Paradicsom hölgyek ujjai

 • Szerzői: Szerző – manyatina l. DE., Eredet – IP Kudryavtseva E. R.
 • A feltételezések éve: 2006
 • Szinonimák nevek: Damskie Pal’chiki
 • Kategória: Rendezés
 • A növekedés típusa: Determinánsok
 • Célja: Friss használat, az egész szarban
 • Érlelési idő: Korai
 • Az érlelés időzítése, napok: 95-100
 • Növekvő feltételek: Nyílt talajra, filmgyógyházakhoz
 • Szállítási képesség: Magas

Lásd az összes jellemzőt

Tomato Dame ujjak – ultraranny, egy elegáns determináns bokor formájában kialakított hozamminőség. Sok kertész kiemeli ezt a változatot, mint az egyik legjobb és legkedvesebb. Ez a népszerűség köteles a hozam, finom íz, kényelmes forma és méret. Az utolsó minőségi teszi a paradicsom tökéletes alkatrészeit a téli üresekhez.

Az eltávolítás története

Az ujjak nem tekinthetők új paradicsomfajták között. A huszadik század hajnalán vették a Szovjetunióban. Szerző – Manyatina L. DE. Az eredeti paradicsom aktívan egyetértettek a Szovjetunió területén, és Oroszország déli részén termesztettek. Eredeti fajta Damskie Pal »Chiki Ip Kudryavtseva e. R.

Végül a paradicsom 2006-ban hozzájárult a nyilvántartóhoz. Fokozatosan a magángazdaságokban a fajták. Az új gyümölcsöknek kis különbsége van.

A fajták leírása

Meghatározó paradicsom paradicsom bokor dame ujját. A nyitott talajban 120 cm-re nő, a zárt – kompaktabb. A formációban csak 1-2-ben menekül. Az ellenőrzés nem szükséges. Anyagtervező, a zöld levelek zöld (sötétzöld) színű. A virágzat egyszerű. Kultúra fény és termálvállalkozás.

A gyümölcs fő tulajdonságai

Gyümölcsök A hölgyek ujjai különböző alakzatokból állnak:

 • kiterjesztett hengeres, csúcsra mutatott;

 • Kiterjesztés-körte, “orr” alulról.

A kis kifolyó gyümölcsök megkülönböztetik a sűrűség és a fényes felületet. A súlyuk 52 g tartományban van (bizonyos esetekben 70 g-ra nőnek).

A leírt paradicsom kivételes ízét jelöli. 5-6 db alkotnak. Egy kefe. Éretlen gyümölcsök világos zöld (smaragd), és a teljes érettség fázisához, ahol elérik a lédúsvöröset. A gyümölcsökben nincsenek foltok, a fagyasztott maguknak nincsenek artikulációi.

Színes körte-szerű gyümölcsök fokozatosan érlelődnek, nem esnek le a bokorból. A lédús paradicsom 2-3 kamerába oszlik, kis mennyiségű maggal. Egy mérsékelten sűrű illatos hús belsejében, amely hozzájárul a paradicsom jó szállításához és fantasztikusságához.

A sima héja nem repedés, és hosszú ideig friss megjelenést takarít meg.

Kóstolási jellemzők

Mérsékelten lédús, nem egy öntözési pépet kiváló ízlés jellemzi. A paradicsom íze édes savval.

Érés és gyümölcsözés

Érzési idő korai, nap 95-100. A betakarítás július és szeptember között jön. A legjobb gyümölcsöt a déli régiókban ünneplik, mivel a hölgyek ujjai jól megvilágított ágyakat igényelnek.

Hozam

A nyitott talajban lévő paradicsom hozama 2,7 kg / kV. m, és a film menedékhelyén akár 15 kg / kg-ig is összegyűjthető. m, azaz 2,5 kg-ig egy bokorból. Ez nagy hozamnak tekinthető.

A palántákra való leszállás és a földre való leszállás időpontja

Vetés a palánták számláján január – március. A talajban a palántákat 50-55 éves korban ültetik. A talajra való átültetés folyamatában hasznos műtrágyákat kell készíteni a palánták legjobb túléléséért.

A hölgyek sokféleségét csak a fagyasztás visszavonása után ültetik fel. Ha a hőmérséklet csökkenése után csökken, az Agrovolok paradicsomát lefedni kell.

Az otthoni növekvő palánták fő szakaszai

Paradicsom hölgyek ujjai

Magvak előkészítése

Alapvető előkészítési módszerek: felmelegedés, fertőtlenítés, áztatás növekedési stimulánsokban, buborékolás, keményedés, csírázás. Ezek a technikusok különböző eredményekre irányulnak, és más célúak.

További részletek

Paradicsom hölgyek ujjai

A magok áztatása

A szakértők szerint az előzetes áztatás 30% -kal növelheti a hozamokat. Az áztatás időtartamát a használt oldat és a magok minőségétől függően határozzák meg.

További részletek

Paradicsom hölgyek ujjai

Milyen talajt választhat a palántákhoz

A paradicsommag ház ültetéséhez szükséges földet nem szabad a kertből venni. A paradicsomellel kapcsolatos talajnak jó lélegzetességgel kell rendelkeznie, biztosítsa a szükséges páratartalom szintjét, és a pH-savas szintnek körülbelül 6,5 egységnek kell lennie.

További részletek

Ültetési rendszer

A leszálló sűrűség elég vastag – 6-8 növény 1 kV-ig. méter. A bokrok között 40 x 40 cm-es rendszert figyelhet meg, és 70 cm-t hagyhat levegőben.

Növekvő és gondoskodás

A Tomatov Grade Dame ujjait szándékosnak tekintik, így lehetséges, hogy minőségi betakarítást kapjunk, még a tapasztalatlan kertészek is.

A gyümölcsöket kizárólag az örökre termesztik. A vetés előtt meg kell rendezni a magokat, és felhívni őket fertőtlenítésre sápadt hőátadó oldatban.

A palánták földje laza és megtermékenyítendő. Ha felkészíted magad, használat előtt, tanácsos forró vízzel vagy a mangán kálium gyenge oldatával önteni.

A magok 1 cm mélyen vetések a barázdába, 2 cm-es távolságra, a folyosón – 3 cm-re. A vetés után a dobozt egy filmmel kell lefedni, meleg és jól megvilágított helyre. Amikor a hajtások megjelennek, a filmben már nincs szükség. A hőmérséklet + 16 ° C-ra csökken, hogy lelassítsa a palánták növekedését.

3-7 nap elteltével a hőmérséklet körülbelül 6 fokos növelhető.

Amint a 2-3 levelek feldolgozásra kerülnek, a palántákat kezelik, külön csészékre osztva. A termesztés időtartama alatt a palánták kiemelkedőek a szokásos öntözés biztosítása érdekében. Könnyen lazíthatunk a földet. Ritka, hogy táplálja, a fa hamu gyenge tinktúrájával.

Ha a paradicsom nem védett talajban növekszik, akkor a Bobs alatt támogatni kell. Ellenkező esetben lehetőség van arra, hogy a földön lévő bokrok a gyümölcsök súlya alatt legyenek. Az üvegházhatású körülmények között könnyebb használni a trelliereket.

Hogyan vigyázzon a paradicsomra:

 • Mérsékelt öntözés hetente háromszor gyökér alatt, 6 liter vizet öntve;

 • A szalma réteg (10 cm);

 • A fázis a növényzet, nyakkendő és érési gyümölcsök etetni őket szerves és megtermékenyíteni megoldások ásványok;

 • Lazítsa meg a talajt és távolítsa el a gyomokat.

Paradicsom hölgyek ujjai

Hogyan és mint takarmány paradicsom?

A növekedés minden szakaszában különböző nyomelemek szükségesek. Minden műtrágya két csoportra osztható: ásványi és szerves. A népi jogorvoslatokat gyakran használják: jód, élesztő, madár alom, tojáshéj.

Fontos, hogy megfeleljen a normának és az etetési időszaknak. Ez vonatkozik a népi jogorvoslatokra és a szerves műtrágyákra is.

További részletek

Paradicsom hölgyek ujjaiÉlesztőParadicsom hölgyek ujjaiBórsavParadicsom hölgyek ujjaiJódParadicsom hölgyek ujjaiHamuParadicsom hölgyek ujjaiKalcium-selitraParadicsom hölgyek ujjaibukkinsavParadicsom hölgyek ujjaiTejszérumParadicsom hölgyek ujjaiHidrogén-peroxidParadicsom hölgyek ujjaiCsirke alomParadicsom hölgyek ujjaiSzódaParadicsom hölgyek ujjaiCsalánParadicsom hölgyek ujjaiMolyhos ökörfarkkóró

Ellenállás a betegségekkel és kártevőkkel szemben

Ellenáll a fitoophluorosisnak. Vintage Time Hate, hogy a “támadás” kezdete előtt.

Ugyanakkor a női ujjak fokozata érzékeny a mozaik vereségére. Széles körű inszekticideket használnak a kártevők megszabadítására.

A kora tavasszal és a betegség első jeleiben a paradicsomot speciális kész fungicidekkel kell kezelni. Prophylaxis esetében ajánlott megszórjuk a paradicsom bokrok zúzott fa hamu.

A betegségek és kártevők feldolgozása és megelőzése

Paradicsom hölgyek ujjai

Betegségek és kártevők paradicsom az üvegházban

A paradicsom termesztése során az üvegházban gyakran betegségek vannak a hőmérséklet-rendszer megsértése és a túlzott páratartalom miatt. A leggyakoribb betegségek gombás (fitoofluoris, coloriosis, rothadás).

További részletek

Paradicsom hölgyek ujjai

Betegségek és kártevők a paradicsom nyitott talajban

A nyílt területeken a paradicsomok elleni küzdelem és kártevők meglehetősen összetettek. Ez annak köszönhető, hogy a reszelt különböző kórokozóknak és kártevő rovaroknak kell kitéve.

További részletek

Paradicsom hölgyek ujjaiPhytofluoroParadicsom hölgyek ujjaiPuffadt harmatParadicsom hölgyek ujjaiCsúcsParadicsom hölgyek ujjaiClapporiosParadicsom hölgyek ujjaiSzürke gnilParadicsom hölgyek ujjaiDohánymozaik vírus

Ellenállás a kedvezőtlen időjárási viszonyokhoz

Besuch-rezisztens bokrok, hőálló és hidegálló. De van szükség menedékre, ha az utcán való leszállás után alacsony hőmérsékleten van

Régiók növekvő

Növekszik az eredeti és finom paradicsom minden talajban és az Orosz Föderáció különböző régióiban. A kertészek legnagyobb hozama a napkollektoros időjárás és az enyhe éghajlati viszonyok: Krím, Krasnodar Terület, Astrakhan Régió. Oroszország északi részén a fajta csak a fűtött üvegházak körülményeit termesztik, amelyek emellett mesterséges világítással vannak felszerelve.

Értékelések áttekintése

Paradicsom Dame ujjak – Kiváló kiegészítő salátákhoz. Alkalmas az egész, szárítás, a fagy és a hosszú távú tárolás sózásához. Finom ketchups, paradicsompaszta, konzervek gyümölcsökből. Pácolt paradicsom étvágygerjesztő megjelenésű és nagyon finom.

A Tomatovnak kiváló szállíthatósága és vonzó áruja van. Legfeljebb 4 hónapig tárolják, látható változások nélkül. Az ilyen tulajdonságok nemcsak a kertészek részéről, hanem a mezőgazdasági termelőkre is figyelemmel kísérik a figyelmet.

A szállítás és tárolás során a paradicsom nem reped, és a legfontosabb, hogy megtartják ízeik tulajdonságait és előnyeit csaknem 100% -ot.

A kertészek megünnepelik a hölgyek magjainak önálló összeszerelését. Végtére is, ez a fajta paradicsom, és nem hibrid fajok. A magok 5 évig nem fogynak.

Kamat cikk
( Még nincs értékelés )
Ossza meg barátaival
123
Megjegyzés hozzáadása