Paradicsom fekete hercegnő

 • Kategória: Rendezés
 • A növekedés típusa: Integimenziós
 • Célja: Friss használat, lazac és konzerv
 • Érlelési idő: Földközi-tenger
 • Az érlelés időzítése, napok: 110-115
 • Növekvő feltételek: Nyílt talajra, üvegházakra
 • Eladhatóság: Magas
 • Bush méret: Magas
 • A bokor magassága, lásd: akár 180
 • Az érett gyümölcs színe: Barna-barna

Lásd az összes jellemzőt

A készletfajták paradicsomja kiváló ízű. És azt is nagyon hasznos az egészségre, mivel a vitaminok és antioxidánsok bennük lévő hozzájárulnak a betegségek megelőzésére, a szív-érrendszerre és a gyomor-bélrendszer, onkológiai betegségek és meg kell szilárdítani az immunrendszert általánosságban. Az ilyen típusú paradicsom fényes képviselője a fekete hercegnő fokozata. Köszönhetően a gondozás, a magas hozamok és a sokoldalúság a kulináris tervben, ez a fajta nagy népszerűséget szerzett a Gobby-szerelmesek között.

A fajták leírása

A fekete hercegnő egy középkorú intenermináns növény. Magas bokor, körülbelül 180 cm magasságban érhető el. Középső levelek, hegyes szürke-zöld.

A fekete hercegnő fajta pluszjai:

 • a magok elég magas csírázása;

 • hosszú és bőséges gyümölcsös;

 • A gyümölcsök kiváló ízei;

 • Különböző használat a főzéshez;

 • a fedett üvegházban és a nyitott talajban való növekedés lehetősége;

 • Fenntarthatóság a gombás betegségekhez.

E fajta hátrányai szerint tulajdonítható:

 • a bokor gőzölése és harisnya;

 • Szeretődés.

A gyümölcs fő tulajdonságai

A fajta gyümölcsei körte-szerű kerekített formában vannak. Surbus felület, sűrű. A bőr szelíd és vékony, nem hajlamos a repedésre. Először a magzat színe zöld, a nap hatása alatt barna-barna lesz. A súly súlya elérheti a 100-150 g-ot. A hús nem vizes, húsos, lédús és édes.

Kóstolási jellemzők

A paradicsom egy fekete hercegnő fajta különböző módon a főzésben: vágott saláták, növény, marinnat, újrahasznosítani gyümölcslevek vagy fagyasztva szilárd formában.

Érés és gyümölcsözés

A fekete hercegnő közepes szemcsés fajtát – az idő, mivel a csírák gyümölcsök megjelenése 110-115 nap. A fokozat meglehetősen nagy mutatója van a magokból – körülbelül 90%.

Hozam

A fajta paradicsom bokrok gyümölcsözőek és bőségesek. Átlagosan a hozam 6-7 kg / m2.

A palántákra való leszállás és a földre való leszállás időpontja

A vetőmagot március-áprilisban kell elvégezni, a földre történő leszállás – május-júniusban.

Az otthoni növekvő palánták fő szakaszai

Magvak előkészítése

Alapvető előkészítési módszerek: felmelegedés, fertőtlenítés, áztatás növekedési stimulánsokban, buborékolás, keményedés, csírázás. Ezek a technikusok különböző eredményekre irányulnak, és más célúak.

További részletek

A magok áztatása

A szakértők szerint az előzetes áztatás 30% -kal növelheti a hozamokat. Az áztatás időtartamát a használt oldat és a magok minőségétől függően határozzák meg.

További részletek

Milyen talajt választhat a palántákhoz

A paradicsommag ház ültetéséhez szükséges földet nem szabad a kertből venni. A paradicsomellel kapcsolatos talajnak jó lélegzetességgel kell rendelkeznie, biztosítsa a szükséges páratartalom szintjét, és a pH-savas szintnek körülbelül 6,5 egységnek kell lennie.

További részletek

Ültetési rendszer

A vetés előtt a magokat mangán oldattal kell kezelni és enyhén hűvös vízzel öblíteni. Aztán egy speciális tartályba vetik őket, a Földön, melyet egy film borítanak, és meleg helyen adnak hozzá.

Miután körülbelül 1,5 hónap, a palántákat kiültetés üvegházba (glassland vagy film), vagy nyitott talajban, pre-légzés kutak mindegyik palánta. A növényeket 40 cm távolságra ültetik egymástól, az 50 cm-es sorok között.

Növekvő és gondoskodás

Ahhoz, hogy jó betakarítást kapjunk, az üzem egy szárba alakul ki, előzetesen eltávolítja az összes lépést és az alsó leveleket. A bokrokat a spickok vagy más függőleges támogatásokhoz kell kötni.

Az öntözőbokrok kissé hűvös vízre van szükségük körülbelül 1 alkalommal hetente. A talajműtrágyához különböző adagolókat vagy természetes anyagokat használhat, például krétát, kőris vagy száraz madár almát. Kívánatos, hogy bőséges napfény legyen, mivel a napsütéses gyümölcsöknek köszönhetően jellemző fekete fajták. És a színe érett paradicsom változhat (a halvány bíborvörös egy telített vörös szín) szintjétől függően a pH a talajban.

A gyümölcsbokrok július-augusztusban kezdődnek. A betakarítás után megfelelő tárolással a magok 10 éve tarthatják a csírázást.

Hogyan és mint takarmány paradicsom?

A növekedés minden szakaszában különböző nyomelemek szükségesek. Minden műtrágya két csoportra osztható: ásványi és szerves. A népi jogorvoslatokat gyakran használják: jód, élesztő, madár alom, tojáshéj.

Fontos, hogy megfeleljen a normának és az etetési időszaknak. Ez vonatkozik a népi jogorvoslatokra és a szerves műtrágyákra is.

További részletek

ÉlesztőBórsavJódHamuKalcium-selitrabukkinsavTejszérumHidrogén-peroxidCsirke alomSzódaCsalánMolyhos ökörfarkkóró

Ellenállás a betegségekkel és kártevőkkel szemben

A fekete hercegnő ellenáll a fitophthluorosisnak (a patogén – oomitzet phytophthora infestans de barye a), hogy megakadályozza, különösen mérsékelt éghajlat alatt, minden héten, valamint az eső után, a paradicsom bokrát kell kezelni Biológiai készítmények, például a Tri – khodermina megoldása.

A betegségek és kártevők feldolgozása és megelőzése

Betegségek és kártevők paradicsom az üvegházban

A paradicsom termesztése során az üvegházban gyakran betegségek vannak a hőmérséklet-rendszer megsértése és a túlzott páratartalom miatt. A leggyakoribb betegségek gombás (fitoofluoris, coloriosis, rothadás).

További részletek

Betegségek és kártevők a paradicsom nyitott talajban

A nyílt területeken a paradicsomok elleni küzdelem és kártevők meglehetősen összetettek. Ez annak köszönhető, hogy a reszelt különböző kórokozóknak és kártevő rovaroknak kell kitéve.

További részletek

PhytofluoroPuffadt harmatCsúcsClapporiosSzürke gnilDohánymozaik vírus

Régiók növekvő

A déli napsütéses területek alkalmasak a nyitott talaj növekedésére. Az üvegházhatású körülmények között egy fekete hercegnő fajta bármilyen régióban, például központi, északi kaukázusi, Volga és nyugati szibériai.

Értékelések áttekintése

Alapvetően vélemények a Fekete-hercegnő pozitív részére. A vásárlók a magok magas arányát és a gyümölcsök kiváló ízét ünneplik. Néhány szerelmes a véleményükben hangsúlyt fektet arra, hogy még anélkül, hogy még további táplálkozás és feldolgozás nélkül a növény kártevőiből, nagy betakarítást adtak, és nem engedték meg a kártevőket. És a hostessek megjegyzik az érett gyümölcsök (megőrzés, gyümölcslevek, szószok, friss formában, valamint a téli fagyasztás sokoldalúságát).

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: