Szőlő kuan

 • Bogyó szín: Izcin fekete
 • Íz: Tart, édes
 • Csontokkal: Igen
 • Szinonimák nevek: Coigetiae, Kepersm, japán
 • Vetőmagok száma, PC-k.: 2-4
 • Bogyó alakú: Sharovid
 • Berry méret, mm: Legfeljebb 8
 • Hús: eszméletlen
 • Növekedési ereje: Silnororal
 • Hozam (szűrő): Közép-hozamok

Lásd az összes jellemzőt

A Kuan szőlője discantly szokatlanul hangzik. De a név mögött meglehetősen méltó mezőgazdasági kultúra. Csak nagyon óvatosan megismerkedni kell vele, és megfelelő következtetéseket kell tennie.

Az eltávolítás története

A tenyésztési munkáról beszélt ebben az esetben nem kell. Az a tény, hogy Kuan nem fajta, hanem egy egész biológiai nézet. Ezt nevezik japán szőlő, cepers szőlő, és külföldi források – coigetiae. Valójában ez egy elkeseredett vadtermelő növény. Oroszországban és más európai országokban 1875 óta nőnek.

Földrajz elosztás

Találkozhat Kuan:

 • A fő japán szigeteken – Hokkaido, Honsel és Sikoku;

 • a koreai félszigeten;

 • Sakhalinen;

 • A Távol-Kelet déli részén található más területeken.

A kulturális felhasználás lehetséges:

 • Ukrajna és Fehéroroszország különböző kerületei;

 • Az Észak-Kaukázus telephelyei;

 • Oroszország európai része (a moszkvai szélességig).

Leírás

Kuan szőlő – tipikus hengerelt liana. Fontos jelek:

 • 5-10 cm átmérőjű hordó;

 • 15, néha legfeljebb 18-20 m-ig;

 • Sötét zöld virágok ovoid vagy kerek alakú;

 • Kis virágméret;

 • Virágok csoportosítása rövid kefékben érezhető etetéssel;

 • alkalmasság függőleges tereprendezéshez;

 • Ősszel, a levelek sötétzöld vagy bíborvörös színének megjelenése;

 • A bajuszok a körkörös mozgások elvégzéséhez.

Érlelési idő

A szőlő fújó Kuan áprilisban vagy májusban lesz. Ez a tényleges időjárástól és az agrotechnológiától függ. De valamilyen oknál fogva, a pontos iránymutatások megszerzése növény legolcsóbb forrásból nem kapnak. Feltételezhető, hogy egybeesnek az időzítéssel, hogy a szokásos szőlő.

Brozdi

A meglévő forrásokban a kefék típusát nem írják le. Sűrűségüket és tömegüket nem jellemzik.

Bogyók

A szőlőt golyó alakú jellemzi. Fekete-lila vagy fekete és lila hangon festettek. A gyümölcslé majdnem hiányzik. 1 bogyó 2-4 magból származik.

Íz

Ehhez a szőlő tipikus édes íz. A jellemző torta jegyzeteket nyomon követik. Megjegyzés: Néhány forrás esetében a gyümölcs edényét csak a marker után érjük el.

Hozam

A rendelkezésre álló forrásokban található fiókra vonatkozó különleges információkat nem adják meg. Ezért feltételezhetjük, hogy a termést nem normalizálták.

.T-sejt {kijelző: asztali cella; Függőleges igazítás: középső; Magasság: 100%; margó-balra: 0; Margó jobb: 0; } .T-valign_top {függőleges-igazítás: felső; } .T512____MG {Szélesség: 100%; Max-szélesség: 100%; Magasság: Auto; } .T-név {Font-Family: “Roboto”, Arial, Sans-Serif; betűtípus: 600; Szín: # 000000; } A.T-BTN {kijelző: inline-blokk; Border: Nincs; Háttérszín: # ffd426; Szín: # 222; Szöveges dekoráció: nincs; Padding: 0 30px; Vázlat: Nincs; Min-Magasság: 30px; Vonalmagasság: 30px; Border-RADIUS: 4PX; Betűméret: 14px; } A.T-BTN: Hover {háttérszín: # fc0; Szöveges dekoráció: nincs; Szín: # 000; } .T-cím {betűméret: 22px; Margó alsó: 20px; Betűtípus: merész; } .T-TEXTBLOCK {margó alsó: 20px; } A.T04_title_link {szín: # 000; Szöveges dekoráció: aláhúzás; } A.T04_title_link: Hover {szín: # cf2933; }

Ültetőanyag kiválasztása

A tapasztalatokkal rendelkező kertészek ajánlják az újonnan érkezőket, hogy szedést és palántákat vegyenek azok számára, akik a szőlőből készítették őket, és szakmailag foglalkoznak az ilyen anyagok előállításával.

Cherenci

Értékelheti azt a minőséget, amely kis mennyiségű kérget. Amikor egy bokor növelése az agrotechnológiai szabályok betartásából, a túlélési arány körülbelül 90%, a kiváló minőségű növények gyakorlatilag garantáltak. A szőlő kialakításának minden szakaszában van.

További részletek

Csemeték

Az agrotechnológia szabályainak betartása alatt a túlélési arány körülbelül 100%. A csemetéknek egészségesnek kell lenniük. Figyeljen a biztosítékok, a növekedés és a betegségek egyéb jelei hiányára.

További részletek

A termesztés jellemzői

A talajban savas reakcióval javasoljuk a referenciát. Előnyben részesített loamok és könnyű talajok. Szükséges napos játszótér. Néha könnyű árnyékolás megengedett. Azonban az árnyékban a gyümölcsök nagyon kicsiek és elveszítik minőségüket.

Kategorikusan elfogadhatatlan:

 • Nehéz agyag;

 • Erősen savanyított területek;

 • nedvesített zónák;

 • Álmos helyek.

Leszállás

A kultúrát magvakként és dugványokként lehet termeszteni. A vetőmagot megelőzően 2-4 hónapig meg kell rétegezniük; A téli dugványok gyakorlati felhasználása. A palánták virágzása 5 vagy 6 éven keresztül történik. A kirándulás tavasszal vagy ősszel lehetséges. A leszálló gödrök, tőzeg, nedves és durva homok – a földön keverjük.

.T01_col1 {kijelző: inline-blokk; Box-méretezés: Border-Box; Szélesség: 40%; Függőleges igazítás: Top; Padding-Right: 20px; } .T01_col2 {kijelző: inline-blokk; Szélesség: 60%; } .T01_main {Font-Méret: 14px; Szöveghez igazítás: maradt; } .T01_item {kijelző: inline-blokk; Box-méretezés: Border-Box; Szélesség: 50%; Betűméret: 14px; Padding-balra: 20px; Szöveghez igazítás: maradt; Függőleges igazítás: Top; } .T01_item_image, .T01_main_image {magasság: 80px; } .T01_item_image img, .T01_main_imagem img {kijelző: inline-blokk; Magasság: 100%; } .t01_main_title {margó: 10px 0; Betűméret: 16px; Betűtípus: merész; } .T01_item_title {margó: 10px 0; Betűméret: 16px; Betűtípus: merész; } .T01_item A, .T01_main A {szín: # 3d8901; } .T01_main_text, .T01_item_text {szín: # 333; } .T01_item_ather {margó-top: 20px; } .T01_main_btn {margó-top: 15px; } .T01_main_btn a {kijelző: inline-blokk; Border: Nincs; Háttérszín: # ffd426; Szín: # 222; Szöveges dekoráció: nincs; Padding: 0 30px; Vázlat: Nincs; Min-Magasság: 30px; Vonalmagasság: 30px; Border-RADIUS: 4PX; Betűméret: 14px; } .T01_main_btn a: Hover {háttér szín: # fc0; Szöveges dekoráció: nincs; } .T01_btn a {kijelző: inline-blokk; Határ: 1PX Solid # 3D8901; Border-RADIUS: 4PX; Szín: # 3D8901; Padding: 0 30px; Vázlat: Nincs; Min-Magasság: 30px; Vonalmagasság: 30px; Margin-Top: 15px; Szöveges dekoráció: nincs; } .T01_BTN A: Hover {háttérszín: # 3D8901; Szín: #FFF; Szöveges dekoráció: nincs; }

Leszállás

Annak érdekében, hogy 3 évesnél idősebb legyen, a szőlő jelet ad a betakarítást, figyelembe kell venni a tényezők halmazát – a talaj típusától a közeli növényekre.A legjobb idő a legtöbb fajtához – őszi, és a hideg régiókban, augusztusban kezdődik. A csemetéket szeptember végén vagy 1 évtizedenként átruházzák a földre. Az őszi leszállás esetében csak a nevetséges szőlőültetvények alkalmasak, egy fejlett gyökérrendszerrel és 8-10 szemmel.A kezdőknek a tippek segítenek kitalálni az optimális rendszereket a palánták és a dugványok helyére, valamint a folyamat más finomságaira.

További részletek

A talaj típusa

A homok, a fekete föld és agyag talajon termesztett szőlő. A talaj összetételének lehetőségeire az előkészítési folyamat észrevehetően különbözik.

További részletek

Vegetatív csemeték ültetése

Az alapvető szabályok megegyeznek a furcsa és zöldséges palánták esetében. Növényi hívás palánták, amelyeket egy üvegházban kapott.

További részletek

Landing Cherenkov

Dugványok – saját gyökérrendszer nélküli folyamatok. Ősszel mindig gyökerezik. Az eljárás a lombozat után kezdődik.

További részletek

Növények szomszédai

A következő növények kedvezően befolyásolják a szőlőt: Siderats, uborka, eper, hagyma és fokhagyma, rózsák, a fehér káposzta és a zöldek korai fokozatai.

További részletek

Beporzás

Megfizethető forrásokban a beporzást nem jellemzik. De ismert, hogy Kuan szőlője – belvárosi növény. Ezért ugyanazt a megközelítést használhatja számukra.

Ritkítás

Ismét szinte nincsenek konkrét utasítások. A Kepersm szőlő azonban nagymértékben nő. Mert a vágás szükségessége vitathatatlan. Kövesse a konkrét helyzetet. Érdemes megjegyezni, hogy néhány forrás ajánlott a vágás elhagyására, míg mások – ragaszkodnak hozzá.

.T-sejt {kijelző: asztali cella; Függőleges igazítás: középső; Magasság: 100%; margó-balra: 0; Margó jobb: 0; } .T-valign_top {függőleges-igazítás: felső; } .T512____MG {Szélesség: 100%; Max-szélesség: 100%; Magasság: Auto; } .T-név {Font-Family: “Roboto”, Arial, Sans-Serif; betűtípus: 600; Szín: # 000000; } A.T-BTN {kijelző: inline-blokk; Border: Nincs; Háttérszín: # ffd426; Szín: # 222; Szöveges dekoráció: nincs; Padding: 0 30px; Vázlat: Nincs; Min-Magasság: 30px; Vonalmagasság: 30px; Border-RADIUS: 4PX; Betűméret: 14px; } A.T-BTN: Hover {háttérszín: # fc0; Szöveges dekoráció: nincs; Szín: # 000; } .T-cím {betűméret: 22px; Margó alsó: 20px; Betűtípus: merész; } .T-TEXTBLOCK {margó alsó: 20px; } A.T04_title_link {szín: # 000; Szöveges dekoráció: aláhúzás; } A.T04_title_link: Hover {szín: # cf2933; }

Öntözési rendszerek

Hogy a bogyók nagyok és lédús, meg kell szervezni a teljes öntözés és etetés. Minden szabványt kell módosítani az időjárási viszonyokhoz és a folyadék elpárologtatásának mértéke.

Friss írisz

A gyakori öntözést rendszer, a hidratáló ajánlott kéthetente egyszer (azaz havonta kétszer a virágzás alatt, és a megjelenése bogyók), olyannyira, hogy a föld impregnált 50 cm mélyen a növény, hogy a növény nem Váltás a felületre (Dewn) gyökerekre. Ez az összeg csökkenthető, ha a szalma mulching.

További részletek

Ritka lengyel

Ritka öntözési sémával, az érlelési szőlő korának és időpontjának kiválasztásával a táblázatban bemutatott szabványok egy másik cikkben.

További részletek

Fagyállóság és menedékhelyre van szükség

A növény jól ellenállt erős hidegnek. A vásárlási munkák minimálisak. A képernyőknak a földre kell helyezniük. Tőzegzel vagy trágyával borítják őket. Ezenkívül használhat egy lucfenyőhéjat vagy más anyagot.

Betegségek és kártevők

Normál körülmények között Kuan szőlője szinte nem beteg. De erős nedvességgel ütközik a rothadás vagy más patológiája. A megelőző kezelések szintén szükségtelenek. A növény ugyanazokat a rovarokat támadhatja meg, amelyek más típusokat támadnak.

.T01_col1 {kijelző: inline-blokk; Box-méretezés: Border-Box; Szélesség: 40%; Függőleges igazítás: Top; Padding-Right: 20px; } .T01_col2 {kijelző: inline-blokk; Szélesség: 60%; } .T01_main {Font-Méret: 14px; Szöveghez igazítás: maradt; } .T01_item {kijelző: inline-blokk; Box-méretezés: Border-Box; Szélesség: 50%; Betűméret: 14px; Padding-balra: 20px; Szöveghez igazítás: maradt; Függőleges igazítás: Top; } .T01_item_image, .T01_main_image {magasság: 80px; } .T01_item_image img, .T01_main_imagem img {kijelző: inline-blokk; Magasság: 100%; } .t01_main_title {margó: 10px 0; Betűméret: 16px; Betűtípus: merész; } .T01_item_title {margó: 10px 0; Betűméret: 16px; Betűtípus: merész; } .T01_item A, .T01_main A {szín: # 3d8901; } .T01_main_text, .T01_item_text {szín: # 333; } .T01_item_ather {margó-top: 20px; } .T01_main_btn {margó-top: 15px; } .T01_main_btn a {kijelző: inline-blokk; Border: Nincs; Háttérszín: # ffd426; Szín: # 222; Szöveges dekoráció: nincs; Padding: 0 30px; Vázlat: Nincs; Min-Magasság: 30px; Vonalmagasság: 30px; Border-RADIUS: 4PX; Betűméret: 14px; } .T01_main_btn a: Hover {háttér szín: # fc0; Szöveges dekoráció: nincs; } .T01_btn a {kijelző: inline-blokk; Határ: 1PX Solid # 3D8901; Border-RADIUS: 4PX; Szín: # 3D8901; Padding: 0 30px; Vázlat: Nincs; Min-Magasság: 30px; Vonalmagasság: 30px; Margin-Top: 15px; Szöveges dekoráció: nincs; } .T01_BTN A: Hover {háttérszín: # 3D8901; Szín: #FFF; Szöveges dekoráció: nincs; }

Az összes betegség és kártevők áttekintése

Ha a szőlő bármilyen betegségnek vagy rovarnak van kitéve, akkor mindig tükröződik a megjelenésben. A növény külön részét és az egész kultúrát is szenvedhet.A szőlődegélyek általában a legtöbbet szenvednek a levélgyűjtő parazitáktól.A bogyók károsodása főként a gombás betegségek jelenlétében jelenik meg. A leveleket mindig nagyobb mértékben érinti, sok betegséget azonnal felismerik.

További részletek

> “>

Mildu >> >>

A betegség legfontosabb jellemzője a fehér bolyhos hullám jelenléte a lemezlap alsó részén.

További részletek

> “>

Oidium >>

A betegség tünetei a lemez tetejéről nyögnek – sárga foltok egy hamu-szürke virágzással, még fehéres árnyalattal is.

További részletek

> “>

Szürke gnil >>

A szürke rothadás fő jelei: a barna foltok és szürke plakett lombozat és bogyók megjelenése, barna válások és szürke permetezés előfordulása a szőlőre.

További részletek

> “>

Antraznosis >>

A leveleken barna foltok sötét színű burkolattal. Idővel, mivel az a tény, hogy a szövetek a növény meghalnak, a lyukak megjelennek a leveleken.

További részletek

Tárolás

A japán szőlő gyümölcsök hosszabb tárolása aligha lehetséges. Ők többnyire frissek. De amint azt már említettük, hogy legalábbis valami ízt adjanak, nagyon fontos, hogy zavarba jusson a bogyók zavarba. Az újrahasznosítás alig indokolt.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: