Paradicsom arany koenigsberg

  • Szerzői: Postnikova O.BAN BEN., Zelenin A.BAN BEN.
  • A feltételezések éve: 2019
  • Kategória: Rendezés
  • A növekedés típusa: Integimenziós
  • Célja: Friss használat
  • Érlelési idő: Földközi-tenger
  • Növekvő feltételek: Nyílt talajra, filmgyógyházakhoz
  • A bokor magassága, lásd: 150-180 az üvegházban, a nyitott talajban 120-150
  • Levelek: Hosszú, sötétzöld színezés
  • Az éretlen gyümölcs színe: Világos zöld

Lásd az összes jellemzőt

Annak ellenére, hogy a paradicsom Golden Koenigsberg-ot csak 2019-ben használhatják, már sikerült nagy népszerűséget szerezni a kertészek körében. A gyümölcsök különböző saláták, szószok és egyéb ételek készítésére használhatók.

A fajták leírása

Az ilyen paradicsomokat üvegházakban lehet termeszteni, a nyílt talajban. Meglehetősen hosszú, hosszú levéllemezeket különböznek meg, amelyeknek sötétzöld telített színe van. Lehetőség van a különböző régiókban, többek között a távol-keleti, Mersatnolyvian, szibériai kerületekben.

A gyümölcs fő tulajdonságai

A paradicsom arany Koenigsberg gyümölcse fényes narancssárga színű, szaporriber. Az éretlen zöldségvilág zöld festménye. A hengeres forma. Egy ecsettel, szabályként 5-6 gyümölcs van.

Az érett zöldségek húsának átlagos sűrűsége van. Egy paradicsom tömege átlagosan 191 g. A bokor fészkek száma 3-4.

Kóstolási jellemzők

A paradicsom arany Koenigsberg kiváló ízesítő tulajdonságokkal rendelkezik. Friss formában, valamint számos étel előkészítéséhez képesek lesznek megfelelni.

Érés és gyümölcsözés

A fajta az átlagos fajtákhoz tartozik. A termelés folyamata, általában a vetés után a negyedik hónapban kezdődik.

Hozam

Golden Golden Koenigsberg meglehetősen magas hozamot büszkélkedhet. Megfelelő gondossággal az egészséges, teljes körű bokorból könnyen eltávolíthatja az érett paradicsom két teljes vödörét.

A palántákra való leszállás és a földre való leszállás időpontja

A palántákon való vetésnek körülbelül 60-65 nappal a nyílt talajban történő transzplantáció előtt vagy az üvegházhatású formában kell eljárni folyamatosan. Vegetációt hordoz a talajban áprilisban vagy májusban, amikor a levegő hőmérséklete eléri a 10 fokos hőt.

Az otthoni növekvő palánták fő szakaszai

Paradicsom arany koenigsberg

Magvak előkészítése

Alapvető előkészítési módszerek: felmelegedés, fertőtlenítés, áztatás növekedési stimulánsokban, buborékolás, keményedés, csírázás. Ezek a technikusok különböző eredményekre irányulnak, és más célúak.

További részletek

Paradicsom arany koenigsberg

A magok áztatása

A szakértők szerint az előzetes áztatás 30% -kal növelheti a hozamokat. Az áztatás időtartamát a használt oldat és a magok minőségétől függően határozzák meg.

További részletek

Paradicsom arany koenigsberg

Milyen talajt választhat a palántákhoz

A paradicsommag ház ültetéséhez szükséges földet nem szabad a kertből venni. A paradicsomellel kapcsolatos talajnak jó lélegzetességgel kell rendelkeznie, biztosítsa a szükséges páratartalom szintjét, és a pH-savas szintnek körülbelül 6,5 egységnek kell lennie.

További részletek

Ültetési rendszer

A vetés előtt el kell készíteni a maganyagot. Ehhez a magokat ajánljuk, hogy gondosan kezeljék a fungicidek segítségével, gyakran használják a “fitosporin” kompozíciót. Az ilyen előzetes eljárás megakadályozza a gombás betegségek kialakulását és fejlődését.

A Föld és a kapacitás, amelyben a vetésre kerülni fogják, ezért ez jobb, ha a fertőtlenítő anyagok használata. A talajnak meg kell szüntetnie, a nagy és kemény fürtök jobban eltávolíthatók azonnal. A leszálláskor a talajnak kissé nyersnek kell lennie.

A vetés talajának be kell igazítani, kis hornyok formájában, míg azok közöttük körülbelül 3 centiméter távolságra van. A magokat a talajba kell helyezni körülbelül 1 centiméter mélységig.

Az első csírák megjelenését megelőzően minden ülőhelyet száraz helyen kell tárolni egy kicsit a szoba feletti hőmérsékleten. Amikor fiatal csírák jelennek meg, a tartályokat speciális világítási spektrumú lámpák alatt kell átvinni.

Tavasszal a palántákat nyitott földre átültetik. A talajnak legalább 15 fokos hőmérsékletre kell melegednie. A Föld túlzott hűtése mellett a növényzet fejlődhet, megbetegszik.

A növényeket 50-60 centiméter távolságra kell helyezni egymástól. A felnőtt bokroknak nem kell kapcsolatba lépniük a jövőben. A leszálló gödröket elsősorban bőven meg kell nedvesíteni, ajánlott speciális komplex műtrágyák hozzáadására is.

Ha etetést tettél, akkor a talaj velük kell alaposan keverni. A paradicsomot tompa nélkül ültetik, mindez elégedett a Földkel és egy kis tamplosokkal.

A növény talajában történő ültetés után szükségszerűen azonnal fel kell kötni. 1,5 héttel azután, hogy a bokrok kiszaradását követően öntözni kell. Ugyanakkor a vegetatív részek nem befolyásolják.

Növekvő és gondoskodás

Hogy építsenek növényeket, hogy teljes mértékben fejlődjenek, és hogy jó betakarítást kapjunk ennek eredményeként, meg kell őriznie őket. Ne feledje, hogy rendszeres öntözést kell végrehajtani. A leszállás utáni kezdeti szakaszokban kb. 10 liter tiszta folyadék négyzetméterenként 1 órát töltöttünk hetente. A virágos időszakokban az öntözés hetente kétszer ugyanolyan mennyiségű vizet hoz létre.

Az öntözött bokrok csak a gyökér alatt. Javasoljuk, hogy meleg folyadékot használjon, hidratáló töltést kb. Három órával a naplemente előtt.

A komplex adagolókat műtrágyákként használják az ilyen paradicsom számára. Minden évtizedben teszik őket. Ugyanakkor, a virágzási folyamat kezdetétől a legjobb, ha növeli a kálium számát.

Ez a fajta paradicsomnak profilaktikus kezelésekre van szükségük kész készítéssel. Leggyakrabban permetezéssel végzik őket. Az ilyen eljárások fontosak a különböző betegségek megelőzéséhez, beleértve a szürke rothadt, fitoophulákat. Használhat számos népi gyógymódot főzött otthon.

Ahogy az érlelt gyümölcsöt betakarítják, szükség lesz gondosan levágni a használt keféket, mivel még mindig nem adnak színeket. Az alsó lemezlapokat a növények hordójában azonnal eltávolítják. Az utolsó csokrok kialakulása után eltávolítjuk a bokrok felső részét.

Paradicsom arany koenigsberg

Hogyan és mint takarmány paradicsom?

A növekedés minden szakaszában különböző nyomelemek szükségesek. Minden műtrágya két csoportra osztható: ásványi és szerves. A népi jogorvoslatokat gyakran használják: jód, élesztő, madár alom, tojáshéj.

Fontos, hogy megfeleljen a normának és az etetési időszaknak. Ez vonatkozik a népi jogorvoslatokra és a szerves műtrágyákra is.

További részletek

Paradicsom arany koenigsbergÉlesztőParadicsom arany koenigsbergBórsavParadicsom arany koenigsbergJódParadicsom arany koenigsbergHamuParadicsom arany koenigsbergKalcium-selitraParadicsom arany koenigsbergbukkinsavParadicsom arany koenigsbergTejszérumParadicsom arany koenigsbergHidrogén-peroxidParadicsom arany koenigsbergCsirke alomParadicsom arany koenigsbergSzódaParadicsom arany koenigsbergCsalánParadicsom arany koenigsbergMolyhos ökörfarkkóró

Ellenállás a betegségekkel és kártevőkkel szemben

A paradicsom Golden Koenigsberg fokozatát gyakran különböző gombás fertőzéseknek vetik alá, köztük a fitoophluorosist. Előfordulhatnak a kalcium hiánya miatt túlzott talaj nedvesség miatt.

A kultúra vereségével minden sérült alkatrészt azonnal meg kell vágni és égetni, hogy ne váljanak a gombás betegségek további terjedésének forrásává. Ezt követően a bokrokat vegyi anyagokkal kezeljük.

És ez a fajta paradicsom erősen befolyásolhatja a különböző rosszindulatú rovarok, beleértve a levéltetveket, egy pók ticket, egy szőke. Annak érdekében, hogy megakadályozzák a betegségek és a károsító szervezetek megjelenését ezen a kultúrában, szükség van időszerű megelőző intézkedéseket kell folytatni. Ehhez mind a kész, mind a kész orvosi kompozíciókat, mind a népi jogorvoslatot használják (fokhagymás zúzott fejekkel, kenyérsütővel, háztartási szappannal).

A betegségek és kártevők feldolgozása és megelőzése

Paradicsom arany koenigsberg

Betegségek és kártevők paradicsom az üvegházban

A paradicsom termesztése során az üvegházban gyakran betegségek vannak a hőmérséklet-rendszer megsértése és a túlzott páratartalom miatt. A leggyakoribb betegségek gombás (fitoofluoris, coloriosis, rothadás).

További részletek

Paradicsom arany koenigsberg

Betegségek és kártevők a paradicsom nyitott talajban

A nyílt területeken a paradicsomok elleni küzdelem és kártevők meglehetősen összetettek. Ez annak köszönhető, hogy a reszelt különböző kórokozóknak és kártevő rovaroknak kell kitéve.

További részletek

Paradicsom arany koenigsbergPhytofluoroParadicsom arany koenigsbergPuffadt harmatParadicsom arany koenigsbergCsúcsParadicsom arany koenigsbergClapporiosParadicsom arany koenigsbergSzürke gnilParadicsom arany koenigsbergDohánymozaik vírus

Értékelések áttekintése

Sok kertész pozitívan beszélt erről a paradicsomlevélről. Azt mondták, hogy megkülönbözteti a használható gyümölcsök magas színvonalát, beleértve a konzerveket, a főzési salátákat és a paradicsompasztákat, a különböző betegségekkel szembeni jó ellenállást, az ellátás során. De néhány ember megjegyezte, hogy az ilyen paradicsom nem büszkélkedhet hosszú tárolási időszakra.

Kamat cikk
( Még nincs értékelés )
Ossza meg barátaival
123
Megjegyzés hozzáadása