Paradicsomi corgabel

 • Szerzői: Vilmorin S. A., Franciaország
 • A feltételezések éve: 2021
 • Szinonimák nevek: Kornabel
 • Kategória: Hibrid
 • A növekedés típusa: Integimenziós
 • Célja: Friss használat
 • Érlelési idő: LATTIVE
 • Az érlelés időzítése, napok: 60 nap a palánták tervezésének napjától
 • Növekvő feltételek: A film üvegházakhoz
 • Eladhatóság: Magas

Lásd az összes jellemzőt

Paradicsom Corgabel – újdonság a francia tenyésztőkből. Ez egy nagyszabású paradicsom eredeti bors gyümölcsökkel. Vonzza a bőséges gyümölcsöt, vitalitást és gyümölcsminőséget.

Az eltávolítás története

A francia származású paradicsom Cornabel, nagyon népszerű Franciaországban. 2019-ben Vilmorin S. A., A szakmai termesztés legnagyobb vetőmagjainak legnagyobb gyártója az orosz regiszterre vonatkozó besorolási kérelmet nyújtott be. 2021-ben az osztályt hivatalosan elismerték az Oroszország szinte minden régiójában.

A fokozatot produktív, ellenálló betegségekkel és nagy szárazanyag-tartalommal szemben állították fel. Az ilyen paradicsom szinte nincs magja, tökéletes az ízléshez, édes és gazdag ízléshez.

A fajták leírása

A növekedés nem korlátozott intemimerant, vagyis nem korlátozott, tökéletesen megmutatja magát az egész évben az ipari termesztésben.

A bokor harmonikus, szimmetrikus, a lombozat helye miatt hatékonyan használja a nap energiáját. Nagy levelek, rámutatott, bőséges. A gyökérrendszer erőteljes, biztosítva a növényi stabilitást és a termékenységet még nedvességhiányban is.

A betegségekkel szembeni ellenállás kiváló. Nagyon magas ellenállás:

 1. paradicsommozaik vírus;

 2. Fusarious Vila;

 3. Verticillese fading.

Tökéletesen átadja az éles hőmérsékleti különbségeket.

A gyümölcs fő tulajdonságai

Hengeres, hegyes, élénkvörös, formájú, édes paprika hasonlít. Kiváló termék jellemzői: tetvek, hordozható, finom, de sűrű és nem ropogós bőr. Nagyon vonzó a szikla formában – sima, telített árnyékolás, fényes. Fruits nagy, hossza akár 15 cm, tömeg 200-240 g. Szinte magvak. A magzat nagy része egy lédús sűrű hús.

A gyümölcsöt 5-9 darab ecsettel gyűjtjük össze. A fő szár legfeljebb 5 kefét ad, a termény többi része helyesen kialakított lépéseket tesz.

A legnagyobb gyümölcsök az elsőek, egyes esetekben elérhetik a 450 g-ot. Mivel a betakarítást eltávolítják, darálták, a legutóbbi gyümölcsök csak 70 g.

Kóstolási jellemzők

A paradicsom fő célja friss használat. De hibrid Cornabel egy sűrű pép és hozam miatt jó más célokra: szárítás, lovaglás.

A fajta szerepel a “Cukor” kategóriába. Ezek a paradicsom, akinek a teste egy jellegzetes görögdinnye gabonát mutat, és az íz nagyon édes, szelíd és gazdag. A fokozat gyönyörű saláták, oldalsó ételek, levesek, koktélok, desszertek, édes ételek.

A kis és nagy gyümölcsök szilárd formában történő megőrzésére használhatók, az űrlapjuk miatt az üresek. A téli salátákhoz alkalmas bármilyen méretű gyümölcsök.

A termesztés rossz állapotában a táplálkozás hiánya és a nap, az íze inkább frissebbé válhat.

Érés és gyümölcsözés

A fajta késik. Mivel a földön lévő palánták a gyümölcsök eltávolítása előtt 60 napig haladnak. A termelés típusa – hosszú. A bokor a gyümölcsöket hidegnek kell kötnie, szünetek nélkül.

Hozam

Magas hozam. Bush segítségével akár 50 gyümölcsöt is eltávolíthatsz még hiányosságokkal is. A fajta óriási potenciál, 1 kV-vel. m tényleg 19,2 kg-ot kap, bár még 15 kg is nyilvántartást számít e kultúra számára. A nyílt talajban az Orosz Föderáció hideg régióiban a hozam kevésbé lesz, ideális számokat kapnak a fóliák üvegházakhoz, feszített termelői időszakokkal.

A palántákra való leszállás és a földre való leszállás időpontja

Vetés a palántákon márciusban, 10-30. Megengedhető, hogy vetés legyen április első napjaiban. A konkrét határidőket a régió saját képességeik és éghajlata alapján határozzák meg. Ne késleltesse a leszállást. A vetőmagok pillanatától kezdve a leszállás előtt, egy nyitott földön a Cornabel késői jóllakása érdekében 35-40 napos, zárt – 45-55 nap.

Siet a vetéshez is. A paradicsomos növényeknek elegendő fényt kell kapniuk. A februárban való vetés csak az ügylethez vagy a hosszúkás palánták jövőjének elvárásaival történik.

Az otthoni növekvő palánták fő szakaszai

Paradicsomi corgabel

Magvak előkészítése

Alapvető előkészítési módszerek: felmelegedés, fertőtlenítés, áztatás növekedési stimulánsokban, buborékolás, keményedés, csírázás. Ezek a technikusok különböző eredményekre irányulnak, és más célúak.

További részletek

Paradicsomi corgabel

A magok áztatása

A szakértők szerint az előzetes áztatás 30% -kal növelheti a hozamokat. Az áztatás időtartamát a használt oldat és a magok minőségétől függően határozzák meg.

További részletek

Paradicsomi corgabel

Milyen talajt választhat a palántákhoz

A paradicsommag ház ültetéséhez szükséges földet nem szabad a kertből venni. A paradicsomellel kapcsolatos talajnak jó lélegzetességgel kell rendelkeznie, biztosítsa a szükséges páratartalom szintjét, és a pH-savas szintnek körülbelül 6,5 egységnek kell lennie.

További részletek

Ültetési rendszer

A Cornabel paradicsomot 70 cm távolságra ültetik egymástól, a sorok közötti távolság 60 cm.

A növény magassága elérheti az 1,5-2 métert, a kívánt magasság a kertésznek a feltételei alapján állítja be. A nyílt talajon a fokozat kompakt, legfeljebb 1 m-re nő, de még mindig szüksége van egy harisnyakötőre. A képernyők és a gyümölcs ágak speciális műanyag klipekkel és gartokkal vannak rögzítve a szövetből a Trellisig. A huzalkeretek vagy a lineárisok rögzítése a Cornabel fajtái számára nem túl kényelmes. A növény meglehetősen erőteljes, különösen a gyümölcsözési időszak alatt, és jó támogatást igényel.

Növekvő és gondoskodás

A fajta ajánlott a film üvegházakban. Intenermináns nagyszabású fajták a termés nyújtott határidejével, amely felfedi az üvegházak potenciálját, a Cornabel fajta nem kivétel. Az orosz állami nyilvántartás azonban ajánlja a fajtát és a nyílt talajt, a magán kerteket és a kerteket.

Annak érdekében, hogy a gyümölcsök ne zúzódjanak, és a fajta megmutatta a potenciálját, amikor egy bokor kialakításakor egy szárat kell hagynia. Az összes lépésre 1 gyümölcskefe eltávolításra kerül. Csak szükséged van rá. Ha az oldalsó csírák egyszerűen csípik, újak jelennek meg a helyükön. Azt kell várni, amíg a Stepper legfeljebb 5 cm, majd részre kell törni, 3 cm-es üzemanyagok hosszú távon. Ebben a helyben további lépések nem jelennek meg.

Miután 1 gyümölcsök kefe, van 2-3 legerősebb illan el, a fennmaradó lépéseket nem teljesen eltávolítani, de a saját belátása szerint: támaszkodva a lehetőségek a bokor az adott körülmények között, és a kívánt termés. A virágok minden 3 lapnak tűnnek.

Vélemény

A fajta örömet okoz az íze, a hozam és a heves. A nagy cukor paradicsom bőséges gazdag klaszterei nagyon vonzóak. A fajta szép gyűjteni. Az első paradicsom friss formában, ez annyira finom, hogy nem igényel mártások és adalékanyagok, az azt követő gyümölcs megy a pácok és a munkadarab – a héja nem reped, feldolgozott formában ők is ízletes és telített. A zöld paradicsom tökéletesen érkezik.

Nagyon szeretem a kis gazdákat. A paradicsom kereslet, nagyra értékelik a húsosságot, a gyönyörű alakot, nagyon vékony, könnyen eltávolíthatók a bőrön, azzal a képességgel, hogy könnyen elviseljék a szállítási nehézségeket. A paradicsom Cornabelt a kavics közül a legjobbnak hívják.

Annak ellenére, hogy a fajta paradicsomából nehéz megteremteni a saját magokat, és nem szabad továbbítani jeleit, mert hibrid, néhány kézművesek elég jó paradicsomot termelnek a kézzel készített magokból. A mínuszok közül a kertészek gyenge ellenállást jeleznek a drone foltnak, a magok magas költségeinek, ritkán – egyenetlen aszimmetrikus alakja és az ízlés hiánya.

De a fajták mínusza csak a gyenge agrotechnológiában jelenik meg. A legfontosabb dolog az, hogy gazdag napot és egy bokor megfelelő képződését biztosítsuk. Aztán a betakarítás örülni fogja a csodálatos ízű paradicsom sokaságát.

Paradicsomi corgabel

Hogyan és mint takarmány paradicsom?

A növekedés minden szakaszában különböző nyomelemek szükségesek. Minden műtrágya két csoportra osztható: ásványi és szerves. A népi jogorvoslatokat gyakran használják: jód, élesztő, madár alom, tojáshéj.

Fontos, hogy megfeleljen a normának és az etetési időszaknak. Ez vonatkozik a népi jogorvoslatokra és a szerves műtrágyákra is.

További részletek

Paradicsomi corgabelÉlesztőParadicsomi corgabelBórsavParadicsomi corgabelJódParadicsomi corgabelHamuParadicsomi corgabelKalcium-selitraParadicsomi corgabelbukkinsavParadicsomi corgabelTejszérumParadicsomi corgabelHidrogén-peroxidParadicsomi corgabelCsirke alomParadicsomi corgabelSzódaParadicsomi corgabelCsalánParadicsomi corgabelMolyhos ökörfarkkóró

A betegségek és kártevők feldolgozása és megelőzése

Paradicsomi corgabel

Betegségek és kártevők paradicsom az üvegházban

A paradicsom termesztése során az üvegházban gyakran betegségek vannak a hőmérséklet-rendszer megsértése és a túlzott páratartalom miatt. A leggyakoribb betegségek gombás (fitoofluoris, coloriosis, rothadás).

További részletek

Paradicsomi corgabel

Betegségek és kártevők a paradicsom nyitott talajban

A nyílt területeken a paradicsomok elleni küzdelem és kártevők meglehetősen összetettek. Ez annak köszönhető, hogy a reszelt különböző kórokozóknak és kártevő rovaroknak kell kitéve.

További részletek

Paradicsomi corgabelPhytofluoroParadicsomi corgabelPuffadt harmatParadicsomi corgabelCsúcsParadicsomi corgabelClapporiosParadicsomi corgabelSzürke gnilParadicsomi corgabelDohánymozaik vírus

Kamat cikk
( Még nincs értékelés )
Ossza meg barátaival
123
Megjegyzés hozzáadása