy kis lyuk, hosszabb, mint az első cső körülbelül 20 cm;
 • ragadós szalag, szalagot vagy polentát használhat;
 • Bármilyen anyag vagy szövet nagy vágása;
 • kötél vagy zsineg;
 • kézi fúró vagy csavarhúzó nagy átmérőjű fúrókkal;
 • Vízelvezetés kavics vagy kövek formájában;
 • Fertred, termékeny talaj;
 • Eper csemeték.

A kényelemért, amikor egy törzset kap Javasoljuk, hogy levágja a megfelelő hosszúságot, Például, hosszú ideig humán növekedéssel vagy 1,5 méterrel. A kis átmérőjű csövet 20 cm-re levágja. Fúró vagy csavarhúzó egy kis lyuk által fúrt. A cső végén, amely a jövőben a földön lesz, egy francia bekezdés 30 cm. Ez úgy történik, hogy az öntözés a páratartalom az alsó része a szerkezet nem halmozódik fel.

A cső öntése előtt Az anyaggal vagy ruhával kell csomagolni, amelynek eredményeképpen a gyökerek és a föld nem fognak lyukakat, és a víz a növényekbe kerül. Az a szövet, amely bezárja a lyukakat, az egész hosszban, egy kötéllel van ellátva. Az alsó rész, ahol nincsenek lyukak a parcellákhoz, scotchba csomagolva, hogy nem megy le, így a felső lyukakkal. A főcső az egész hossz mentén a nagy méretű lyukak, hogy az eper bokrok könnyen elhelyezve. Bármilyen módon elhelyezhetők, legalább 20 cm közötti távolság megfigyelésével.

A cső alját a fedél javítása érdekében fedővel kell zárni.

Leszállás

A leszállás a vízelvezető keverék főcsőjének alján található rögzítéssel kezdődik, majd a talaj. A talajt a boltban vásárolhatja, vagy önállóan főzzük. A talaj előkészítéséhez a gyep, a kerti talaj és a tőzeg egyenlő részét kell tennie. A növényi gyökerek gyökereinek megakadályozása érdekében a talajt a fa hamu keveréséhez javasoljuk.

Olvasson tovább  Szilva jobb

A leszállásra készített csemetéknek erőteljes gyökérrendszernek kell lennie. A bokrok beszállása előtt hűvös helyen kell tartani egy hétig, a fungicidek feldolgozása után. A leszállást óvatosan kell figyelembe venni anélkül, hogy károsítaná az üzem gyökereit, függőlegesen a talajt, anélkül, hogy hajlítsa őket.

Amikor az eper bokrokat ültetik, a cső jobb, ha árnyékos helyet helyez el a palánták jobb gyökerezéséhez.

Gondoskodás

Jó és magas színvonalú termés esetén növényi minőségbiztosítást kell biztosítania. Az ápolási tevékenységek nem különböznek az ágyak növekvő eperétől, kivéve a talajok gyomlálását és a gyomok eltávolítását. Amikor a kultúrát függőleges műanyag csövekben termesztik, a talaj nagyon gyorsan elveszíti a nedvességet, így növelnie kell az öntözés gyakoriságát, így bőséges. De nem szükséges engedélyezni a talaj kikötőjét, mivel a gyökérrendszer elkezdhet mászni. A minőségi öntözés javítása érdekében ajánlott egy csepegtető rendszer létrehozását.

A radioális eper palánták nagyon szükségesek Rendszeres és időben történő táplálás. A gyökérrendszer fejlesztése során a bokrok táplálják az ásványi műtrágyákat, valamint a humusz alapján. A bőséges virágzás időszakában a szamóca a káliumon és a foszforon alapuló ásványi műtrágyákat táplálja. A gyümölcsöző növények során a folyékony szerves anyagot megtermékenyítjük. Ha a függőleges struktúrák zárt térben vannak, a műtrágyák gyakrabban járulnak hozzá, de az anyagok kisebb koncentrációjában.

Amikor az első bogyók jelennek meg, a talaj fűrészporral vagy szalmával mulogál. Ez megtörtént annak érdekében, hogy megakadályozza a szürke rothadás megjelenését. Az őszi időszakban a függőleges struktúrákat speciális agrárterrel rejtik el, és a téli időszak állandó helyén helyezkednek el. Elegendő mennyiségű fény és a megfelelő öntözés megvédi a növény bokrát a rovarirtók inváziójából.

Gyakori hibák

Tapasztalatlan, újoncok és kertészek, amelyek a függőleges csövekben termesztett epereket termeszthetnek bizonyos hibákat.

 • Késő és szabálytalan öntözés. Nem minden kertész tudják, hogy a zárt csövek földje sokkal gyorsabban elnyeli a nedvességet, mint a nyitott talajban. A növény rossz öntözése miatt rossz betakarítást vagy talán adhat.
 • Rossz leszállás dátumok. A leszállás egy adott termesztési hely éghajlati viszonyaitól függ. Az eper leszállás, amelyet később termelnek, a kijelölt időpontban, gyenge terméshez vagy hiányához vezet. A korai leszállás is károsíthatja a kultúrát. Az északi régiókban váratlan fagyok lehetnek, amelyek elpusztíthatják a növényt.
 • A pesterekből származó bokrok feldolgozása a teljes termés és betakarítás után. Ha a rovarok megjelentek a gyümölcsözés során, a bokrokat ajánlott népi módszerekkel kezelni.
Olvasson tovább  Paradicsom Nizhny Novgorod Kudyablik

Ha követed ezeket a szabályokat, és ne szakítsa meg őket, akkor az üzem gondozása könnyebb lesz, és a betakarítás gazdagabb. A vertikális pozícióban lévő PVC csövekben a szamócák egyre népszerűek a kezdők és a már tapasztalt nyári lakosok és kertészek között.

Ez a módszer megkönnyíti az eper bokrokat, és egy helyet takarít meg, és nagyon könnyen használható.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: