Paradicsom raisinka

 • Szerzői: Nastenko N. BAN BEN., Brazhan B. G., Candoba A. BAN BEN. (Agoofirma Aelita LLC)
 • A feltételezések éve: 2008
 • Kategória: Rendezés
 • A növekedés típusa: Determinánsok
 • Célja: Friss használat, az egész szarban
 • Érlelési idő: Korai
 • Az érlelés időzítése, napok: 78-80
 • Növekvő feltételek: Nyílt talajra, filmgyógyházakhoz
 • Bush méret: Éjszakai minőségű
 • A bokor magassága, lásd: 50-60

Lásd az összes jellemzőt

A paradicsom mazsolát sokáig használták, a kertészek termesztésének tapasztalatai. Rendkívül fontos szerepet kell játszania az összes használatú bonyolultsággal. Figyelembe kell venni és védeni kell a káros tényezők ellen, beleértve a rovar kártevőket is.

Az eltávolítás története

Az üzemet a 2000-es években fejlesztették ki. 2008-ban hivatalosan nyilvántartásba vették. Az Aelita Agrofirm kiválasztási létesítményeiben végzett fejlesztés. A projekt koordinálása a Nastenko tenyésztőjei, nyugodt és candoba.

A fajták leírása

A mazsola meghatározó paradicsomra utal. A növény a nyílt kertekben és a filmgyógyházakban ajánlott. Az ilyen növényben lévő bokrok alacsonyak, legfeljebb 0,5-0,6 m. Mérsékelten nagy sötét zöld lombozat borítják őket. A többi speciális külső árnyalat többi részében maga a paradicsom nem bizonyítja.

A gyümölcs fő tulajdonságai

Amikor ezek a gyümölcsök csak állományokból alakultak ki, egyszerű zöld színűek. Pospevaya, bogyók jelentenek. A szokásos tömeg 0,04-0,06 kg. Paradicsom formájában a mazsola hasonló a sztereotipikus szívhez. A bogyókat a közbenső virágzatra fogják lefektetni, és fagyasztva általában artikulációval rendelkezik.

Kóstolási jellemzők

Gyümölcsök paradicsommazsola jó friss formában. Ezek alkalmasak az egész üzemanyag-konzerválásra is. Íze harmonikus.

Érés és gyümölcsözés

Ez vonzó korai paradicsomminőségű. A hajtások kialakulása és a megfelelő bogyók kialakulása között átlagosan 78-80 nap. Csak alkalmanként ezt a szabályt megsértik az időjárás nehézségei miatt. Távolítsa el a betakarítást júliusban és augusztusban.

Hozam

Az ilyen fajta dicséretes a tisztességes termelékenységért. A szokásos gyűjtemény 8,3 kg / 1 kV. M. Figyelemre méltó, hogy emlékeztesse Önt, hogy nem érhető el automatikusan, hanem az illetékes és ellenőrzött mezőgazdasági mérnöki használatakor.

A palántákra való leszállás és a földre való leszállás időpontja

Seying magvak a palántákban március 20-án és 30 között. Csináld, mint korábban vagy később, nem túl elfogadható. Ha a tenyésztést a film alatt tervezik, akkor a szükséges hajlandóság általában május közepén érhető el. A június elején előállított nyitott földre fordulva. Fontos szerepet játszanak a növények tényleges rendelkezésre állása és a várt időjárás.

Az otthoni növekvő palánták fő szakaszai

Paradicsom raisinka

Magvak előkészítése

Alapvető előkészítési módszerek: felmelegedés, fertőtlenítés, áztatás növekedési stimulánsokban, buborékolás, keményedés, csírázás. Ezek a technikusok különböző eredményekre irányulnak, és más célúak.

További részletek

Paradicsom raisinka

A magok áztatása

A szakértők szerint az előzetes áztatás 30% -kal növelheti a hozamokat. Az áztatás időtartamát a használt oldat és a magok minőségétől függően határozzák meg.

További részletek

Paradicsom raisinka

Milyen talajt választhat a palántákhoz

A paradicsommag ház ültetéséhez szükséges földet nem szabad a kertből venni. A paradicsomellel kapcsolatos talajnak jó lélegzetességgel kell rendelkeznie, biztosítsa a szükséges páratartalom szintjét, és a pH-savas szintnek körülbelül 6,5 egységnek kell lennie.

További részletek

Ültetési rendszer

A helyszínen lévő magvak frissítése a megfelelő kifejezésben a rendszeren 500×400 mm. Keresse meg a többi opciót, mivel nincs értelme, mivel pontosan rosszabbak, mint a szállító által ajánlott szállító.

Növekvő és gondoskodás

A fajta paradicsom magjai fertőtlenítésre van szükségük. Az ilyen feladat megoldása segít a mangán használatában. A feldolgozás után a magokat hagyományosan nagy mennyiségű vízben mossuk. Az étkezési tartályokat meleg vízzel öntözik a növekedés aktiválásához. Bizonyos esetekben használjon stimuláló gyógyszereket.

A keményedést 2 héttel a transzplantáció előtt hajtják végre. A palánták talaját önállóan vásárolnak vagy készítenek. A második esetben fertőtleníteni kell. Az etetés minden évtizedig tart. Ugyanazzal az időszakossággal laza.

Távolítsa el a lépcsőket és az alsó leveleket, ami problémát okoz egy bokorhoz, 10 nap alatt 1 időre van szüksége. A kiemelés megérintése nélkül nem tehet. Fontos, hogy olyan szalagokat használjunk, amelyek nem rothadnak. Az üvegházhatást okozó kirakodások talaját úgy választják ki, vagy nem kevésbé alaposan elkészítik, mint a palánták. Nincs több különleges finomság.

Paradicsom raisinka

Hogyan és mint takarmány paradicsom?

A növekedés minden szakaszában különböző nyomelemek szükségesek. Minden műtrágya két csoportra osztható: ásványi és szerves. A népi jogorvoslatokat gyakran használják: jód, élesztő, madár alom, tojáshéj.

Fontos, hogy megfeleljen a normának és az etetési időszaknak. Ez vonatkozik a népi jogorvoslatokra és a szerves műtrágyákra is.

További részletek

Paradicsom raisinkaÉlesztőParadicsom raisinkaBórsavParadicsom raisinkaJódParadicsom raisinkaHamuParadicsom raisinkaKalcium-selitraParadicsom raisinkabukkinsavParadicsom raisinkaTejszérumParadicsom raisinkaHidrogén-peroxidParadicsom raisinkaCsirke alomParadicsom raisinkaSzódaParadicsom raisinkaCsalánParadicsom raisinkaMolyhos ökörfarkkóró

Ellenállás a betegségekkel és kártevőkkel szemben

A dohánymozaik vírus nem okoz kiemelkedő kárt. Fusarious Wilting is gyakorlatilag nem ijesztő erre a fajta. A specifikus kártevőket nem írják le. A fertőzések elleni küzdelemre és a káros rovarok leküzdésére irányuló intézkedések megegyeznek a paradicsom más fajtái esetében. Természetesen a vegyi anyagok koncentrációjának feleslege nem megengedett.

A betegségek és kártevők feldolgozása és megelőzése

Paradicsom raisinka

Betegségek és kártevők paradicsom az üvegházban

A paradicsom termesztése során az üvegházban gyakran betegségek vannak a hőmérséklet-rendszer megsértése és a túlzott páratartalom miatt. A leggyakoribb betegségek gombás (fitoofluoris, coloriosis, rothadás).

További részletek

Paradicsom raisinka

Betegségek és kártevők a paradicsom nyitott talajban

A nyílt területeken a paradicsomok elleni küzdelem és kártevők meglehetősen összetettek. Ez annak köszönhető, hogy a reszelt különböző kórokozóknak és kártevő rovaroknak kell kitéve.

További részletek

Paradicsom raisinkaPhytofluoroParadicsom raisinkaPuffadt harmatParadicsom raisinkaCsúcsParadicsom raisinkaClapporiosParadicsom raisinkaSzürke gnilParadicsom raisinkaDohánymozaik vírus

Régiók növekvő

Semmi szokatlan ebben a tervben a mazsola nem képviseli. Mint sok más típusú paradicsom, megengedett, hogy növekedjen:

 • Moszkvában és a környező területen;
 • Szentpéterváron és a környező területen;
 • a Volga-on;
 • az urálokban;
 • Chernozemben;
 • a kaukázusi;
 • Szibériában és a Távol-Keleten.

Értékelések áttekintése

A gazdálkodókat pozitívan értékelik a paradicsommazsolák ízéhez. Még akkor is, ha a betakarítást a technikai érettség fázisában távolítja el, külön-külön érhető el a bokortól. De érdemes megjegyezni, hogy néha nehézségekbe ütközik az ültetési anyagok megvásárlásával. Szükség van arra is, hogy figyelmet kell fordítania a nem túl sok véleményre.

Kamat cikk
( Még nincs értékelés )
Ossza meg barátaival
123
Megjegyzés hozzáadása