Paradicsomi alönka

  • Kategória: Hibrid
  • A növekedés típusa: Determinánsok
  • Célja: Univerzális
  • Érlelési idő: Ultrarandy
  • Az érlelés időzítése, napok: 90-93
  • Növekvő feltételek: Nyílt talajra, filmgyógyházakhoz
  • Szállítási képesség: Igen
  • Bush méret: Éjszakai minőségű
  • A bokor magassága, lásd: 70-80
  • Jellemző bokor: Erőteljes

Lásd az összes jellemzőt

A paradicsomot minden háztartási telken, nyaralókon és kerteken termesztik. Mindenki megpróbálja felgyorsulni egy szerény minőségű, amelyet bőséges növények, finom és húsos paradicsom jellemeznek, és nem foglalja el sok helyet a telken. Ezek közül az egyik az Alenka tombolása.

Az eltávolítás története

Ezt a bokta paradicsomot viszonylag a közelmúltban az orosz tenyésztők tenyésztették, de gyorsan felkeltette a kertek és a gazdálkodók figyelmét. A tudósok fő feladata számos paradicsom létrehozása volt, amely bármilyen éghajlati viszonyban fog növekedni, függetlenül attól, hogy az üvegházhatást okozza ezt vagy a szabadtéri talajt.

A fajták leírása

Az Alenka paradicsom típusa olyan kultúra, amely kompakt, alacsony szellemű bokrok, amelyek meglehetősen erőteljes szárral rendelkeznek, amely ellenállhat egy nagy mennyiségű paradicsomnak az aktív érlelés és a gyümölcsözés időszakában. A gyökérrendszer meglehetősen gyenge, így a bokrok növekedése nem haladja meg a 60-80 cm-t. A bokrok alacsonyak, ezért nem igényelnek rögzítési támogatást.

A gyümölcs fő tulajdonságai

A paradicsomnak megfelelő kerek alakú és jelentős súlya van – a közepén paradicsomban súlya 200-250 gramm. A paradicsom színe rózsaszín, és a héja sűrű és tökéletesen sima, nem teljesen hajlamos a repedésre, ami nagy veszteségek nélkül garantálja a kiváló szállításokat.

Kóstolási jellemzők

A paradicsomi Alenka tasse tulajdonságai kifejezték. A hús lédús és puha, és az íze kellemes, egy fogságban lévő édességgel, teljes érleléssel. A paradicsom húsának gazdag kálium-sók, magnézium, vas és cink. Ez a fajta paradicsom az univerzálishoz tartozik, mivel nemcsak friss formában, hanem a konzervek, a saláták és gyümölcslevek számára is alkalmas.

Érés és gyümölcsözés

Az ultrast fajta, az éréshez szükséges 90-93 nap az időjárási viszonyoktól függetlenül. A paradicsom érése egyenletesen és egyszerre fordul elő. A bokrok hibridje ellenére a paradicsom jól tartja, nem keveredve.

Hozam

Nagy hozamú fajták. Átlagosan, a megfelelő mezőgazdasági mérnökök egy bokorból, akár 5 kg paradicsomot is gyűjthetsz, és 1 m2 – 13-15 kg.

A palántákra való leszállás és a földre való leszállás időpontja

A palánták ültetési vetőmagjai az éghajlati viszonyoktól függenek, ahol a kultúra növekszik. Átlagosan a leszállás március elejétől április közepéig következik be. Az egészséges növekedés érdekében a palántáknak bőséges világításra lesz szükségük. A palántázás napi 12-14 óráig szereti a fényt, így mesterséges megvilágítás nélkül nem tehet.

Annak érdekében, hogy ne okozzon stresszt a növényből, 7-10 nappal a nyitott talajbúkba való leszállás előtt egy kis tanításnak kell lennie a friss levegőnek és az éghajlat egészének. Ehhez a napi palántákat friss levegőn veszik ki, és a talajban való leszállás előtti nap 24 órán keresztül marad. Üljön le a földi palántáktól május közepétől június 10-15-ig.

Az otthoni növekvő palánták fő szakaszai

Paradicsomi alönka

Magvak előkészítése

Alapvető előkészítési módszerek: felmelegedés, fertőtlenítés, áztatás növekedési stimulánsokban, buborékolás, keményedés, csírázás. Ezek a technikusok különböző eredményekre irányulnak, és más célúak.

További részletek

Paradicsomi alönka

A magok áztatása

A szakértők szerint az előzetes áztatás 30% -kal növelheti a hozamokat. Az áztatás időtartamát a használt oldat és a magok minőségétől függően határozzák meg.

További részletek

Paradicsomi alönka

Milyen talajt választhat a palántákhoz

A paradicsommag ház ültetéséhez szükséges földet nem szabad a kertből venni. A paradicsomellel kapcsolatos talajnak jó lélegzetességgel kell rendelkeznie, biztosítsa a szükséges páratartalom szintjét, és a pH-savas szintnek körülbelül 6,5 egységnek kell lennie.

További részletek

Ültetési rendszer

Az ültetési bokrok nyitott talajban esténként vagy felhős időben ajánlott. 1 m2 nem több, mint 5 bokor. A leszállási rendszer a következő: 40 (a bokrok közötti távolság) x 60 (a sorok közötti távolság) cm. A képződés egy szárban nem szükséges.

Növekvő és gondoskodás

Tekintettel az abszolút joggazdaságosságra, a paradicsom szinte minden időjárás nyílik nyitott talajokban vagy filmgyógyházakban. A talaj ültetése előtt az ásványi műtrágyák komplexuma táplálja, és minden lyukban ajánlott szitált fa hamu hozzáadása. Vetőmagok a paradicsom palántáihoz Alenka-t 50-55 napon belül kell kitölteni, mielőtt a talajban lévő bokrok elszakadnak. Rechazle palánták áthaladnak a tavaszi fagyok visszatérésének veszélye után.

Paradicsomi alönka

Hogyan és mint takarmány paradicsom?

A növekedés minden szakaszában különböző nyomelemek szükségesek. Minden műtrágya két csoportra osztható: ásványi és szerves. A népi jogorvoslatokat gyakran használják: jód, élesztő, madár alom, tojáshéj.

Fontos, hogy megfeleljen a normának és az etetési időszaknak. Ez vonatkozik a népi jogorvoslatokra és a szerves műtrágyákra is.

További részletek

Paradicsomi alönkaÉlesztőParadicsomi alönkaBórsavParadicsomi alönkaJódParadicsomi alönkaHamuParadicsomi alönkaKalcium-selitraParadicsomi alönkabukkinsavParadicsomi alönkaTejszérumParadicsomi alönkaHidrogén-peroxidParadicsomi alönkaCsirke alomParadicsomi alönkaSzódaParadicsomi alönkaCsalánParadicsomi alönkaMolyhos ökörfarkkóró

Ellenállás a betegségekkel és kártevőkkel szemben

A kultúra kiváló immunitással rendelkezik sokféle betegség számára, de javasoljuk a megelőző intézkedések lefolytatását figyelmeztetés fitoofluorosis, dohánymozaik, csúcs rothadás. Az inszekticid gyógyszer megbirkózik a kártevők inváziójának leküzdésére. Tapasztalt Daches Ajánlott egy szappanoldat használata, amely hatásos a kártevők elleni küzdelemben.

A betegségek és kártevők feldolgozása és megelőzése

Paradicsomi alönka

Betegségek és kártevők paradicsom az üvegházban

A paradicsom termesztése során az üvegházban gyakran betegségek vannak a hőmérséklet-rendszer megsértése és a túlzott páratartalom miatt. A leggyakoribb betegségek gombás (fitoofluoris, coloriosis, rothadás).

További részletek

Paradicsomi alönka

Betegségek és kártevők a paradicsom nyitott talajban

A nyílt területeken a paradicsomok elleni küzdelem és kártevők meglehetősen összetettek. Ez annak köszönhető, hogy a reszelt különböző kórokozóknak és kártevő rovaroknak kell kitéve.

További részletek

Paradicsomi alönkaPhytofluoroParadicsomi alönkaPuffadt harmatParadicsomi alönkaCsúcsParadicsomi alönkaClapporiosParadicsomi alönkaSzürke gnilParadicsomi alönkaDohánymozaik vírus

Ellenállás a kedvezőtlen időjárási viszonyokhoz

Ez a faj teljesen szerény a hőmérséklet ingadozások, valamint a határozottan tolerálja a hosszú távú hőt, míg az állványzat napfény alatt nem ütközik.

Régiók növekvő

A paradicsom Alenka szinte minden régiójában, beleértve a zónákat, amelyek nem nagyon kedvező éghajlat.

Értékelések áttekintése

Miután tanulmányozta a Gargrin és a gazdálkodók számos visszajelzését az ipari méretben növekvő kultúrából, bizonyos következtetéseket lehet tenni. A tomboló agilis fajta teljesen nem igényel, nem igényel különleges rajzokat és öntözési rendszereket, így még tapasztalatlan kertészek is termeszthető.

A legtöbb dachnikov nagy ízét jelzi a paradicsom, a jó és a hosszú távú tárolás után a betakarítás, valamint a bőséges hozamok. Az egyetlen hátrány, az egyes kertek szerint, a megérintés szükségessége, mivel a bokrok gyakran lopnak a földön.

Kamat cikk
( Még nincs értékelés )
Ossza meg barátaival
123
Megjegyzés hozzáadása