Paradicsom lappa

 • Szerzői: Alsó álmok.ÉS.
 • A feltételezések éve: 2021
 • Kategória: Hibrid
 • A növekedés típusa: Determinánsok
 • Célja: Friss használat
 • Érlelési idő: Korai
 • Az érlelés időzítése, napok: 85-90
 • Növekvő feltételek: nyitott talajra
 • Eladhatóság: Magas
 • A bokor magassága, lásd: akár 90

Lásd az összes jellemzőt

Minden évben létrejött a paradicsom új fajtái, amelyek egyedi jellemzőkkel és egyedülálló ízekkel rendelkeznek. Új paradicsom NpaPa.

Az eltávolítás története

A mancsok fiatal változata 2021-ben engedélyezett. A szerző egy fúró álmodozó tenyésztőt beszélt. ÉS. A kultúra hibrid fajtáira utal.

A fajták leírása

Paradicsom NpaPa – determináns kultúra. A zárt talajban lévő hajtások növekedése 90 cm-re érhető el, nyitva tartva – 70 cm. Stem vastag és erőteljes, jól fejlődik. A teljes hosszúság alatt enyhe mulasztás van.

A kis, közepes hosszúságú, jellegzetes vénákkal és középső részekkel rendelkezik. Az éleken vannak jar. Hátsó felület lemezlap könnyebb elülső. Levelek az érintésre durva.

A káromkodás mérsékelten alakul ki. Ennek köszönhetően a bokor egy kompakt típusra utal.

Bonyolult virágzat – kúszó. Mindegyik 15 és 20 akadály között van kialakítva. Az első rügy 6-7 lap tengerszint feletti magasságban van kialakítva. Következő – minden 1-2.

A gyümölcsök száma egy ecsettel – 20 darab. Ajánlott szárak száma -1-2.

Az előnyök a következők:

 • érlelési idő;

 • Mentelmi jog a gombás betegségek sorához;

 • hozam;

 • A betakarítás változata;

 • ízi tulajdonságok;

 • szállíthatóság;

 • tárolási idő;

 • forgalomképes feltétel.

A gyümölcs fő tulajdonságai

A gyümölcsök formája hosszúkás (azt is hívják fordítottan). Van egy kis kifolyó a fetus csúcsán. A paradicsom tömege 50-55 g. Esetek rózsaszín vagy rózsaszín piros. A rendezetlen gyümölcs színű világos zöld színnel foltok nélkül. A bőr sűrű, sima, egy kis fényes virágzás, nem hajlamos a repedésre.

A hús lédús, édes, sahary és szelíd. Átlagos sűrűség és egy kis víz. A két vetőmag kamerában, kis mennyiségű kis maggal.

A gyümölcsöknek jó fókuszpontjai vannak. És a rugalmas bőrnek köszönhetően hosszú távolságokra jól tolerálható.

A paradicsomnak univerzális célja van, így konzisztensek lehetnek a friss (saláták, snackek), hogy konzerválják és marinninálják őket. Alkalmas zöldség koktélok vagy smoothie főzésére.

Kóstolási jellemzők

A gyümölcsöket édes íz és gyümölcs utánízisé teszi. Acryanka – Neurko Kimondva.

Érés és gyümölcsözés

A paradicsom NpaPA a korai érési osztályok elérésére utal 85-90 nap. Érlelés gyümölcsbarát, de gyümölcsözött egy bokor több szakaszban. Az egyik ecset tartalmazhat teljesen érett gyümölcsöt, mind azokat, amelyek színét kapják.

Hozam

A fajta változatos kijelzői nagyon jóak. A zárt talajban, megfelelő ellátással, legfeljebb 15 kg M2-vel összegyűjtött, nyitott talajon – akár 12 kg-ig.

A palántákra való leszállás és a földre való leszállás időpontja

A magokat olvadékvizet áztatják, majd a kálium-permanganát gyenge oldatával kezelik.

Enni dobozokat készítenek előre. A műtrágyák előtt termékeny földekkel telítettek. A Well mélysége – legfeljebb 3 cm. Minden öntözés víz.

A vetőmagot a talaj nedvesítette és lezárja a film vagy üveg. A dobozokat az ablakpárkányon tisztítják. A hét folyamán a magok be kell kerülniük. Ezt követően eltávolíthatja a filmet.

Víz palánták megéri hetente egyszer egy szórópisztolyt. A főzést akkor kell elvégezni, ha egy magvaknak több erős levele van.

Minden etetés folyékony formában történik, közvetlenül az öntözés után. A hőmérsékletnek +22 fokosnak kell lennie.

Érdemes elkerülni a napfényben lévő hosszabb palántákat. A levelek éghetnek, így a bokrokat ellopni kell.

Május elején a paradicsom az utcára kerülhet, hogy akklimatizáljon. Ebben az időben a kiválasztott terület átkapcsolható, hasznos ásványi anyagok bevezetése a talajhoz. Előre betakarított kötegek és a kutak mellett. A gödrök alján az ammónium-nitrátot öntsük a növekedés vagy a nitroamphosz stimulálására.

A talajban lévő palántákat napi hőmérsékleten végezzük, amely nem alacsonyabb, mint +18 fok.

Az otthoni növekvő palánták fő szakaszai

Paradicsom lappa

Magvak előkészítése

Alapvető előkészítési módszerek: felmelegedés, fertőtlenítés, áztatás növekedési stimulánsokban, buborékolás, keményedés, csírázás. Ezek a technikusok különböző eredményekre irányulnak, és más célúak.

További részletek

Paradicsom lappa

A magok áztatása

A szakértők szerint az előzetes áztatás 30% -kal növelheti a hozamokat. Az áztatás időtartamát a használt oldat és a magok minőségétől függően határozzák meg.

További részletek

Paradicsom lappa

Milyen talajt választhat a palántákhoz

A paradicsommag ház ültetéséhez szükséges földet nem szabad a kertből venni. A paradicsomellel kapcsolatos talajnak jó lélegzetességgel kell rendelkeznie, biztosítsa a szükséges páratartalom szintjét, és a pH-savas szintnek körülbelül 6,5 egységnek kell lennie.

További részletek

Ültetési rendszer

A fossa mélysége legfeljebb 15 cm legyen. A palánta burkolata az első igazi levelekben fordul elő. A bokrok közötti távolság – 50×60 cm. Az 1 m2-nek legfeljebb 4 szakácsnak kell lennie. Szükséges, hogy a jövőben könnyebben kezelje a bokrokat, távolítsa el az extra lépést és leveleket. A bokrok nem zavarják egymást, és árnyékot vetnek.

Növekvő és gondoskodás

Bármely kultúra megfelelő és normalizált ellátást igényel a hozamok növelésére, valamint a bokrok egészséges tartására.

 • A víz palánták hetente 1-2 alkalommal követik. Az egyes bokor gyökere 4 és 6 L között van az időjárási viszonyoktól és a páratartalomtól függően. A súlyos szárazság leveleihez hajtható. Ha a tenyésztést nyitott talajon termesztik, az öntözési mód az időjárási körülmények között kerül kiszámításra. Ehhez jobb, ha kora reggel vagy este válasszon, amikor a nap nem az aktív fázisban van.

 • Az öntözés után a talaj talaját kell tennie. Ezt úgy végezzük, hogy egy száraz réteg vagy egy kéreg nincs kialakítva a föld felszínén. Ez a réteg nem ad levegőt a talajba való behatoláshoz.

 • Fontos, hogy időben eltávolítsuk a gyomokat.

 • Etetés, amit érdemes többször termelni. A műtrágyák közül leggyakrabban a nitrogéntartalmú komponenseket, káliumot és foszforot választanak. Természetes ásványi anyagoktól – fluor, fa hamu, madár alom.

 • Zárja be a bokrokat Zerovy alatt. A bokor maga kicsi, de a kefék és gyümölcsök számából a szár klónozhat a földre vagy a szünetre.

Paradicsom lappa

Hogyan és mint takarmány paradicsom?

A növekedés minden szakaszában különböző nyomelemek szükségesek. Minden műtrágya két csoportra osztható: ásványi és szerves. A népi jogorvoslatokat gyakran használják: jód, élesztő, madár alom, tojáshéj.

Fontos, hogy megfeleljen a normának és az etetési időszaknak. Ez vonatkozik a népi jogorvoslatokra és a szerves műtrágyákra is.

További részletek

Paradicsom lappaÉlesztőParadicsom lappaBórsavParadicsom lappaJódParadicsom lappaHamuParadicsom lappaKalcium-selitraParadicsom lappabukkinsavParadicsom lappaTejszérumParadicsom lappaHidrogén-peroxidParadicsom lappaCsirke alomParadicsom lappaSzódaParadicsom lappaCsalánParadicsom lappaMolyhos ökörfarkkóró

Ellenállás a betegségekkel és kártevőkkel szemben

A fajtában jó fenntarthatósági mutatók vannak olyan betegségek esetében, mint:

 • fitoofluorózis;

 • verticillosis;

 • Fuzariózis.

A kártevők közül a leggyakrabban megtalálható:

 • Wireeman;

 • Amerikai burgonyabogár;

 • Slugs;

 • szürkebegy;

 • Csigák.

A gombás betegségek és kártevők elkerülése érdekében a bokroknak 14 napos időtartammal többször kell permetezniük.

A huzalt eltávolítják a helyszín mentése során, mivel a kártevő a földön él és károsítja a palánták gyökereit. A Colorado Beetle manuálisan megy, vagy a bokrok spray a “presztízs” előkészítést. A túlságosan nedves talaj miatt a csigák és csigák megjelennek, manuálisan kell törölned őket.

A betegségek és kártevők feldolgozása és megelőzése

Paradicsom lappa

Betegségek és kártevők paradicsom az üvegházban

A paradicsom termesztése során az üvegházban gyakran betegségek vannak a hőmérséklet-rendszer megsértése és a túlzott páratartalom miatt. A leggyakoribb betegségek gombás (fitoofluoris, coloriosis, rothadás).

További részletek

Paradicsom lappa

Betegségek és kártevők a paradicsom nyitott talajban

A nyílt területeken a paradicsomok elleni küzdelem és kártevők meglehetősen összetettek. Ez annak köszönhető, hogy a reszelt különböző kórokozóknak és kártevő rovaroknak kell kitéve.

További részletek

Paradicsom lappaPhytofluoroParadicsom lappaPuffadt harmatParadicsom lappaCsúcsParadicsom lappaClapporiosParadicsom lappaSzürke gnilParadicsom lappaDohánymozaik vírus

Kamat cikk
( Még nincs értékelés )
Ossza meg barátaival
123
Megjegyzés hozzáadása