Paradicsom dolly paradicsom

 • Kategória: Hibrid
 • A növekedés típusa: SEVENTENERMINANT
 • Célja: Univerzális
 • Érlelési idő: Földközi-tenger
 • Az érlelés időzítése, napok: 95
 • Növekvő feltételek: Nyílt talajra, filmgyorsokhoz, zárt talajhoz, üvegházakhoz
 • Szállítási képesség: Magas
 • Bush méret: Középálló
 • A bokor magassága, lásd: 90-150
 • Hűtőközeg: Mérsékelt

Lásd az összes jellemzőt

A paradicsom digid vörös volt az orosz tenyésztési gyakorlók által a hagyományos paradicsom és cseresznye paradicsom hibridizációjával. A legtöbb esetben a hibrid gyümölcseit a bankett ételek díszítésére, valamint a vegetáriánus és a gyermekmenüre használják. A fajta gyümölcsei népszerűek és mindig igény szerint a finom növényi paradicsom szerelmesei között.

A fajták leírása

A paradicsom ünnepli dátuma az F1 hibrid családra utal, és félig technikát. A központi menekülés növekedése a 11-13 vegetatív vesék megjelenésének szakaszában fejeződik be. A fajlagos bokrok magassága 90 és 150 cm között van. Az üzemnek arányos mennyisége lombhullató tömeg és oldalsó hajtások. Egy klaszterre 6-8 gyümölcsből áll. A hibrid alkalmas mind a fedett üvegházakban, mind az üvegházakban és az utcai ágyakban, de lágy éghajlati viszonyokkal rendelkező területeken.

Előnyök:

 • hosszú gyümölcsök;

 • Széles körű;

 • a csírázás magas aránya;

 • Magas fokú sebezhetőség a negatív környezeti tényezőknek;

 • a gyümölcsök egyenletes érése;

 • A leggyakoribb betegségekkel szembeni ellenállás;

 • szállíthatóság;

 • Gondozásra sem zárható;

 • Jó fantasztikus.

Hibák:

 • a bokor kialakulásának és szövetének szükségessége;

 • Későbbi érés.

A gyümölcs fő tulajdonságai

A paradicsomgyümölcsök dollyának hosszúkás tojás alakú konfigurációja van tágas kiöntéssel. Érett paradicsom gazdag piros színű, és látványos és esztétikus. Megkülönböztető jellemzők – Kis magkamrák. A termés nagyfokú fókuszponttal rendelkezik, és alkalmas hosszú távú szállításra.

Kóstolási jellemzők

Ennek a minőségű fajta ízének tulajdonságai megfelelő telítettség, édesség. A gyümölcsöknek könnyű gyümölcs íze van, ami jellemző tulajdonságuk. A paradicsom puha szubkután része sűrű, lédús és cukorszerkezetű. Egy magzat középső súlya 20 g. Ez a fajta alkalmas sózásra és marinációra. Konzervált gyümölcsök hosszú ideig tartanak vonzó megjelenést repedések és dents nélkül.

Érés és gyümölcsözés

A paradicsomnak közepes gyümölcsérete van. Megkülönböztető jellemző – hosszúságú gyümölcsözés. Az érés ideje, július – október.

Hozam

A hibrid paradicsom vörös színű, egy bokor elérheti az 1500 g-ot. 1 m2-es telken, akár 6 kg gyümölcsöt is gyűjthet. Előnyök – A teljes klaszterek enyhítésének képessége.

Hátrányok – a hozam jelentős csökkenése alacsony hőmérsékleten.

A palántákra való leszállás és a földre való leszállás időpontja

A fajta termesztését tengerparti módszer végzi. Idő vetőmaganyag – március elején. Optimális talaj szubsztrátum – homok, tőzeg, szokásos föld, fa hamu és kombinált ásványi etetés keveréke. Vetőmélység a magvak nem több, mint 1 cm. Optimális hőmérséklet +20 fok. Lehetőség van növelni a magas szintű megvilágítás csírázását, és üvegházhatást eredményez az ültetési tartályok filmének menedéke miatt. A két lap megjelenése után merülni kell. A komplex ásványi és szerves műtrágyákra reagáló fokozat.

A nyitott palánták időszaka nyílt földön – a május vége. A növénykibocsátás során az átlagos napi hőmérséklet nem eshet +19 fok alá.

Az otthoni növekvő palánták fő szakaszai

Paradicsom dolly paradicsom

Magvak előkészítése

Alapvető előkészítési módszerek: felmelegedés, fertőtlenítés, áztatás növekedési stimulánsokban, buborékolás, keményedés, csírázás. Ezek a technikusok különböző eredményekre irányulnak, és más célúak.

További részletek

Paradicsom dolly paradicsom

A magok áztatása

A szakértők szerint az előzetes áztatás 30% -kal növelheti a hozamokat. Az áztatás időtartamát a használt oldat és a magok minőségétől függően határozzák meg.

További részletek

Paradicsom dolly paradicsom

Milyen talajt választhat a palántákhoz

A paradicsommag ház ültetéséhez szükséges földet nem szabad a kertből venni. A paradicsomellel kapcsolatos talajnak jó lélegzetességgel kell rendelkeznie, biztosítsa a szükséges páratartalom szintjét, és a pH-savas szintnek körülbelül 6,5 egységnek kell lennie.

További részletek

Ültetési rendszer

Leszállási rendszer – klasszikus. 1 m2-nél nem szabad több mint 3-4 növény.

Növekvő és gondoskodás

A zárolt növények rendszeres öntözést igényelnek ásványi és szerves műtrágyák hozzáadásával. Egy bokor esetében elég 3 liter víz. Szigorúan tilos a víz hideg vízre. Öntözési gyakoriság – heti 2-3 alkalommal. Annak érdekében, hogy gazdagítsa a gyökérrendszert az oxigénnel és gyorsítsa fel a növényi növekedést, szükség van rendszeresen elvégezni a talajokat, és fenntartani az optimális páratartalom szintjét.

A hibrid megköveteli a kötelező harisnyakaszt, amely támogatja és rendszeres gőzölése.

Paradicsom dolly paradicsom

Hogyan és mint takarmány paradicsom?

A növekedés minden szakaszában különböző nyomelemek szükségesek. Minden műtrágya két csoportra osztható: ásványi és szerves. A népi jogorvoslatokat gyakran használják: jód, élesztő, madár alom, tojáshéj.

Fontos, hogy megfeleljen a normának és az etetési időszaknak. Ez vonatkozik a népi jogorvoslatokra és a szerves műtrágyákra is.

További részletek

Paradicsom dolly paradicsomÉlesztőParadicsom dolly paradicsomBórsavParadicsom dolly paradicsomJódParadicsom dolly paradicsomHamuParadicsom dolly paradicsomKalcium-selitraParadicsom dolly paradicsombukkinsavParadicsom dolly paradicsomTejszérumParadicsom dolly paradicsomHidrogén-peroxidParadicsom dolly paradicsomCsirke alomParadicsom dolly paradicsomSzódaParadicsom dolly paradicsomCsalánParadicsom dolly paradicsomMolyhos ökörfarkkóró

Ellenállás a betegségekkel és kártevőkkel szemben

A paradicsompántos piros magas szintű ellenállással rendelkezik különböző típusú betegségekkel szemben. Annak érdekében azonban, hogy megakadályozzák a betegségek megjelenését, mint például a fitoofluorosis, a szürke rothadás és a fehér rothadás, a mozaikvírus, a fúziózás, a növényeket rendszeresen kezelni kell speciális gyógyszerekkel. Szigorúan tilos az első virágzat után történő feldolgozás elvégzésére.

A tly, az utazások, a fehérfák, a lapátok és a meztelen csigák megjelenésének figyelmeztetése segít a Roar zóna rendszeres mulasztásában és lazításában.

A betegségek és kártevők feldolgozása és megelőzése

Paradicsom dolly paradicsom

Betegségek és kártevők paradicsom az üvegházban

A paradicsom termesztése során az üvegházban gyakran betegségek vannak a hőmérséklet-rendszer megsértése és a túlzott páratartalom miatt. A leggyakoribb betegségek gombás (fitoofluoris, coloriosis, rothadás).

További részletek

Paradicsom dolly paradicsom

Betegségek és kártevők a paradicsom nyitott talajban

A nyílt területeken a paradicsomok elleni küzdelem és kártevők meglehetősen összetettek. Ez annak köszönhető, hogy a reszelt különböző kórokozóknak és kártevő rovaroknak kell kitéve.

További részletek

Paradicsom dolly paradicsomPhytofluoroParadicsom dolly paradicsomPuffadt harmatParadicsom dolly paradicsomCsúcsParadicsom dolly paradicsomClapporiosParadicsom dolly paradicsomSzürke gnilParadicsom dolly paradicsomDohánymozaik vírus

Ellenállás a kedvezőtlen időjárási viszonyokhoz

Ez a hibrid magas szintű ellenállással rendelkezik a gombás és a bakteriális betegségekkel szemben az instabil és kedvezőtlen időjárási körülmények között. Emlékeztetni kell azonban arra, hogy a kemény hőmérsékleti ingadozások alacsony szintű pezsgilitást okozhatnak, ami jelentősen csökkenti a gyümölcstabák mennyiségét.

Kamat cikk
( Még nincs értékelés )
Ossza meg barátaival
123
Megjegyzés hozzáadása