Paradicsomos szem

  • Szerzői: Postnikova O. BAN BEN.
  • A feltételezések éve: 2017
  • Kategória: Rendezés
  • A növekedés típusa: Integimenziós
  • Célja: Univerzális
  • Érlelési idő: Földközi-tenger
  • Az érlelés időzítése, napok: 90-95
  • Növekvő feltételek: nyílt talajra, filmgyorsokhoz, zárt talajhoz, üvegházakhoz, díszítő tereprendezéshez
  • Bush méret: Magas
  • A bokor magassága, lásd: legfeljebb 200

Lásd az összes jellemzőt

Az Agrofirma Novosibirsk tenyésztői hozták a bullish szemet. Az orosz állami nyilvántartásban 2016-ban szerepelt. Azóta megkezdte a nyílt területeken és a film üvegházakban termeszteni.

A fajták leírása

Az univerzális gyümölcskultúrát nyitott és zárt talajban, valamint különböző típusú üvegházakban termesztik. Növekedés – jövedelemermináns. A magas növények két méterre érkeznek (nyitott területeken). A menedékházakban a növekedés szinte korlátlan. A levelek hossza – átlagos, szín – világos zöld. Alszik puha, világos zöld. A növekedés folyamatában fokozatosan rozsdásodnak.

Az első gyümölcskefe 7 vagy 8 lap, és az azt követő – minden 2 lap. Az első pár ecsetek ugyanabban az időben 10-12 paradicsomból érlelődik, és a többiek képesek ellenállni 30-40 darab. A nagy méretű virágok és virágzás következetesen.

A gyümölcs fő tulajdonságai

Az éretlen paradicsomban van egy zöld folt az alapon. Színes szabvány – Világos zöld. Érett zöldségek festett fényes piros. Méret – Cseresznye paradicsom kicsi jellemzője. Súly – 10 gramm. Alak – kerek, van egy kis rajna. Bonyolult virágzat. Bőr ragyogó, amely alatt egy sűrű hús rejtett, és meglehetősen lédús. Vágáskor 2 vetőmag kamrát észlelhet.

A szép megjelenés és a kis méretek miatt a paradicsomot különböző ételeket díszítenek: hús, saláták, snackek. Felétre vágják, vagy egészet hagynak. Vintage minőségű bullish szemek tökéletesen alkalmasak. Zöldségeket készítsen sütőkkel, elektromos szárítókkal és egyéb berendezésekkel.

Kóstolási jellemzők

A paradicsom íze szép, édes és harmonikus. A héja nagyon szelíd, és ha az evés nem okoz kényelmetlenséget. Sahara tartalom százaléka – több mint 4,5. A különleges gasztronómiai tulajdonságok miatt a paradicsom nem csak zöldségekben, hanem bogyóban és gyümölcssalátákban is hozzáadódik.

Érés és gyümölcsözés

A bullish szem az átlagos fajtákhoz tartozik, amelynek időpontja 90-95 nap. Az ország különböző régióiban termesztik. A tapasztalt kertészek ajánlott egy zöldség zárt talajban termesztésére.

Hozam

A magas minőségű hozam lehetővé teszi, hogy akár 8 kilogramm gyümölcsöt is gyűjtsön nyitott területeken és 10-12 kilogramm üvegházakban.

A palántákra való leszállás és a földre való leszállás időpontja

A pontos feltételek az éghajlattól függenek a területen és a termesztési módszertől. A tenyésztők 45-50 nappal a palánták előtt tanácsot adnak. Ha az üvegházban nem szerepel a fűtés, akkor paradicsomot kell alkalmazni, amint az átlagos napi hőmérséklet legalább +12 fokot kap. A nyílt talajon a leszállást akkor végzik, amint a fagyasztás teljesen elhalad, és még a naplemente után is, a hőmérséklet nem esik + 10 fok alá.

Az otthoni növekvő palánták fő szakaszai

Magvak előkészítése

Alapvető előkészítési módszerek: felmelegedés, fertőtlenítés, áztatás növekedési stimulánsokban, buborékolás, keményedés, csírázás. Ezek a technikusok különböző eredményekre irányulnak, és más célúak.

További részletek

A magok áztatása

A szakértők szerint az előzetes áztatás 30% -kal növelheti a hozamokat. Az áztatás időtartamát a használt oldat és a magok minőségétől függően határozzák meg.

További részletek

Milyen talajt választhat a palántákhoz

A paradicsommag ház ültetéséhez szükséges földet nem szabad a kertből venni. A paradicsomellel kapcsolatos talajnak jó lélegzetességgel kell rendelkeznie, biztosítsa a szükséges páratartalom szintjét, és a pH-savas szintnek körülbelül 6,5 egységnek kell lennie.

További részletek

Ültetési rendszer

3 bokrot termesztenek egy négyzetméter határaiban. Így a növények nem zavarják egymást.

Növekvő és gondoskodás

Az agrotechnika szükségszerűen bekapcsolja a képződést, harisnyatartó és lefelé. A kialakításkor hagyja 1-2 szárat. Ahhoz, hogy gazdag termést kapjon, a táplálkozási talajokból származó szarvasmarhaféléket kell termesztenie. A növény kialakításának folyamatában sok hasznos anyagot vesz igénybe. Ideális könnyű és közepes lángoló talaj.

Ha a talaj nehéz, kívánatos előre felkészülni. Fedjük le a fűrészpor, humusz és homok. Kimerült talajok táplálják a nagy mennyiségű szerves, komposztot és humuszt. A kutak is ajánlott előkészíteni. A transzplantáció előtt a mangán gyenge oldatával kezeljük és hamun kezeljük. A földlők nem pusztítanak el, és átültetik vele. Miután transzplantálta a talajt szépen villamossal. A bőséges öntözés után több szakaszban történik.

A kis paradicsom gépi technikája különbözik a helyhez kötöttektől. A fokozat nem tolerálja az aszályokat és a felesleges páratartalmat. Üdvözöljük a bokrokat körülbelül egyszer 2-3 naponként, megakadályozzák a folyékony stagnálást. Használjon meleg és ellenálló vizet. A növények körüli földet egy talajtakaró réteg borítja, így a száraz héj nincs kialakítva a talaj felszínén. A felső réteg rendszeresen laza. A mulch lehet valódi és szintetikus anyagok.

Mulcs a szalmából, komposztból, száraz fűből (magvak nélkül) vagy komposzt. Ez nem csak megvédi a talajt a szárításból, hanem a telket is táplálja. Néhány kertész használja a régi újságokat.

Megtermékenyíti az ültetvényt 14 naponként, 10-15 nappal az átültetés után egy állandó termesztési helyre. Használja mind a népi jogorvoslatokat, mind a komplex kompozíciókat, amelyek speciális üzletekben vásárolhatók. A maximális eredmény elérése érdekében az etetés alternatíva.

Az aktív növekedéshez a bokrok nitrogénnel rendelkeznek. A rügyek és szárak kialakulásához káliumot tesznek. A foszfor pozitív hatással van a gyökérrendszer és a gyümölcs állapotára.

Hogyan és mint takarmány paradicsom?

A növekedés minden szakaszában különböző nyomelemek szükségesek. Minden műtrágya két csoportra osztható: ásványi és szerves. A népi jogorvoslatokat gyakran használják: jód, élesztő, madár alom, tojáshéj.

Fontos, hogy megfeleljen a normának és az etetési időszaknak. Ez vonatkozik a népi jogorvoslatokra és a szerves műtrágyákra is.

További részletek

ÉlesztőBórsavJódHamuKalcium-selitrabukkinsavTejszérumHidrogén-peroxidCsirke alomSzódaCsalánMolyhos ökörfarkkóró

Ellenállás a betegségekkel és kártevőkkel szemben

Az ültetvény és a betakarítás megőrzése érdekében a betegségek és kártevők megelőző kezelését kell végrehajtani. A kész készítmények használata az időt takaríthat meg, de néhány DACM-t jobban bízik a népi jogorvoslatok.

A betegségek és kártevők feldolgozása és megelőzése

Betegségek és kártevők paradicsom az üvegházban

A paradicsom termesztése során az üvegházban gyakran betegségek vannak a hőmérséklet-rendszer megsértése és a túlzott páratartalom miatt. A leggyakoribb betegségek gombás (fitoofluoris, coloriosis, rothadás).

További részletek

Betegségek és kártevők a paradicsom nyitott talajban

A nyílt területeken a paradicsomok elleni küzdelem és kártevők meglehetősen összetettek. Ez annak köszönhető, hogy a reszelt különböző kórokozóknak és kártevő rovaroknak kell kitéve.

További részletek

PhytofluoroPuffadt harmatCsúcsClapporiosSzürke gnilDohánymozaik vírus

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: