Paradicsom Don Juan

 • Kategória: Rendezés
 • A növekedés típusa: Determinánsok
 • Célja: az egész üzemanyag-konzervhez
 • Érlelési idő: Korai
 • Az érlelés időzítése, napok: 95-100
 • Növekvő feltételek: Nyílt talajra, filmgyógyházakhoz
 • Szállítási képesség: Magas
 • Bush méret: Éjszakai minőségű
 • A bokor magassága, lásd: 60-70
 • Az éretlen gyümölcs színe: Világos zöld, ritka longitudinális szalagok festett sötétzöld

Lásd az összes jellemzőt

Sok dacket szeretne diverzifikálni a termést érdekes kultúrákban. Tomato Don Juan szokatlan színe és jó hozama miatt szerette sok kertész.

A fajták leírása

A Dong Zhuan fajta meghatározó kultúrákra utal. Bush korlátozott növekedéssel rendelkezik. A növény maximális magassága 70 cm.

Erős és vastag, jól fejlődik. A Crown Compact és az ágak egyenesen nőnek. Szükség esetén figyelmet kell fordítani, szükség esetén törölni kell a szükségtelent. Bush Bár alacsony, de még mindig ajánlott nyakkendő. A gyümölcsök nagy és súlyuk alatt alakulnak ki, a szár a talajra klónozhat.

Nagy levelek, gazdag-zöld, matt. Alacsonyan lefelé mindkét oldalon. A lemeznek medián szakaszai vannak, valamint. A szélek nem kimondották. A levelek aszályból vagy súlyos.

Az első virágzat 7 lap, nyomon követés mellett alakul ki – 1-2. Egy kefe Matures 4-5 bogyók.

A fajta pozitív oldalai:

 • Kompakt bokrok;

 • hozam;

 • A gyümölcsök érdekes megjelenése;

 • ízi tulajdonságok;

 • magas szállítás;

 • hosszú eltarthatósági idő;

 • Könnyű gondosság;

Minuszok:

 • a hőmérsékletkülönbség és a fagyok intoleranciája;

 • Mérés.

A gyümölcs fő tulajdonságai

Lekerekített, szilva, enyhén hosszúkás gyümölcsök, alacsony bájos felfedezett orrával. A paradicsom súlya 70-80 g. A paradicsom színe egyedülálló, egy fényesen bíborvörös színű, vékony sárga csíkok uralkodik, és az éretlen gyümölcsök, a világos zöld színe vékony sötétzöld csíkokkal.

A köntöst sima, bár egyes gyümölcsök találkozhatnak egy kis rajonattal. A bőr sűrű és nem repedt. Hús lédús, szelíd és húsos. Jelenleg 1-2 vetőmag kamrák. A magok közülük kicsi.

A paradicsom típusai univerzálisak. Friss formában lehetnek. Alkalmas szilárd gyümölcsökkel való megőrzésre, valamint szedésére, mártásokra és gyümölcslevekre.

Kóstolási jellemzők

Rendezés Don Juan édes savanyú íze van.

Érés és gyümölcsözés

Don Juan radiális kultúra. Átlagosan az érési időtartam 95-100 nap. Júliusban gyűjtheted a betakarítást.

Hozam

A legalacsonyabb fajta mutatói nagyon jóak. Egy bokorból 6,5-ről 8 kg-ra eltávolították.

A palántákra való leszállás és a földre való leszállás időpontja

A vetéshez készült palánták. 2 cm mélységben betakarítják a kutakat, és bőségesen kiömlöttek vízzel.

Minden magot egy álló víz megolvasztja. Ezután a mangán gyenge oldatát kezeljük.

Miután a talajt ismét nedvesítették, és a fiókot egy filmmel zárja le, és eltávolítja az ablakpárkányokat. A magok egy hét múlva fordulnak. Ezt követően a film eltávolítható.

A formázó bokrok öntése a permetezőből következik, amint a talaj elindul. Minden műtrágyát a gyökér alatt folyékony felületen adunk meg. Merülnie kell, ha van egy bokor 2 erős levelek.

Átlagos szoba Beltéri +20 fok. Érdemes emlékezni arra, hogy meg kell védenie a gyors palántákat a közvetlen napfény folyamatos expozíciójából. Ellenkező esetben a levelek elkezdenek csavarni, vagy talán még az égést is kapnak.

Május elején a palánták egy nyitott levegőn vannak az akklimatizáció egy óráig, majd fokozatosan növelik az időt. A talajbokrokba való részvétel 50-55 napon belül áll a vetés vagy az első hetekben június első hetekben. Mivel a fokozat instabil a fagyra, a talajnak melegnek és melegnek kell lennie, ami azt jelenti, hogy az átlagos levegő hőmérséklete +16 fok. A leszállási időpontok a termesztési régió és az időjárási viszonyok között változhatnak.

.T-sejt {kijelző: asztali cella; Függőleges igazítás: középső; Magasság: 100%; margó-balra: 0; Margó jobb: 0; } .T-valign_top {függőleges-igazítás: felső; } .T512____MG {Szélesség: 100%; Max-szélesség: 100%; Magasság: Auto; } .T-név {Font-Family: “Roboto”, Arial, Sans-Serif; betűtípus: 600; Szín: # 000000; } A.T-BTN {kijelző: inline-blokk; Border: Nincs; Háttérszín: # ffd426; Szín: # 222; Szöveges dekoráció: nincs; Padding: 0 30px; Vázlat: Nincs; Min-Magasság: 30px; Vonalmagasság: 30px; Border-RADIUS: 4PX; Betűméret: 14px; } A.T-BTN: Hover {háttérszín: # fc0; Szöveges dekoráció: nincs; Szín: # 000; } .T-cím {betűméret: 22px; Margó alsó: 20px; Betűtípus: merész; } .T-TEXTBLOCK {margó alsó: 20px; } A.T04_title_link {szín: # 000; Szöveges dekoráció: aláhúzás; } A.T04_title_link: Hover {szín: # cf2933; }

Az otthoni növekvő palánták fő szakaszai

Magvak előkészítése

Alapvető előkészítési módszerek: felmelegedés, fertőtlenítés, áztatás növekedési stimulánsokban, buborékolás, keményedés, csírázás. Ezek a technikusok különböző eredményekre irányulnak, és más célúak.

További részletek

A magok áztatása

A szakértők szerint az előzetes áztatás 30% -kal növelheti a hozamokat. Az áztatás időtartamát a használt oldat és a magok minőségétől függően határozzák meg.

További részletek

Milyen talajt választhat a palántákhoz

A paradicsommag ház ültetéséhez szükséges földet nem szabad a kertből venni. A paradicsomellel kapcsolatos talajnak jó lélegzetességgel kell rendelkeznie, biztosítsa a szükséges páratartalom szintjét, és a pH-savas szintnek körülbelül 6,5 egységnek kell lennie.

További részletek

Ültetési rendszer

A palánták ültetése előtt a kiválasztott terület részeg. A kirakodás előtti napon a kutak 15 cm mélységgel vannak kialakítva, és a talaj bőségesen megnedvesedett. Az alján a lyukak vannak elhelyezve ammónium-nitrát, vagy nitroammophos serkentésére a növekedés és a jobb alkalmazkodást.

Az ültetési bokrok rendszerének 40×60 cm-nek kell lennie, sűrűsége 2 bokor / 1 m2. Szükség van arra, hogy az ágak ne legyenek egymással összefonódva, jó hozzáférést biztosít a műtrágya és a betakarításhoz. Egy ilyen rendszer jó, mert a csokorok nem fogják megtanulni az árnyékot egymással. Ez azt jelenti, hogy a napfény elég lesz.

Növekvő és gondoskodás

A paradicsom Don Juan gondoskodik, de a jó termés és a bokrok egészségére szükség van néhány szabály elvégzéséhez.

 • A fokozat nem tetszik a fagy. Ha a földbe való leszállás után a hőmérséklet + 10 fokig csökken, a bokrokat ellopni kell. Ellenkező esetben fagyasztottak és megsérülnek.

 • A csapok magassága, amelyhez a szárakat alkalmazzák, 0,8-0,9 m.

 • Érdemes az öntözés grafikonját. Legjobb Válassza ki az estét, amikor a nap már nem az aktív fázisban van, és nem éget leveleket. A víznek melegnek és tisztának kell lennie. Az öntözött bokrok szigorúan a gyökér alatt.

 • A táplálkozás fontos szerepet játszik. A szezonban a paradicsom megtermékenyíti 4-6-szor. A fő ásványi anyagok a nitrogént választják, ami felelős a zöld színért. Káliumra van szükség, hogy rügyeket, gyümölcsöket képezzen. Ezenkívül feather fluor és foszfor, magnézium-szulfát. Szerves anyagból – jód, tejtermelő szérum, élesztő-alapú megoldás, fa hamu.

 • 2 héten belül szükséges, hogy egy musting bokrok és lazítás. A gyomok eltávolítása segítséget nyújt a bokrok számára, hogy normálisan növekedjenek, és minden hasznos nyomelemet kapjanak, és lazítsa meg – megfeleljen az oxigén gyökerei.

 • A PASKING-t szükség szerint elvégezni kell. Érdemes figyelmet fordítani a levelekre. Mivel nagyok, árnyékot tudnak rajzolni a gyümölcsön. Így törölni kell őket is.

 • A Bushs körül földet az ópium vagy széna mulchával lehet lefedni. Ez segít a nedvesség helyesen terjeszteni, és különösen a forró napokban hidratálja a talajt.

.T03 a {szín: # 000; Szöveges dekoráció: aláhúzás; } .T03 A: Hover {szín: # cf2933; } .T03_col1 {kijelző: inline-blokk; Box-méretezés: Border-Box; Szélesség: 510px; Függőleges igazítás: Top; Padding-Right: 50px; } .T03_col2 {kijelző: inline-blokk; Szélesség: 480px; } .T03_main {Font-Méret: 14px; Szöveghez igazítás: maradt; } .T03_item {kijelző: inline-blokk; Box-méretezés: Border-Box; Szélesség: 50%; Betűméret: 14px; / * Padding-Bal: 20px; * / Text-Align: maradt; Függőleges igazítás: Top; } .T03_item_image, .T01_main_image {magasság: 80px; } .T03_item_image img, .T03_main_imagem img {kijelző: inline-blokk; Magasság: 100%; } .t03_main_title {margó: 10px 0; Betűméret: 16px; Betűtípus: merész; } .T03_item_title {margó: 10px 0; Betűméret: 16px; Betűtípus: merész; } / * .T03_item A, .T03_main a {szín: # 3D8901; } * / .T03_main_text, .T03_item_text {szín: # 333; } .T03_item_aterem {margó-top: 20px; } .T03_main_btn {margó-top: 15px; } .T03_main_btn a {kijelző: inline-blokk; Border: Nincs; Háttérszín: # 63bc66; Szín: #FFF; Szöveges dekoráció: nincs; Padding: 0 30px; Vázlat: Nincs; Min-Magasság: 30px; Vonalmagasság: 30px; Border-RADIUS: 4PX; Betűméret: 14px; } .T03_main_btn a: Hover {háttérszín: # 3ab34a; Szöveges dekoráció: nincs; } A.T-BTN: Hover {háttérszín: # fc0; Szöveges dekoráció: nincs; Szín: # 000; } .T03_btn a {kijelző: inline-blokk; Határ: 1PX Solid # 3D8901; Border-RADIUS: 4PX; Szín: # 3D8901; Padding: 0 30px; Vázlat: Nincs; Min-Magasság: 30px; Vonalmagasság: 30px; Margin-Top: 15px; Szöveges dekoráció: nincs; } .T03_btn a: Hover {háttérszín: # 3D8901; Szín: #FFF; Szöveges dekoráció: nincs; } .T03_item {kijelző: inline-blokk; Pozíció: relatív; Box-méretezés: kezdeti; Text-Align: Center; Margó alsó: 12px; margó-balra: 6px; Margó-jobb: 6px; Határ: 3px szilárd #FFF; Függőleges igazítás: Top; } / * .T03_Item: Hover {határ: 3px szilárd # 63bc66; Szöveges dekoráció: nincs !Fontos; } * / .T03_item img {kijelző: blokk; } .T03_item_title {szín: # 333; Magasság: 45px; / * Padding: 0 5px; * / túlcsordulás: rejtett; Font: 15px század gótikus, Arial, sans-serif; Kijelző: blokk; Kijelző: asztali cella; Függőleges igazítás: középső; / * betűtípus: merész, * / szöveges dekoráció: aláhúzás; } / * .T03_Item: Hover .T03_item_title {háttérszín: # 63bc66; Szín: #FFF; Betűtípus: merész; Szöveges dekoráció: nincs; } * / .T03_Item: Hover .T03_item_title {szín: # cf2933; } .T-sejt {kijelző: asztali cella; Függőleges igazítás: középső; Magasság: 100%; margó-balra: 0; Margó jobb: 0; } .T-valign_top {függőleges-igazítás: felső; } .T512____MG {Szélesség: 100%; Max-szélesség: 100%; Magasság: Auto; } A.T-BTN {kijelző: inline-blokk; Border: Nincs; Háttérszín: # ffd426; Szín: # 222; Szöveges dekoráció: nincs; Padding: 0 30px; Vázlat: Nincs; Min-Magasság: 30px; Vonalmagasság: 30px; Border-RADIUS: 4PX; Betűméret: 14px; } A.T-BTN: Hover {háttérszín: # fc0; Szöveges dekoráció: nincs; Szín: # 000; }

Hogyan és mint takarmány paradicsom?

A növekedés minden szakaszában különböző nyomelemek szükségesek. Minden műtrágya két csoportra osztható: ásványi és szerves. A népi jogorvoslatokat gyakran használják: jód, élesztő, madár alom, tojáshéj.

Fontos, hogy megfeleljen a normának és az etetési időszaknak. Ez vonatkozik a népi jogorvoslatokra és a szerves műtrágyákra is.

További részletek

ÉlesztőBórsavJódHamuKalcium-selitrabukkinsavTejszérumHidrogén-peroxidCsirke alomSzódaCsalánMolyhos ökörfarkkóró

Ellenállás a betegségekkel és kártevőkkel szemben

Dong Zhuan besorolásait immunis phytoofluorosa, de hajlamos a szürke rothadás, ha nem távolítjuk el lépések. A betegség túlzott öntözéssel jelenik meg. Ha a szürke rothadás megborzongott a bokrokon, azonnal szappanoldattal kell kezelni őket.

A rovarok között, amelyek leggyakrabban támadják a paradicsomot, megjelölve:

 • Amerikai burgonyabogár;

 • levéltetvek;

 • Kancsó.

A kártevők ellen speciális vegyi anyagokat kell használniuk. Fontos, hogy alaposan olvassa el az utasításokat, hogy a vegyi anyagok ne befolyásolják a gyümölcs minőségét.

.T-sejt {kijelző: asztali cella; Függőleges igazítás: középső; Magasság: 100%; margó-balra: 0; Margó jobb: 0; } .T-valign_top {függőleges-igazítás: felső; } .T512____MG {Szélesség: 100%; Max-szélesség: 100%; Magasság: Auto; } .T-név {Font-Family: “Roboto”, Arial, Sans-Serif; betűtípus: 600; Szín: # 000000; } A.T-BTN {kijelző: inline-blokk; Border: Nincs; Háttérszín: # ffd426; Szín: # 222; Szöveges dekoráció: nincs; Padding: 0 30px; Vázlat: Nincs; Min-Magasság: 30px; Vonalmagasság: 30px; Border-RADIUS: 4PX; Betűméret: 14px; } A.T-BTN: Hover {háttérszín: # fc0; Szöveges dekoráció: nincs; Szín: # 000; } .T-cím {betűméret: 22px; Margó alsó: 20px; Betűtípus: merész; } .T-TEXTBLOCK {margó alsó: 20px; } A.T04_title_link {szín: # 000; Szöveges dekoráció: aláhúzás; } A.T04_title_link: Hover {szín: # cf2933; }

A betegségek és kártevők feldolgozása és megelőzése

Betegségek és kártevők paradicsom az üvegházban

A paradicsom termesztése során az üvegházban gyakran betegségek vannak a hőmérséklet-rendszer megsértése és a túlzott páratartalom miatt. A leggyakoribb betegségek gombás (fitoofluoris, coloriosis, rothadás).

További részletek

Betegségek és kártevők a paradicsom nyitott talajban

A nyílt területeken a paradicsomok elleni küzdelem és kártevők meglehetősen összetettek. Ez annak köszönhető, hogy a reszelt különböző kórokozóknak és kártevő rovaroknak kell kitéve.

További részletek

.T02_item {kijelző: inline-blokk; Pozíció: relatív; Box-méretezés: kezdeti; Text-Align: Center; Margó alsó: 12px; Margó-jobb: 15px; / * Határ: 3px szilárd #FFF; * / függőleges-igazítás: felső; } .T02_Item: Hover {/ * Border: 3px szilárd # F27C09; Szöveges dekoráció: nincs !Fontos; * / / * szín: # #FFF; * /} .T02_item img {kijelző: blokk; } .T02_item_title {szín: # 000; Magasság: 45px; / * Padding: 0 5px; * / túlcsordulás: rejtett; Font: 15px század gótikus, Arial, sans-serif; Kijelző: blokk; Kijelző: asztali cella; Függőleges igazítás: középső; } A.T02_Item: Hover, .T02_Item: Hover .T02_item_title {szín: # cf2933; }

PhytofluoroPuffadt harmatCsúcsClapporiosSzürke gnilDohánymozaik vírus

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: